Søk i stiler
 

Homofil kjærlighet i dagens samfunn


Mitt synspunkt på homofil kjærlighet.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:25.12.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Homofili
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


For 50 år siden var det utenkelig hvis noen innrømte at de var homofil. I enkelte religiøse samfunn kunne mennesker drepe pga det. Særlig islam, som er en veldig streng religion. Folket mente at homofile var annerledes. Det var mye fordommer mot dem, og de ble behandlet på en helt annen måte. Det var sikkert grunnen til at mange aldri ”kom ut av skapet”, som det ofte sies.

 

De var redde. Redde for hva andre mennesker vil tro, redde for å bli utstøtt fra samfunnet, fra venner, familie. Det er ingen som kan velge hvilket kjønn de skal tiltrekkes. Det er ikke meningen. Jeg tror at det er noe som vi er født med, og som vi med tiden lærer å kjenne.

 

Mange vil si at homofile og lesbiske er syke, og at de kan kureres. Hvordan i all verden skal det gå an? Kan vi få en hetero mann til å bli homofil? Nei. Så enkelt er det. Og da kan vi heller ikke gjøre det andre veien. Som sagt så er forholdene for homofil kjærlighet bedre i dag enn de var for 50år siden. Men de er likevel ikke perfekte. Selv om mange har lært seg å godta det, er det likevel mennesker som er helt imot homofile. Dette er mennesker som ikke vet hva dem prater om, mennesker som ikke har respekt for andre. Jeg for min del, har aldri hatt noe imot homofile. Uansett som et menneske er svart i huden, eller blå, eller om de er homofilt eller lesbisk, så er det et menneske! Og det burde alle respektere. For verden er slik den er, og det kan ingen forandre på, hvor enn de prøver.

 

Det er absolutt ikke lett for homofile å leve hvis de er i et miljø der de føler seg utstøtt. Et er derfor mange som jobber med at de skal ha de samme rettighetene som alle andre. Som jeg skrev tidligere, så er det ingen som kan velge sin seksuelle legning. Hadde man kunnet ha gjort det, så tror jeg neppe at jeg hadde skrevet denne artikkelen nå. Alle vil være ”normal”. Men hva er normalt?

 

Hvis man kommer fra en veldig religiøs familie, er det svært vanskelig å innrømme noe sånt som at man er lesbisk eller homofil. Derfor velger mange å holde det inne hele livet, og jeg tror neppe at de lever et bra liv da. Er det det vi vil? At mennesker skal kaste bort l9vet sitt? Fordi andre kommer til å lage et helvete for dem? I think not!

 

En ting som spesielt plager meg, er det at det er ulovlig for homofile og lesbiske par å adoptere. Dette er altså i Norge. Men hvorfor er det slik? Fordi barna blir mobbet på skolen? Eller at de ikke er bra for et barn å ha to fedre eller to mødre? Undersøkelser viser at barn med homofile foreldre ikke har problemer på skolen pga det.

 

Det ble derimot vedtatt i januar 2001, at homofile stebarnsforeldre kan adoptere stebarnet sitt. Det jobbes ennå med saken om at homofile par får adoptere, så vi får håpe på det beste. Homofile kan selvfølgelig være like flotte foreldre som alle andre. Om ikke bedre! Det finnes barn der ute uten foreldre eller noen som virkelig er glad i dem. Fortjener ikke alle barn kjærlighet? Et hjem å gå til? Og foreldre som elsker det? Jo, det tror jeg så gjerne!

 

Mange er redde for at barn som blir adoptert, kommer til å se på verden og livet med andre øyne. Hva de mener med det? Jo, at barnet også blir seksuelt tiltrukket av det samme kjønn. Det er psykisk ikke mulig å endre et menneskets seksuelle legning, om man så går inn for det.

 

Hva med alle de barna som har foreldre som slår dem, eller drikker for mye, eller som aldri er hjemme? Et barn skal ikke oppleve sånt. Alle fortjenes et godt hjem med mye kjærlighet og varme. Og er det hos et hetero eller homofilt par, så spiller det ingen rolle!

 

Synet mot homofile blir bare bedre med årene, og kanskje en dag kan vi alle leve under de samme forholdene.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Lina
02.02.2006 17:14

Bra!
14
anbefalinger
Bright Angel--> Tror du virkelig at bare homofile kan få AIDS? Og når i all verden ble de årsaken til denne forferdelig sykdommen?!! Nei du har virkelig alt feil..gå hjem og studer litt naturfag før du kommer her med idiotiske kommentarer. Og det med at homoseksualitet er imot naturen er bullshit! Du høres ut som enda en uvitende kristenfaen!
Det er mange som tror at bare homofile kan få HIV/AIDS fordi det var faktisk sant at rundt 70-tallet (tror jeg) var det flere homofile enn heteroseksuelle som hadde AIDS, men grunnen til det var at i det homoseksuelle miljøet var det vanlig å ofte skifte partner, og ikke mange brukte kondom dessverre...men IKKE tro at du ikke kan få det!

homsegutt
27.11.2006 17:45

Bra!
5
anbefalinger
du har dessuten feil at det strider imot naturen. mange dyr er lesbiske, homofile eller bifile. Grunnen til nicket mitt er at jeg er sønn av to damer og en mann og stolt av det. du som har skrevet denne stilen: STÅ PÅ VIDERE


^o)
23.05.2007 09:55

Bra!
4
anbefalinger
den såkalte "artikkelen" din er helt feil! du mangler fakta, og skriver sånn som du ønsker det skulle være. Det går helt fint for hetrofile å inngå homofile forhold, se bare på hva som skjer i fengsel. Skaff deg "LITT" mer fakta før du skriver noe, og ikke kall det en artikkel. Den skal være saklig, det er IKKE din!!

TIPS
18.09.2016 12:57

Bra!
3
anbefalinger
husk at hver gang du kommer med en påstand, MÅ du begrunne den!!!

Carine
22.03.2007 13:28

Bra!
2
anbefalinger
Ved å si at Homofili strider mot naturen og er årsaken til HIV/ AIDS epidemien rundt om i verden er helt feil, å tyder bare på din mangel på kunnskap (siktet til Bright Angel) Homofili er medfødt, og kan ikke fjernes med kirurgi/legehjelp eller og vende seg til Gud, fordi det å være homofil er en del av deg som person. Det er helt naturlig å være homofil, verden har bare ikke innsett det enda !

Baby girl
29.12.2004 16:51

Bra!
1
anbefalinger
Sant nok! vi får bare håpe. du skriver godt for alle homofile i verden. snakk høyt nok, så høres du kanskje!

lalala
02.02.2011 20:50

Bra!
1
anbefalinger
Mange bruker argumentet: barn som blir adoptert av homofile vil bli mobbet på skolen.. jeg sier: samfunnet har endret seg slik at det ikke lenger skal være mobbeoffert som skal måtte flytte skole men mobberen selv! så det er mobberens mangel på kunskap, aksept, og mangel på empati som er problemet! Dette er rellativt nytt så dette er ikke like gjennomført som vi ønsker..

Mange bruker argumentet: det er homoseksuele som har skapt HIV/AIDS.... Jeg sier: Det er mange spekulasjoner rundt og forskes på at HIV/AIDS viruset er menneskeskapt av mennesker som ønsket å utrydde homoseksualitet, fattige prostituerte osv. altså de svake i dagens samfunn SÅ HIV/AIDS er et heeeeeeelt urellevant argument!

Merna
02.05.2018 20:38

Bra!
1
anbefalinger
Kristendommen er like strengt. Det er bare det at de fleste fra kristendommen ikke er helt trolig kristne.

Håvard
26.10.2005 15:58

Bra!
0
anbefalinger
Dritbra!
helt enig!!!

Me Magnus
07.04.2010 11:54

Bra!
0
anbefalinger
Jeg er skremt, homser er lovelig og fett og det ovner men jeg er homofil, og jeg er rørt. er du homse ? Nei jeg tenker ikke det. så er det gøæ å gjøre nar av homofile gutter ?

lalala
02.02.2011 20:54

Bra!
0
anbefalinger
PS! en artikkel skal ikke være din mening eller ditt synspunkt, en artikkel skal kunn inneholde fakta


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews