Søk i stiler
 

Michael Jordan


Elevarbeid om Michael Jordan
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:20.05.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Sport generelt
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookMichael Jordan har tatt sporten basketball til nye høyder. Fra hans oppvekst i North Carolina til nå å bli betraktet som verdens beste spiller som noen gang har tatt i en basketball. Legenden ble født da hans far bygde en bane på plassen foran huset. Nå har han verdens mest suksessrike sportskarriere og har spilt i NBA (National Basketball Association) i hele 13 sesonger. På collage spilte han på North Carolina som da var det eneste collage i staten. Nå spiller han på det verdenskjente NBA laget Chicago Bulls.

 

Barndom

 

Michael var født i Brooklyn, New York 17. Feb. 1963 men familien flyttet snart til Wilmington, North Carolina. Grunnen til at familien flyttet var at foreldrene var svært aktive i en rasekonflikt. Så de flyttet til et fargeblindt samfunn som dømte den etter hvem de var og ikke etter hudfargen. Michael begynte å spille basket først som 12-åring. Før det var det for det meste baseball som ble spilt. Jordan hadde 4 søsken som var rundt ham mesteparten av hans barndom.

 

High School

 

Michael begynte snart på Emsey A. Lanly H.S (High school). Utrolig nok i 1978 klarte ikke Michael å komme på skolelaget men som årene gikk begynte ferdighetene å blomstre. Han var også en liten tur innom skolens football lag der han spilte quarterback.

 

North Carolina

 

Jordan passet perfekt inn i trener Dean Smith`s lag. Smith ville at alle som var på laget skulle få sjansen til å spille. Det var der lærte Michael samspill og å ofre seg for lagets beste. Til dags dato har Michael under hver eneste kamp sin North Carolina Shorts med nr.23 på. På collage hadde han et poengsnitt på 17,7poeng per kamp, noe som er utrolig høyt. I sine tre sesonger i klubben klarte han til sammen å score 1788 poeng. I 1984 i NCAA finalen scoret Michael de avgjørende 3 poengene som skulle til for å slå Georgetown med 16sec igjen av kampen. Like etter kampen annonserte Jordan og trener Smith at Michael skulle være med i neste NBA draft (hvert år trekker hvert NBA lag ut to spillere hver fra collage som da blir rookies eller førsteårs spillere).

 

Sommeren `84

 

Dette års spiller-trekning skulle vise seg å bli veldig interessant. Chicago kom ut av en forferdelig sesong med hele 55 tap av 82 kamper og hadde fått tredjevalget i trekningen. Portland Trail Blazers og Houston Rockets måtte kaste mynt eller krone om hvem som skulle få førstevalget. Houston vant og valgte store sterke Hakeem Olajuwon. Portland valgte Sam Bowie noe som viste seg å bli en av de største tabbene i NBA`s historie. Bowie ble nemlig skadet etter få uker i serien. Da han endelig ble bra klarte han aldri å komme tilbake. Michael derimot viste seg å være litt av en superstjerne. I hans første år i NBA hadde han et poengsnitt på hele 28,2 poeng per kamp.

 

NBA

 

MJ kom inn i NBA i en kritisk tid for serien. Realiseringen mellom Larry Bird og Magic Johnson hadde vart en god stund og Julius Erving gikk mot slutten av sin karriere. NBA trengte nytt friskt blod. Det var ikke mer enn 7000 tilskuere på kampene. Jordan ble fort en stjerne og var akkurat den spilleren NBA trengte. Han fikk senere tilnavnet "AIR". Michael både er og var en utrolig eksplosiv spiller som alltid ``leverer``. Jordan har vært den mest scorende spilleren i hele 9 av 13 sesonger. Michael er alltid medias favoritt. Han stiller alltid opp på intervjuer o.l.

 

1993-94

 

Etter et vanskelig år både innenfor og utenfor banen ble Michaels far, James funnet myrdet utenfor en isolert vei i South Carolina .Problemene ble mange for MJ og noen sa at farens død hadde noe med hans gambling å gjøre. Han var skutt og ranet av to men mens han sov i bilen sin utenfor et motel. 6.oktober.1993 annonserte Michael at han skulle trekke seg tilbake fra basketballen for godt. Han var glad for at faren fikk se hans siste kamp. Da reporterne spurte hva han ville gjøre nå, sa han at han ville begynne å spille profesjonell baseball. Hans baseball karriere viste seg å være spennende men vanskelig og varte ikke lenge. Det var da han skjønte at basketball var hans sport. Den 19. mars 1995 bestemte Jordan seg for å gå tilbake til NBA og Chicago Bulls. Mange kritikere tvilte på at Michael kunne komme tilbake og være sitt gamle seg. Det viste seg raskt at MJ var minst like god som da han sluttet. Han hadde sin beste sesong hittil med skyhøye scoringsresultater. Dette skulle bli et flott år for MJ.

 

Videre

 

Det finnes nok ikke en eneste basketinteressert person på denne jord som ikke vil si at Jordan er en av de/den beste spilleren i verden. I fjord, da NBA fylte 50 år, samlet NBA de antatte 50 beste spillerne i NBAs historie. Der var selvfølgelig også Michael Jordan. De gamle stjerne som Magic Johnsson, Wilt Chaimberlain og Larry Bird møtte også opp. Michael har også mange andre interesser som golf og baseball. Jordan er kjent verden over for sine utrolige skudd og scoringer.

 

I sluttspillet i 1991 hadde MJ kanskje det mest kjente skuddet i NBAs historie. Skuddet kalles rett og slett "The Shot". Det ga Chicago de 3 poengene de trengte for å vinne finalen. Michael har en årslønn på over 600millioner kroner.

 

Min Mening

 

Min mening er at det finnes ingen som er bedre enn MJ. Han har dominert NBA i 13 år og har vunnet det som er å vinne. De utrolige skuddene som ingen har eller noen gang kommer til å kunne gjøre etter han. Jordan har en enorm evne til å kunne hoppe og plutselig skifte retning i lufta. Det skal jo egentlig være umulig. Hvis det finnes noen som egentlig tviler på Jordan bør de ta seg en tur å se ham spille. Jeg har sett ganske mange filmer og programmer med MJ og jeg kan fortsatt ikke skjønne at det går an.

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Mathias Somby
31.08.2013 22:07

Bra!
12
anbefalinger
Fuck this! BRIAN SCALABRINE IS THE FUCKING GREATEST PLAYER OF ALL TIME!! GET YOUR FACTS RIGHT MOFO DICK ASS HOLE MOTHERFUCKER HELL NIGGA COCK PENIS CUNT PUSSY VAGINA BUTT CRACK SEX

jala baja
28.03.2008 12:09

Bra!
5
anbefalinger
michael jordan er aller best

MJ
16.04.2004 12:45

Bra!
4
anbefalinger
michael jordan er den best e basketball spilleren gjennom tidene

++
11.03.2008 16:08

Bra!
4
anbefalinger
bra artikkel

mj chic
11.05.2004 14:01

Bra!
3
anbefalinger
micheal jordan var den beste spilleren i verden og han er det forsatt

Basket Freak
12.05.2004 16:50

Bra!
3
anbefalinger
Michael Jordan Er en gud!!  Very Happy :-D Very Happy :-D Very Happy :-D Forever MJ!


27.05.2005 10:53

Bra!
3
anbefalinger
Michael Jordan e suveren! Tenk å kunne spille som han! Eg og hele verden DIGGAR han Smile :-\) GO, Michael! (l)

princ d
21.02.2006 16:24

Bra!
3
anbefalinger
mj tok gamet basketball til nye høgder, ikkje rart han var kalt *Air* Jordan

-Tha Beijbii-
23.03.2006 15:05

Bra!
3
anbefalinger
Eg spillar basket sjøl, og bare diggar Michael Jordan! Han e jo bare verdens beste asså!! Yeh yeh..

Påli
30.05.2006 20:37

Bra!
3
anbefalinger
Jeg spiller også basket. Må si at Jordan er mitt største idol ever, og je synes denne stilen om han var kjempebra Smile :-\) Takk for hjelpen forresten. Denne stilen hjalp meg masse på et foredrag jeg holdt for klassen.
P.I.


15.10.2007 18:52

Bra!
3
anbefalinger
Michael Jordan, vil alltid være en legende, but face it. Kobe bryant er i ferd over å ta over ;D han er bare best  Smile :-\) deilig tekst, hjalp meg mye , skal skrive sports artikkel om basket legenden ..

niojg
11.04.2008 08:02

Bra!
3
anbefalinger
beeeeeeeeeeeeesssssssssttttttttttttt

alex
25.10.2005 13:54

Bra!
2
anbefalinger
michael er en klyse. vist han kunne ha sentret kansje man kan si at han var 90-tallets basket spiller. å sammenligne han å julius er en skam.

nevid
25.11.2005 08:59

Bra!
2
anbefalinger
Spiller dere basketball selv?...Michael jordan var en veeldig bra spiller..Men han hadde også en stor grad av reklamisering og offentlig handlinger som satte han i rampelyset.......Men det er ingen tvil at fra den perioden 84 til til tilbaketrekningen var han best....Ikke overse andre super spillere som Julius... Magic....Wilt ...og mange andre legender....... Smile :-\)

marthe
28.04.2006 12:59

Bra!
2
anbefalinger
sjalla... han suuuuger..morra mi kunne spilt bedre

ca2
31.10.2006 15:15

Bra!
2
anbefalinger
jeg vet at michael jordan er den absolut BESTE basket spilleren i hele universe

ca2
31.10.2006 15:17

Bra!
2
anbefalinger
jeg vet at michael jordan er den absolut BESTE basket spilleren i hele universe

pussycat
06.11.2006 18:51

Bra!
2
anbefalinger
tusen,tusen,tusen takkk for denne oppgaven!!!!!!!!!!!!!!!!!! der reddet du
engelsk skriveoppgaven min!!!!!!!! Smile :-\)du er sååå kul!!!!

Anonym..=D
21.11.2006 15:08

Bra!
2
anbefalinger
Noen som kan hjelpe meg?
Vi skal holde foredrag..og jeg skal holde om Michael Jordan..=D
Hva heter moren, faren og søskene hans?

His Airness
18.11.2008 23:00

Bra!
1
anbefalinger
You guys cant even play the game


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews