Søk i stiler
 

Bør homofile få barn?


En drøftingsoppgave om hvorvidt det er riktig å la homofile få adoptere.

Sjanger:ResonnerendeLastet opp:09.12.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Adopsjon
Verktøy:Utskrift


Barn av homofile foreldre er psykisk sterkere og mer tolerante enn unger flest. Dette viser en studie utført av sosiologprofessorene Judith Stacey og Timothy Biblarz fra Universitetet i Sør-California. En forsknings oversikt ved American Psychological Association fant ingen bevis på at barn av homofile og lesbiske har det vanskeligere enn barn av heterofile. Når forskere ikke kan finne noen grunn til at homofile ikke bør få barn hvorfor skal myndighetene da nekte dem det?

 

Homofile og lesbiske får nemlig ikke adoptere barn. Et av argumentene er at barn har rett til en mor og en far, ikke bare mødre eller fedre. Vi har i Norge mer enn 180 000 aleneforeldre. Mange av disse barna har bare daglig kontakt med en av foreldrene sine. Statistikker viser at homofile partnerskap har en mye større sjanse til å lykkes enn heterofile ekteskap. Dermed vil barn av homofile ha en mye større sjanse for å vokse opp md begge foreldrene sine.

 

Det er også blitt sagt at adopterte barn har nok problemer om de ikke i tilegg skal ha homofile foreldre. Hvis et barn har valget mellom å bo på et barnehjem eller å få seg to pappaer eller to mammaer, hva er sjansen for at barnet vil velge barnehjemmet? Og siden studier ikke kan påvise at barn av homofile har det noe vanskeligere enn barn av heterofile så faller dette argumentet helt bort. Sjansen for at et barn blir mobbet er der uansett hvem foreldrene er. Barn kan bli mobbet for hårfarge, for store ører, for stamming for at de er for tykke, osv osv, det er millioner av ting som kan føre til at et barn mobbes. Det som virkelig har noe å si det er om barnet oppdras slikt at det blir sterkt psykisk og kan takle slike situasjoner. Hvis barn av heterofile blir oppdratt til og lærer at homofili ikke er galt så vil de ikke mobbe andre barn med homofile foreldre. Barn som får høre hjemme at det er galt å være feit eller mørk eller homofil vil ta dette med seg til barnehagen eller skolen. De holdninger som er hjemme følger barna.

 

Noen vil også si at barna ikke vil få nok påvirkning fra foreldrenes motsatte kjønn. Dette blir heller ikke riktig, selv om foreldrene er homofile så vil det jo være andre mennesker i livet deres. Det er jo ikke som om homofile ikke har foreldre, venner, søstre og brødre.

 

Noen mener at barn av homofile kommer til å bli homofile selv. Det er påvist at barn av homofile oftere tester ut sin legning, men det er ikke påvist at flere faktisk blir homofile. Dette viser bare at de er mer åpne og sikre på seg selv. Få av dem som er homofile har homofile foreldre så hvorfor skulle homofile foreldre ikke kunne få heterofile barn.

       

Jeg må innrømme at før jeg begynte å jobbe med denne oppgaven så var jeg selv usikker på om homofile burde få barn. Men etter å ha lest om saken og pratet med homofile som ønsker seg barn, så må jeg si at jeg ikke klarer å finne noen argumenter for at de ikke skal få barn. Hvis homofile skulle få adoptere så vil jo ikke det si at de skal få det noe lettere enn heterofile som vil adoptere. Reglene for å få adoptere er så strenge at jeg ikke kan se det som noe problem.

 

Homofile som får barn vil også ha tenkt mye mer over det enn mange heterofile. For heterofile er det en smal sak å bli gravid, om ønskelig er det gjort i løpet av en kveld på byen. Og dette er tilfellet for mange, og dermed får vi mange barn som kommer til verden uten at forholdene er helt riktige. Hvis et homofilt par får barn så vil det være nøye tenkt gjennom og barnet vil være høyt ønsket.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Anne-Marit Løngø
18.09.2006 13:21

Bra!
9
anbefalinger
jeg syns at homofile burde få adoptere barn... Jeg er lesbisk...

Trine ;D
17.04.2007 17:22

Bra!
6
anbefalinger
Jeg satt å lette etter sider om homofile pga at jeg har prøve på skolen i morgen der jeg skal skrive om nettopp dette! jeg har kommet fram til at jeg skal skrive en stil om hvorfor i all verden homofile ikke skal få adoptere, etter at jeg leste dette!! Dette gjorde virkelig inntrykk ;D

kriss
26.05.2009 20:22

Bra!
4
anbefalinger
utrolig bra leserinlegg! jeg har tentamen om to dager der jeg skal skrive et leserinnegg om ''har homofile par lik rett til å bli foreldre som heterofile?'', og innlegget ditt ga meg virkelig mange argumenter og synspunkter. tusen takk!

Blå
03.11.2010 15:52

Bra!
4
anbefalinger
Barn blir ikke sittende på barnehjem om de ikke får homofile foreldre. Det er flere par som vil adoptere enn det er barn som må adopteres, dette fører til at det blir en slags konkurranse om barna. På grunnlag av dette vil jeg påstå at det er bedre at barna blir plassert hos hetro- enn homofile foreldre. Ikke dikt opp argumenter når du skriver argumenterende tekster.

anne-marit
27.09.2006 21:27

Bra!
2
anbefalinger
kem fan har skreve ta der??? e e fan ikje lespisk!!! ta hva jævli dåli gjor


26.05.2009 20:56

Bra!
2
anbefalinger
PS: savna kilder!!!- vet du hvilke kilder du brukte?-kan du i så fall svare? men ellers topp  Smile :-\)

christine
07.01.2006 15:10

Bra!
1
anbefalinger
denne teksten forandret virkelig mitt syn på homofili og adopsjon..

marty
12.02.2006 15:02

Bra!
1
anbefalinger
jækla bra....syns du har jort ein goe jobb...stå på  Wink ;-\)

Sol Karoline ;DD
17.04.2007 17:30

Bra!
1
anbefalinger
Jævli bra skreve..!
Sant e dæ åg.
Homofile e no sekkert like goe føreldrar såm hetrofile..;D;D

rosa
29.09.2010 10:40

Bra!
1
anbefalinger
jeg suns det var kjempe bra ! liker at du skrev ''for homofile'' å ikke i mot dem.
denne teksten hjalp meg virkelig til innlevering i norsken. tusen takk !  Very Happy :-D

LOL!!!
06.11.2007 15:49

Bra!
0
anbefalinger
Veldig bra men for mye fakta. Skriv mer egne meninger

TSLura
11.06.2008 16:45

Bra!
0
anbefalinger
Savner flere kildehenvisninger til påstandene dine.

Her er noen linker til forskere om saken.

http://www.marriagewatch.org/issues/parentin- g.htm

http://folk.uio.no/sigurds/

http://www.marr- iagewatch.org/issues/parenting.htm


nitech
10.05.2009 19:39

Bra!
0
anbefalinger
Jeg savner også kildehenvisninger. Dersom du leser og sammenligner forskning, vil du finne at to forskningsartikler kan komme med motstridende konklusjoner. I stedet for å sitere referatet av en foskningsartikkel, burde du derfor lese hele artiklen og gjøre deg selv opp en mening om innholdet.

Les denne forskningsartiklen som tar for seg gjennomføringen av forskning som du refererer til. http://www.marriagewatch.org/Law/cases/Canada/ontario/- halpern/aff_nock.pdf

Eller No Basis: What the Studies Don't Tell Us About Same-Sex Parenting http://www.marriagewatch.- org/publications/nobasis.cfm

Eller en forsker fra universitetet i Oslo - som TSLaura også refererer til: http://folk.uio.no/sigurds/


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews