Søk i stiler
 

Øl i butikken


Bør øl og rusbrus selges i butikken eller på polet?
Sjanger:ArtikkelLastet opp:08.12.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Alkohol
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


I denne teksten tar jeg opp denne saken. Bør øl og rusbrus selges i butikkene eller på vinmonopolet? Øl og rusbrus er lite alkoholholdige drikker som du bare blir full av hvis du drikker store mengder.

 

Men det er ikke bare voksne som drikker øl og rusbrus. Ungdom drikker også øl og rusbrus. Flere undersøkelser som er gjort viser at ungdom kan gå inn i en butikk og kjøpe med seg en rusbrus uten at personen i kassa gjør noe. Hvis vi flytter alle alkoholholdige drikker til polet, slipper vi dette problemet. Dette vil også føre til mindre drikking blant foreldre, fordi de ikke gidder å dra helt til polet for å kjøpe litt øl og rusbrus. Men for de som har kontroll over drikkingen sin blir det et problem å ikke kunne handle inn øl i butikken samtidig som du handler inn dagligvarer som egg, smør, melk og ost.

 

En fordel med å ha øl og andre alkoholholdige drikker på vinmonopolet er at vi får bedre kontroll over hvor vi får tak i alt alkoholholdig, fordi det er samlet på et sted. For de som bor på Bærums Verk blir det rimelig mye kjøring hvis du skal Verket for å handle mat og helt til Kolsås for å få tak i øl og rusbrus. Jeg mener derfor at hvis øl og rusbrus skal flyttes til polet, så må staten eller kommunen bygge flere vinmonopol.

 

Siden foreldrene mine har kontroll over drikkingen, kan de godt selge øl og rusbrus i butikken. Men dette kan jo være forskjellig fra familie til familie. Og det med ungdom som drikker bør ikke være noe problem, fordi ungdommene i dag er fult klare over hva alkoholen gjør mot kroppen, og velger derfor selv om de vil ødelegge kroppen eller ikke. Ut i fra dette har jeg besluttet at jeg ønsker å beholde øl og rusbrus i butikkene.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Alkis
04.05.2006 10:16

Bra!
7
anbefalinger
Hei, jeg hetter per! Øl øl øl!

Anonym DuDe
29.05.2007 16:20

Bra!
3
anbefalinger
Nja skeptisk er ikke alkis men syntes de kan bare selge øl i buttikene jeg..... O_o

alkisen
19.05.2006 17:28

Bra!
2
anbefalinger
øl skal væra i butikken,dar den høyre heime Wink ;-\)

ø.
29.05.2006 19:01

Bra!
2
anbefalinger
Storebror norge!.. Brygg hjemme !

Øystein
24.11.2007 03:04

Bra!
1
anbefalinger
Synes at det er heilt greit at det selges øl/rusbrus i butikkene..Eneste som er irriterende er at butikkene ikke kan selge øl o.l helt til butikken stenger.Teit at det stenger kl 20 å 18 helg..Folk er så lure at de kan tenke sjøl..Teit at staten skal bestemme over folk..Vi er jo voksne folk.Trenger ikkje drikke på litersvis,fordi om de selger øl i bøtter å spann.Det er mange av oss som ønsker å ta seg et par øl på kvelden å til maten ,for å kose seg...Idiot Norge


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews