Søk i stiler
 

Den onde julenissen


En julenisse av den slemme sorten.

Sjanger:FortellingLastet opp:02.12.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Jul
Verktøy:Utskrift


Det skjedde i år 1891 i en by som heter St. Luis. Det bodde mange der og de var i god julestemning, juletreet var satt opp, med pynt av all slags ting som barna på skolen hadde lagd. Men det var et hus som ikke passet inn i byen, nemlig huset til herr Larsen. Huset hans var helt nedslitt og alle lys var av nesten hele tiden. I fjor var han julenisse og var hyggelig mot alle. Men i år ville han ikke, også plutselig så ville han likevel.

 

– Nå er det bare en dag igjen til den store dagen skal komme. Vi skal ha julesanger også klart gå rundt det store flotte juletreet vi har fått.- sa ordføreren uten for rådhuset.

- Nå litt julesang sa dirigenten som var fru. Hansen.

"så går vi rundt om en eneber­­­­­-… "

"ho ho ho"- der kom herr Larsen i julenisseforkledning, mitt i sangen som koret sang kom julenissen. –Er det noen snille barn her i dag.- sa julenissen. –Ja- skrek barna. –I kveld kommer jeg i pipa, som dere sikkert vet­­­­­­­­­- sa julenissen. ­ -Ja det vet vi sa barna i kor.

 

DONG-DONG-DONG-DONG-DONG- Der er klokka fem jeg skulle gjerne vært her mer men jeg må lage middag til meg, men jeg kommer i pipa i kveld ! det skal jeg love dere alle sammen.- sa julenissen. – middag lissom, jeg skal heller gjøre meg klar til i kveld ! ­–tenkte julenissen

 

Kl. 23:59

­­­­- Da­­­­­ er det bare å låse døra- sa nissen litt lavt.

­­­­- Der er det første huset som skal få en ”gave” – sa nissen. – Å! der herregud det var en trang pipe – tenkte nissen.

 

Nirk kom det fra døra, og der lå mamma`n til gutten som bodde der. Slus kom det fra en kniv, og der lå mamma`n død med en arm mindre. Nissen la armen i sokken på peisen ogg gikk ut døra til huset. Og sånn gjorde han på to hus til. Mens resten ga han gaver i sokkene på peisene. – Sånn da er det gjort, da kan jeg endelig dra hjem å sove med glede – sa nissen litt lavt til seg selv.

 

Di di di di di dui dui dui der gikk vekkerklokka til herr Larsen som i går var nisse. Han hentet avisen, lagde frokost som en vanlig mann gjør, inntil han så avisa, mens brødskivene sto i brødristeren. Avisoverskrift: ”mord på en dame på natta ca. kl 00:02, på selveste julaften ,, ­- Dæven sa Larsen, men heldigvis har de ikke funnet armen i sokken på peisen .­­­­­­- Så spiste han frokost mens han tenkte: hvis jeg ikke skal bli tatt av politiet…må jeg rømme fra landet, kanskje til Norge, jeg er jo tross alt i Spania. Så det er nok så langt her i fra.

 

Han slo på TV-en, der sier en nyhetsdame:­ ­- politiet er i full etterforskning de har funnet en arm i en sokk på peisen å gutten som bor der har nå kommet til et fosterhjem. Armen tilhører damen som ble drept. ­­­­­– sa hun på TV-en. Han slo av TV-en å på radioen der sa de at både C.I.A og FBI har sett på saken, og de mener at begge parter skal sette seg på saken. ­- Å!! det kryr av nyheter om det på alt­. Nei jeg får dra til Norge vært øyeblikk. Når jeg er ferdig med frokosten så begynner jeg med å pakke, også drar jeg på flyplassen.

 

På flyplassen

Kan jeg få en billett til Norge spurte han i billettluka. Ja sa mannen som satt i luka. Flyet går om fem min. så du bare går bort dit bla..bla..bla. Takk sa Larsen

 

På flyet

­­- Endelig! Ute av landet. ­– sa Larsen litt laft.

 

C.I.A og FBI klarte aldri å oppklare saken, og det ble ikke brukt rettsapparat siden Larsen rømte fra landet.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Karl
12.04.2006 23:13

Bra!
1
anbefalinger
4-

annonym
22.12.2004 20:08

Bra!
0
anbefalinger
den er helt super, jeg gir en 6

kk
19.09.2005 18:56

Bra!
0
anbefalinger
Hvor mange a4 sider er den?

Ali
08.12.2005 18:50

Bra!
0
anbefalinger
hvrofor skulle lism nossen drepe hu dama xD og det såt at det hele sjhedde i 1891 sant? åssn i faen skulle han ta flyet xD men ellers veldig bra historie

kj
18.05.2007 18:03

Bra!
0
anbefalinger
???

3'er

toa
18.04.2008 23:06

Bra!
0
anbefalinger
brå slutt, men genialt. 5

Henrik
12.12.2009 20:23

Bra!
0
anbefalinger
Går det ikkje å la vera å banne

ff
22.04.2010 10:04

Bra!
0
anbefalinger
4+


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews