Søk i stiler
 

Narkotikaens inntog i ungdomsmiljøene


En kortfattet artikkel om problematikken rundt narkotikaens inntog i de norske ungdomsmiljøene.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:01.12.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Narkotika
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Rusmiddlene er på fullt inntog inn i ungdomsmiljøene i disse dager. "Bransjen" benytter nye og moderne navn for å lokke til seg nye brukere. Tilgangen øker stadig og noen vil ha det til at det er lettere for ungdom under 18 år å få tak i hasj enn alkohol. Nå avslører en undersøkelse at 25 % av ungdommen i Oslo har prøvd det ulovlige, søte gress.

 

Ondskapsfulle langere drar andre inn i narkohelvetet, gode penger sier noen. De selger på lokale skoler og gir desperate brukere lån som de er nødt til å betale ned med enten konfirmasjonspenger eller arvegods.

 

Mange begynner også med lett tilgjengelige stoffer som kan sniffes eller inhaleres. Lightergass, sykkellim, hårspray og deodoranter er ofte brukte midler for å oppnå "billig" rus. Spørsmålet er om det virkelig er så billig som brukerne vil ha det til. Ettervirkningene til disse stoffene er nemlig hasardiøse.

 

I noen miljøer har også narkotikaen en sterk posisjon – det er en del av det. I dag sliter blant annet club/house kulturen med extacy blant de energiske, dansende ungdommene. Mange musikkulturer har i sin tid slitt med utbredt narkotikabruk. Blant annet i hippietiden hadde man store problemer med den stadig voksende bermen av hasjrøykere.

 

I dag dør alt for mange mennesker i tidlig alder. Stoffene blir sterkere, farligere, billigere å produsere og ikke minst: mer tilgjengelige. Hvordan kommer dette til å ende? Vil 50 % prosent av den norske befolkning være narkomane i 2040? Noe må gjøres for å stoppe utviklingen! Men hva?

 

Når det gjelder Norges narkotikapolitikk, er det et par ting den norske stat bør endre på. Jeg mener at politiet skal slutte å bruke ressursene sine på å arrestere de pleietrengende narkomane, de bør hjelpe dem i stedet. Langerne er de som virkelig bør straffes! Mitt forslag er 21 års fengsel og oppfølging etter sonet dom. Flere spanere og sivilkledde politimenn på gaten og skikkelige institusjoner for de narkomane som vil ha hjelp.

 

Nå er det på tide at det skjer noe. Fremtiden ligger i våre hender!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

bra
16.11.2005 22:51

Bra!
0
anbefalinger
Hey skikklei bra artikkel! hvilken karakter fikk du egentli? mener ikke noe frekt med det..... jrg fikk i hvertfall mye inspirasjon fra denne artikkelen til en av mine oppgaver =D

Arnt
27.02.2006 17:20

Bra!
0
anbefalinger
Jeg vet at om politiet slutter å plage de "slitne" narkomane går oppklaringsprosenten på ulike former for tyverier ned! De "slitne" stjeler som ravner. Vær også klar over at mange "slitne" selger knark i stor stil for å finansiere eget bruk og opparbeidet gjeld. Dessverre er det langere som bruker "de slitne" som mellommenn!! Alle ledd i salgskjeden må iretteføres og straffes!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews