Søk i stiler
 

Narkotika og tobakk


Dette er en oppgave om virkninger mm. om noen forskjellige narkotiske stoffer, og også om tobakk.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:18.11.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Tobakk
Diverse narkotiske stoffer
Cannabis
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Narkotika:

Jeg synes egentlig ikke det er noen positive virkninger med narkotika. Mange mener det er ”kult” å være høy, rusa osv. Narkotika er 100% vanedannede.

 

Narkotika kan deles inn i ulike grupper:

 

Cannabis: hasj og marihuana

Sentralstimulerende midler: amfetamin, matamfetamin, kokain, khat og efedrin

Opiater: opium, morfin og heroin

Hallusinogener: LSD, ecstasy, GHB(flytende ecstasy), meskalin, psilocybin og PCB(fenylsyklidin)

Medisiner med narkotisk virkning: barbiturater og benzodiazepiner.

 

Her er noen forskjellige typer narkotika:

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Cannabis, som er en fells betegnelse av hasj, marihuana og cannabisolje. Alt utvikles fra denne planten. Cannabisolje blir ikke brukt så mye av nordmenn nå for tiden. Cannabis planten kom til Norge fra Nord-Afrika og Vest-Asia. Den kom i form av hasj.

 

Hvordan tar man stoffet?
Den vanligste måten å ta Cannabis på er å røyke det. Hasj blandes oftest med tobakk, og røykes så i pipe eller joint. Noen pleier også å spise Cannabis, men da kommer virkningen senere og mer gradvis. Man blir veldig avhengig av Cannabis planten.

 

Amfetamin

Amfetamin er som oftest hvit, men den er også gul i noen tilfeller:

<bilde>

Logg inn for å se bildet
<bilde>

Logg inn for å se bildet

Hvit Amfetamin                            Gul Amfetamin

 

Amfetamin er luktfritt pulver i ren form, men den er også gul og illeluktende. Plager som verking i muskler og ledd, angst urolig søvn og mareritt er likevel vanlige ettervirkninger. Søvnforstyrrelser avtar etter hvert, men kan seg inntil 6-8 uker. Virkningen er avhengig av hvor mye personen får i seg. Man blir ofte så energisk at det tar lang tid før man blir sliten eller trøtt. Amfetamin er ofte brukt av ungdommer. Hvor mange som bruker Amfetamin har økt betraktelig siden 1880-1990-tallet. Det skyldes stor økning i produksjonen og dermed større tilgjengelighet og billigere gatepris. Mye amfetamin selges som Ecstasy. Amfetamin brukes ofte i medisiner mot forkjølelse og lignende.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Kokain

Kokain framstilles av blader på den sydamerikanske kokabusken. Rent kokain er et hvitt pulver, og virker på samme måte som amfetamin. Kokain er et av de sterkeste vanedannede stoffene vi kjenner til. I Norge er det langt færre som bruker slike ”harde” stoffer, enn det er hasjbrukere. Mange sniffer kokain, det var en slags ”mote” i USA og Europa ved 1990, men ”moten” sluttet ca. 1930 pga amfetamin ble veldig populært.

 

Ecstasy  

Det finnes over hundre

<bilde>

Logg inn for å se bildet
varianter av ecstasypiller, er ser du noen av dem. Ecstasy er oppkvikkende (som amfetamin) og hallusinerende(som LSD).

 

Det er en type narkotika som er laget kunstig. Altså har noen mennesker laget dette stoffet. Det selges som pulver eller piller. Det er vanlig med ecstasy på store fester, og steder hvor mange folk er samlet. Mange av de som bruker ecstasy, bruker også andre stoffer som amfetamin og hasj. Når en person bruker ecstasy påvirkes søvnen og appetitten. Personen kommer i lykkerus, og kan holde ut på en fest lengre enn før. Man må øke mengden av ecstasy hvis man vil ha samme virkning som i begynnelsen. Brukeren får svingende humør, de kan bli livredde(få angstanfall) og bli sterkt nedtrykte(deprimerte). Man kan risikere å få varig hjerneskade.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

LSD

LSD i ren form er et hvitt, luktfritt, krystallinsk stoff, og omsettes i form av kapsler, tabletter eller dryppet på papir eller plastbiter.

LSD blir lagt under tungen eller svelges. Effekten fra LSD skjer ikke før etter en halv time. Og kan vare opp til 10 timer og lengre. Rusen kan gi en lettet følelse fra latter og gråt. Virkeligheten kan forandre seg eller man kan få hallusinasjoner. Effektene kan svinge fort fra å ha det behagelig til at man blir livredd, fra lykke til angst og panikk. De kraftige hallusinasjonene kan være farlig, for man kan bli voldelig og få panikk, innbille seg ting som ikke skjer. Og sette seg selv og andre i fare.

 

 

Tobakk

Tobakk får vi fra bladene på tobakksplanten. Den kommer fra Mellom- og Sør-Amerika. Europeiske sjøfarere som kom dit, og de lært hvordan de framstilte tobakk fra planten. De tok med seg frø tilbake til Europa og folk var raske til å dyrke tobakk i Portugal, Spania og Frankrike. Tobakken har vært brukt på forskjellige måter. Den har blitt røyket i pipe og i sigar, den er tygget som skråtobakk, og brukt som snus. I dag er det vanligst og røyke tobakken. Før var det nesten bare menn som brukte tobakk, men nå er røyking like utbredt blant kvinner som blant menn. Hver tredje voksne person i Norge røyker i dag, men røykerne er svært ujevnt fordelt. Det som har lavest utdannelse (bare ungdomsskole) røyker mest. De som har høyest utdannelse (universitet og høyskole), røyker minst. Tobakk er som de fleste andre rusmidler, det er svært vanedannede. Hvis man først har røyket, så får kroppen behov for nikotin. Personen som røyker blir fysisk avhengig. (Derfor ligner tobakken litt på narkotika som heroin og kokain). Avhengigheten av nikotin er så sterk som 80% av dem som prøver å slutt, begynner igjen innen 1 år.

 

Det skal ikke mye til før man blir avhengig av tobakk. Når man først har startet blir kroppen avhengig av den daglige dosen med nikotin. Folk som er avhengig av tobakk (nikotin) og får den ikke nikotinen man trenger føler man seg fort rastløs. Røyken blir en vane. Altså så er det vanskelig å motstå nikotinet. Røyker man fast er man både psykisk og fysisk avhengig av nikotin. Kroppen er fysisk avhengig av nikotinet, men man er også psykisk avhengig og å stå med røyken blir en vane. Det er dette som gjør det vanskelig å stumpe røyken for godt. Psykisk vil man gjerne slutte, men kroppen sier noe annet og vil ha nikotinet. Røykere får fortere rynker enn ikke-røykere, og levealderen synker. Røyk er fremkaller også sykdommer som for eksempel kreft. Man får også ”svarte” lunger av røyking fordi tjæra går inn til lungene.

 

Sigaretter inneholder mer enn 4000 forskjellige stoffer. Ca. 50-60 av disse stoffene er kreftfremkallende. Noen av disse stoffene er nikotin, tjære, karbonmonoksid, bly, cyanid og ammoniakk. Sitter man i et rom med mange som røyker, så får man i seg denne tobakksforgiftede lufta og er passiv røyker. Ikke alle røykere fysisk. Det finnes også passive røykere. Dette er det samme som å putte inn luft som er forgiftet av tobakk og nikotin.

 

De fleste røyktyper har samme virkning, her er noen røyktyper:

Prince (mange forskjellige typer innen Prince-merket)

Camel

Pepperøes

Malboro

Barclay

 

Her er noen snustyper:

General

Ettan

Catchdry

 

 

Min mening:

Min mening er at all slags rusmidler er veldig farlige. Alkohol og tobakk er mer vanlig enn narkotika, men det er veldig farlig det også. Du har økt risiko om å få kreft, du dør vanligvis en del år før du bør, lungene dine blir ”svarte”. Jeg mener at man bør være såpass sterk psykisk at man kan si imot hvis noen tilbyr deg rusmidler. Dette gjelder jo selvfølgelig bare til gruppepress, det er jo mange som godtar rusmidler med en gang. Jeg synes det er litt teit. Hvorfor kan man ikke vente til man har lov til å drikke og røyke. Det er jo selvfølgelig ikke lovlig i Norge å bruke stoff, men tobakk og alkohol er jo lov hvis man er over 18.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


22.03.2006 16:41

Bra!
10
anbefalinger
jeg synes det er teit å røyke jeg. enda jeg røyker selv.
jeg begynte fordi jeg syntes det var kult. jeg begynte å røyke for 3 år siden i åttende klasse, og nå går jeg videregående og fortsatt er nikotinslave.
PS!!!
RØYK ANBEFALES IKKE!!! IKKE BEGYNN Å RØYK!!!

Hedda
24.12.2005 01:52

Bra!
6
anbefalinger
Jeg er 14 år og jeg driver med hasj!! man blir ikke avhengig av hasjen men rusen.. Jeg er selv avhengig av rusen men klarer og si nei ..

mikx
08.02.2006 16:36

Bra!
5
anbefalinger
narkotika og rusmidler er noe dritt jeg skjønner ikke hvorfor folk gjør det det e bare teit!! seriøst di som bruka det burde slutt før di får virkelige problema!!!

blåklokke
08.05.2006 20:11

Bra!
5
anbefalinger
Denne siden her er helt topp trenger du fakta kan du lese her.. jeg er fornøjd me det jeg fant
EN BRA SIDE

Adrian
04.03.2005 13:06

Bra!
4
anbefalinger
Hva er det for noe tull at man blir "veldig avhengig av cannabis planten"!?

Hvor i helvete får du faktaen din fra!?

Mari
13.03.2005 11:32

Bra!
4
anbefalinger
Veldig fin og oversiktlig side med god informasjon!  Wink ;-\)

AK
06.02.2006 16:04

Bra!
4
anbefalinger
Hey, d er sant d hun skriver!Kan jo se hvor hissig du er blitt av det...Kjempeflott side,og jg sier til alle; aldri prøv hasj eller NOE narkotiske greier!D er bare banslig

Roxy
25.04.2006 09:18

Bra!
4
anbefalinger
DOP ER NO DRITT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tomsen
24.05.2007 20:58

Bra!
4
anbefalinger
Syns det var veldig mye fin informasjon å få her! Smile :-\) lærte mye jeg ikke viste! tok litt av informasjonen som jeg skal bruke på en prøve i morgen! Med den informasjonen, så blir det sikkert bra!! Very Happy :-D Bra skrivd! Wink ;-\)

FEIL!!!
19.07.2007 09:42

Bra!
4
anbefalinger
ok... du har rett på mange punkter her, men du har også feil på mange . 1. Cannabis er ikke fysisk avhengighetsdannende (kan selvfølgelig bli phsykisk avhengig, men det kan du bli av så og si alt), dette er bevist! det er faktisk NULL mulighet for å bli fysisk avhengig av cannabis. 2. ecstasy er hallusinerende.. ja, ok.. det kan skje, men dette er veldig sjelden. Så her blir det litt feil å sammenlige med LSD når det gjelder hallusinasjoner. Så burde du prøve å være litt mere åpen for annen informasjon om ting enn at rusmidler er dumt og barnslig osv. mye av de narkotiske stoffene kan brukes som medisin (og brukes som medisin i mange land), f.eks. marijhuana som smertestillende. Du er kanskje ikke den rette til å skrive om dette når du ikke har så mye som tatt en slurk av en øl eller ett trekk av en (vanlig) røyk (virker det som), og bare syntes alt av rusmidler er dumt. Men det er jo bare min mening. P.S. Prøver ikke å si at narkotika og andre rusmidler er bra.


22.04.2005 09:35

Bra!
3
anbefalinger
Ønsker bilde av tobakk planten!!

Lisa THC
01.08.2005 15:34

Bra!
3
anbefalinger
alt dette er bare kopiert fra en annen side, og det r sant som adrian sier, man blir faen ikke avhengig av cannabis, har du røyka d før du lr??


22.09.2005 10:15

Bra!
2
anbefalinger
heey!! æ syns hasj planta e fette rå! (ikke at æ bruka d!!  Very Happy :-D ) mn æ syntes æ sku bærre skriv inn t d hær sia æ ha prøvd d en gang... kowzepå!!

ida
09.02.2006 18:08

Bra!
2
anbefalinger
Dette var en ide, men ikke``no får mæ. åssen henger`n?  Wink ;-\)


17.03.2006 12:03

Bra!
2
anbefalinger
jeg lurer på hvorfor dere ikke har skrevet fakta om det!!??

tulla
28.03.2006 14:07

Bra!
2
anbefalinger
jaja morsomt detta.....

Me..
24.04.2006 16:28

Bra!
2
anbefalinger
De som sier at alt denne personen har skrevet kan bare gå å henge seg.. Dere trenger ikke lese dette vist dere ikke vil! så bare hold godt kjeft! Massebra stoff her!  Wink ;-\)

whatever
18.05.2006 15:55

Bra!
2
anbefalinger
hvor finner man bilder av skråtobakk??

hasj
11.10.2006 18:08

Bra!
2
anbefalinger
hasj rular  Smile :-\)


11.10.2006 18:08

Bra!
2
anbefalinger
hasj rular  Smile :-\)

madde
20.03.2006 15:25

Bra!
1
anbefalinger
hvem synes at det er teit å røyke..


20.05.2006 15:02

Bra!
1
anbefalinger
Dette er eii brah side

hmmm... =)
10.06.2006 19:34

Bra!
1
anbefalinger
Har de noe om narkotikas historie ell? Ellers veldig bra info her  Smile :-\)

Noen idéer i mitt hode.
26.09.2008 21:48

Bra!
1
anbefalinger
synes folk burde kunne få valget om å kunne bruke hallucinogener som de ville jeg. det er få av dem som har blitt påvist noen fysisk skade av. (cannabis og DMT er de eneste siden det røykes og er harde for lungene (eventuelt også extacy/Methylenedioxymethamphetamine som sjelden regnes som et hallucinogen. det burde forsåvidt ikke bli lovelig med extacy på grunn av faren for overdose etc..)).

derimot kunne man forsåvidt hatt de tunge stoffene (i forhold til avhengighet) på apoteket, som ble gitt og brukt i ett lukket rom på appoteket etter resept til rusmisbrukere. slik hadde det vært mindre interesse for å handle på gata, og derfor vanskeligere å få tak på ettersom betraktelig mindre salg på gata.. det ville også hjulpet med at mindre hadde tatt overdoser ettersom stoffet ville vært like reint hver gang og utgitt av fagfolk. Dette vil for enkelt personene bare gjelde til rusmisbrukerne er klare for avrusning. det vil alltids være noen, men ville minket mye med nye brukere.

selv har jeg spist flein, men ikke noe anna som regnes som ulovlig.

Dr.Evil
16.10.2008 23:58

Bra!
1
anbefalinger
Hasj er så og si ikke fysisk avhengighetsskapende, men har man røykt daglig over uker/måneder/år så vil man de første nettene sove veldig dårlig, samt svette som en gris, vi snakker her at det fysisk renner, og drypper av deg. I tillegg er den største faren ved narkotika at takket være forbudet(som ikke fungerer i det hele tatt, og har ikke gjort det de siste 50 årene).
I tillegg finner jeg det rart at du ikke har med alkohol på den listen din, alkohol er det farligste sammenligner man med de mest vanlige narkotikatypene.
http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/53965
interessant nrkprogram. Har vært innom litt av hvert, og selv mener jeg at det er helt blåst i hodet at alkohol faktisk er lovlig når de andre ikke er det.

Livserfaring
22.01.2009 22:27

Bra!
1
anbefalinger
Den var fin.... Anne-Lise skriver: "ikke bruk hasj du kommer til og bli avhengig og syk, miste hjem og kansje bli liggende på gata..... gjør meg en tjeneste- ikke prøv engang!!!!!!
hilsen klassens smarteste" Har brukt det, klarte å slutte. Og ja, jeg har virkelig brukt det. Alt fra 0.5 til 3 gram pr. dag over noen år. Hadde et opplaegg en gang som gjorde at jeg kunne røyke gratis, og røyka til jeg spydde.... Å slutte var ikke vanskelig. Ikke sammenlignet med alkohol eller tobakk ihvertfall. Har hatt et litt vel nært bekjentskap til alle tre... Vel, sitter her nå, klink edru, ikke stein, men en snus har jeg under leppa... Sitter med en enorm trang inni meg etter alkohol, selv om jeg har vært mindre eksponert for det enn cannabis. Tobakken er ekstremt vanskelig å kutte ut, lurer på om jeg noen gang kan klare det... Havne på gata av cannabis... den var god... Havne på gata er det du gjør hvis du drikker for mye, og aksnkje røyker i tilleg... først så selger staten deg noe som er MEGET vanedannende, så flår de deg for så mye penger at du bruker alt du eier og har på alkohol... Uansett, ingen av delene er sunt, for guds skyld ikke begynn å røyke, styr alkoholen hvis du vil ha et bra liv, og ta deg en rev en sjelden gang og kos deg med den. Det jeg sliter mest med, og veldig mange andre, er de lovlige rusmiddlene som er nevnt her... de som er det minste problemet, og som mange koser seg med innimellom uten at noen veit det er cannabis... Skulle jeg velge hadde det bltt cannabis, men har tatt en avgjørelse om at livet er best uten rus, selv om livet var utrolig stygt den første tida. Alkhol har ødelagt livet mitt, og mange andres. Cannabis setter livet ditt på pause hvis det blir for mye, men du vil aldri komme i nærheten av den avhengigheten, og de psykiske lidelsene alkohol gir deg!


27.02.2009 11:00

Bra!
1
anbefalinger
kan tenke meg at du er en sån ungdom mot narkotika type, det er egetelig bare folk som har null peiling på noe som helst. blir jævelig irritert nor jeg ser at de prøver og gi ut informasjon om lsd eller andre hallisugener. man kan ikke skrive informasjon om sånne stoffer med mindre man har prøvd det selv, det er en gang ikke nokk og forske på det. ser at du skriver at man kan bli voldelig mot andre på syre Confused :-\?? hvor faen har du det fra? ja man kan skade seg selv, men hvis du leser om sånne stoffer på nøytrale sider som erowid forteller de deg hvordan det egetelig hvordan det er og hvor strore doser man skal ta, sån at man slipper op flippe ut!

anne-lise
12.01.2009 14:23

Bra!
0
anbefalinger
ikke bruk hasj du kommer til og bli avhengig og syk, miste hjem og kansje bli liggende på gata..... gjør meg en tjeneste- ikke prøv engang!!!!!!
hilsen klassens smarteste

Petronella
08.06.2009 18:41

Bra!
0
anbefalinger
Kjenner jeg blir irritert av å lese dette, hadde jeg vært læreren din hadde du fått stryk i denne oppgaven for du feilinformerer så syyykt mye!

adsdsa
25.12.2009 06:11

Bra!
0
anbefalinger
Å si hasj er veldig avhengighetsskapende er vell så å si rein skremselspropaganda. Rett å slett feilinformasjon.

fredrik
28.02.2010 09:29

Bra!
0
anbefalinger
Til forfatter: Man har også lov til å røyke/snuse når man er under 18 år. Det eneste er at man ikke skal kunne få kjøpt det noen plasser, da det som alle vet er 18-års aldersgrense for kjøp av tobakk.

Espen
22.03.2010 23:48

Bra!
0
anbefalinger
"Man blir veldig avhengig av Cannabis planten."

Man blir ikke avhengig av cannabis.

Fakta#
17.08.2011 11:56

Bra!
0
anbefalinger
Røyking/snusing er ikke lov å kjøpe når du er mindreårig. (under 18år), men det står ingenting i loven om at det ikke er lov å bruke det når du er under 18år.... Tro meg, min mor er advokat..


13.04.2013 12:40

Bra!
0
anbefalinger
Hei Venner,

Mitt navn er Sherry Wayne, fra USA. Jeg var en kreftpasient ca 3 år, og jeg ble diagnostisert med kreft i bryst.

Jeg hadde gjort kjemoterapi, men kreften kom tilbake etter en stund og jeg ble lei av å bruke penger på cellegift og stråling som ikke kurere kreft helt så jeg bestemte meg for å se etter en alternative.i gjorde noen undersøkelser og jeg oppdaget at hamp olje botemidler kreft så jeg bestemte meg for å kjøpe it.my søk etter pålitelige kilder for å kjøpe hamp olje fra var til ingen nytte før jeg fant Dr. Calligan Lottie som solgte hamp olje til meg og fortalte meg hvordan du bruker den via e-post calliganlottie_cannabiscurescancer@outlook.com

Jeg fulgte hans instruksjoner, nå er jeg kreftfri.


12.11.2017 06:16

Bra!
0
anbefalinger
Faren min ble diagnostisert med hjernesvulst i mars 2017 og siden da har vi gjort kjemo 3 ganger, men kreft forblir bak. Noen få måneder tidligere hørte jeg om cannabisolje og helbredende virkning, og jeg hentet cannabisoljen fra Australia, og kontaktet ham via e-post på: Ricksimpsonmedicaloil@outlook.com og min far startet behandlingen umiddelbart med cannabisoljen etter bruk av cannabisoljen for behandling på foreskrevet tid av Rick, var han helt helbredet, og som jeg skriver nå, kan pappa gå rundt huset uten noen støtte fra noen og gå ut når som helst han velger.

Hilsener,
Ashley Frost.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.029 sec - 1 pageviews