Søk i stiler
 

Det svakeste ledd


Kåseri om tv-programmet "Det svakeste ledd". Tar Anne Grosvold med seg mobbespråket hjem?
Sjanger:KåseriLastet opp:17.11.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:TV
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook

Her om dagen var jeg innom NRKs ”Det svakeste ledd”. Og plutselig ble jeg grepet av en sterk bekymring. Ikke for de småbarna som kanskje plukker opp noen ekle mobbe-oneliners, for det tror jeg de fikser helt uten NRKs hjelp, nei jeg ble bekymret for Grosvold selv. For hva gjør det egentlig med et menneske som hver mandag må stå og lire av seg ferdigskrevne, falske, liksom-fornærmelser, av typen: ”Høh, hvem har sirup på hjernen?” Blir man ikke litt rar av å snakke slik? Tar man med seg dette merkelige ”mobbespråket” hjem?

 

”Jaså, så dere kaller dette middag? Dere er jammen meg en trist liten forsamling”, brummer kanskje Grosvold til familien sin. Eller kanskje det er noen som bytter kanal akkurat når en trøtt Grosvold skal sette seg ned og kose seg med ”Judging Amy” på en tirsdagskveld.

”Åh! Noen her er på UTROLIG dypt vann!” brøler Grosvold fra sofaen. ”Dette er jo som å delta i en svømmekonkurranse med blylodd rundt beina!”

 

Og så ser jeg for meg Grosvold på butikken, på Rimi, kanskje, som iblant har det med å tilby råtne, ekle grønnsaker: ”Og DETTE kaller dere grønnsaker?!!” roper Grosvold så det ljomer.

Så får hun øye på en liten Rimi-pingle mellom hyllene: ”Hei! Du der! Ja, du, ja! Du er det svakeste ledd! Adjø!”

 

Men allikevel: En dag kan kanskje denne ”Det svakeste ledd” - relaterte skaden komme Grosvold til nytte. For neste gang sjefene i NRK kaller henne inn til møte og sier noe som: ”Hei, du som er en politisk oppegående og erfaren journalist, i stand til å grille både statsministere og Nobelprisvinnende forfattere på en intelligent måte. Vi vil gjerne at du blir programlederen for et liksomspydig spørreprogram vi har importert fra BBC, der du står og leser ferdigskrevne fornærmelser på en papegøyaktig måte?” Da håper jeg at Grosvold svarer: ”Høh! Hvem er det nå som har fått sirup på hjernen? Dere virrer jo like mye som maur som har fått ødelagt tua si! Adjø!”


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Lille Trille
09.05.2005 14:59

Bra!
1
anbefalinger
WOW!!!! dritbra, assa!!! Akkurat min humor, vettu!!!! Du, jeg tror at du må komme hjem til meg og skrive for meg, jeg! SINSSYKT BRA!!!!! Du får skrive no'n fler, da, så jeg kan lese et annet av din mesterverker... uhm... ja, det var moro, ja.

moi
13.02.2005 18:58

Bra!
0
anbefalinger
sinnsykt morsomt! Dritbra!

Zozza
27.10.2005 22:03

Bra!
0
anbefalinger
Enig! Du er flink!

TIne
06.02.2006 09:55

Bra!
0
anbefalinger
Utrolig bra!!! Ikke noe mer å si på det...

SailorSlut
28.03.2006 19:27

Bra!
0
anbefalinger
jeg lo....det er sjeldent når jeg leser stiler her inne


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews