Søk i stiler
 

"Personlige anliggender" (M. Tikkanen)


Märta Tikkanens roman, "Personlige anliggender", litt om hva boken handler om og slikt.
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:15.11.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Personlige anliggender
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Märta Tikkanen’s roman, Personlige anliggender er delt i to. Boken kom ut i 1997. Jeg vil si at boken er en kjærlighetsroman. Den første delen er dagboklignende, ned skrevet av en ung kvinne som heter AnnaCi. Den handler om den eldre og gifte elskeren som befinner seg i utlandet. Hun skriver om lengselen etter han, og om hvordan de møttes og ble sammen. Hun skriver også om hvordan hun har kommet på sporet av en kjærlighets historie mellom faren hennes og en annen kvinne. På slutten av første del får hun bokstavelig talt i denne historien, når hun finner en perm som ligger på hytta hun har arvet etter faren.

 

Innholdet i denne permen er det som utgjør andre del av boken. Begge historiene handler mest om menn som ikke helt fikser kjærligheten fordi de ikke makter å gi seg fullstendig hen til den.

 

Hovedpersonen, og den som skriver dagboken, er AnnaCi. Hun jobber som reporter for en avis i Finland. Hun skriver mye om sin lengsel etter faren som døde i en bilulykke da hun var 2 år. Faren var landskaps arkitekt, så han var mye borte hjemmefra. Han levde også på en måte et dobbeltliv, fordi han hadde en elskerinne. Da foreldrene hennes giftet seg, var moren ganske ung, faren mye eldre.

 

Forfatteren har valgt å skrive denne boken som AnnaCi’s dagbok, slik at AnnaCi får fortelle sin egen historie. AnnaCi forteller om hva som skjer på jobben, hjemme eller på hytta ved skjærgården. Den siste delen av boka er det AnnaCi’s far som forteller. Han forteller om sitt ”dobbeltliv”. Grunnen til at han levde et dobbeltliv var fordi han følte at ekteskapet ikke eide kjærlighet.

 

Temaet er som det står på baksiden:

Menns angst for en betingelses løs hengivenhet i forholdet til en kvinne.

 

Boken er ganske lang og kjedelig, men den blir mer spennende etter hvert.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews