Søk i stiler
 

Tsar Nicolai 2.


En oppgave om den siste russiske tsaren, tsar Nicolai 2., og hans familie.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:09.11.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Historiske personer
Verktøy:Utskrift
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Innledning

Hvert land i verden har en styringsmakt enten det er keiser, konge president, diktator eller noe annet. Russland har president, men det har de ikke alltid hatt, frem til 1918 hadde de tsar. Oppgaven vil omhandle litt fakta om den siste tsarfamilien. Hvordan den siste tsaren regjerte og hvordan familien endte sine dager.

 

Jeg valgte oppgaven fordi jeg synes tsaren og has familie var et veldig interessant tema og ville gjerne lære noe mer om han og hans familie.

 

Fakta om familien

Nikolai 2 Alexandrvich bedre kjent som tsar Nikolai den 2 ble født 18. mai 1886 i sankt-petersburg. Faren hans var Alexander den 3 ( født 1845) var tsar i Russland før han, og moren hans var Marie Fedoovna av Danmark (født 1847).

 

Han giftet seg i 26 november 1894 med Alexandra Fedorovna av Hessen ( født 6.6.1872). De fikk fire barn sammen:

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Olga Nikolaevna, Storartet Duchesse (f. 15.11.1895)

Tatjana Nikolaevna, Storartet Duchesse (f. 10.6.1897)

Maria Nikolaevna, Storartet Duchesse (f. 26.6.1899)

Anastasia Nikolaevna, Storartet Duchesse (f. 18.6.1901)

Alexei Nikolaevich, TSAREVITSJ (f.12.8.1904)

 

Hva er en tsar?

Tsar kommer fra det gotiske ordet kaisar som igjen kommer fra det latinske caesar. Den første som brukte tittelen tsar var storfyrsten av Moskva i 1453. det ble en offisiell tittel i 1547. Den siste tsar het Nikolai 2. og han og hans familie ble under novemberrevolusjonen tatt til fange av bolsjevikene. I 1918 ble de skutt i kjelleren i huset de ble holdt fanget.

 

Nikolai 2. overtar makten

Nikolai 2. overtok makten etter farens død i 1894. Når han kom til makten trodde folket at det skulle bli bedre med en ny tsar, men da tok de feil. I stedet for å bruke penger på jord, utdanning og helse til folket, brukte han penger på seg selv og familien.

 

Når Russland var i krig med Tyskland, var det mange folk som mislikte hvordan tsaren og regjeringen oppførte seg på. Og det var mange som mente at tsaren ikke brydde seg noe om hvordan folket hadde det. Og det var delvis sant. Fordi tsaren så på seg selv som enehersker. Han mente at han hadde sin makt fra gud, og at det var hans plikt å overføre sin makt til sønnen. Og han likte best å være samen med familien. Han syntes det var kjedelig å være med i regjeringsmøtene og det var ikke ofte han leste de dokumentene han skulle lese. I tillegg til dette hadde tsaren en svak karakter og han skiftet ofte mening etter en samtale med en eller annen embetsmann. Derfor var det ofte at det ikke var tsaren selv som bestemte, men ofte folkene rundt seg som gjorde det. Regjeringen var heller ikke så mye å skryte av. De var late og de måtte bestikkes for at de skulle gjøre arbeidet sitt. Folk kunne heller ikke klage på regjeringen, for da ble de fengslet og sendt til Sibir.

 

At forholdene under krigen var dårlige var det ingen tvil om. Folk frøs og falt om på gatene utmattet av sult, fordi tyskerne og britene sperret veiene, så det var vanskelig å frakte mat til byene. I krigen gikk det heller ikke særlig bra. I 1915 og 1916 tapte den russiske heren gang på gang mot den tyske hæren. Så 12. mars 1917 forlot mange soldater hæren og gikk over til de som streike og demonstrerte.

 

Tsaren og hans familie myrdes

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Ved midnatt til den 16 juli 1918 ble tsaren og hans familie vekket av at det noen banket hardt på døren til leiligheten deres. Utenfor stod Yakov Yurovskt (bildet) og befalte alle skulle kle på seg og gå ned i kjelleren

av palasset de ble holdt fanget i, fordi det hadde brutt ut urolighet i byen.

 

Vel nede i kjelleren ber Yurovsky Tsarfamilien om å stille seg opp langs den ene veggen slik at de kunne få tatt et bilde av dem som skulle sendes til Moskva for å berolige massene som hadde begynt å frykte for Tsarens liv.

 

Ferdig oppstilt på rekke fortalte Yurovsky dem at de ikke skulle tas bilde av, men henrettes i stedet. Han trakk en pistol opp fra lomma og fyrte løs på Tsaren på kloss hold. Tsaren ble slyngt inn mot veggen av kraften fra kulene som traff han i brystet. Blodet sprutet ut fra kulehullene mens han sank ned mot betonggulvet. Før han mister bevisstheten så han de andre vaktene trekke opp sine pistoler og hamrer skudd etter skudd inn i konen og barna som ropte og skrek av smerte.

 

Blodet sprutet rundt i rommet og treffer bødlene som plasserer kule etter kule inn i kroppene til Tsarinaen og de fire døtrene hennes, Olga, Tatiana, Maria og Anastasia og den sykelige sønnen Alexei. Han led av en blodsykdom som gikk i arv i familien. Tsaren og Alexei var de første som døde. Med konen og jentene tok det lengre tid. Morderne hadde siktet på brystene deres, men mange av skuddene gikk ikke gjennom, men prellet av.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Fordi som en sikkerhet hadde Tsarina Alexandra og døtrene hennes sydd diamanter og andre edelsteiner inn i korsetter og undertøyet slik at de kunne klare seg på egen hånd om de klarte å flykte. Nå fungerte diamantene som skuddsikre vester til bolsjevikene store overraskelse. Men drapsmennene ga seg ikke så lett. Men til slutt trakk morderne bajonettene sine og hogg vilt i de fire prinsessene til de til slutt var døde. Før mordene dro ripet de inn noen tegn i veggen.


Slaktingen hadde vært et skikkelig blodbad kjellergulvet fløt av de myrdede blod. Fysisk sett var Tsarens og hans familie blitt drept, men symbolsk sett var det russiske folk som ble drept denne natten. Og det ble de fysisk etterpå. I millioner ble de myrdet. Sultet i hjel. Skutt til døde. Brent til forkullete lik. Arbeidet i hjel i bolsjevikene dødsleire eller torturert i hjel.

 

Men først måtte Tsaren og hans familie myrdes. Rundt om i Russland ble de andre slektningene av tsar familien drept. Det skulle ikke finnes noen som det russiske folk kunne ha som samlingsfigur i årene fremover. Det var sånn bolsjevikene hadde planlagt dette og sånn de gjennomførte det. Ordren om mordene kom fra den ”russiske” presidenten Yakov M. Sverdlov

 

Utenfor palasset stod det en bil, som tok å fraktet likene til en liten skog som ikke var så langt unna. I den skogen var det mange gruveganger, og der ble likene gjemt etter at de hadde blitt brent. For at ingen skulle oppdage likene gravde de et hull i en av gruvene, og la likene oppi der. Så la de på et falskt gulv. Man trodde lenge at en av døtrene (Anastasia ) hadde unnsloppet døden, fordi noen russiske adelsdamer som hadde flyktet til vest Europa utga seg for å være henne. Men i 1994 ble det endelig klart at alle i familien ble drept og kastet i gruvesjakten. Etter mange, mange år blir tsarfamilien funnet ved en tilfeldighet, av noen bønder på tur. Bøndene meldte i fra om funnet og forskere kom til stedet. Forskerne tok med seg skjelettene og begynte å granske dem. I 1994 ble det klart at det var tsarfamilien som ver funnet og alle var der.

 

Likene ble gravlagt 17. juli 1998. Nøyaktig 80 år etter sin død gravlegges tsarfamilien i Peter Paul-katedralen i St.Petersburg. Tsaren blir gravlagt sammen med alle de andre russiske tsarene ble gravlagt.

 

Bildegalleri          

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Dette er de to prinsessene Olga og Tatiana.


<bilde>

Logg inn for å se bildet

Dette er tsar Nikolai 2.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Tsarfamilien


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Berit;D
20.09.2006 16:04

Bra!
13
anbefalinger
Åh, så kjempefin oppgave! Jeg trengte en slik oppgave til min oppgave, og jeg syntes denne stilen var meget interessang Very Happy :-D Tusen takk

lola
07.12.2004 16:15

Bra!
10
anbefalinger
veldig bra oppgve.. kjempe bra til skolearbeid, hadde nesten gitt opp da jeg fant denne siden.. tusen takk

tina
05.12.2004 20:48

Bra!
9
anbefalinger
fin side. lett å finne. flot å bruke til skolearbeid.

bøen i egge
05.12.2005 10:39

Bra!
9
anbefalinger
dårlig stil!! fikk 2-  Crying :'\(

viktigper
27.09.2005 16:17

Bra!
8
anbefalinger
mye informasjon, men ikke alt som stemte...det var også en del skrivefeil...dessuten var det mye informasjon som manglet...ta å sjekk opp ting ordentlig før du legger det ut!

smarty
05.06.2005 01:13

Bra!
7
anbefalinger
Anastasia og Aleksei mangla faktisk da likene blei funnet, din jøk.

viktigper
28.09.2005 16:18

Bra!
7
anbefalinger
du har klippet ut fra en annen side!!

TAKK!
06.11.2006 21:44

Bra!
7
anbefalinger
Jeg vil gjerne takke den personen som har skrevet denne NYYDELIGE teksten. Nok en gang er jeg blitt berget fra min samf. lærers vrede. Det sto jo for pokker INGENTING om Nikolai 2. på wikipedia, og jeg fant ikke noe særlig meg stoff på google heller. Daria = det finnes en gud. Selv om denne teksten er litt i eldste laget, gjorde den nytten (tviler på at en død mann kan forandre sin livshistorie..). Takk, takk, takk... Nå kan du sove godt i kveld også! TAKK!  Very Happy :-D

frøken viktigpetter
05.06.2005 01:10

Bra!
6
anbefalinger
Bra side, men faktisk har en øyevitneskildring fortalt at tsarevitsj Aleksei var den siste som døde."..... Da jeg kom inn, var prinsen fremdeles i live og stønnet svakt. Yorovsky gikk bort og skjøt to-tre ganger på ham. Prinsen ble stille."
Dere skulle sett i Yngvar Ustveds "De så att det skjedde" side 191.

viktigper
27.09.2005 16:46

Bra!
6
anbefalinger
hva med marie?? de var fem barn ikke 4, din jøk

mongobarn
13.10.2005 13:44

Bra!
6
anbefalinger
Mongo stil azz..
Du kan i det minste se gjennom norsken din da!!!

bærta!
01.11.2005 19:45

Bra!
6
anbefalinger
nørder som er på denne siden ass..skaff dere et liv lizzm...

;D
13.11.2005 13:37

Bra!
6
anbefalinger
takk du reddet meg nå ass.. trengte virkelig masse opplysninger Surprised :-o visste joikke hva jeg drev me en gang... til jeg leste dette.. Thanks!! Very Happy :-D

Johan
05.12.2005 10:39

Bra!
6
anbefalinger
2-`?!?!?!?! sikker på du skreiv akkurat som han??

Nissen
05.12.2005 10:41

Bra!
6
anbefalinger
børde ikke du være på jobb?

maria
01.02.2006 17:46

Bra!
6
anbefalinger
sikkelig bra!! alt jeg trengte!!  Smile :-\) Very Happy :-D

ehh..
01.02.2006 17:50

Bra!
6
anbefalinger
hva med marie?? + at mange av opplysningene er feil! :/ sjekk stoffet ditt!  Wink ;-\)

jaja
01.02.2006 18:07

Bra!
6
anbefalinger
dette er en kopi!

Jenta
26.03.2006 17:44

Bra!
6
anbefalinger
Jeg ser at du har kopiert store deler av fagstoffet fra andre sider. Dessuten skriver du rotete, og har mange skrivefeil. Hadde du skrevet det selv hadde det vært greit nok.http://www.vigrid.net/kommunisme_tsarfamilien.htm denne siden inneholdt alt fagstoffet som jeg syns var bra med din oppgave

Anastasiafan
19.05.2006 15:38

Bra!
6
anbefalinger
Bra oppgave, men litt feilinformasjon her og der! Og for all del, sjekk gramatikken og stavingen neste gang!!!
Menmen, alt i alt, en helt grei oppgave, (3++!) men så vet jeg jo ikke hvor vidt du har kopiert rett fra andre sider da! Smile :-\)

Kristoffer
05.06.2006 15:00

Bra!
6
anbefalinger
Nydelig stil .. men trodde det var Lenin som beordra Tsarens familie til å dø.. ikke presidenten..

ingvild, daniela og cecilie
06.09.2006 10:34

Bra!
6
anbefalinger
heihei..drit bra side  Very Happy :-D Very Happy :-Dinternetten til daniela suuuuger  Razz :-P..kordan går det med dere ??daniela liker nickolas2

sun
18.09.2006 20:16

Bra!
6
anbefalinger
syns det er litt tvilsomt at tsaren fikk sin først unge som ni åring og giftet seg som åtteåring!

Berit=)
20.09.2006 16:05

Bra!
6
anbefalinger
 Wink ;-\)*

Odsi
21.09.2006 15:45

Bra!
6
anbefalinger
Dette er fantastisk.. akkuratt det jeg trenkte!!!
Nå går jo oppgaven som en lek Very Happy :-D Very Happy :-D Tusen takk

jooo;)
18.10.2006 16:12

Bra!
6
anbefalinger
dæ hærre redda meg...!
keep uo the good work!! Cool 8-\)

jooo;)
18.10.2006 16:16

Bra!
6
anbefalinger
up*

Andrea
16.12.2006 17:43

Bra!
6
anbefalinger
Grei side, men det er mye feil her..
eks. det står at de fikk 4 barn.. de fikk 5, fire jenter og en gutt..
pluss.. det derre me rasputin.. at han ble medlem i hoffet i 1917 og drept i 1916 =/


12.02.2007 09:55

Bra!
6
anbefalinger
Yes, alt jeg trengte til fremføringen! ^^
Takker.

camilla
12.02.2007 13:15

Bra!
6
anbefalinger
wow, dritbra. ikke no som manglet omtrent Wink ;-\) good job

:)
19.04.2005 13:46

Bra!
5
anbefalinger
takk for en veldig informert side. hjalp med til prosjektet mitt!!

ida
10.11.2005 15:16

Bra!
5
anbefalinger
det er faktisk ingen som veit om anastasia og aleksei var sammen med likene eller ikke,det var bare brannrester igjen og de mente at det var hele familien som var der.....de hadde funnet rester av 7..

Nissefar
05.12.2005 10:36

Bra!
5
anbefalinger
hohoho
nå kan jeg slappe av med nisse mor og ikke bry meg om at tsar ikke kommer og tar meg  Wink ;-\)

bøen i egge
05.12.2005 10:41

Bra!
5
anbefalinger
ja eg gadd isje å fårandra på någe!!

Anni
06.02.2006 10:34

Bra!
5
anbefalinger
Dette var det jeg trengte til oppgaven  Very Happy :-D

arrg:P
06.04.2006 09:35

Bra!
5
anbefalinger
bra Razz :-P

andre
06.04.2006 12:06

Bra!
5
anbefalinger
Kjempebra skreve gutt !

DÆVENTYTE
06.04.2006 12:15

Bra!
5
anbefalinger
sinnsykt bra du der: Very Happy :-D kan su skriv d om å gi d t mæ? så æ kan bruk d t prosjekte mitt?? trenger det veldi mye.. d e så mye å gjør vettu... pliss!!

lillan
14.11.2006 18:03

Bra!
5
anbefalinger
dette var en super tekst Smile :-\) jeg ble veldig gla når jeg fant denne teksten den har reddete min karakter  Smile :-\) den var kjempe super duper bra =P

reder
28.11.2006 16:23

Bra!
5
anbefalinger
dritttgood

Oline
28.11.2006 16:57

Bra!
5
anbefalinger
Hmm.. Denne funka no , men det var litt feil opplysninger.

Andrea
16.12.2006 17:14

Bra!
5
anbefalinger
Grei side, men det er mye feil her..
eks. det står at de fikk 4 barn.. de fikk 5, fire jenter og en gutt..
pluss.. det derre me rasputin.. at han ble medlem i hoffet i 1917 og drept i 1916 =/

Ingunn
06.02.2007 18:01

Bra!
5
anbefalinger
åhhh, det var konge.eg skal skriva engelsk stil om Nikolai II, så eg er kjempe kjempe kjempe glad for at du skreiv denne sida..forsett slik.. Very Happy :-D Very Happy :-D Very Happy :-D Very Happy :-D
digge deg

stine
30.11.2004 15:22

Bra!
4
anbefalinger
kjempebra oppgave forsett slik...5+

chris =)
28.02.2005 18:03

Bra!
4
anbefalinger
Haha! råbra, æ trængt herre æ azz  Wink ;-\) tnx  Smile :-\)

takk!
17.03.2005 19:08

Bra!
4
anbefalinger
du redda prosjekte mitt!  Smile :-\)

bra
06.02.2007 18:51

Bra!
4
anbefalinger
den var bra

Mia
11.02.2007 22:24

Bra!
4
anbefalinger
Jeg skal ha et skoleprosjekt om Tsar Nikolai den 2. , og dette vil hjelpe meg igang  Smile :-\)

Christina
12.02.2007 17:33

Bra!
4
anbefalinger
Det var en del feil opplysninger, og de burde du rette. Blir litt dumt hvis folk baserer sine innleveringer på denne oppgaven, og tar med alle feilene. Rett det, men ellers var det en helt ok tekst.

pippy
23.11.2004 14:39

Bra!
3
anbefalinger
fantastisk oppgave. Den hadde absolutt alt jeg trengte. tusen takk. Smile :-\)

stine
30.11.2004 15:23

Bra!
3
anbefalinger
informasjonen er litt blandet her og der, du burde plasert tingene på en plass,... det står heller ikke alltid hvem som gjør hva. ellers masse god infomasjon

mee
11.12.2004 00:03

Bra!
3
anbefalinger
 Smile :-\)

lillemegselv123
27.02.2005 21:14

Bra!
3
anbefalinger
informasjonen er litt blandet her og der, du burde plasert tingene på en plass,... det står heller ikke alltid hvem som gjør hva. ellers masse god infomasjon..

syntes det var en kjempe opgave jeg. skjønner ikke helt hva du mener

Lærer
30.04.2005 19:02

Bra!
3
anbefalinger
Det er mange uriktige opplysninger og grammatiske feil i denne oppgaven. Ikke bra! Neste gang du skriver en oppgave, sjekk opplysningene fra flere kilder, stukturer stoffet på en systematisk måte og slå på rettskrivningsprogrammet på PC'en din. Karakter: 3+

ida
06.05.2005 15:14

Bra!
3
anbefalinger
hvis men ik har no bra å legge ut får man la det være...hvis jeg var lærer ville ikke jeg gitt mer enn en treer..


08.12.2005 19:15

Bra!
3
anbefalinger
jeg synes stilen var bra jeg fant masse bra informasjoner fikk 6 jeg nå jeg framførte den.....men kopierte ikke rett fra da så....vet jo ikke om det var din tekst som fikk 6...for jeg lånte bare noen fakta setninger av denne håper det er greit.....go on you rock...


09.01.2006 18:33

Bra!
3
anbefalinger
dette var bra ass  Wink ;-\)

Trygve =()=
17.01.2006 21:46

Bra!
3
anbefalinger
kjempebra informasjon og godt skrevet. får nesten lyst til å skrive en oppgave selv (selv om vi ikke har noe sånt på skolen nå men bra stil)  Smile :-\)

jonni
18.01.2006 12:36

Bra!
3
anbefalinger
konge!!!!!!!!!!!!!!

Lærer T
13.03.2006 18:23

Bra!
3
anbefalinger
Informasjonen er litt blandet her og der... Den virker litt kopiert og det er mye stoff som jeg syns mangler.... Mye gramatikk og rettskrivingsfeil! Min karakter: 3

Anonym18
27.03.2007 21:45

Bra!
3
anbefalinger
drit bra sie. no kan æ få 6 på prøven min takket være dæ Smile :-\)

ikke så nøye
15.01.2006 13:11

Bra!
2
anbefalinger
sier d bare som det er, men når jeg leste oppgaven din, så er det mye som er kopiert her. for nesten alt du har skrevet er hentet fra denne siden : http://www.vigrid.net/kommunisme_tsarfamilien.htm
bra forsøk,men jeg kaller dette avskrivning desverre..

Astrid
28.01.2006 13:58

Bra!
2
anbefalinger
Jeg har valgt Nikolaj d. 2. som emne. Og jeg har fået en masse god information.
Tak for det. P.S. Jeg kommer fra Danmark

Majja
27.02.2006 18:55

Bra!
2
anbefalinger
Først står det at de var brent, også nevner de skjellet.. Skjekk stoffet ordentlig

VolVe
02.03.2006 18:48

Bra!
2
anbefalinger
det er nesten dt samme som står på vigrid jo! *busta*

anonym;)
26.01.2007 12:47

Bra!
2
anbefalinger
halla;O sker nokke gøy eller?

Camilla
05.12.2007 18:32

Bra!
2
anbefalinger
Kjempe fin oppgave! dette er akkurat det jeg trenger, for finner ikke no stoff om Nikolai 2 noe sted nesten Wink ;-\) Tusen, tusen takk, du redda meg Smile :-\)

elev 1
11.03.2008 15:53

Bra!
2
anbefalinger
drit bra og lærte ganske mye

sara
18.11.2008 19:56

Bra!
2
anbefalinger
fi faen javlig drålig side jeg fikk så javeliggggggggggggggggg dråilig på prosjektet fi faen asss

tareq
09.12.2008 18:38

Bra!
2
anbefalinger
tusen tusen takk dene sida hjulpet meg mye


17.04.2009 21:16

Bra!
2
anbefalinger
Hei,
Veldig fint å se at noen velger Tzar Nicolay II som oppgave. Men jeg er ikke helt enig i alt som du skriver her.

At Tzar Nicolay II ikke var særlig interessert i Dokumenter ifra Regjeringen er nok feil. Han var faktisk Meget Interessert i Politikk og Forretninger, særlig med de utenlandske som Frankrike og Monaco. Veldig ofte hadde Tsar Nicolay II Forretnings-middager i både Vinterpalasset utenfor St Petersburg og i Moskva. Det likte heller ikke Tsarens nære kongelige slektninger, fordi ble ikke invitert til disse selskapene. Tsaren likte Foretninger.

Du viser også et bilde av mannen Yakov som du sier henretter Tsar-familien. Det stemmer heller ikke. Mannen som gjorde den jobben var det ingen som så der den dagen,
han var utsendt ifra Lenin i Moskva. Jeg har nemlig møtt en gammel mann i 1968 som var tilstede akkurat den dagen. Det eneste de visste var at Lenin hadde tatt avgjørelsen alene i Moskva og at han angret etterpå.

Det med diamantene stemmer. Damene satt¨å broderte inn diamantene. At de skulle flykte senere stemmer heller ikke. Tsaren ga konen og barna flere sjanser til å flykte ut av Russland, men de ville ikke dra ifra Tsaren og han ville ikke forlate Russland. Dermed gikk det som det gikk.

Det var faktisk mange som prøvde å redde Tsar-familien, spesielt barna og konen. En gammel dame Olga som døde i 1968 i Sibir var flere ganger utenfor huset og prøvde å redde familien. Jeg bodde hos denne gamle damen en stund, hun var født i 1870.

Jeg overnattet hos Olga flere ganger på 1960's tallet. Da lå jeg i nydelige hvite sengetøy med Olga's hvite broderien på. Tsar Nicolay II hadde sovet flere ganger i nettopp dette sengetøyet. Tsaren var en meget god Rytter, og kom ridende til Olga. Med seg hadde han alltid en vin-flaske.

En annen ting, moren til Tsar Nicolay II var en ren skjønnhet, veldig vakker. Olga som jeg kjente var Vakker og blond som Grace Kelly av Monaco. Olga og hennes familie kom ifra Moskva. Tsaren likte å snakke med Olga da hun hadde vært bl.a. i Paris.

Det var litt om Tsaren Nicolay II og hans liv.
Jorunn

15.01.2008 10:56

Bra!
1
anbefalinger
Super oppgave (Y)  Very Happy :-D

Annonyn
16.01.2008 15:43

Bra!
1
anbefalinger
Surperduper greie, trengt det til en skole oppgeve/sær oppgave - Takk for hjelpen !  Smile :-\)

Mina
16.10.2008 19:46

Bra!
1
anbefalinger
Kjempe fin stil akkurat det jeg trengte  Smile :-\)

meg
28.10.2008 16:28

Bra!
1
anbefalinger
Huff, huff! Her var det mye kopiert!!!!!

morra di
09.12.2008 14:14

Bra!
1
anbefalinger
WOOOOOOOW ! Shiiit ass ! suugen oppgave..jaja ..Synd.. Håper du klarer det bedre neste gang da.. men men .. GOD JUUL

bsr
23.02.2009 16:33

Bra!
1
anbefalinger
For en elendig oppgave!! Det eneste du beskriver ved livet hans er hvordan han og familien blir drept og hvordan blodet flyter rundt... Ikke bruk denne oppgaven..


08.03.2009 13:04

Bra!
1
anbefalinger
Jeg er veldig fornøyd med at du bruker stoff fra siden min. Det historiske stoffet er nå samlet på en ny side: sannhistorie.net som du også er velkommen til å hente artikler fra.

Cathrine
24.06.2009 23:50

Bra!
1
anbefalinger
Hei Jorunn. Virker som om du kjenner godt til Tsarens liv og familie. Jeg er selv oldebarn av Vladimir von Karpova som var i nær familie med Tsaren, men han ble utstøtt og gjort arveløs da han valgte å gifte seg borgelig. Ønsker kontakt om du har info.

Edvard Frilseth
01.09.2009 12:33

Bra!
1
anbefalinger
Tusen takk !! Skal selv skrive en oppgave om Tsar Nikolai, og dette trengte jeg å vite  Smile :-\))))

Forresten, har ikke tenkt på å starte et "underworld ftp community" med private stiler ? xD

GirDegKritikk
22.11.2009 15:46

Bra!
1
anbefalinger
En fin oppgave  Smile :-\) Jeg trengte litt fakta om tsaren under revolusjonen. Kanksje du kunne ha skrevet om Nikolai under revolusjonen i Russland? Vell, han deltok jo ikke med skapingen av en kommuniststat, men hva han syntes om at han mistet makten. F.eks: kunne du ha skrevet hva han syntes om overklassen (adelen, hertuger, grever, middelklassen) da de ville at han skulle ut av makten. Da hadde jeg gitt den en fin karakter  Smile :-\) Keep on!

smartimarti
13.12.2011 15:37

Bra!
1
anbefalinger
hei viktigper alle barne er med og du skrev det feil jøk og oppgaven er super untatt få skrive feil. jeg trengte informasjon om nicolai 2 og fikk det takk! NÅ MÅ DET GÅ BRA PÅ FRAMMFØRINGEN OM ÅRSAKER TIL DEN RUSSISKE REVOLUSJON!


11.12.2013 08:59

Bra!
1
anbefalinger
drit nice


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.036 sec - 1 pageviews