Søk i stiler
 

Anoreksi


Om en jente som har anoreksi og blir lagt inn på klinikk.
Sjanger:NovelleLastet opp:06.11.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Spiseforstyrrelser
Verktøy:UtskriftJeg våknet, det var tidlig om morgenen. Jeg hadde ikke fått så mye søvn i det siste. Jeg var sliten og trøtt, men klarte ikke og sove. Jeg lå og glante opp i taket. Så meg omkring i rommet, og da var da det gikk opp for meg. Det gikk opp for meg hva det var jeg hadde blitt, hva jeg hadde gjort mot meg selv, hva jeg hadde utsatt meg selv for. Jeg hadde anoreksi, og jeg skjærte meg selv på armen, for og unngå og tenke på det. Det var liksom så godt og slippe og tenke på den psykiske skaden min. Jeg trengte bare og tenke på den fysiske skaden. Jeg hatet jo kroppen min, den var liksom for stor og for stygg.

 

Jeg begynte med og slanke meg forsiktig, men jeg ikke ned en eneste kilo. Så begynte jeg og trenene. Jeg begynte og gå ned, men det gikk for sakte for meg. Jeg ville at det skulle gå fortere. Jeg sluttet helt enkelt og spise. Snart trente jeg også som en besatt. Kiloene raste av. Jeg ble bare tynnere og tynnere, men jeg ble ikke noe gladere. Jeg følte meg ikke noe bedre. Jeg følte meg bare verre. Til slutt begynte mamma og merke det. Hun sa at jeg var nødt til og spise, men hun var for sendt ute. Nå klarte jeg ikke og spise, uansett hvor mye jeg prøvde så kom maten bare opp igjen. Jeg ble svakere og svakere. Jeg gråt hver eneste natt, jeg orket det bare ikke mer.

 

Jeg tok et gammelt barberblad jeg fant på badet og kuttet et langt kutt på armen min. Det føltes så godt, og bare kunne tenke på at jeg blødde og at jeg hadde et kutt på armen. I to minutter så slapp jeg og tenke på at jeg hadde anoreksi. Jeg slapp og tenke på at livet mitt var et helvete. Jeg fortsatte med kuttinga. Det roet meg ned og fikk meg til og føle meg bedre. Søvnen min ble dårligere og dårligere. Jeg visste mamma hadde sovepiller i medisinskapet, jeg gikk ned når mamma og pappa hadde sovnet. Og tok ganske mange av dem ut av medisinglasset. Jeg løp opp på rommet igjen. Jeg svelget alle, uansett om jeg visste det var farlig og at man kunne dø av det hvis man tok for mange. Jeg svelget også paracet som en besatt. Jeg vet ikke hvorfor for det hjalp jo ikke mot den mentale vondheten inni meg. Det som var så rart var at mamma og pappa ikke merket noe. Det gjorde at jeg følte meg enda verre, jeg følte at de ikke brydde seg, men grunnen til at de ikke merket det var vel heller at jeg skjulte det så utrolig godt.

 

Jeg var avhengig av sovepiller og paracet. Jeg fortsatte med kuttinga og spiste ingenting. Til slutt ble jeg så svak at jeg besvimte. Midt i timen, jeg skulle bare reise meg opp og gi noe til læreren så datt jeg rett ned på gulvet, alt ble svart. De ringte sykebilen.

 

På sykehuset tok de mange tester for og finne ut hva som var galt med meg, og hvorfor jeg besvimte. Jeg latet som om jeg ikke visste hvorfor, men det visste jeg. Det var fordi jeg ikke spiste, kuttet meg og var avhengig av sovepiller og paracet. Men det var det ingen andre som visste. Mamma og pappa tok seg fri fra jobben og kom så fort de kunne til sykehuset. Jeg var så sikker på at testene til legene ikke ville gi noe svar. Og at de ikke ville vise hvorfor jeg besvimte, så jeg var ikke engang redd for at mamma og pappa skulle finne det ut. Dessuten så tenkte jeg bare at de ikke brydde seg uansett. Legen kom til rommet mitt. Han var helt stille. Han ønsket og prate med mamma og pappa utenfor rommet. Jeg var så sikker på at han bare skulle si at de ikke visste hvorfor jeg besvimte. De var ute i ti minutter eller noe. Så kom de og legen inn igjen. De var helt stille. Alle tre. Det var da jeg skjønte at noe var galt. Hva er det? Sa jeg stille. Hvorfor? Jenta mi sa mamma med tårer i øynene. Pappa var også på gråten. Hva har jeg gjort? Sa jeg med tårer i øynene selv. Mamma gråt og falt sammen på gulvet, pappa holdt rundt henne. Legen så på meg. Vi vet at du har sultet deg lenge, og at du kutter deg på armene. Vi så også at du har tatt store mengder med sovepiller og paracet, sa legen til meg. Jeg ble helt stum, klarte ikke få ut et eneste ord.

 

Du kommer til og bli lagt inn på anoreksiklinikken nede i byen. Det vil du være til du klarer og spise på egenhånd og til du ikke er avhengi av sovepiller og paracet noe mer, sa legen og så på meg med et alvorlig blikk. Mamma og pappa var tydelig skuffet. De virket bekymret. Jeg følte at jeg hadde skuffet dem. Jeg ville bare løpe inn på badet og kutte meg så dypt at jeg ville dø. Så slapp alt dette, alt dette helvete.

 

Jeg lå på sykehuset et par dager til, de prøvde og gi meg mat, men jeg nektet. Jeg ble lagt inn på anoreksi klinikken. Det er her jeg er nå. Her hvor jeg ligger og ser meg omkring og tenker på hva jeg har blitt. Nå er alt blitt tydelig. Jeg vet hva jeg har blitt. Jeg trenger ikke nekte for det. Jeg vet at de som jobber her vil tvinge meg til og spise og de vil stoppe meg fra og kutte. De vil holde meg borte fra sovepiller og paracet. Jeg orker ikke det. Klarer ikke gå igjennom dette helvete. Vil ikke skuffa mamma og pappa noe mer. Orker ikke såre dem igjen. Jeg snur meg og legger meg på magen. Ser ned i puta, også legger jeg hode ned på den. Fjeset ned, jeg klarer ikke puste. Presser fjeset mer og mer ned. Klarer ikke puste. Alt blir svart. Hvor er jeg nå?


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Anonym
01.05.2012 14:15

Bra!
7
anbefalinger
Først vil jeg bare si at det er en bra skrevet historie! Du har helt klart behersket å skrive en gjennomtenkt, bra historie. Likevel er det noen "hull" i den, som gjør den vanskeligere å lese. For eksempel så gjentar du ting litt for ofte, og det blir litt slitsomt i lengden. Gjentagelse er forsåvidt bra, men vær obs på å ikke bruke for mye av det. I tillegg var det en del feil på å/og. Du burde også gjøre en "reasearch" og finne ut litt mer om anoreksi, kutting, osv, fordi noe av det virket ganske urealistisk. Du hadde helt klart kontroll på indre spenning, men det var spesielt her det var for mye gjentakelse. Og bare en ting til: vær obs på sammensatte ord!  Smile :-\)

Dette ble mye "negativt". Det var egentlig ikke meningen, er jo ikke lærer eller noe så har ikke grunner til å gjøre slikt, men derfor må jeg bare si - igjen - at historien din ER bra!
Og ikke tenk på det jeg har skrevet som negativt, tenkt på det som en konstruktiv tilbakemelding  Very Happy :-D


25.01.2007 10:50

Bra!
4
anbefalinger
det var litt for lite fakta om anoreksi

tihi
31.12.2004 00:48

Bra!
3
anbefalinger
Jeg fikk 5+ på den... det var jg fornøyd meg... takk for at du syntes den var bra...

meg
11.01.2006 15:29

Bra!
3
anbefalinger
Veldig bra stil!
Blir helt stum! kjenner meg igjen med mange av tingene. men ikke det med anoreksi... jeg kom inn på denne siden for jeg har en skole oppg. om anoreksi... jeg leste litt... var drit bra! du fortjente den 5`ern på denne!
blir jo nesten ordløs når jeg leser den!
håper ikke den handler om deg da for tung vei å gå når man ska ut av d...
vet d for har hatt søvn prob. har vært lagt inn på ungdoms psykiatrisk avd. for jeg har hatt angst å jeg har skada meg på alle slags måter! jeg e snart frisk (det sier behandleren min og jeg merker d selv Smile :-\), men d har vært lang og tung vei å gå!
men lykke til videre! Smile :-\)

Heija
23.01.2007 16:44

Bra!
3
anbefalinger
en veldig bra novelle!! Jeg synes du skriver kjempe bra og burde stå på videre.. hilsen "kollega"

meg
30.01.2007 19:07

Bra!
3
anbefalinger
jeg ble litt rørt.. jeg hadde nok ikke klart å skrive san om meg selv, det skal du ha Embarassed :-$ jeg vet ikke om du har diktet den opp, men virket ikke san... lukke til kjempe GID

Andrea
25.02.2007 01:06

Bra!
3
anbefalinger
Man trenger ikke ha masse fakta i en sånn her oppgave. bare ordene. Som igjen gir følelsen man får når man leser den. Jeg synes den var bra formulert, bare i noen setninger gikk det noen ord om og om igjen som ble litt slitsomt.

Keep up the good work, i know what you're talking about

lille meg!!
05.10.2007 05:50

Bra!
3
anbefalinger
Den var bra,,litt trist!! Likte den godt! synest måten hun døde på var litt rar men jeg likte novellen din veldig super godt asså! skulle ønske det var jeg somm hadde skrevet den!

men dere må aldri ta selvmord!! for det er egentli ikke dereselv de går ut på det går ut på venner og familie!! di som er glad i deg og bryr seg om deg!! Så hviss du blir lei deg for noe du har gjort ikke ta selvmord!!! for det er bare venner og familen din du skader!
Og kansje noen blir så deprimert og lei seg at di tar selvmord selv!!!


*jordbær*
15.11.2004 19:11

Bra!
2
anbefalinger
bra,hva fikk du på den??

LOVE
17.12.2006 22:40

Bra!
2
anbefalinger
kjempe bra stil, du fortente den karakteren Smile :-\)


25.01.2007 11:08

Bra!
2
anbefalinger
halla
 Razz :-P Razz :-P Razz :-P

Fride
05.10.2007 05:52

Bra!
2
anbefalinger
Den var kreeaktiv og ustopplig bra Wink ;-\)

ingrid
05.12.2007 19:28

Bra!
2
anbefalinger
veldig bra (: kjenne meg igjen..

Nina
26.12.2007 22:18

Bra!
2
anbefalinger
det er den beste novella jeg noen gang har lest. drit bra Smile :-\)

iii
29.01.2008 10:18

Bra!
2
anbefalinger
avhengig av sovepiller og paracet?
det er tragisk

Ane
24.02.2008 23:54

Bra!
2
anbefalinger
Selvfølgelig kan man bli avhengig av sovepiller!
Du er tragisk "iii".

bare meg
11.02.2005 19:54

Bra!
1
anbefalinger
kjempe bra, du er flink.- jeg har og har hatt det som den jenta. kjenner meg utrolig godt igjen..

joda
06.05.2005 00:24

Bra!
1
anbefalinger
du kan ikke bli avhengig av paracet


07.05.2005 10:24

Bra!
1
anbefalinger
Utrolig bra jeg hadde aldri fini på noe sånt

mE..;)
11.05.2005 15:09

Bra!
1
anbefalinger
bRA ta her da.. Very Happy :-D

ana
31.05.2005 22:21

Bra!
1
anbefalinger
hun har nok ikke funnet det på...bare slutten


24.06.2005 19:06

Bra!
1
anbefalinger
den va drit bra!! men litt trist da!!

K
07.08.2005 23:13

Bra!
1
anbefalinger
Dn var kjempe bra.. Kjenner mg igjen.. Har oxo spiseforstyrrelser, og problemer md kutting og depresjon og misbruk av sovepiller pga søvnløshet..


06.09.2005 17:07

Bra!
1
anbefalinger
jeg vet hvordan det er har vært jennom det selv

milla
20.11.2005 22:19

Bra!
1
anbefalinger
kjempe bra novelle!!! kjente meg igjen!!! Men husk at når du skriver i jeg- form og legger opp til at hvedpresonen dør/ tar selvmord, slik du kanskje gjorde, må du skrive i tredjeperson....

tuttha
09.12.2005 12:33

Bra!
1
anbefalinger
kjempe bra Smile :-\) Når du begynner å lese den, så vil du ikke stoppe. Du skriver utrolig bra her Smile :-\)

tuttha
09.12.2005 12:33

Bra!
1
anbefalinger
kjempe bra Smile :-\) Når du begynner å lese den, så vil du ikke stoppe. Du skriver utrolig bra her Smile :-\)

Meg...
03.04.2006 20:06

Bra!
1
anbefalinger
Det er veldig bra det du har skrevet...
Jeg vet hvordan det er, har gått gjennom alt selv..

Meg
26.04.2006 12:11

Bra!
1
anbefalinger
Bra historie! Veldig trist men... =S

Aname
19.08.2006 01:27

Bra!
1
anbefalinger
Syntes denne var litt...merkelig.
Har anoreksi selv, og din historie høres litt usannsynlig ut.
Bra du skjønte at du hadde anoreksi selv- de fleste benekter det-så det er noe stort  Smile :-\)
Lykke til videre  Wink ;-\)

Jenny
22.08.2006 11:54

Bra!
1
anbefalinger
Bra, men det er litt mange å/og feil...

Trollet
22.08.2006 11:58

Bra!
1
anbefalinger
Denne var veldig bra, men det var litt mange og/å-feil. Eller var jo denne meget bra.

ehm
20.11.2006 17:46

Bra!
1
anbefalinger
ikk bra

ana
28.11.2006 21:56

Bra!
1
anbefalinger
sterkt
synes så fryktelig synd på mennesker som sliter med spisefortyrrelser. .

Kiine
30.01.2007 18:17

Bra!
1
anbefalinger
Så utrolig bra. Du beskriver det på en helt fantastisk måte.. Dette er noe du kan.. Lykke til videre.. Håper at jeg en dag kan lese mer fra deg!

Mariia
16.02.2007 23:14

Bra!
1
anbefalinger
Egentlig veldig bra skrivd!  Smile :-\) Men den måten hun døde på, var egentlig litt sånn usansynlig..  Confused :-\? Jeg kjenner meg faktisk litt igjen, var en periode som jeg sluttet helt å spise, og jeg bare skjærte meg, og alt var et helvete! Men når venner og familie merket det, klarte de å få meg til å slutte med skjæringen, og få meg til å spise! Håper virkelig at du bare har funnet på dette!  Surprised :-o Men utrolig bra egentlig! Litt skrivefeil men.. jaja!  Smile :-\)

anonym
05.06.2007 17:32

Bra!
1
anbefalinger
Veldig mye skrivefeil..

anonym
31.08.2007 15:48

Bra!
1
anbefalinger
Jævlig bra tekst as, lest den flere ganger ! Sier til alle at de skal leste den, elsker den faan

Anonym!
05.10.2007 05:38

Bra!
1
anbefalinger
KJEMPE BRA TEXT!!!!!!! tipset mine venner om daria!! alle sammen hadde lest denne novellen å digget den! di synest dette var den beste novellen som var her på daria!!!! DU RULER AZZÅ!!! (er enige me mine venner)


22.04.2008 15:47

Bra!
1
anbefalinger
Minner litt om meg.. Har anoreksi selv. Har blitt innlagt en gang, men har forsatt hjelp av sånne teite folk på BUP. Er slapp og trøtt hele tiden  Confused :-\? Det enste jeg tenker på er kalorier.
Døds bra skrevet forresten!

anonym
15.05.2008 20:32

Bra!
1
anbefalinger
sinnsykt bra!!  Very Happy :-D

rebecca
26.06.2008 18:48

Bra!
1
anbefalinger
utrolig bra skrevet  Smile :-\)

Lilly
24.01.2009 14:31

Bra!
0
anbefalinger
bra, men masse skrivefeil

ehh...
07.03.2009 23:47

Bra!
0
anbefalinger
litt rart om det liksom skal være sant, for ganske bra jobba å klare å skrive teksten og legge den ut her hvis du er død...

....
25.03.2009 18:41

Bra!
0
anbefalinger
Starten var ganske bra, men i stedenfor for å ramse opp alt som skjedde, burde du ha skildra mer, og puttet det i teksten litt og litt. Er det her novelle? Det liknet ikke mye... Du burde gjøre mer research om hva man bør ha med i en novelle. Men ellers veldig bra, man kan si at det her er en fortelling! Drit bra fortelling! Smile :-\)

89modell
27.04.2009 16:48

Bra!
0
anbefalinger
Veldig stort at du tar for deg ganske så detaljerte følelser i et så stort og dypt emne som rører mange av oss. Du skriver noe av det vi selv ikke orker. Takk.

meg og meg **
19.05.2009 22:55

Bra!
0
anbefalinger
Tusen takk for en fin og trist novelle om anoreksi, skrev selv en novelle på tentamen  Smile :-\) har att en nær venn med anoreksi,så jeg kjenner det igjen!

meg
06.08.2009 20:54

Bra!
0
anbefalinger
dåårlig!!!!!!!!!!!!!!

Sara
05.12.2009 16:08

Bra!
0
anbefalinger
Drit bra novelle!! Hvordan fikk du denne ideen? Jeg skrev også en lignende fortelling, men det handlet ikke om anoreksi da. Du må være stolt!

Sandra
28.01.2010 19:35

Bra!
0
anbefalinger
Kan desverre ikke si meg enig med kommentarene over. Du ramser opp istedet for å skildre, og vi får desverre ikke vite mye om følelsene til jenta. Det eneste vi får vite er at hun er ulykkelig og kutter seg. Desuten nevnte du noe om at foreldrene ikke bryr seg uansett - og at de ikke har lagt merke til noe. Hadde dette vært en virkelig historie hadde det sannsynligvis ikke skjedd,og du kan ikke si at foreldrene ikke bryr seg uten å forklare det. Og hvorfor hadde hun anoreksia? Og selvmordet på slutten er urealistisk og usannsynlig.Visste du at det ikke er fysisk mulig å ta livet av deg selv ved hjelp av kveling med pute, eller drukning? Dette er ikke ment på en kritisk måte - dette er for å hjelpe deg.

Matin
25.02.2010 18:28

Bra!
0
anbefalinger
Han/Ho som skriver novellen seier jo aldri at personen dør på slutten. Det er jo så og sei umulig og kvele seg sjølv bare med å press hode nod mot ei pute. Så det blir nok mest riktig å sei at jenta bare besvimte.

Jenta
20.03.2010 16:23

Bra!
0
anbefalinger
Om legen hadde snakket med mamma og pappa før de hadde snakket med meg, hadde jeg blir så utrolig sint!

Kine
18.05.2010 13:12

Bra!
0
anbefalinger
Utrolig. Jeg vil bare lese mer  Surprised :-o

kathrine
18.03.2011 00:00

Bra!
0
anbefalinger
gadd ikke lese den for det LYSTE jo sjangerfeil, det første jeg la merke til er at du skriver i jeg-form.. å virker som det eneste sjangertrekket du ahr fått me deg når det gjelder noveller er at det skal være kort.. Noe annet som jeg synes er litt idiotisk er alle som snakker om at dette har de vært gjennom på kommentarene.. SKJERP DERE ! har dere hatt det virkelig ille snakker man ikke om det på internett. slikt pleier man å holde inne å tie om, snakke me sine nærmeste eller phsykologer. fjortistull spør du meg..
Sorry, men synes ikke du fortjener 5 på denne. Ene og alene fordi du skriver i jegform fortjener du ikke mer enn 3. Sorry, men slik er det.

..
14.11.2011 22:55

Bra!
0
anbefalinger
Mye som er veldig usannsynlig i denne teksten. Er anorektiker selv jeg, kjenner meg igjen i noe men en del er bare tull. Sjangerfeil, skrivefeil og mye urealistisk stoff. Dersom meningen er at hun dør på slutten er det bare latterlig. Man dør ikke av å presse hodet ned mot en pute, sånn er det bare. Dessuten er det ganske så vanskelig å ta selvmord på et sykehus, og siden du besvimer før du dør når du ikke puster tror jeg nok legene hadde kunnet hjelpe. Har selv prøvd meg på selvmord på et sykehus, så ikke si at jeg ikke vet hva jeg snakker om.
Og karakteren...5+??? Enten lyger du eller så har du tidenes dårligste norsklærer, just sayin. Som kathrine sier, du fortjener ikke mer enn 3.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.025 sec - 1 pageviews