Søk i stiler
 

Atomvåpen


Teksten inneholder informasjon om atombomben.
Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:03.11.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Atombomber og kjernekraft
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Her er litt om atomvåpen:

Januar 1939 oppdaget den tyske kjemikeren Otto Hahn fisjon, og straks begynte kjernefysikere å tenke på hva de kunne gjøre med det.

 

Det var Tyskland som var mest adktive i utviklingen av en atomvåpen, på den tiden var Tyskland veldig aggresive etter en stund fikk Tyskland uran fra Kongo som man trengte til utviklingen av våpenet. Når Tyskland okkuperte Belgia fikk de 1200 tonn urankonsentrar, det utgjorde omtrent halvparten av verdens tilgjengelige uranreserver. Den største halvparten hadde USA. Alle forskere i verden var redd hva Tyskland kunne gjøre med en atomvåpen. Så i 1939 kom det masse forskere fra Europa og USA for å hjelpe USA å lage atomvåpen. Den første som tok kontakt var Leo Szilard. Han kontaktet Albert Einstein, og sammen skrev de et brev til presidenten der de sa hva forskerne i Tyskland hadde holdt på med.

 

De fleste viste nå hvor stor skade en atombombe hadde. Kjernevåpen er delt i tre deler, fisjonsvåpen, fusjonsvåpen og nøytronvåpen. Den som er mest kjent er fisjonsbomben. Det var en sånn bombe som ble sluppet over Nagasaki og Hiroshima.

 

Her er litt om atombombens virkning:

Det første som skjer er at det oppstår en ildkule, som kan bli flere kilometer i diameter. Inni denne kulen er det en tempratur på flere millioner grader. Folk som ser på den blir enten midlertidig eller varig blindet. Ildkulen vil gi så stor varme at alt i nærheten vil bli brent opp. Etter ildkulen, kommer det en stor trykkbølge. Trykkbølgen er raskere enn lyden, og ødelegger alt i en diameter på flere kilometer. Etter trykkbølgen kommer det et undertrykk i området der bomben eksploderte, da vil luften bli sugd tilbake. Da blir det en veldig sterk vind som kan komme oppi orkan- styrke. Hvis man kommer litt senere til eksplosjonsstedet, vil man få radioaktivt nedfall på seg som først rammer arvesystemet og fremkaller kreft.

 

Kilder:

http://home.online.no/~ro-w/prosjekt/start.html.

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Her ser du bilde av en eksplosjon


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Annon1
19.11.2007 11:45

Bra!
1
anbefalinger
lol bildet heter saddam hussein  Razz :-P

christer fagstad
25.04.2005 13:25

Bra!
0
anbefalinger
hli


09.02.2006 22:49

Bra!
0
anbefalinger
dette e drit fett azza Very Happy :-D Very Happy :-D


19.03.2006 18:12

Bra!
0
anbefalinger
flottt

RedFox
06.11.2006 11:13

Bra!
0
anbefalinger
gult!!!!!1

....
03.02.2016 18:30

Bra!
0
anbefalinger
Det var Albert Einstein Som begynte Med teorien om atom våpen, med den skjente formelen E=mc2


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.019 sec - 1 pageviews