Søk i stiler
 

Uno


Filmanmeldse av den norske filmen "Uno".
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:02.11.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Filmer
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


David har et problem. På Jarles treningsstudio der han jobber, har politiet funnet anabole sterodier. Han og gjengen blir tatt med til politistasjonen for politiavhør. Faren til David er døden nær, så han må tyste på sjefens sønn for å komme seg til faren. Gjengen til sjefens sønn skal nå ta hevn på David.

 

"Uno" tar oss med inn i Oslos gater hvor det er mye gjengproblemer. Hovedpersonen heter David. Han jobber på Jarles gym i en av Oslos pøbelgater. David foretrekker å tilbringe tiden sin på Jarles gym, enn å være hjemme med broren som har Downs syndrom og faren som lider av kreft. Jarles sønn, Lars, har gjemt masse anabole steroider på gymmen. Politiet finner dem og deretter går det bare nedover for David.

 

David tyster for å komme seg ut av politistasjonen og deretter ta et forvel med sin far. Han rekker ikke dette fordi faren døde før han kom til sykehuset. Han begynner å ta mer og mer ansvar for broren sin som lider av down-syndrom. Vennskapet mellom David og moren styrkes i løpet av filmen. David er lei av å bli jaktet på, så en dag så møter han opp, for å ordne opp med det han gjorde i fortiden.

 

Denne filmen har en karakteristisk sjarm som treffer meg. Aksel Hennie har både regissert filmen og har hovedrollen i filmen sammen med Nicolai Cleve Broch. I denne filmen er det alt fra vennskap til forræderi. Dette er en av Norges desidert beste filmer.

 

Terningkast: 5


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

ok
16.11.2005 22:40

Bra!
3
anbefalinger
Helt grei...kunne utdypt litt mer handlingen men ellers helt ok.

Enig i at filmen er en sterk norsk en  Wink ;-\)

ja
18.04.2006 12:31

Bra!
1
anbefalinger
ELENDIG !

helene
07.02.2006 11:59

Bra!
0
anbefalinger
enig med \"ok\" der ja... men filmen er ikke dessidert norges beste film!!

=))))
15.08.2006 15:01

Bra!
0
anbefalinger
Å herregud "Eirik" og "ja" dere er så teite å barnslige, selv om dere er anonyme her trenger dere ikke å være så frekke da. Greit at dere sier at dere ikke synes denne anmeldelsen var så veldig bra, men dere trenger ikke å si "elendig" og sånn da!! Tenk hvis det var du som hadde brukt mye tid på å skrive noe og fikk sånne tilbake meldinger. ikke så veldig koselig akkurat! Jeg synes anmeldelsen var bra jeg  Wink ;-\) Stå på videre du  Smile :-\)

Sanne
02.11.2006 15:13

Bra!
0
anbefalinger
Dette var en bra oppsummering av filmen ! (Y)

Sanne
02.11.2006 15:14

Bra!
0
anbefalinger
Dette var en bra oppsummering av filmen ! (Y)

Kåre
16.03.2009 20:39

Bra!
0
anbefalinger
Sorry ass, men denne var dårlig skrevet...........


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews