Søk i stiler
 

Reklamer


Kort kåseri om reklame.
Sjanger:KåseriLastet opp:18.05.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Reklame
Verktøy:Utskrift

Det går så mye reklamer på Tv nå for tiden. Kjedelige reklamer som gjentar produktets navn om igjen og om igjen og om igjen. Jeg husker før, i slutten av 80-åra og begynnelsen av 90, kunne man sitte og se et helt TV prgram nesten uavbrutt av dårlige reklamer og TV-Shop. Hvis det, for en gangs skyld, var reklamepause, var det kunne to reklamer. Dette husker jeg godt fra når jeg var liten og så på Snipp og Snapp, eller Piff och Puff som det heter på svensk.

 

Jeg syntes reklamene nå for tiden ikke akkurat holder en så veldig høy standard. Før i tiden var det jo nesten bare reklame for TV programmer på kanalen du så på. Nå kan vi se Claudia Schiffer og Kate Moss smile og si "fordi jeg fortjener det" på bokmål. Shampo reklamene er spesielt dumme, den siste av dem jeg så, var en tysk fotballspiller som så tøft inn i kamera og sa; "Jeg har fått ny trener, for håret mitt". Da skiftet jeg kanal.

 

Arne Bergren la godt frem mitt poeng under en episode av Mandagsklubben. Han sa at, hvis man vil selge noe, er det lurt å rakke ned på noen eller noe. Skal man skal selge bind eller shampo eller andre kvinneting, kan man rakke ned på menn. Skal man skal selge noe til ungdommen, rakker man ned på skolen eller foreldre. Han ga et eksempel, hvis man skal selge noe, ment for ungdom, f.eks en helt ny havrekjeks, ville reklamen blitt omtrent sånn:"Hei, hvis du syntes foreldre og lærere er jævli kjipt, ta å prøv denna nye havrekjeksen’a!" Lest med en veldig tøff og sløv ungdomsstemme.

 

Jeg syntes reklame hører hjemme på egne kanaler, som TV-Shop eller Canal M. Jeg likte Canal M, ikke for måten de solgte på eller produktene (som er noe rent dritt), men på måten de klarte å holde reklamen for seg selv og ting de solgte innenfor kanalens egne programmer. Men, det gikk vel som med andre kanaler. Canal M solgte vel ikke så bra, og snart kunne hele Norge se den fanatstiske leddstigen og Ship Shape på Tv2 også.

 

Min mening, til alle reklamefolka der ute, er at jeg heller ville kjøpt et produkt med bra reklame (f. eks VG) enn et produkt med tyske folk som snakker Norsk. (som Kinder-egg)

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Blend
30.01.2018 12:26

Bra!
17
anbefalinger
Jeg heter blend og jeg syntes dette var en veldig fin kåseri  Smile :-\)

hanne
03.06.2004 16:44

Bra!
7
anbefalinger
det var et veldig bra kåseri assa!


21.09.2016 12:44

Bra!
6
anbefalinger
dårlig

Henrietta
05.11.2007 15:25

Bra!
5
anbefalinger
Det kan ikke jeg si meg enig i, men det var greit nok.

Henrietta
09.10.2008 22:35

Bra!
5
anbefalinger
fikk 6 på eksamen kan anbefales til alle

Lærer Ivar
04.02.2010 22:39

Bra!
5
anbefalinger
Jeg hadde gitt den 3.
I tillegg til at hele teksten gjennomsnittlig skrevet så dekker bare en idé. Du kunne f.eks hatt med et avsnitt om effekten av reklame. Noe om hjernedøde zombier som evneløst vandrer for å kjøpe produkter de tror vil gjøre dem lykkelige? Bare slenger ut lite gjennomtenkte idéer, men poenget mitt er at det er lett å gjøre denne teksten veldig mye bedre. Opp mot 4-5 med bare omskriving.

elev i Ivar sin time
02.03.2015 09:24

Bra!
5
anbefalinger
jeg hadde gitt den 3 jeg og.


28.02.2018 09:10

Bra!
1
anbefalinger
buuuuuuuuu!!!!!!!


28.02.2018 09:11

Bra!
0
anbefalinger
DET VAR DÅRLIG!!!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews