Søk i stiler
 

Nynorsk på norske skoler - nødvendig eller ikke?


Drøfting om det er nødvendig med nynorskundervisning på skolen.
Sjanger:ArtikkelLastet opp:30.10.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Bokmål/nynorsk
Verktøy:UtskriftInndeling:

 

Innledning: Hvordan nynorsk ble til? Problemstilling

 

Argumenter for: Jobb, kultur

 

Argumenter Imot: Trekker oss tilbake, få som vil ha det, få som bruker det, ingen nytte senere i livet

 

Alternative Løsninger:  Frivillig valg

 

Konklusjon:  Min mening

 

Idag har vi to nesten identiske skriftspråk. Nynorsk og bokmål. Grunnen til dette går tilbake til perioden hvor svartedauden drepte alle de skrivekyndige i norge og så kom unionen med danmark som varte i over 400år. Danskinnflytelsen var stor og språket ble modernisert og ble mer likt dansk. Etter at unionen ble oppløst kom det diskusjon om hva det nye hovedmålet skulle bli. Man hadde 2 alternativer. Man kunne fortsette å bruke dansknorsken og modernisere den eller samle dialektene som ble snakket på bygdene ute på landet. De fant ut at kommunenen kunne bestemme om de ville ha nynorsk eller bokmål. Ivar Aasen beynte å reise rundt i landet og dannet den første nynorske ordboken.

 

Nynorsk blir fortsatt snakket idag, men de fleste i landet snakker bokmål. De er veldig få som har nynorsk som bokmål. De fleste elever i Norge lærer nynorsk på skolen som de trolig ikke vil få bruk for. Nynorsk er et obligatorisk sidemål på skolene som mange misliker, mange vil heller bruke tiden til andre ting de mener er fornuftige. Er det virkelig nødvendig å lære nynorsk på skolene?

 

Argumenter for Nynorsk:

Det er en stor ulempe med å fjerne nynorsk. Enkelte jobber i enkelte kommuner krever at du har hatt nynorsk. Det er en del av befolkningen på landet som snakker nynorsk som hovedmål. Skal vi bare be de tilpasse seg oss? Nynorsken er en del av kulturen vår. Det er vårt språk. Bokmål er jo hovedsakelig dansk selv om det er blitt modernisert og nesten ikke mulig og kjenne igjen. Nynorsk har en kulturellbetydning for mange folk og en del mennesker beundrer Ivar Aasen sitt arbeid når han dro gjennom hele Norge for å samle opp ord og uttrykksmåter fra dialekter fra hele landet. Mange folk synes nynorsk er fint til diktning og liker språket fordi det er fint å høre på.

 

Argumenter mot Nynorsk:

Mesteparten av all kommunikasjon i Norge er på bokmål. Det er kun en liten del av befolkningen som snakker nynorsk i landet. De fleste elever kommer ikke til å bruke nynorsk og synes det er bortkastet tid. Nynorsken trekker oss tilbake i tiden og hindrer oss å modernisere oss. Man burde bruke tiden til å praktisere f.eks engelsk som folk rundt i verden kan. Det globaliserer oss og man får bruk for det senere i livet i f. Eks. jobbsammenhenger. Det eneste nynorsk gjør er at man kan kommunisere med en eller anne bonde ut på landet som er oppvokst med språket. Nynorsk og bokmål blir mer og mer likt og det er ingen vits å bruke tid på å lære to nesten helt like skriftspråk når du bare får bruk for et av dem.

 

Alternative løsninger::

Nynorsk på skolene er for øyeblikket obligatoriske fag. De fleste elevene vet at de aldri kommer til å få bruk for det eller snakke det. Men noen vil jo lære språket. Noen liker det. Noen trenger det til andre jobber. Man burde få til at nynorsk var et frivillig sidemål istedenfor obligatorisk fag. Da kunne folk som ville lære nynorsk som får bruk for det eller liker det bruke tiden på det. Det ville vært færre folk og man hadde trolig lært mer. De som hater nynorsk eller ikke får bruk får det kan heller bruke mer tid på å lære bokmål eller andre språk som man får bruk for. Man kan ikke fjerne nynorsk helt fordi folk snakker det fortsatt i deler av landet og noen trenger å kunne det, men man trenger ikke å la alle lære det når kun en liten prosent at folket har bruk for det. Hvis man møter en som snakker på nynorsk kan man jo alltids klare og kommunisere man fostår hva man sier man driver ikke å skriver ting og må kunne alle grammatikkreglene i nynorsk osv. De er ingen som liker å pugge verbregler og adjektiv osv. Hvis man absolutt skal ha nynorsk i norske skoler kan man jo heller lese mer nynorsk som man lærer og forstå språket istedenfor grammatikkregler.

 

Konklusjon:

Nynorsk er et språk som vi ikke har spesielt bruk for. Jeg synes selv at det er et tåpelig språk som bruker opp nyttig skoletid. Hvem bryr seg om noen sære bønder langt uta på landet. Jeg synes de bør lære av oss ”siviliserte” og begynne med bokmål. De få folkene som vil begynne med nynorsk kan jo bare ha det som frivillig sidemål. De fleste som vil lære nynorsk gjør det bare fordi foreldrene vil det eller at de er ”wannabelitteraturprofessorer.” Jeg tror nynorsken kommer til å bli mer og mer likt bokmål og vil bli brukt mindre. Kanskje om 10-20 år sa snakker man nesten ikke språket. I noen skoler har de begynt å prøve med frivillig nynorsk for å se hvordan dette virker. Jeg håper at om noen år vil det bli frivillig nynorsk så folk slipper og lære et språk mot sin vilje.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Cine
19.04.2006 18:45

Bra!
87
anbefalinger
seriøst, ass. jeg bor i oslo, hater nynorsk, men denne artikklen er eledig. det er ingen som snakker hverken nynorsk eller bokmål, for det er skriftsspråk. det er også ganske tydelig at bokmål blir likere nynorsk, og ikke omvendt. og kalle de som skriver nynorsk for ingrodde, usiviliserte bønder er jo helt idiotisk. er ikke overassket om du fikk 3 på denne.

ps: man skal helst ikke ha underoverskrifter på artikkler.

Fredrik
22.05.2006 09:41

Bra!
59
anbefalinger
Artikkelen din er veldig usaklig!!! Bare bønder som snakker Nynorsk? Bare sosser som kunne finne på å ha så dumme grunner for å ikke å snakke nynorsk. Dette var veldig usaklig.

erlu
27.01.2006 11:49

Bra!
53
anbefalinger
"De er veldig få som har nynorsk som bokmål ". sitat slutt. kossen søren går d ann da. ler dg å skriva mann!

Tor
23.04.2006 11:50

Bra!
47
anbefalinger
Jeg er en som ikke liker nynorsk i det hele tatt... ville heller ha brukt den tiden på matematikk.. for det trenger jeg Razz :-P
men når du skriver, er det lett å se at du hater nynorks.. bra at du prøver å være objektiv, men når du sier slikt som, og jeg siterer:

Hvem bryr seg om noen sære bønder langt uta på landet. Jeg synes de bør lære av oss ”siviliserte” og begynne med bokmål.

Da begynner jeg å lure om du er en fullstendig idiot, eller om din mor mistet deg på hodet når du var liten! hvordan kan du si at det bare er bønder som snakker nynorsk. hvordan kan du si at de bør lære av oss siviliserte?? herregud mann! jeg er enig med deg i at nynorsk burde vært et valgfag. men du trenger ikke å rakke ned på de som har vokstopp

THEFUCK
12.11.2009 02:21

Bra!
40
anbefalinger
Hei n00blet; du er dum.
1. INGEN snakker nynorsk, bokmål eller riksmål. Hvorfor? Fordi de er SKRIFTSPRÅK, jævla inngrodde østkant faen. Man snakker DIALEKT.
2. Retorikken din er så elendig at pc-skjermen min får sprekker.
3. Fortell meg hvorfor i helvete bokmålets far, Knud Knudsen, 'skrev' en ordbok der han faktisk tok Ivar Aasens ordbok og bare kalte den noe nytt? Aasens ordbok var på nynorsk (landsmål), likevel brukte Knudsen den til sitt formål i fornorskingen av dansk.
4. Jeg misliker tysk, jeg la meg ikke ned å grein pga. det. Når i helvete kommer jeg til å få bruk for f.eks. to-tallsystemet? Sutrer ikke likevel.
5. Aasen gjorde noe for å danne et språk, han besøkte omtrent hele Norge og var den første som gjorde systematiske sammenligninger av talemålet, Knudsen gjorde ikke en dritt. Aasen lagde en ordbok med 20 000 ord alene, Knudsen kopierte den og kalte den for "Unorsk og norsk" og gav cred til seg selv.
6. Bokmål har blitt mer likt nynorsk.
7. Du er dum du, få deg et sett med baller og ryggrad, følg med i norsk timen for du har tydeligvis ikke skjønt en dritt hva angår det norske språket og dets utvikling.
Helsing nynorsk'ern. Eg tykkjer du burde dra deg tilbake til byen din og grave deg ned i inste helvete, slik at me slepp meir utruleg dårleg retorikk og skriveferdigheiter.

Ivar Aasen
27.03.2006 21:20

Bra!
33
anbefalinger
iditisk artikkel. du har null kompetanse

Kritiker
06.05.2015 20:18

Bra!
31
anbefalinger
Må bare si at denne artikkelen er forferdelig skrevet og med mangel på fakta har den ingen virkelig relevante argumenter...


09.10.2012 08:54

Bra!
28
anbefalinger
Dere er noen dumme bønder, ingen snakker nynorsk med mindre de skal kjøpe høygaffler og kuer i bondeland. Nynorsk er et språk som burde bli fjernet fra skolene. Stikk å melk noen kuer alle dere bondeknøler.


04.10.2005 18:41

Bra!
26
anbefalinger
Veldig bra artikkel Smile :-\) Hvilken karakter fikk du da?  Smile :-\)

bokmålselev
18.04.2006 12:37

Bra!
23
anbefalinger
er det mulig?
greit nok, du har en del gode argumenter, men måten du fremstiller det på og språket ditt er bånn elendig..
En halv million Nordmenn har Nynorsk som hovedmål(som bokmål? er det mulig??) og det finnes ikke så mange "ingrodde vestlandsbønder"
hva fikk du på denne?

Ivar Aasen
27.03.2006 21:20

Bra!
22
anbefalinger
iditisk artikkel. du har null kompetanse

Eric K
18.04.2005 14:43

Bra!
20
anbefalinger
Nå har det seg slik, at det er ikke nynorsk som har blidt mer likt bokmål, men det er bokmål som har blidt mer likt nynorsk. Dette ser vi i de fleste skrivereformer. Hilsen språk student....

hege
14.03.2006 09:38

Bra!
20
anbefalinger
Det var en bra artikkel.

mats
29.03.2006 11:36

Bra!
20
anbefalinger
elendi artikkel, elendi språk. men en del greie argumenter, selv om argumentasjonen er drit. på vgs er dette en sterk 3'er

Ukjent
14.02.2018 10:53

Bra!
20
anbefalinger
Kan jeg få 10 likes

Anti-Ivar aasen
28.03.2006 18:01

Bra!
18
anbefalinger
Bra artikkel! død over nynorsk!

julie
28.04.2005 12:57

Bra!
17
anbefalinger
nå har det seg slik at grunnen til dette er at vi må lære nynorsk på skolen. Nynorsk er unødvendig og jeg kommmer ikke til å bruke det noen gang i livet. Det er ikke god nok grunn at vi skal lære et nytt språk bare fordi en mann gikk rundt og skrev ned hvordan folk snakket på bygdene. Det kan vel alle gjøre vel, men ingen kommer til å ville snakke slik fordet. Det er iddiotisk å krangle om det skal være Noreg eller Norge..MEg

hege
14.03.2006 09:38

Bra!
16
anbefalinger
Det var en bra artikkel.

K
15.03.2007 10:14

Bra!
15
anbefalinger
please... d e jo ingen som SNAKKER bokmål eller nynorsk. Det er jo 2 skriftspråk... denne artikkelen har jo ingen saklige argumenter i det hele tatt, og er sikkert skrevet av en med 2'er i norsk. "Det eneste nynorsk gjør er at man kan kommunisere med en eller anne bonde ut på landet som er oppvokst med språket." ...Vel, 115 kommuner i Norge har valgt nynorsk som administasjons språk. Og hvis noen av de kommunene sender deg et brev, betyr det altså at de kan kreve at du svarer nynorsk.... Og det at man har et hovedmål og et sidemål på skolen, gir deg innsikt i vår kultur. Dust..

Trond Bendiksen
19.11.2015 11:56

Bra!
15
anbefalinger
uSAKLIGUsaklig og tvilsom språkbruk som ødelegger troverdigheten til innholdet i teksten.


Christine
22.09.2005 20:05

Bra!
14
anbefalinger
Hvis elever i vg.skole får velge halvparten av fagene selv, bør de jammen meg kunne velge/velge bort nynorsk også! Det er et unyttig språk, og man kan like godt lære seg nordnorsk eller finnmarking..


12.05.2006 11:52

Bra!
14
anbefalinger
Me som skriv og lærer nynorsk må faktisk læra bokmål som sidemål me og. Eg har ikkje noko i mot det, og skjønnar ikkje kva som er så gale. Bokmål er uansett veldig enkelt og det er nynorsk og, så kva er problemet? Og det med at det berre er usiviliserte bønder som brukar er så feil....at det går an.....Me er faktisk normale sjølv om me ikkje bur midt i oslo...

lalala
06.02.2007 16:28

Bra!
13
anbefalinger
hmm... jeg syten ikke man skal lære nynorsk på bolmål skoler!.. er bare stress! men har ikke noe imot språket eller noe, nynorske skolen trenger jo ikke lære bokmål, vi fårstår jo hverandre! er veldig usaklig å si at de som snakker nynorsk er bare bønder å sån!..

Maiken
14.03.2007 21:25

Bra!
13
anbefalinger
jammen herregud ka som feile folk Razz :-P sitt nu me en nynorsk tekst som æ må skrive! å jett ka d e om? JO æ må skrive ulempa å FORDELA me nynorsk! herregud Razz :-P nynorsk e alså d mest unødvendie som finnes!
JO førdi at di nynorskfolkan ikke kan pelle sæ å lære sæ bokmål som åss alle andre så kan di RYK Å REISE! nu e æ lei!
skal æ liksom nu sette å førlange heilt norge at di skal lære sæ nordlenning?!?
NEI! Razz :-P kan ikke alle lære sæ bokmål å bi færdi me d? d e tross alt bare en hall million som snakke nynorsk! å resten skriv nu bokmål!
åsså så æ no intressant på nette, om æ får et offentli brev som står på nynorsk så må æ svare på nynorsk å?!?!?! ka i svarte!?! ser d ut som om at æ skal d? vess di skriv nynorsk t mæ så skal æ fan mæ svare på nordlænning før å være jævli Razz :-P
pokker før et unødvendi språk alså!!!!

..
22.11.2007 20:55

Bra!
13
anbefalinger
Ehm?? Nesten ingen som snakker nynorsk? Nynorsk er jo basert på dialektene i hele landet! Nynorsk er jo mer norsk enn det bokmål er... makan..

maggie
05.03.2008 20:08

Bra!
13
anbefalinger
ka slags ingrodd austlending so har skreve detta då..

ᛏᛟᛒᛁᚠᛊ ᚱᚢᛊ
17.11.2008 23:59

Bra!
13
anbefalinger
Som so mange har sagt tidligare her er dette ein særs dårleg tekst. Greitt for meg at nokre ungdommar skriv so elendig, eg bryr meg ikkje eingong om at dykk heve ei so dårleg innstilning til nynorsk, men eg ser ikkje heilt poenget i å leggje teksten ut på veven. Kva for karakter fikk du på honom? 3? 2? Kanskje 4- om du hadde ein snill lærar?
Teksten er dårleg sammensatt, setningane er heilt på trynet og språket og argumentane dine er langt utpå på jordet. Eg orkar ikkje gå meir inn i detalj, sidan eg er nødd til å skrive eit essay til i morgen om nøyaktg samme tema, riktignok i ein meir seriøs utgåve, og fordi klokka alt er 12 på kvelden.
Eg vertar litt frustrert når eg som Oslogutt, vakse opp og fôra med bokmål, må sitte her og forsvare nynorsken so han ikkje blir slakta av naive åttandeklassingar.

Anja
07.03.2006 19:00

Bra!
12
anbefalinger
\"wannabelitteraturprofessorer? \"
Dette blir litt for useriøst !

Tor
23.04.2006 11:52

Bra!
12
anbefalinger
med de som har snakket nynorsk hele livet... du bør revurdere måten du argumenterer på... ser enkelt at du hater nynorsk her.. skal du ikke være objektiv i en artikkel som denne?? du har sikkert en eller annen dialekt du å!

off mann!

Oda
22.05.2006 19:27

Bra!
11
anbefalinger
Dust. Død over bokmålen. Hyll Ivar Aasen til folkehelt. Syns Norrønt burde bli eit obligatorisk fag eg. ps: du språkstudenten. eg trur språkstudent skrives i eit ord.


07.12.2007 10:49

Bra!
11
anbefalinger
"Nynorsk blir fortsatt snakket idag, men de fleste i landet snakker bokmål"

HAHA! Æ flire tå dæ! Nynorsk og bokmål e ikke eit muntlig språk, men et skriftspråk.

Det e ingen som snakke nynorsk eller bokmål, men dæmm som kjemm nærmest e vel vestlandet - nynorsk og Oslo-sossen - Bokmål

Thomas
15.10.2015 12:05

Bra!
10
anbefalinger
Veldig bra skrevet!

=)
21.03.2006 13:34

Bra!
9
anbefalinger
takk for hjelpen lissom Wink ;-\)

Eivind.
22.03.2006 12:43

Bra!
9
anbefalinger
Bra artkkel. men det virker jo mer som en for og mot sak du har skrevet.
Å litt mange pungter(dette er jo ingen naturfags raport)
Ser du har fått med mange nyttige å bra mot å får argumenter det er bra.
men få litt mer flyt ikke bruk :
bra Wink ;-\)

Chris
16.01.2007 01:05

Bra!
9
anbefalinger
Ja han har rett, det er bare bonde idioter som snakker nynorsk og jeg kunne ikke sakt det bedre selv. Når jeg hører noen som snakker nynorsk ser jeg altid for meg en bonde knøl i gamle filler som for langt ute på lande. BRA STIL! HILSEN BERGENSER Razz :-P som snakker BERGENSK!  Razz :-P

Maiken
14.03.2007 21:29

Bra!
9
anbefalinger
å som om at d ikke va nokk så e teksten æ må skrive t imårra på skolen være på nynorsk!!!!!

Thea
23.04.2007 20:30

Bra!
9
anbefalinger
Konklusjonen din var på trynet. SKREV du det på innlevering?
jeg ville satt 3- på den, masse skrivefeil og setningsbygging var jo ganske artig et par steder.

hey hey hey
05.11.2007 12:56

Bra!
9
anbefalinger
Ser at det er mange som skriver at man heller burde lære andre ting på skolen, som man får bruk for, istedenfor nynorsk. så, la meg komme med et eksempel: alle nynorsktimene på skolen erstattes av mattetimer. men når får vi da bruk for alt det vi lærer i matematikken, som f.eks. algebra. for meg er algebra like unyttig som nynorsk, om ikke mer.

hege
14.03.2006 09:39

Bra!
8
anbefalinger
Det var en kjempe bra artikkel synes jeg.

glenn L
24.04.2006 13:23

Bra!
8
anbefalinger
Hvis du hadde tatt bort de bastante teoriene om at de enste som snakker nynorsk er noen sære, usiviliserte, ingrodde vestlandsbønder, så hadde ikke dette vært så aller værst....
-elev i 10kl

Chris^^,)
16.01.2007 01:09

Bra!
8
anbefalinger
Kjempe bra jobbet, jeg også skrev en stil om dette og jeg kom også frem til at det er nesten bare bonde knøler som snakker nynorsk... De e ganske tidige å høre på men det er iriterende at vi skal bli tvunge til å bevære strile språket deres

lool
04.09.2007 20:30

Bra!
8
anbefalinger
seriøst! du har noen poeng som er gode, men du ødelegger stilen med å kalle alle som bruker nynorsk for bønder. Litt for subjektiv stil med mange egne meninger som viser din inkompetanse.

tragisk
05.03.2008 19:15

Bra!
8
anbefalinger
denne teksen er bare rett å slett tragisk. jeg er ikke noe stort fan av nynorsk selv,men du trenger ikke å disse de som faktisk har nynorsk som hovedmål. "Hvem bryr seg om noen sære bønder langt uta på landet. Jeg synes de bør lære av oss ”siviliserte” og begynne med bokmål." dette er kanskje noe av det mest tragiske og barnslige jeg har hørt noen gang! og uansett, det går ikke an å snakke nynorsk, nynorsk er et skriftspråk! hvis du først skal drøfte, kan du ikke bare være positiv til bokmål... hadde vært flau av å legge ut en sånn stil! håper du fikk stryk på denne oppgaven! den fortjener nesten ikke det engang..

Østlending
22.04.2010 16:26

Bra!
8
anbefalinger
Bare så det er sagt, så vil jeg også (som flere andre her) kommentere at både nynorsk og bokmål er skriftspråk, og det går ikke an å snakke noen av dem.
Dessuten synes jeg det er litt vel grovt å uttale at det bare er bønder som skriver nynorsk, jeg kjenner selv mange som skriver nynorsk fordi det er nærmest deres dialekt.
Nynorsk er faktisk også det skriftspråket som er nærmest min dialekt, jeg kommer fra østlandet og liker nynorsk som skriftspråk.
Dessuten er det mange som trenger nynorsk i voksenlivet. Dersom du har en jobb hvor du skal behandle saker/klager/forespørsler eller lignende er du faktisk pliktig til å svare skriftlig på nynorsk dersom du mottar et brev som er skrevet på nynorsk.
Men det er i det minste bra at du ikke bare har argumenter imot nynorsk, men det kan være et poeng å rette opp vanlige bokmål-skrivefeil (for eksempel og/å) før du legger noe ut på internett.


01.02.2018 14:00

Bra!
8
anbefalinger
Nynorsk suger tissen til moren min. (det er ikke Arnold)


09.10.2005 19:28

Bra!
7
anbefalinger
lurer også på om det er nødvendig å skrive Alternative løsninger:, Konklusjon osv...???
 Smile :-\)

Adolf Hittler
17.04.2013 21:26

Bra!
7
anbefalinger
Nynorsk is fucking bullshit. ill go apeshit again and start a nucklear war down in hell!

Ænonym xD
16.09.2005 17:59

Bra!
6
anbefalinger
Jeg er helt enig med deg. Det finnes både fordeler og ulemper med nynorsk. Du har fått frem alt tydlig, det skal du ha ros for Smile :-\)

rwgtrwg
12.10.2006 17:15

Bra!
6
anbefalinger
nynorsk er noe dritt.....!!! det burde vært valgfritt...jeg får aldri bruk for bokmål, det går bare utover de andre fagene....!!!! det er nyttigere å lære mer bokmål, det er det vi alle har bruk for.....halve familien min snakker dialekt....jeg forstår hva de skriver og sier....herregud...nynorsk er bare en unødvenidig byrde...

marie
12.03.2007 22:19

Bra!
6
anbefalinger
haha.. det er veldig få som har nynorsk som bokmål? ø. "DEt er veldig få som har nynorsk som hovedmål" kanskje?
haha.

mich
13.04.2008 19:22

Bra!
6
anbefalinger
en ekstremt dårlig tekst. lurer på hvilken karakter du fikk på den.. 2 ?

pakkis
26.04.2010 13:24

Bra!
6
anbefalinger
nynorsk er dritt.... msn får flere prøver pga det !!!! :@

IRRITERT
08.01.2011 19:21

Bra!
6
anbefalinger
JUST SAYINH:

DET GÅR IKKE ANN Å SNAKKE NYNORSK.....NYNORSK ER ET SKRIFTELIG SPRÅK Smile :-\)

Nini
22.05.2011 10:54

Bra!
6
anbefalinger
Ehhhm... Denne diskusjonen muterer. Alle bare gjentar det alle andre har sagt før. Det jeg reagerer mest på i denne stilen, og også i mange av kommentarene, er at man hele tiden ser ned på bønder og deres kultur. Bonde er faktisk VERDENS VIKTIGSTE yrke. Forøvrig har jeg bare en ting å si til dere som sier at nynorsk tar opp masse plass i skolen: musikk. Virkelig et drittfag. Takk for meg

\
15.02.2012 19:05

Bra!
6
anbefalinger
Eg er sjølv fra vestlandet og snakkar nynorsk. Men er ikkje, noko som strid mot dine argument, ein bonde. Språket ditt er veldig dårleg og artikkelen gjev inga meining.

Helge
07.09.2013 14:31

Bra!
6
anbefalinger
Blir rett og slett veldig trist av å lesa artikkelen din. Det e tross alt desse "bøndene" som gir dykkar østlandsfolk pengar i form av olje og fiske. Så eg seie bare ein ting: meir makt te Vestlandet.ps. Me trenge ikkje å ha nynorsk som språk.

Nynorsk lukter ekkelt
18.03.2014 12:53

Bra!
6
anbefalinger
nynorsk er noe dritt som burde puttes i rompa til sauer! Helt enig i arikkelen!

Bonde på jæren
12.02.2016 15:50

Bra!
6
anbefalinger
kæ fann i helvede æ dæ du maina mæ at du ikkje bryr dæg om bonna?????? Me laga jo fann mæg maden te dæg mair elle mindre! fann i hellvette saie æg


08.04.2016 12:35

Bra!
6
anbefalinger
det her e ikke noe bra å les ingen bryr sæ om det fittespråket før feminine mannjfolk og at vi ska lær det på skola OG få karakter for det syntest æ e hellt sykt dokker alle burde bli tvunget till å lær dokker ordentlig norsk, eller e dokker like senil som det høres ut som dokker e

Eline
08.11.2005 19:42

Bra!
5
anbefalinger
Utrolig bra artikkel!
Skriver om akuratt det samme selv!
Blir langt ifra så bra da!

hege
14.03.2006 09:38

Bra!
5
anbefalinger
Det var en bra artikkel.  Smile :-\)

th
04.04.2006 14:19

Bra!
5
anbefalinger
nynorsken er et språk for de gamle inngrodde bøndene på vestlandet. helt ubrukelig for oss på østlandet!!!

rewfededwgf
12.10.2006 17:16

Bra!
5
anbefalinger
enig med fredrik i at det var usaklig.

rwgtrwg
12.10.2006 17:18

Bra!
5
anbefalinger
jeg mente: jeg får aldri bruk for nynorsk*20.11.2006 17:06

Bra!
5
anbefalinger
ungdomskole? karakter?

Linda Beate
28.11.2006 10:43

Bra!
5
anbefalinger
Bra ja Razz :-P

Maiken
14.03.2007 21:28

Bra!
5
anbefalinger
Den lille urbefolkninga (åsså kalt nynorsk) kan ta å pelle sæ å lære sæ nynorsk! holde kulturn nynorsk? NEI! ka fan, vi e nu i 2007 nu da!! Razz :-P modernisere åss vettu Razz :-P hehehe!

karoline
23.04.2007 12:46

Bra!
5
anbefalinger
Syns artikkelen var veldig bra fram til slutten og konklusjonen. Men ellers fant jeg mye jeg får bruk for selv. Og jeg er enig. To omtrent like språk, som bare blir forstått av et folk er unødvendig.

jenta i nordland
08.05.2007 17:13

Bra!
5
anbefalinger
Bra artikkel ! Jeg er helt enig med deg i det du har skrevet, det hjalp meg mye med min artikkel om nynorsk  Smile :-\) Spesielt det med at nynorsk burde vært et valgfritt sidemål. Kjempebra!

what?
14.05.2007 10:44

Bra!
5
anbefalinger
isn't this essay about chinese people?

Kristina : )
22.05.2011 14:50

Bra!
5
anbefalinger
1. Nynorsk er en del av vår kulturarv. Nynorsken bygger på de norske dialektene, i motsetning til bokmål som er en fornorskning av dansk.
Jeg kan ikke begripe hvorfor alle "misliker" nynorsk, det er et av våre skriftspråk. Noe av det viktigste vi har og dere kaller det bondespråk?
Å ta vekk nynorsk blir litt som å brenne det norske flagget, synes jeg.

Martin
23.05.2011 17:52

Bra!
5
anbefalinger
Okai, har ikke lest mellom kommentarene, men du har noen feil som gjør at teksten mister respekt. Først og fremst er nynorsk et skriftspråk og ikke et talemål, dvs. at bøndene snakker på dialekt. Du har noen formelle feil som gjør teksten din irriterende, og avsporende. Det at vi lærer nynorsk er for å bevare kulturen. Man kan sammenligne det med en religion, vi lærer om religioner på skolen for å ha en forståelse. Mange sliter med nynorsk i skolen, kanskje er det fordi man lærer det i skolen først i 9. klasse.
Så neste gang du prøver å påstå noe, bruk logikken, please.

Ok.
15.03.2012 19:59

Bra!
5
anbefalinger
For det første er det ingen som snakker nynorsk eller bokmål. Begge to er skriftspråk.


21.09.2012 13:54

Bra!
5
anbefalinger
Ny norsk er noe jeg egentli ikke liker så mye, Jeg er en jente på 14 år som har hatt ny norsk på skolen i 2 år nå. Jeg synes at det burde være ett frivillig tilbud for å ha nynorsk eller ikke. Jeg vet at det er mange som kommer til å velge bort nynorsken, men det får være deres valg da. Men jeg synes det burde være noen regler om å ta vekk ny norsken. Som for eksempel at du kan ta vekk nynorsken vis det er greit for foreldrene dine. Da må foreldrene dine skrive under på at du ikke skal ha ny norsk på skolen.

LoL
26.10.2012 12:40

Bra!
5
anbefalinger
Dette var en super artikkel, bra skrevet og er enig med deg karakter 5+

halla
18.04.2013 13:44

Bra!
5
anbefalinger
Nynorsk er et elendig og ubreklig språk.

Lol
27.04.2013 17:35

Bra!
5
anbefalinger
Hadde tenkt å skrive en artikkel om dette selv...mamma klikket MONGO fordi at jeg gjorde det på samme måte som deg...anbefales ikke folkens..!!! Denne artikkelen hadde fått en lett 2 til -3  Smile :-\)

Jørgen
19.02.2014 18:25

Bra!
5
anbefalinger
Med din formuleringsevne og usaklige argumenter stiller du andre som er imot nynorsk i et dårlig lys. Argumentene dine er usaklige og språket ditt er heller ikke holdbart. Du har tydeligvis heller ingen innsikt eller gode faktaopplysninger om temaet du skriver om. Nynorsk er et skriftspråk, på lik linje med bokmål, dvs at det blir feil å skrive at enkelte "prater nynorsk". Jeg vil også påpeke at sluttargumentet ditt: "hvem bryr seg om noen sære bønder?" er det mest usaklige argumentet jeg har lest. Hvordan påvirker en persons yrke denne debatten om norske skriftspråk? - det skulle jeg gjerne visst!

ISL
29.04.2014 22:39

Bra!
5
anbefalinger
Du må ta en titt på teksten din. Dette var veldig dumt, og du skyter deg selv i foten når du blir usaklig. Jeg er enig med deg, men for Guds skyld, BRUK HODET DITT.

Kriss
02.05.2014 12:07

Bra!
5
anbefalinger
Ingen snakker nynorsk og bokmål. De er begge skriftmål, det er ingen i hele norge som snakker verken nynorsk eller bokmål. Jeg vet mange av de på østlandet tror de snakker bokmål, men få øynene opp for det gjør dere ikke. Og vi vestlendinger snakker ikke nynorsk, det finnes mange striladialekter som har mye likt, men vet du hvorfor? Fordi som du sa gikk Ivar Aasen rundt og samlet mange dialekter til et skiftspråk. Men ingen snakker nynorsk fordi. Ta for eksempel ordet "dere". På nynorsk skriver de "dekan" men vi her ute sier for eksempel "dåke" (finnes andre alternativer av det ordet også, nå tar jeg bare en dialekt på vestlandet). Vær litt mer saklig neste gang du skriver, og skjekk litt opp i faktaene dine.

JAtilnynorsk
22.05.2014 21:10

Bra!
5
anbefalinger
Haha hva faen leste jeg nå? Nynorsk er hovedmålet til mange mennesker, skal du liksom bar se bort fra dem da? Å hva faen mener du med gamle, sære bønder? Du er faen meg ikke god i hodet! Hvor får du maten din fra da? Kjenner at jeg blir ufattelig irritert av sånne dumme byfjortisser som deg... Skaff deg et liv og sett pris på det som faktisk er igjen av Norge.

?
03.06.2014 17:55

Bra!
5
anbefalinger
Hvordan i helvete SNAKKER man riksmål eller landsmål???!!!

ERLEND HANSTVEIT
10.02.2015 08:25

Bra!
5
anbefalinger
Bently og Barmen. No foreslår eg at dokkar holder kjeft forbanna gamperævar

Arne med stor tiss
11.03.2015 12:10

Bra!
5
anbefalinger
So baman and chicken flix is mafia


10.03.2006 09:53

Bra!
4
anbefalinger
greit nok

hege
14.03.2006 09:37

Bra!
4
anbefalinger
Hva er vitsen med nynorsken da?
vi burde heller lære noe mer fornuftig en nynorsken. Hva skal vi bruke nynorsken til da???????????????????????

Sondre
23.04.2008 16:43

Bra!
4
anbefalinger
De e fleire som snakka nynorsk enn ka du trur, ska love deg de ! ;P

Linn
04.06.2008 12:39

Bra!
4
anbefalinger
Stakkars lille deg! Du har virkelig ikke fulgt med i timene du! Hvordan går det ann å si noe sånt! Det finnes MAAANGE bønder som snakker bokmål, og spredningen på disse to skriftspråkene i landet er veldig stor! Lær deg å argumentere før du legger ut slikt på nettet.. !! Det finnes ingen fasit geografisk over hvem eller hvor man snakker de forskjellige språkene. og det er faktisk ikke bare dere østlendigner som er siviliserte! Derer tror at jorda kretser rundt dere! Gå å skam deg!

Kenny1337
06.10.2008 19:14

Bra!
4
anbefalinger
Latterlig tekst. Ingrodde bønder? Eg kjem frå ein by med 20 tusen innbyggara, alle her snakka nynorsk dialekt. Er ikkje ein jevla bondegård her.. Om du hadde visst kor mange som "snakkar" nynorske dialekter, så hadde du fått sjokk... Til og med på indre østlandet snakkar dei ein del nynorsk...

anonym
04.02.2009 17:11

Bra!
4
anbefalinger
skjønte ingenting mann Confused :-\? men sikker bra.. eg e litt dum Confused :-\? Confused :-\? xoxo

Jacob
16.06.2009 12:12

Bra!
4
anbefalinger
Det er svært, SVÆRT få som snakker bokmål.

bokmåler
02.09.2009 14:32

Bra!
4
anbefalinger
elendig skrevet artikkel, men jeg er enig i at nynorsk for mange er bortkastet skoletid..
jeg synes det burde vært valgfritt

jim adrian jakobsen
05.10.2009 17:25

Bra!
4
anbefalinger
denne skal jeg kopiere til skole oppgaven min "koffer nynorsk e unedvendig"

turgutten
05.10.2009 17:28

Bra!
4
anbefalinger
jeg sier bare "kopier"!!


23.09.2010 10:12

Bra!
4
anbefalinger
Man snakker ikke nynorsk som du skrev i innledningen

KIARA
25.01.2011 20:01

Bra!
4
anbefalinger
Jeg synes ikke artikkelen er dårlig. Jeg likte begynnelsen veldig godt, men så ble det litt rart på slutten

lmfao
02.02.2011 10:09

Bra!
4
anbefalinger
kan dere ikke gi ham litt slakke? det er tross alt MINDRE ENN 20% som bruker NYNORSK.... -.-'

Random navn
20.05.2011 13:51

Bra!
4
anbefalinger
Herregud som folk skal overdrive da, jeg mener at selve konklusjonen kanskje var litt rar, og litt fordomsfull, MEN jeg mener at argumentene hans og alt det andre var veldig bra, mye som jeg kan bruke på eksamenen min. Det å si at hele oppgaven er usaklig er å gå ALT FOR langt..

Anna
22.05.2011 15:28

Bra!
4
anbefalinger
Jeg er klar over at dette har blitt sagt mange ganger allerede, men fy faen så ignorant og uvitende du er. Detter er jo ikke en artikkel som setter nynorsken opp mot bokmålen, men bønder opp mot "oss siviliserte" sosser. Skjerp deg!

Eline
23.05.2011 10:55

Bra!
4
anbefalinger
Først må jeg bare få si at nynorsk er ett skriftsspråk! det er ingen som "snakker nynorsk som hovudmål", ellers er denne artikkelen helt elendig håper du fikk 2 på denne.

Simba
16.01.2012 15:13

Bra!
4
anbefalinger
Grei artikkel, men du burde undersøke ting litt nærmere... For eksempel er det ingen som "snakker nynorsk", og ingen som "snakker bokmål". Bokmål og nynorsk er faktisk skriftspråk, det er ingen som snakker dem. Det er faktisk en grunn til at det heter nettopp skriftspråk...

...
26.10.2012 12:17

Bra!
4
anbefalinger
Syns det var er bra artikkel jeg. (Utenom det med at bare bønder snakker nynorsk o.l.)


31.10.2012 15:51

Bra!
4
anbefalinger
Du bør øve litt på hvor du skal bruke "OG" og "Å" ellers bra! Skal selv ha tentamen i dette til i morgen!  Very Happy :-D

lolsn0w
04.02.2013 09:25

Bra!
4
anbefalinger
jeg la merke til at du skrev at det er noen som snakker Nynorsk. men det er feil fordi Nynorsk er et skriftspråk, men det finnes dialekter som er ganske like Nynorsk.
PS liker innlegget ditt Hilsen en gutt på 13 år

SwitchyHD
07.04.2015 09:22

Bra!
3
anbefalinger
\\\"De er veldig få som har nynorsk som bokmål\\\"

Ja, jeg håper da det! Hvis ikke blir det veldig store misforståelser!

fuck
28.02.2016 13:54

Bra!
3
anbefalinger
this ny-norsk bullshit is ruining our lives, fuck ny-norsk.
we dont even need it, wtf

pappa
18.03.2015 11:44

Bra!
2
anbefalinger
kom tilbake MAMMA vi snakker ikke vanlig middag

FUCK BØNDENE
12.04.2016 10:29

Bra!
2
anbefalinger
Hva er likheten mellom en bonde og en ku? alt, de er helt like  Smile :-\)

Runkia/Ruqiyah
12.04.2016 10:41

Bra!
2
anbefalinger
Mitt navn er ruqiyah. Jeg bor i Veitvet, og liker stor Krabbekukk. Jeg liker også å suge på stor Ganga fite. Jeg liker også nandakumaran penis.

Petter uteligger
15.12.2016 09:13

Bra!
2
anbefalinger
jeg er uteligger, og jeg tar ikke i mot penger fra folk som snakker nynorsk. FUCK them, tar bare imot penger fra ekte rike nordmenn

Groggen
18.09.2017 14:25

Bra!
2
anbefalinger
Jeg liker Nidarøst

totning
06.02.2018 09:50

Bra!
2
anbefalinger
nå får du faen mei gi deg, je er en bonde je, og ingen jeg kjenner snakker/eller skriver det. men det er sikkert fordi je er en totning. forresten så sår vi nok droppe å sende in no kjøtt tæll oslo så KÆN DEKK SOOOOSSSA sulte

jeg er pikkemannen
27.02.2018 12:40

Bra!
2
anbefalinger
Your mom is gay


19.03.2018 18:47

Bra!
2
anbefalinger
Veldig bra nettside, mye god innformasjon

Sn
14.11.2018 10:10

Bra!
2
anbefalinger
Man snakker ikke bokmål eller nynorsk. Det er ett skriftspråk!


28.01.2019 14:17

Bra!
2
anbefalinger
oh yeah yeah, oh yeah yeah

:)
16.02.2019 20:31

Bra!
2
anbefalinger
Kva med oss som har nynorsk som hovudmål? Me synest det er like vanskeleg å læra oss bokmål. Godta det som det er! Noreg bør være stolte over begge skriftspråka sine, og gjere sitt beste for å bevare begge!

Truls
24.05.2019 08:58

Bra!
2
anbefalinger
jeg liker ikke nynorsk, nynorsk er bæsj, og bæsj kommer ut av rompestompen. få det bort, jeg liker det ikke. hallo, hørte du meg? jeg liker ikke nynorsk, nynorsk er satan og jeg er gud, så jeg er mot nynorsk. nynorsk er for bondeknøler , og jeg er en ekte østlandsgutt, få det bort.

FN
08.03.2015 23:54

Bra!
1
anbefalinger
Folk er her for tentamen...

dere er loka i hode
18.03.2015 11:41

Bra!
1
anbefalinger
 Wink ;-\)

MAMMA
18.03.2015 11:42

Bra!
1
anbefalinger
nå er det mat loka i hode

gdrgdg
19.01.2016 19:17

Bra!
1
anbefalinger
sug den

blubba
29.02.2016 08:52

Bra!
1
anbefalinger
nynorsk for meg kan ta sæ en bolle å stappe den langt oppi rævva si

giddy
06.04.2016 12:16

Bra!
1
anbefalinger
Helt herlig innlegg, synes du har helt rett i det du skriver. De som skrier nynorsk vil uansett kunne klare å lære seg bokmål siden bokmål er det mest brukte skriftspråket i Norge. Vi utdannede har problemer med å forstå hensikten med å lære dette skriftspråket når de som bruker det er i et så stort flertall. Skal faen meg finne opp mitt eget drittspråk og få alle til å måtte lære seg det slik som nynorsk. Få det ekle harrye knølspråket ut av min skole, så får de som ønsker å lære det få lov til det så klart, hvis slike mennesker finnes da. Takk for meg

ibn-abd-obd-abdullah-allah
10.05.2016 19:30

Bra!
1
anbefalinger
vel... Fuck nynorsk, men det hindrer ikke samfunnet å morderniseres vel.......

æsjavmeg
25.05.2016 09:25

Bra!
1
anbefalinger
æsjavmeg

Bush
15.09.2016 11:29

Bra!
1
anbefalinger
I did 9/11 and i agree with all that has been aid in this text

Yo
26.09.2016 21:00

Bra!
1
anbefalinger
Gode poeng i artikkelen, men litt usaklig på noen områder. Det er ikke mulig å snakke verken bokmål eller nynorsk. Det går å snakke tilnæremet bokmål/nynorsk.  Smile :-\)

Alexander
15.02.2017 11:10

Bra!
1
anbefalinger
bra artikkel, men også litt useriøst.

hei hei
08.03.2017 10:02

Bra!
1
anbefalinger
Ny norsk er noe dritt bli sivilisert din lille bondeknøl. Fuck Off

Lammi sharif
08.05.2017 11:23

Bra!
1
anbefalinger
Meget flink gutt!

IS 4 LIFE
04.10.2017 13:35

Bra!
1
anbefalinger
"
-

Ditt navn
29.11.2017 09:38

Bra!
1
anbefalinger
Du er helt på trynet god jul hadet

USOSIAL
27.04.2018 18:27

Bra!
1
anbefalinger
....

Truls
24.05.2019 08:42

Bra!
1
anbefalinger
dere er dumme


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.079 sec - 1 pageviews