Søk i stiler
 

Harryland


En humoristisk tekst om byen Drammen.
Sjanger:KåseriLastet opp:28.10.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Steder i Norge
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Velkommen til Harryland, Svein Krogstads hjemby. Drammen, et eldorado for ”stylingkåte” biltjuver og alle spritsmugleres mekka. Her kan du bolte deg fast i et hurlumhei av betong bruer og lys kryss.

 

Det er en grunn til at Drammen blir kalt ”Norges største vei kryss”. Kom til Drammen i ”rush tiden” og opplev det mest irriterende trafikkaoset som bussjåfører og andre yrkessjåfører rett og slett griner etter. Dette trafikkaoset har blitt diskutert i mediene i årevis, dette er en av grunnene til at Drammen kommune valgte å legge noen veier i tunneler i forhåpning om at kaoset skulle bedre seg. Ergo, dette kan gjøres noe med. Men, noe man ikke kan skjule i tunneler er mennesker!

 

Byen har jo et imageproblem. Det dreier seg om ”Harry-drammen”! Flere millioner skattekroner har gått til generell ”oppussing” av byen, fra promenaden til gressmatter i rundkjøringene. Det er i beste fall naivt å tro at alle disse pengene skal endre folks oppfatning av byen. Det er dessverre ikke tilfeldig at når skaperne av den populære TV- serien ”Hotell Cæsar” skulle gi superdusten Svein Krogstad en hjemby, så måtte det bli Drammen. Rullingsrøykende og med oppbrettede dressjakkeermer, er han på mange måter selve personifiseringen av begrepet harry. De hvite tennissokkene mer enn anes mellom høyvannsbuksene og mokasinene.

 

Noen ungdommer jeg har pratet med gjorde en undersøkelse på dette temaet (harrydrammen) for en stund siden. De spurte tilfeldige mennesker i Oslo om de syntes Drammen er harry. JA! Svarte majoriteten av de spurte.

 

Deretter fulgte spørsmålet: Har du vært i Drammen? Eh.. Nei.

 

Det virker tilfredsstillende på folk å ha noe å hate, det får en til å føle overlegenhet. Men hvorfor er Drammen utvalgt? Hva er det som er så harry med Drammen? Personlig mener jeg at dette ”harry stempelet” er urettferdig.

1. Mange tror at det er de bosatte børingene i Drammen som er harry. Der tar de feil. De eneste som er harry i Drammen er folk fra Mjøndalen og Krogstadelva, det har blitt bevist.

2. Drammen har ikke en ”danskebåt” liggende i havnen.

3. Bandidos kommer ikke fra Drammen.

4. Drammen er ikke invadert av drita fulle nordlendinger med lisseslips og mokasiner.

5. Det heter Harry-tur til Svinesund, for pokker!

 

Drammen er en by med mye sjarm. Det vil jeg tørre å påstå. Det er idyllisk å sitte f. Eks. På ”Cabana”, nyte en kald drikk etter behov og se på alle menneskene. Kanskje treffer du på en alkoholiker, eller en narkoman som du helst ikke vil snakke med, men som du føler deg tvunget til å diskutere den ”ti’ern” til kaffen med.Men slik er det da i alle byer.

 

I Drammen kan du kose deg med mye rart. Ta deg en tur på spiralen og opplev at man kan bli svimmel av å kjøre bil. Som deretter får deg til å føle bilsyke og må ned igjen, som senere fører til oppkast. Ta deg en fin tur i elva med turistbåten ”Børsen”. En fin tur hvor man kan se hele Drammen, som i og forseg er hyggelig. Merk deg følelsen av å kjøre i en fin blanding av halvdød laks og narkotika sprøyter. Dra til torget, og sørg for å snuble i torgseilet slik at alle pensjonistene får noe negativt de kan diskutere på baksiden av Drammens Tidende. Dette kan defineres som en slags ”Søndagstur”.

 

Se tilbake på dette med at Drammen er så harry. Det er mulig at noen få er harry. Problemet er at prakteksemplarene liker å spille på det. Det finnes harry folk overalt, men de som er fra Drammen trives litt ekstra med det, (akkurat som Herodes Falsk med ”Drammen Harry TV”) nettopp fordi de er fra Drammen!

 

Konklusjonen min er at Drammen ikke er harry i det hele tatt, tvert i mot vil jeg ikke nøle med å påstå at de finnes garantert flere harry mennesker i Oslo!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

..
23.11.2006 16:28

Bra!
1
anbefalinger
Jeg vil si det er en grunn til at så mange ser på Drammen som harry.. Og det er nok rett at det ikke gjelder alle. Men noen har jo satt standaren Razz :-P.. Det er nok også rett at det fins fler harry i oslo.. men.. det finnes også flere mennesker i Oslo, så det er ikke så unaturlig.
bra kåseri Smile :-\)


18.01.2008 18:33

Bra!
1
anbefalinger
Drammen er en nydelig by! Mjøndalen derimot, det er HARRY!

iiil
05.01.2006 20:03

Bra!
0
anbefalinger
kjemp bra

ingvild
09.01.2006 19:00

Bra!
0
anbefalinger
eyyyyyy..... ikke diss .... krokstadelva a  Razz :-P hehe desuten har du skrevet det feil .... driti ut av deg nemlig. Smile :-\) jaja personlig synes jeg at det er drit tøft å være litt harry ...

Meeeeg
01.06.2006 19:35

Bra!
0
anbefalinger
Vil ikke si at Mjøndalen er harry assa Razz :-P hahah.. Der booor vi Very Happy :-D

"Mitt Navn"
20.07.2007 04:59

Bra!
0
anbefalinger
Drammen er ikke harry, men du har rett; både Mjøndalen og Krokstadelva er det. Noe som så klart er naturlig å si for en drammenser. Menmen..
Godset forever

mari
18.05.2008 15:19

Bra!
0
anbefalinger
hehe, bra innlegg. drammen er ikke lenger harry, men innrømmer at det var det før. Nå er den drit fin og flotte mennesker enten med minoritetsbakgrunn el ikke. mange fra olso området flytter hit, siden det er 25 minutter unna. flott by som stadig bli flottere. ingen by i norge gjør så store forandringer og ingen by i norge (untatt sandnes) flytter det som mange som til drammen. harrystempelet er for lengst borte, bor i oslo nå, snakket med mange der.

anonym
18.05.2008 15:20

Bra!
0
anbefalinger
mjøndalen, solberg og krokstad (nedre eiker kommune) er vel litt harry, men er på bedringens vei... de fleste herfra drar til drammen på skolen og slikt, men de fleste der er ikke harry heller.. de fleste som er harry er fra øvre eiker, modum, krødern og sigdal.. der de hører hjemme, bra de blir der

mari:)
02.02.2009 20:06

Bra!
0
anbefalinger
bra innlegg, enig i at Drammen IKKE er Harry! Drammen er SÅÅÅ mye mer enn det! En fantastisk by å bo i spør du meg og må si det er litt av en fornærmelse med Krokstad-gutta som eksempel på Drammen. De hører ikke til andre steder enn mjøndalen, krokstadelva osv. DER er det harry der!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews