Søk i stiler
 

Annerledes


Om rasisme.
Sjanger:KåseriLastet opp:18.05.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Rasisme
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


På skolebussen satt jeg og overhørte en samtale mellom to norske, svært høylytte gutter. Der var ikke mangel på verken «niggere», «svartinger», eller andre ulumskheter i ordforrådet deres. Jeg leste for en stund siden at en av tre innvandrere føler seg trakassert der de bor. Kan dette ha en sammenheng? Et sentralt emne i diskusjonen var: Hvorfor kommer disse voldlige villmennene til Norge?

 

Alle intelligente mennesker lurer på: Hva er meninga med at de utlendingene kommer hit? Noen sier at det er vi som ikke liker dem det er noe galt med, men jeg bare spør jeg: Holder det ikke at vi kontinuerlig ser dem på film, innsamlingsbøsser? For ikke å snakke om at vi i hytt og pine deler ut fredspriser til folk med alle slags rare kulturer. Viser ikke dette nordmannens vidsyn og gavmildhet i forhold til mennesker av andre hudfarger? Selv om vi altså ikke ønsker disse menneskene velkommen i landet.

 

Når det til tider allikevel er problemer i forholdene mellom den innfødte normann og innflytteren, er det sannsynligvis på grunn av manglende kunnskaper. Hos oss? Nehei! Hos innvandreren så klart!

 

Hvis bare disse innvandrerne kunne forstått at det er visse krav en må fylle opp her i verden! (med mindre man er arisk) En komiker ved navn Are Kalvø sa en gang: «Hvis du vil bli likt som utlending i Norge, bør du helst være berømt forfatter, spille hardingfele, minst ett eksotisk instrument og være gift med Håkon Magnus».

 

For 500 år siden ble Europa militært overlegne de andre kontinentene. Kolonitiden begynte ganske snart. Heldigvis kom Europeerne fort i gang med å bekjempe «de ville» menneskene. De fleste ble brukt som slaver, mens store mengder ble utryddet umiddelbart.

 

Europeerne rettferdiggjorde disse handlingene ved å fortelle at «de andre» ikke var fullverdige mennesker. Videre har vi Hitler som tråkka stien videre. I dag har vi Hagen & co. Hagen var foresten i retten her om dagen. På tilskuerbenken, vel og merke. Det var en sak mellom noen mørkhudede ungdommer. Pressen spekulerte lenge på grunnen til at han beæret dem med litt av sin kostbare tid. Kunne det være at han ville støtte dem i denne harde tiden med mulighet for hjemsendelse?

 

La oss hylle Hvit Valgallianse med sitt kamprop! «Stopp innvandringen! Hjelp de fremmede hjem»

 

Jeg ble henrykt da den lille nabojenta, (som har sitt første år på skolen) forleden dag kom bort og fortalte meg om Gud som under skapelsen hadde stekt noen av brødene alt for mye, så de ble sorte og ubruklige. I mangel av noe annet sted, hadde han kasta dem på fjellet. Er det dette de lærer i barneskolen i dag? Jeg synes skolesystemet fortjener mye hederlig omtale for alt det nyttige de lærer barna før de sender dem ut i den ville verden.

 

Mobb broren min. Nei til et fargerikt fellesskap og et flerkulturellt samfunn!

 

Til sist vil jeg gjerne tilføye: Jeg synes at alle av arisk rase burde være mere takknemlige for at vi ikke er annerledes, eller dummere og dårligere enn alle de andre.

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

innvandrer
23.11.2006 15:29

Bra!
71
anbefalinger
Til alle dere som kommer med rasistiske kommentarer! jeg kom til Norge som 4 åring. faren min satt i rullestol etter å ha blitt pisket av "myndighetene" i vårt gamle land. Min 7 årige søster var voldtatt og mine to eldre brødre drept. Moren min prostituerte seg for å få råd til at vi skulle komme til "Landet med fred". Landet der vi kunne si hva vi ville og ikke frykte myndighetene. Snakk om bullshit. Joda, visst er det bedre å bo i Norge, men når man hele tiden blir sett på med rasistiske øyne er det kanskje ikke rart at man blir paranoid??? n
jeg har alltid blitt mobba og diskriminert. DERE ANER IKKE HVA JEG HAR SETT, OPPLEVD ELLER FØLER! IKKE DØM MEG!!

Gerd
12.06.2006 00:53

Bra!
24
anbefalinger
Guri: Du har ikke peiling på hva du snakker om. De fleste innvandrere lever ikke på sosialen. De har dritt-jobber som vi nordmenn ikke vil ha. Jeg har en venninne som ble nektet sosial stønad og måtte bo gaten. Norge er et rasist land. Skjønner ikke en gang at innvandrere gidder å komme hit en gang. De burde få mer, synes jeg.

anonym
29.04.2013 19:30

Bra!
20
anbefalinger
herre min hater rasister og diskerimeninig ohhhhhhhhh grøss og gru!!!!

presidenten fro logikk
15.06.2006 12:25

Bra!
13
anbefalinger
forresten vil jeg bare merke dere at dere grer alle med en kamm. hvordan kan du, guri, være så j*** sikker på at ALLE innvandrene er kyniske snyltere?

du burde slutte å leve i nazi-tyskland 1940 for å si det slik

Ida
05.06.2006 16:46

Bra!
11
anbefalinger
Dette var jo lite rasistisk da!! Nå er jeg norsk, og før hadde jeg selv fordommer mot utlendinger, men nå som jeg har blitt bedre kjent med dem,så vet jeg at MANGE av dem er greie mennesker. Bedre enn oss norske faktisk(!). Og det med at de er voldlige,SELVFØLGELIG!! tenk på hvor mye vondt de har opplevd!! SHAME ON YOU!!!

pissed of on blondes
29.10.2006 18:41

Bra!
9
anbefalinger
hva faen skal det bety at dette ikke var et kåseri?!? Det var et bra kåseri også! Er dere for ignorante til å kunne skjønne at IRONI OGSÅ ER HUMOR?!?! Veldig god humor er det faktisk, hvis du syntes at det han skrev var rasisitisk, så har du rett og slett for lite hjerne masse til å kunne lese dette, det går da ikke an å være SÅ blond?!?!

by the way- bra kåseri, likte det særdeles godt  Smile :-\)

blæh
22.09.2006 06:30

Bra!
6
anbefalinger
asså for det første synes jeg det var lite humor her, som det jo skal være i det kåseri. og på grunn av det fikk du ikke frem ironien! det hørtes ut som om du virkelig er sterkt imot utlendinger, hvilket er helt idiotisk... innvandrere kommer ikke hit forde de har så jævli LYST til å forlate hjemlandet sitt til fordel for et land hvor alle er helt blåst i huet og hater dem "fordi de kan"! de kommer hit fordi det er bedre bboforhold her, det er tryggere... omg...

utlending
07.04.2015 21:27

Bra!
6
anbefalinger
For dere som ikke vet mye om den indoeuropeiske språkfamilie.

Jeg er en gutt som kommer fra Afghanistan og siden jeg er utlending og kommer fra østen så tror mange at jeg kommer fra enn annen rase. DET ER IKKE SANT. Visste dere at afghanere, iranere og en del andre folk i andre land i østen er ariere. Jeg som er en afghaner og er pashtoner er en Arier. Jeg har ikke blå øyne, hvit hud og gul hår, men jeg er fortsatt en arier. Så du som tror at du kommer fra et ¨høyere¨ raseklasse, TAR FEIL. Du har mer til felles med utlendinger fra østen enn for eksempel folk fra Finland eller Island, som faktisk er slavere og ikke arier. Så lær deg historie og den indoeuropeisk språkfamilie treet før du kommer og snakker om arisk rase.


19.05.2006 15:58

Bra!
5
anbefalinger
Dette er ikke et kåseri

administrator for logikk
15.06.2006 12:21

Bra!
5
anbefalinger
herregud lollis og guri...
her ser vi et prakteksemplarer på to idioter som ser for mye på tv.
"90% av alle invandrere kommer bare hit for å selge dop... å brenne norske skolebarn... å lage gjenger... å sånnt lxm."

slikt er bare fiksjon, nyhetene på TV'en fremstiller som regel invandrere som "fæle folk fra det ukjente" for å selge mer.

offesiell statistikk viser at invandrere ikke gjør noe mer kriminalitet en oss ariske engler

alle mennesker er redde for det ukjente, det er naturlig. og mange ser på invanndrere som noe "nytt og ukjent". innvandrere er som traktorer, de er kommet for å bli.

gleder meg til den tiden vi bare har oransje mennesker og ingen er forskjellige. DA, endelig, får vi slutt på rasismen. men det vil fortsatt bli sånn "ååå kommer du fra sylviania? ¨åååå da erru gay!"

få deg en venn fra andre siden av jorden duKristine
18.05.2004 13:09

Bra!
3
anbefalinger
grei tekst... Men dette er overhodet ikke noe kåseri. et kåseri er riktig nok ironisk, noe teksten også til en viss grad er, men den viktigste ingrediensen uteblir : HUMOREN. Dette var vel i grunnen et dårlig tema å skrive humoristisk om i det hele tatt.. Siden du hele tiden skifter mellom å være alvorlig synes jeg dette var litt uoversiktelig (hva du egentlig mener kom dårlig frem) ellers var det en del gode kommentarer og bemerkninger.

Guri
12.06.2006 00:49

Bra!
3
anbefalinger
Vi ønsker dem ikke velkommen? Hva er dette for noe? De får sted å bo, bostøtte, busspass, språkopplæring og skolegang, og gratis helsetjeneste! Jeg har en mistanke om at mange av de fattigste av de fattigste ikke har en sjangs til å komme til dette landet. De kommer jo her mange på egen regning. Mange av dem er på flukt også pga av grov kriminalitet hjemme i sitt eget land. Send dem hjem og de kan motta sin henrettelse for mord og bedrageri i sitt hjemland. Jeg er ikke interessert i å betale for deres opphold.
Mange av dem påstår at de vil bli drept dersom de blir sendt hjem, - i neste øyeblikk ser du dem på Gardemoen på ferie til sitt hjemland. De er uærlige! Utakknemlige! Og snyltere til tusen!

marte
14.05.2008 19:45

Bra!
3
anbefalinger
dårlig ass

Pfft
28.02.2010 15:01

Bra!
3
anbefalinger
Er det samme hvilket land folk kommer fra. Folk er folk uansett.


10.07.2012 01:16

Bra!
3
anbefalinger
det er glede for meg å være her fordi før kjente jeg ikke mer om Norwegian samfunn men nå har jeg lest så mange kommentarer som fult av grusomt som har dyp hating for utlendinger. det er ikke bra å være opptatt av folket enten innfødte og utlendinger. det er et spørsmål som må besvares ''hvorfor er vi i verden?'' lever vi langt liv? hvorfor vi hater andre mennesker? å være svart ellers hvit spiller ingen rolle, svart og hvite er forkjellige i hud men samme i leve og samme i sjel også engang skal de dø. behov hva den andre trenger. livet er en bok vi alle lese den. det er ikke avheng av svart, hvit, brun, sterk, svak, ung, gammel, innfødt og utlending. masse religion og en Gud. Her i verden har du tellbar dager så smil og vær menneske..................................


06.04.2016 18:06

Bra!
3
anbefalinger
dette er heilt sykt! noen av dokker er heilt sjukt rasistiske folk ass skjønner ikke hva greie dokkers e! dokker norske e bare så bortskjemte drittunger som ikke bryr seg om andre enn dokker sjølv! opptatt av penger å sånt! heit idoitisk også ska dokker alltid klage på at det er så mange utledninger i Norge! så ser dokker på andre som dårlige mennnesker! egentlig så det dokker som e det! tror du at vi innvandrere ville komme hit! JEG gleder meg så til å flytte tlbake hjemlandet mit der jeg hører hjemme! jeg skal ikke bo i et land med baksnakkere, rasistiske folk som ikke bryr seg!


06.04.2016 18:20

Bra!
3
anbefalinger
heilt enig! dere norske burde ikke begynne å åpne kjeften dokkers hvis dere ikke ska si noe fint!


somalia
09.05.2016 00:34

Bra!
3
anbefalinger
fitte er shpaa

Kate
06.09.2004 22:50

Bra!
2
anbefalinger
Kåseri kan skrives om absolutt alle temaer - kanskje man bør trekke det noe lengere enn dette for å virkelig få frem hva man mener... Hvorvidt det er en god idé at ukyndige folk kan legge inn kommentarer på skriveriene er vel en annen sak.


07.04.2005 19:43

Bra!
2
anbefalinger
Kåseriet var ganske grei, men jeg tror faktisk at det er forfatteren som er rasisten. For henne kommer aldri tilbake til at innvandrere er faktisk greie. Hun bare fortsetter med pointet og prøver å få frem humoren med rasistiske innvendinger. Så derfor syntes jeg at det var en liten rasistisk kåseri, men det er selvfølgelig min mening. Andre kan mene noe helt annet.

baby
19.09.2005 19:10

Bra!
2
anbefalinger
Stakkars jente! greit at alle har vær sin mening azza mn se på deg selv du!! tenk på alt du spiser og har på deg! tror du det er norskt? Jeg er selv fra Polen og er stolt over det lxm!! Nesten alle vennah mine er fra utlandet og de er de kuleste vennah ever!! Hvis du kaller deg selv anti-rasist så bør du lære deg utrykket!! GOSH!! blir helt pizzed off av sånne jg!! Peace

lolis
05.04.2006 20:55

Bra!
2
anbefalinger
Jeg leste bare den første delen. så jeg er ikke helt med men liksom her kommer det invandrere til norge å 90% av dem utnytter sosial tilbudet norge har, selger stoff, lager kriminelle grupper og driver stort sett med mer vold en nordmenn. er det rart vi får en gjeng med anti invandrere her i norge?

Lag en lov som sier at alle med ikke norsk bakgrunn har 2 prikker på samvittigheten så begår de en hard kriminell handling så mister de 1 prikk og tar de den andre ja så er det tutt til helvette der de kom fra så kan de banke, stjele, og oppnå absolutt ikke en jævla dritt der de kom fra.

Håper vi fårnoen bedre lover og at norge ikke er så jævla myke i fremtiden for vi er alt for snille med invandrere. vi blir missbrukt og trakasert og drept i vårt eget land av jo nettop innvandrere. å når de skal i retten så sier de "nei men jeg er jo mongolid" så slipper de. psst få dem ut alle sammen om de driver dank.

Whola
05.05.2006 07:11

Bra!
2
anbefalinger
den var bra den Smile :-\) men vi som bor i norge er ikke ariske.. vi er germaner.. de som bor i Iran er ariske..

anonym
25.04.2010 22:40

Bra!
2
anbefalinger
HAHAHA, må le.. ikke snakk om noe du ikke vet.. hadde det ikke hvert for utlendinger hadde ikke norge klart seg så bra i arbeidslivet!!!... få litt peiling på ting før du skriver  Confused :-\?


06.04.2016 18:16

Bra!
2
anbefalinger
by the way vi mennesker er like, det e ingen forskjell mellom oss. så stop å være så heilt f***k i hue.

Charlotte
03.05.2004 12:00

Bra!
1
anbefalinger
Arisk du liksom.. Dette er ikke et kåseri, men det er greit nok skrevet21.10.2004 21:38

Bra!
1
anbefalinger
vet ikke helt jeg altså, men den var grei den lizzom....

psykh
24.11.2004 14:56

Bra!
1
anbefalinger
bra skrevet kåseri, bra med avsnitt. og lett leselig. innholded var også bra . men vi europeere har vel vært dummest og værst av alle

Malin
25.11.2004 11:16

Bra!
1
anbefalinger
må si, dt var ganske bra skrevet, men spørsmålene dine var ikke så bra, med tanke på at du ikke besvarte alle... bedre lykke neste gang, men hadde likt dt hvis du hadde skrevet et nytt kåseri om noe annet.. ineressant å se hvordan du forbedrer deg..

Dag
28.02.2005 13:06

Bra!
1
anbefalinger
Ikke et fantastisk kåseri, men helt greit. Du burde kanskje heller valgt å skrive en artikkel, så slipper du å skrive ironi!

Michael
31.03.2005 15:25

Bra!
1
anbefalinger
Jeg r helt eng i med deg når du sier at det er for mye rasisme her i norge, folk burde se mer inn is eg selv og se om kanskje d er di som er svarte på innsia

helene
01.02.2006 21:02

Bra!
1
anbefalinger
bra skrevet. litt mere humor hadde ikkegjort noe.


06.03.2006 21:45

Bra!
1
anbefalinger
Var det den tentamen til 10ende før jul i 05?;D

bennybank
24.03.2006 17:20

Bra!
1
anbefalinger
du fra polen.hvorfor kom du til norge når du er,ja nesten rasistisk mot oss i norge a?
+du elsker og stolt av landet ditt)er absulutt ikke rasist selv selv om det kan virke sånn her,men når du skriver sånne innlegg så,ja hvorfor ikke reise hjem til deilige polen da .GOSH

David
27.03.2006 18:08

Bra!
1
anbefalinger
Bruk mer humor Very Happy :-D Det gjør den mye mer spennende å lese Wink ;-\)

Sub
18.04.2006 18:10

Bra!
1
anbefalinger
Følte dette var mer et essay enn et kåseri.

Rumeet Og Reda
02.05.2006 13:07

Bra!
1
anbefalinger
Svartinger med kunnskap er farligere enn de med gunnere.. DEtte trenger han som har skrevet dette pisset. Takk for oss Smile :-\) Jeg tro'kke du eier dette landet, selv om du oppfører deg som om du gjør det. Piss of!

"Neger"
02.05.2006 13:13

Bra!
1
anbefalinger
Så mye piss på en gang ja?.. Uff..Ble lei meg jeg assa Sad :-\( Alle i slekta mi er faen meg leger og advokater!


23.09.2007 13:14

Bra!
1
anbefalinger
Hvem er egentlig rasist liksom? Hvite eller svarte? Vet ikke jeg. But you know the write answer!!!!!

ei jente|
08.11.2007 23:06

Bra!
1
anbefalinger
bra skrevet , men hvis du kaller det kåser så skaff litt mer liv i det , få i litt mer humor eller noe du kan gjennopplive med , direkte norsk men ikke akkurat det man kaller kåseri, forsett med skrivingen du , men innvandrer blir behandlet på en annen måte enn nordmenn , min mening norge våkn opp !

Samuel
27.09.2009 16:06

Bra!
1
anbefalinger
Jeg vill bare si at det er en grunn til at mennesker bor på forskjellige steder i verden.

ida karoline
05.11.2009 10:36

Bra!
1
anbefalinger
FY SØREN TIL KJØTTHODER! SØK PÅ WIKIPEDIA HVA ET KÅSERI ER, ALT ER IRONI. ro tilbake til landet deres a

Marius
15.04.2010 22:02

Bra!
1
anbefalinger
*quote* innvandrer*quote*
haha, hva mener du at litt mobbing er i forhold til det resten av familien din har opplevd? det er noe de fleste går igjennom enten man er mobberen eller offeret. slutt å whine over småting. ja, dette er et land av friheter, ytringsfrihet er en av dem!
jeg vet jeg har et litt rasistisk syn men, dere må ta det hele med en liten klype salt. en annen kommenterte over at innvandrere har opplevd så mye jævelig at det ikke er rart at de er litt voldelige. jeg mener at det bare beviser noe av "de guttene på bussen som snakket stygt om innvandrere" ved å ta ibruk basic forsvarsinnstingter som det å ta ut sinnet sitt på noen andre. har dere noen gang hørt om B-gjengen og A-gjengen?xP. derimot den sviende ironien er at uten innvandrere vil ikke norge fungere slik som det gjør nå. det vil bli underpopulasjon og altfor mange jobber å fylle i forhold til norske borgere.

drit bra tekst, digger ironien/sarkasmen.

Innvandrer
04.04.2011 07:10

Bra!
1
anbefalinger
Bra skrevet, men måten du bruker ironi på er dårlig. Du hadde ikke fått 6er hvis du hadde skrevet dette i tentamen. Neste gang et bedre tema å skrive om.
Jeg er selv innvandrer og går på skole. Jeg er ikke voldelig. Når skriver om innvandrer mener du alle innvandrer men det er ikke helt sikkert at alle er voldelige. det finnes snille innvandrer og det finnes voldelige innvandrer

..
13.04.2011 00:25

Bra!
1
anbefalinger
Er dette kåseri? Må si jeg sliter en del med å finne ut hva som egentlig er IRONISK her og hva skrivern mener..
Asså stemmer jo en del..av det du skriver, men du driter deg kanskje litt ut når du legger alle under en kam?
Du ekke så flink til å reflektere heller, om jeg skulle gitt deg en karakter hadde det blitt 2- eller noe sånt!!

Og til slutt hadde passet bedre som artikkel ikke kåseri!! For min del så var det ett ræææva kåseri!!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.058 sec - 1 pageviews