Søk i stiler
 

Jeg savner deg


Et brev til en venninne som har gått bort.

Sjanger:AnnetLastet opp:24.10.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Sorg og savn
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Kjære Janne,

Du vet ikke hvor mye jeg savner deg. Hvor mye jeg tenker på hvor fint vi hadde det sammen. Du var den beste vennen man noen gang kan tenke seg. Du var alltid der for meg, og du støttet meg når jeg var lei meg. Når mamma var sinna og lot det gå ut over meg, når vi kranglet, da var du alltid der. Du trøstet meg og fikk meg til å le. Når jeg var syk, kom du alltid og holdt meg med selskap, og du var aldri redd for å bli smittet. Du pleide å si at hvis du også ble syk kunne vi holde hverandre med selskap.

 

Husker du hvordan vi ble kjent med hverandre? Jeg hadde nettopp flyttet til byen og det var den første dagen min i barnehagen. Jeg husker det som om det var i går. Jeg var så redd for at jeg ikke skulle få noen venner. Men du kom og tok meg i hånda og viste meg rundt, og vi lekte sammen hele dagen. Jeg var så lykkelig! Vi lekte sammen hver dag, og da vi begynte på skolen sa alle at vi var så heldige som var så gode venner. Vi fikk kjærester samtidig og vi trøstet hverandre når de slo opp. Vi var de to uovervinnelige og vi holdt sammen på godt og ondt. Selv om vi kranglet noen ganger, ble vi venner igjen med en gang.

 

Vi likte den samme musikken og de samme filmene. Vi gjorde alt sammen.

Vi gikk på fester sammen, og hvis den ene ikke kunne gå, gikk ikke den andre heller, vi var begge enige om at vi ikke skulle drikke før vi var atten og vi skulle ikke begynne å røyke.

 

Vi hadde muntlig eksamen sammen, og vi greide det så bra. Vi skulle begynne på den samme videregående skolen etter ferien, og vi hadde brukt mange timer på kjøpesenteret for å finne klær til første skoledag.

 

Det var bare en uke igjen til skolestart, da vi dro for å bade. Vi hadde gjort det ofte denne sommeren. Det hadde vært så fint vær og det hadde krydd av gutter på stranda. Vi elsket å være på stranda, å bade og ligge i stekende solskinn. Men den dagen ble alt forandret. Vi stupte fra brygga som vanlig, men da jeg hadde hodet over vann igjen, så jeg deg ikke. Jeg ventet litt, men da du ikke dukket opp, svømte jeg litt rundt for å se etter deg. Jeg kunne ikke finne deg så jeg ropte opp til de på brygga om de hadde sett deg, men det hadde de ikke. Plutselig var det en som ropte at det lå noen under brygga. Jeg svømte alt jeg kunne og fikk dratt deg opp. Men det var for sent. Jeg glemmer aldri den dagen. De minuttene da jeg håpet av hele mitt hjerte at de ville klare å redde deg. Du hadde brukket nakken da du stupte, og du hadde ikke klart å komme deg opp.

 

Jeg skulle ønske at vi aldri hadde dratt på stranden den dagen. At vi hadde funnet på noe annet i stedet. Men vi dro, og jeg mistet det som betydde mest for meg. Du var den beste vennen man noen gang kan ha. Hvordan skal jeg klare meg uten deg? Jeg sender dette brevet til fra der du døde. Kanskje det synker ned på samme måte som du gjorde…

Jeg vil aldri glemme deg Janne!

 

Hilsen fra din beste venn Kristine..             


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


soffi
26.12.2004 00:19

Bra!
3
anbefalinger
Sitter her og tårene triller. Utrolig trist, grusomt, forferdelig og urettferdig. Men et nydelig brev.

Henning
05.06.2005 15:49

Bra!
2
anbefalinger
Har selv mistet en god venn og vet hvordan det føles. Det finnes ikke ord som kan beskrive hvor tungt det er å miste en man er glad i. Ønsker deg alt godt videre..

Anonym
21.07.2010 02:02

Bra!
1
anbefalinger
Tnå , kjempe søtt skrevet og kjempe trist .
Stakkars deg som måtte oppleve no sånt . .


03.06.2005 02:05

Bra!
0
anbefalinger
Meget godt skrevet,.. måtte være en helt forferdelig opplevelse.. Føler med deg...

trengs ikke å vite..
29.07.2006 22:10

Bra!
0
anbefalinger
det her var bare ufattelig trist å lese, føler med deg

Tussi!
02.10.2009 23:34

Bra!
0
anbefalinger
 Sad :-\( Sad :-\(
JA, tårene kom ganske fort !
Je ble skikkelig lei meg nå


19.11.2010 22:18

Bra!
0
anbefalinger
Uff, så grusomt! Det er helt jævlig for og si det sånn. Jeg mista min bestevenn får 4 månder siden snart, og jeg blogger om det. Alt blir forandret når man mister sin bestevenn..  Sad :-\(
Kondolerer!


07.07.2012 05:49

Bra!
0
anbefalinger
ååå så utrolig stakkars!  Sad :-\( kondolerer


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews