Søk i stiler
 

Hvorfor finnes jeg ikke??


Dagbok om ei jente som blir psykisk mobbet.
Sjanger:AnnetLastet opp:18.10.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Mobbing
Verktøy:Utskrift


Onsdag 13/10

Kjære dagbok…

Hvis jeg bare hadde hatt en venn! Jeg sier ikke at mobbingen hadde tatt slutt, men da hadde jeg ikke vært så ensom. Ikke hatt så stor mangel på kjærlighet. Jeg tror ikke verden vet at jeg finnes. I dag tok jeg motet til meg og gikk bort til Sara og gjengen hennes, jeg prøvde å holde en samtale oppe, men alt de gjorde var å se rart på meg.. Akkurat som jeg bare var luft, og ikke eksisterte. Det var slik det alltid hadde vært. Helt siden jeg flytta hit har jeg bare hatt det vondt. Jeg har ikke blitt ertet eller slått, men jeg har blitt oversett og det er mye verre.

 

Fredag 15/10

Kjære dagbok…

Egentlig forstår jeg ikke hvorfor vi har friminutt. Jeg liker bedre timene, da kan jeg hvertfall sitte å jobbe for meg selv, men i friminuttene kommer ensomheten. Alle går til sine venner, mens jeg står alene, tar med meg matpakken, går på do og spiser den der. Ingen merker at jeg ikke er ute i skolegården. Men i dag var Sara og vennene hennes inne på do, jeg kunne høre dem baksnakke meg. For klærne, kroppen og ansiktet mitt. Hvorfor gidder de?? At folk baksnakker meg gjør ting mye verre. Det er ikke min feil at jeg ikke har råd til å kjøpe alle de dyre klærne som Sara går med!

 

Mandag 18/10

Kjære dagbok…

I dag var det tilbake til skolen igjen. Helgen går alltid alt for fort! Jeg lå i sengen å så på dråpene som plasket mot vinduet. Mamma hadde mast på meg i ti minutt om at jeg måtte stå opp for å ikke komme for seint. Men jeg brydde meg ikke. Verden fikk ikke oppleve noen forskjell om jeg kom på skolen eller ikke. Ingen ville merket om jeg ikke var der. Ja, læreren ville sikkert ikke skrevet opp skulk på meg en gang! Men mamma maste så mye at jeg til slutt måtte gå. Jeg kom inn i klasserommet, det var første gang på lenge jeg hadde komt for seint. Jeg liker ikke å komme for seint, for da ser alle på meg og jeg må på ny oppleve alle de stygge blikkene. Ingen sa noe da jeg kom inn, noen tittet opp å så ned igjen. Men de fleste hadde blikket festet på meg, noen smilte hånlig, og noen så på meg som om jeg var noen ekkelt som ikke fortjente å leve. Blikk som dette lager dype arr inni meg…

 

Onsdag 20/10

Kjære dagbok…

Blikk som skjærer igjennom meg, ord ingen tror jeg hører. Følelsen av å ikke leve. Jeg vil ikke ha det slik lenger! Jeg har vurdert selvmord mange ganger.. Ingen kommer til å merke om jeg dør. Jeg har skrevet et brev til mamma om hvor lei meg jeg er. Men det er ikke hennes skyld, det er Sara og alle de andre overlegne i klassen sin skyld. Dette blir siste gang jeg skriver i dagboka. Lurer på hvordan folk kommer til å reagere… Det blir sikkert ikke holdt noen minnesamling for meg en gang. Elevene på skolen kommer til å si: “Amalie Haugen, hvem er det? Har hun gått på vår skole?” når de får vite at jeg er død. Ensomheten har blitt alt for stor! Det er derfor jeg ikke orker å leve lenger...


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Anna
10.06.2007 15:21

Bra!
12
anbefalinger
Det var veldig rørende jeg vil si til alle mobbere at de må kjerpe seg

Shadow
26.07.2009 22:46

Bra!
6
anbefalinger
Hei..
Om dette er en sann historie eller ikke, har jeg overhode ingen anelse om.
Uansett så er dette noe som skjer daglig, både nå og før.. Har selv vært i en lignende situasjon, for mange år siden. Rett før jeg fylte 8 år ble mine foreldre skilt og siden mamma ikke klarte å sitte med leiligheten vi hadde da, måtte vi flytte. Begynte derfor i en ny klasse rett over jul. Og det var begynnelsen på 7 års helvete. Som med deg var det ikke så mye fysisk mobbing selv om jeg fikk noen dult, ble spent bein på, fikk noen snøballer i ansiktet og en ørefik i løpet av de årene. Det verste var den psykiske og følelsesmessige mobbingen. Jeg hadde heller ingen jeg kunne prate med, ingen jeg kunne gå til, ingen som brydde seg. Når jeg prøvde å ta det opp med min mor fikk jeg bare beskjed om å late som om jeg ikke brydde meg, at de ville gi opp når de ikke fikk noen reaksjon. Men, de ga aldri opp. Det eneste som skjedde var at jeg stengte meg inne i meg selv og bygde en mur som jeg i ettertid har slitt for å få vekk. Det er ikke meningen å la dette være en sørgesang over min tapte barndom, for jeg har det faktisk bra idag. Jeg har en god jobb, med mange gode og omtenksomme kolleger. Jeg har, etter mange runder med min mor, endelig kommet til et punkt der vi faktisk kan ha det bra sammen (hadde en skikkelig huskestue på 50-årsdagen hennes. Ikke akkurat det rette tidspunktet, men...). For det er en ting du ALDRI må glemme: skoleårene er bare en liten del av ditt liv. Og skal du virkelig la dem ta fra deg gleden ved å oppleve alt livet kan gi deg. Jeg vet hvordan det er å føle at du ikke klarer mer. Ikke orke tanken på en dag til med følelsen av total ensomhet. Smerten ved ikke høre til. Når jeg var 10-11 år hadde jeg som hobby å samle på pillene til min mor.
I tilfelle den dagen kom da jeg ikke orket mer. Men jeg har (heldigvis) alltid vært sta og jeg forbanne meg på at de aldri skulle vinne over meg. For DET er den beste hevn. Ikke bare å overleve, men å ha et så godt liv jeg overhode kunne ha. Hvorfor skulle jeg la dem vinne ved å ta mitt eget liv???? Det er kun deg selv og din familie det går ut over. Jobb heller systematisk. Snakk med dine foreldre, fortell dem hva som skjer og hvordan du har det.
Får du ingen respons, ta det opp med lærerne, skolesøster o.l. Ikke bry deg med de som mobber deg! For hvem vil vel ha sånne venner!!!! Bygg ditt eget nettverk utenom disse klikkene og om nødvendig utenfor skolen. Meld deg gjerne inn forskjellige klubber eller organisasjoner. Finn noe DU bryr deg om og har lyst til å drive med. For tro meg.. Livet er så mye mer enn fjollete fjortiser som tror de er noe. Ta vare på deg selv og gled deg over livet. For det gjør jeg  Smile :-\)) Hilsen en som vant...  Wink ;-\)

Merete
25.08.2006 20:31

Bra!
3
anbefalinger
Du burde ikke ta selvmord
hvis du tenker på noe annet en de, forsetter på skolen.
får gode karakterer begynner og studerer..
får deg sikkert en fin familie som voksen.
mobbing skjer som oftest kun iløpet av ungdoms årene!
jeg råder deg hvertfall til å ikke gjøre det!!

Delal
04.10.2007 14:15

Bra!
2
anbefalinger
Jeg likte stilen din, den var kjempe bra.
Du kan ikkje gjøre noe får det, det er bare noen tilbakestående personer som mobber.
De mobber andre bare for at andre ikkje skal legge merke til deres NEGATIVET sider !
Det nytter ikkje å være lei seg heller ikkje å ta selvmord. Tenk over det engang til, tenk på hvordan dine foreldre kommer til å ha det. Hvor vondt de kommer til å ha det. Jeg anbefaler det ikkje.Du kommer over det, etter langt tid. Men det enste du skal tenke på er skolen din og fremtiden din. Jo, mer du bryr deg jo mer mobber de og plager deg.
Ikkje BRY DEG ! Alle vet, hvor teit og plagsomt det er å plage folk. Man blir ikkje TØFF ELLER KUL med å plage !! , Bare Nyt Livet  Smile :-\)

Silje
26.07.2009 16:47

Bra!
2
anbefalinger
Hei Daria.
Eg har vert akkurat der du er...Det er vondt å ha det sånn.Folkene som mobber deg,gjer det fordi dei har behov for å tilhøyre ei gruppe.Dei viser seg fram for vennene sine og søker aksept.
Eg er sikker på at dei snakker om deg fordi dei har ikkje anna å snakke om..
Livene deiras er så tomme,og mobberne har så lav Iq,og så liten tru på seg sjølv at dei bruker deg for å komme seg fram.Er ufattelig dårlig gjort,men sånn er det.
Alle mennesker har behov for å høyre til og bli akseptert...
Dette veit eg.Stol på meg.
Du er så mykje bedre enn dei.
Du er smartere..,har meir innsikt..,og veit ka som faktisk betyr nåke.
Satte mangen tanker i sving hos meg dette som du skriver..,som sagt..,eg har vert igjennom det sjølv..
Lykke til videre..,og stol på deg sjølv..,så går det bedre etterkvart.

off
30.07.2009 01:59

Bra!
2
anbefalinger
stakkars deg..  Sad :-\( jeg vet akkurat åssen du har det.. gruer meg til å begynne på skolen igjen, ikke fordi at jeg blir banket opp eller blir sagt stygge ting til, men fordi jeg føler meg oversett.. jeg hater det. jeg skjønner heller ikke hvorfor vi må ha friminutt.. alt jeg gjør er å sitte i gangen og fikle med mobilen. jeg har også vurdert selvmord, og har til og med sittet med tråden rundt halsen. men heldigvis gjennomførte jeg det ikke. DU MÅ IKKE TA SELVMORD PGA MOBBINGEN!! først og fremst.. blir du ikke mobbet for hvordan du er, men fordi at de som mobber deg trenger en å dra ned, for å få dem selv opp. det er bare stygt og umenneskelig av dem. du er unik og sikkert et vidunderlig menneske.. du må bare se det selv, og ikke prøve å ta kontakt med de jævlene.

Mayuran
03.12.2009 16:36

Bra!
2
anbefalinger
hva syns dere om mobbing a folkens?

mona
30.05.2005 13:25

Bra!
1
anbefalinger
neiiii ikke ta selvmord er du gal elr jente? du har livet foran deg!!!d er mange som liker deg og du iik veit d....


05.05.2006 08:28

Bra!
1
anbefalinger
tænk på allje du såre vest du jør d!
d går ik utåver bare dæg sjønne du!
tænk på mamman å pappan din!
dæm meste nåkka av d kjæreste dæm har!
å ræssn av familien din!
d vill bestannjdi være ett tomrom inne i hjærte dæmmes!
før da veit dm at du ikje e dær længer!!!!!
så plis!
ikje jør d!
tænk dæ, tænk dæ GÅTT om vest du læs d hær!
tænk på allje såm vill messte en kjær pærson!
en såm faktisk e dæ vest du jør d!
e dekje nåkk fållk ute i værdn me sårg åver sånnt???!
SÅ IKJE JØR D!!!!!!!!!!


06.03.2018 12:39

Bra!
1
anbefalinger
kys fort lol

Jacob
06.04.2018 08:38

Bra!
1
anbefalinger
Dette er desverre 100% plagiat av min lærebok i Norsk.

solmor
28.11.2005 20:14

Bra!
0
anbefalinger
hun tar jo ike selvmord da det er jo bare en slags dagbokside som personen fantaserer om skjønn det da!!! veldig bra dagbok side faktisk hehe.
klem

Aleyy
21.02.2008 22:13

Bra!
0
anbefalinger
Likte teksten ^^
Så en liten bit av meg selv.
Mobbere er så sjukt tragiske.. De har jo egentlig ingen gode grunner heller.. Noen kan jo være at de ikke har hatt det lett selv, og føler seg sterke elns.. Men de har likevel ingen god unnskylding..

Som noen engang sa, er mobbere bare utspekulerte mordere  Smile :-\) Denne stilen, har jo litt med dèt å gjøre...  Wink ;-\)
Vettuhva, du burde fortsette å skrive ^^
Spesielt hvis dette omhandlet deg. Det får ut følelser ganske bra  Smile :-\)

Mari Y
28.04.2008 15:10

Bra!
0
anbefalinger
Mobbere er noe av det verste jeg vet. De er samfunnets store skam. De gjør ofte ikke folk noen stor tjeneste utenom og bare være "perfekt" ditt "perfekt" datt. Jeg har hatt det sånn, selv. Men vet du hvordan jeg begynte å tenke? Drit i dem! så lenge de ikke plager meg driter jeg i dem. Det at de faktisk baksnakket deg, betyr kanskje egentlig hvor kjedelige disse folkene er som ikke har noe annet å gjøre...
så gi heller faen i dem, de er ikke verdt det. Så lenge de ikke truer, er
stygge i kjeften eller bruker vold, så gi heller faen i sånne idioter

DW
26.05.2008 15:30

Bra!
0
anbefalinger
Kjempe bra (L)..

kr.
26.07.2009 15:42

Bra!
0
anbefalinger
Bra skrevet om en sitvasjon som mange unge opplever på skolen å evt noen opplever på jobben i voksen alder.
Man blir veldig tankefull når man leser dette! Jeg skjønner ikke hvorfor noen må være så ondskapsfulle mot noen at de holder de utenfor å ikke minst dra dem ned pga små ting!
Dette er ting som aldri blir borte fra skolen, desverre!

Silje v
26.09.2009 13:05

Bra!
0
anbefalinger
Jeg kjente meg veldig igjen, så du har vært flink til å beskrive følelsen av å være mindreverdig. Husk at det er mobberne det er noe galt med, ikke deg.

amalie ..
05.01.2011 15:39

Bra!
0
anbefalinger
ser mye av meg selv der, skjønner hvordan der er.

lol
13.04.2015 09:38

Bra!
0
anbefalinger
hva heter forfatteren? trenger å vite det til en skoleoppgave


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews