Søk i stiler
 

Tynn = perfekt??


Leserbrev om en sint mor som har en datter som syns hun er for tykk når hun er tynn.
Sjanger:LeserinnleggLastet opp:18.10.2004
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Spiseforstyrrelser
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


I går kom dottera mi heim frå skolen, og eg hadde bakt bollar. Eg har røynsle med at det fyrste ho gjør når ho ser god mat er å kaste seg over den, og ete alt ho orkar. Men i går gjekk dottera mi rett inn i stova og skrudde på tv. Eg spurte henne sjølvsagd om kvifor ho ikkje ville ha bollar, og ho sa ho vart så tjukk. Dette er noko som er langt i frå sant! Dottera mi har helt normal og fin kropp, og om det skulle vært nokon innvendingar på den hadde det heller vore at ho var for tynn. Men dottera mi syns dette fordi ein gut i klassen hadde pekt ut den tynnaste jenta (som veg alt for lite) til å ha perfekt kropp. Alle gutane hadde sagt seg einig, og at dei ikkje ville vore i lag med ei som var tykkarar enn det. 

 

Kva er dette her for noko eigentlig?? Er du perfekt hvis du er syltynn? Korleis kan nokon meine det? Korleis skal verda bli om alle skal bli syltynne? Eg hater dette her med kropp og idealar! Kan ikkje me menneskjer få lov til å ha den kroppen me vil, og den me trivast med. Eg tykkjar ikkje at nokon, vertfall IKKJE jenter som er 14 år skal være nøydt til å slutte å ete bare for å få ein perfekt kropp, når dei har ein fin kropp frå før av! Det er alt for mykje fokusering på perfekt kropp i tv og media! Overlegne gutar og menn, som ikkje vil være saman med ei jente fordi ho er litt romslig er noko tull! Eg tenkjar ikkje på utsjånad, innsida teller mest, og om personen har fint utsjånad så kjem det heller som eit lite bonus! Slutt og sjå på utsjånaden, og tenk heller på alt det gode som er inni eit menneske!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

normal
16.01.2006 22:51

Bra!
23
anbefalinger
Hva er normalt da.. jeg har hørt fra troverdige kilder at: Dersom en kvinne var like smal som utstillingsdukkene i butikkvinduene, ville hun ikke kunne ha mensen.. er det så tiltrekkende med en kvinne, at hun ikke kan få barn..? Modellene vi ser i magasiner ender ofte opp i narkotikahel...., de har heller ikke annet å gjøre på i livet enn å trene og slanke seg. det er det de tjener pengene sine på. la oss jenter være jenter, samme hvordan vi ser ut. så lenge det ikke er skadelig for helsa,. er det ikke skadelig for noe annet heller. se bare på bildene som er litt eldre enn dagens, maleriene som ble gjort siden før kristus og fram til ut på 1900-tallet viste sunne kvinner med former, vi må komme tilbake til denne "moten" og la skjønnhet være former og kvinnelighet Smile :-\)

Andrea
28.12.2005 17:18

Bra!
17
anbefalinger
Jeg er en jente på 14 som er syltynn. Da jeg startet på ungdomsskolen, var det noen som trodde jeg hadde anorexia. Og på barneskolen klagde læreren på at jeg var så tynn og hun maste på meg om at jeg måtte spise mer hvis jeg ikke spiste nok. men jeg spiser veldig mye. Jeg småspiser en del også, men legger aldri på meg. Jeg ønsker så mye å legge på meg litt, for jeg passer ikke inn i buksene som egentlig skal være stramme. Det er ikke gøy å være så tynn heller! Mange tror jeg er syk og at jeg ser på meg selv som tykk. Jeg er ikke det.

imma
23.01.2007 15:18

Bra!
7
anbefalinger
hei jeg e enig fordi eg vet noen i klassen e veldig avhengig av kroppen
jeg veier 48 da

Bolla
18.09.2005 10:28

Bra!
4
anbefalinger
enig, det er altfor mange som slanker seg unødvendig h i verden. jeg er også 14 år og vet veldig mye(nesten altfor mye også) om slankepress. selv har jeg en helt normal kropp og helt normal BMI, men føler meg som ei dundre på 500 når jeg ser på MTV eller i moteblader.slik burde det ikke være. Vi kan da i det minste få lov til å være sunne og gode i formene uten at noen ser på deg som tjukk!!!!

FORMER RULER!!!

meg
13.03.2006 20:13

Bra!
4
anbefalinger
dårlig det der med slankepress....!!!! media og blader påvirker oss for mye! Vi måler oss opp mot stjernene og ønsker hele tide at vi så nnerledes ut, men bare se på JLo for eksempel... hun er ikke syltynn... det er mange av stjernene som har hofter og kvinnelige former... alt d er jo normalt.... det er ikke så veldig fint å være syltynn, for da henger klærne på deg i stede for å sitte som en hånd i hanske! det mener nå jeg!!!!!

Marianne, Martine, Oda og Ingrid
29.03.2006 09:05

Bra!
4
anbefalinger
hei hei Smile :-\) vi leste det du skrev å er helt enig.. vi skal bruke ditt innlegg på et prosjekt for det du sier er så sant! Tusen takk for et flott inlegg!
hilsen oss jentene som er helt i mot slankepresset!

tone
08.05.2006 09:08

Bra!
4
anbefalinger
hei jeg er en jente på snart 17 år. da jeg begynnte på ungdomsskolen hadde jeg en helt normal kropp. men det var så mange jenter som så på sei selv å sa at de var for tykke å jeg ble dradd inn jeg også. jeg fikk anoreksi å sliter med det enda idag. så jeg vet hvor domt det er å slanke seg. jeg var dom nokk til det....
det er et utrulig slankepress blant ungdom idag. jeg reser nå norge rundt å snakker med jenter som har anoreksi slik at jeg kan hjelpe dem.....

du har et gått poeng.

Amalie
05.03.2008 12:31

Bra!
4
anbefalinger
herregud, jenter! innse det... det er finest å være tynn! det er jo ikke uten grunn at det er de tynneste som er skjønnhetsidealene. jeg mener ikke at man skal være sykelig tynne, men det er ikke pent med flesk! jeg er veldig tynn selv, men synes ikke jeg har fin kropp, så det er jo ikke bare det å være tynn som sier om du har fin kropp. og hvis du trener og spiser riktig så blir du tynn og det betyr jo at det er det å være tynn som er "riktig." vi må slutte å lure oss selv. jeg sier ikke at man skal slutte å spise, men TREN! unge blir jo mer og mer oervektige, og det må slutte.

Diddy
28.04.2008 10:07

Bra!
4
anbefalinger
Rotete tekst

eva
07.06.2006 19:28

Bra!
3
anbefalinger
Bra skrevet! jeg må si at det er helt forferdelig med slankepress! jeg vet selv hvordan det er jeg lot være å spise før jeg skulle på skolen, hvis jeg skulle på fest den dagen, eller hvis jeg skulle være med en gutt.. rett og slett fordi jeg følte meg tykk hvis jeg spiste.. det kalles idioti,, !!Det stod i oppgaven at det var gutter som sa at det var fint å være tynn og gutter som mener at det er fint å se ut som et beinrangel vet ikke hva en kvinne er. legg merke til at det er gutter som sier det, ikke menn.. så kansje blir det lettere med åra..

Elisabeth W A
08.05.2009 20:16

Bra!
3
anbefalinger
Kjære Andrea.


Vær stolt av den tynne kroppen din. I dag er jeg 26 år og storfornøyd med kroppen min, men jeg har brukt alt for mange år av livet mitt til å være lei meg fordi alle mente jeg var for tynn. Bare vent til du blir litt eldre og hvis du trener litt styrke i tillegg vil du få en fantastisk kropp som alle vil misunne deg. Vær glad du er den du er og neste gang noen sier noe nedverdigende til deg eks spis mer osv ta tilbake med samme mynt, " du burde spise mindre" eller bare smil for deg selv for om noen år er de tykke og du sprek Smile :-\)
Elisabeth

anonym
24.10.2008 12:15

Bra!
2
anbefalinger
jeg er å ei veldig tynn jente, jeg er ikke fornøyd med det,
det er ikke lett å være den tynne jenta i klassen / skolen.
ikke passe buker osv.d
ikke bry deg !!!!! vær deg selv. Smile :-\)
jeg trener mye og spiser en hel hau.
men ikke bry deg, vær deg selv. jeg har lært meg at det ikke hjelper
å bry sef

KARL
25.02.2009 13:30

Bra!
2
anbefalinger
jeg synes jenter som har vælker er finest  Smile :-\)


23.03.2012 09:14

Bra!
2
anbefalinger
eg e feit,skal slute å spise.

Karen
10.11.2010 22:16

Bra!
1
anbefalinger
Jeg er en jente på 14 år. Jeg er ganske tynn. Jeg er hvertfall den tynneste i klassen. Jeg finner ingen stramme bukser, og det er vanskelig å finne klær som passer, ettersom jeg er veldig lav også. Jeg spiser masse mat, både sunn og usunn, men jeg legger ikke på meg. Det er ikke bare en fordel å være tynn! Jeg har til og med blitt mobbet for det. Jeg har blitt mistenkt for å slanke meg, og noen har trodd at jeg har vært på vei til å utvikle anoreksi. Men jeg vet selv at jeg ikke slanker meg, og at jeg ikke har spiseforstyrrelser. Å være tynn er ikke nødvendigvis en bra ting. Det kan være ganske kjipt også. Ikke prøv å bli tynn ved å spise mindre! Hvis du absolutt må bli tynnere, begynn å trene. Det skal uansett ikke være nødvendig å slanke seg som 14-åring.

Ligma
27.08.2018 09:14

Bra!
1
anbefalinger
Eg e feit som bare fan, men e lik bollar

til karen
13.05.2014 11:11

Bra!
0
anbefalinger
Jeg syntes det du skrev var veldig bra, og du her rett i det du sier!!!!

Vesla;3
08.12.2016 09:40

Bra!
0
anbefalinger
Digger innlegget! Alt for mange tenker på utsene. Jeg er 14 år og yo i vår klasse lider av spiseforstyrelser. Ikke gfreit!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.022 sec - 1 pageviews