Søk i stiler
 

Urettferdige karakterer


Leserinnlegg om offentliggjøring av skolers snittkarakterer.

Sjanger:AnnetLastet opp:15.10.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Karakterer
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Det er veldig mange forskjellige meninger om offentliggjøring av karakterer i norsk media. Noen mener det er positivt, andre mener det er negativt. Det er bra å ha en statistikk over hvordan skolene ligger an med hverandre. Det som kan være litt dumt er at noen skoler gir ”urettferdige” standpunktkarakterer. Altså, læreren gir bedre standpunktkarakterer enn det elevene fortjener.

 

Det som er positivt med å legge ut karakterer er at skolene kan sammenlignes. Jeg syns at skolene burde se på hva de bør gjøre bedre slik at standpunktkarakterene til elevene blir bedre istedenfor å gi urettferdige karakterer.

 

Her er et eksempel på hva som kan skje når man gir rettferdige karakterer; Noen av de som gikk på Lambertseter ungdomsskole og som nå går på Lambertseter videregåendeskole, sier selv at de fortsatt gjør det bra på skolen og har det bra. Man har sett andre elever som har fått urettferdige standpunktkarakterer og som nå går på for eksempel Lambertseter videregåendeskole, sier at de ikke gjør det så bra og blir nødt til å slutte etter et år. Det kan hende at de som får urettferdige karakterer, tar plassen til de som får rettferdige karakterer når de skal begynne på videregående skole.

 

Jeg vil heller ha en offentliggjøring av eksamenskarakterer enn standpunktkarakterer for læreren har ikke lov til å gi urettferdige eksamenskarakterer.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Honey
20.10.2004 19:13

Bra!
3
anbefalinger
Tusen takk Smile :-\)

Lars
18.10.2004 19:28

Bra!
1
anbefalinger
syntes denne artikelen var helt knall. syntes Norge burde fokusere mere på skole og karakterer

shorty
22.09.2005 17:57

Bra!
1
anbefalinger
drit bra


03.01.2006 11:47

Bra!
1
anbefalinger
tusen takk


01.02.2006 15:54

Bra!
1
anbefalinger
bra side... lærte mye Razz :-P

tåånjeh:P
10.01.2007 15:58

Bra!
1
anbefalinger
hm.. Confused :-\? korrrt?

Oslogutt
05.03.2012 17:18

Bra!
1
anbefalinger
Jeg aner ikke hvordan jeg ramlet meg inn på denne siden så lenge etterpå, men vil bare si at karaktersystemet i Norge er helt jævlig, og det kommer det til å bli helt til skolene starter med å sende prøvene elektronisk rundt til andre skoler for å få dem rettet slik som med eksamener. For meg virker det som om det aller meste av prøver går via pc uansett, så jeg ser ikke at det skal være så vanskelig å få til.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews