Søk i stiler
 

Vikingskattens voktere


Bok av Gunnar Staalelsen
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Vikingskattens voktere
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Vikingskattens voktere kom ut på Gyldendal norsk forlag i 1994 og er fortsettelsen på vikingskattens forbannelse (92) og vikingskattens hemmelighet (90). Gunnar Staalesen ble født 19. oktober 1947 i Bergen. Han er norsk kriminalromanforfatter for voksne, men har også skrevet noen få bøker som er beregnet på barn og ungdom.

 

Boken handler om Knut, Svanhild og onkel Johs (Johannes). Knut er en gutt på 13 år som bor hos sin onkel, adoptert etter å ha bodd på barnehjem noen år fordi foreldrene hans døde av Spanske- syken. Dette gjorde også Svanhilds mor så Knut og Svanhild kaller seg noen ganger Spanskesykens etterlatte. Onkel Johs er forfatter, og for å finne ting å skrive om er han en eventyrer. Han beskytter den mystiske kisten de brakte med hjem fra Afrika, som for øyeblikket ligger på historisk museum i Bergen. En mørk høstkveld bryter en mystisk fremmed seg inn på museet, men det mislykkes og det skjer noe rart med han……

 

Ganske snart viser det seg at det er flere enn den mystiske utlendingen som er ute etter den svarte kisten. Gamle kjente fra Afrikareisen dukker opp. Høsten blir både lang og spennende for Knut og Svanhild. Løsningen på mysteriet finner de ikke i de Bergenske smug og bakgater, men langt oppe i fjellet der den dramatiske slutten utspiller seg.

 

Jeg synes dette var en bra bok, en blanding av kriminalroman og eventyr. Det ville være lurt og lese de andre bøkene før denne, da forstår du mye mer av innholdet. Jeg vil derfor anbefale denne boken for gutter og jenter i ungdomsalderen.


Kommentarer fra brukere


Ingen har lagt igjen kommentar til denne artikkelen - bli den første!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.025 sec - 1 pageviews