Søk i stiler
 

Ung - fordel eller ulempe?


Et essay om å være ung i dagens samfunn.
Sjanger:EssayLastet opp:28.09.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Alder
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


De fleste voksne nå til dags sier så mangt om oss unge. At vi tar lite hensyn, at vi slarver, at vi ikke eier ansvar, verken for oss selv, eller for andre… Men de skulle bare visst, hvor forskjellig ting er nå, i forhold til det de var før !

 

La meg sitere noe en ung mann sa for lenge siden – Det er vi unge som har det største ansvar… Vi må sørge for å gjøre de rette valg, for å bli voksen.

 

Jeg vil tro, at det han sa, har en viss klang som lyder rett, men jeg tviler neppe på at det han sa vil forandre de voksnes syn på oss unge. Heh, eller hva tror du ? Tror du at vi unge, ikke eier noe som helst ansvar, eller hensyn?

 

La meg gi dere et eksempel… Hvem passer på ungene dine når du er på jobb ? Jo, di unge… Det er ikke bare sånn at du kaaster barne ditt til hvilken som helst person, å sier ” Her ! Bare ta barnet mitt, jeg kommer hjem ikvell, snopet står i skapet… ” Neiida, du gir barnet ditt til noen du stoler på, noen som er ansvarlige, noen unge. Ser du mange gamle sure gretne damer i kassen på Coop ? Neppe ! Eller, det er ett par, men de er unntak gjort av vår kjære Statsminister som vil ha flere damer i arbeidsfronten. Saken er det, at Norge, Europa, veeerden, trenger oss unge… Så det faktum at dere voksne hakker ned på oss, og kaller oss uansvarlige, gir oss lite arbeidsglede.

 

Stilen min er blitt litt usaklig, så jeg skal skrive litt om det å være ung, om fordelene og ulempene…

 

I det diktet som sto på arbeidsarket, så sto det om å være tjukk, eller lite pen… Kanskje til og med stygg! Det er klart at sånn kan legge ett visst press på oss… Når vi unge når ett visst stadie i livet vårt, så er det jo det same gamle at vi må være pene, og mi må sminke oss, vi må ha magemuskler og passe i en Mizz60 bukse som koster hele 999,- på Cubus… Altså, hva skal verden bli til? Mennesker som ikke kan gå på jobb for de har en kvise på nesen… Mennesker som blir upopulær over natten for de hadde en eleeendig fest her om dagen… Samfunnet blir styrt av de unge, og det er ikke alltid like bra. Men det er ett faktum.

 

Det å være ung i dag, er bra… Vi får ikke helt den respekt vi trenger, men vi er godt på vei.

Men la meg også si, at vi unge har alt for lite respekt for de voksne. Jeg tror jeg vil snakke på vegne for aaaaalle ungdommer her i Norge, Europa, Veeerden, når jeg sier… Takk for det dere voksne har gitt oss, men tiden er her… Vi må videre. Videre i livet, utforske, leve livet med damer og øl. Jobben kommer den og, men i dette stadiet, er det Sex, Øl, Brennevin og rånekjøring om natten. Så med disse ord, legger jeg fra meg blyanten / tastaturet, lagrer stilen, går hjem og klemmer min Far som heter Jostein, og sier takk for det han har gitt meg. Jeg er nå en voksen mann! Som skal ut på en livslang vandring, som starter i den ringe bygd, Vea.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Ole K
17.10.2004 18:37

Bra!
6
anbefalinger
Veldig bra stil, likte veldig godt or forholde ditt, og at du kan være saklig. Veldig bra !

Frank
17.10.2004 18:43

Bra!
6
anbefalinger
Utrolig bra stil, kanskje noen skrivefeil... Men det vokser de fleste fra seg. Gammel er du ? Tror du har en fremtid i journalistikk ! Mvh, Frank !  Smile :-\)


14.09.2015 09:24

Bra!
2
anbefalinger
Veeeeeeeldig brur jeg nesten bli trist, jeg si veldig braa skrevet og jeg tro du bli god


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.014 sec - 1 pageviews