Søk i stiler
 

Grotta


Fortelling om en gutt som blir mobbet fordi han er kraftig.

Sjanger:FortellingLastet opp:16.09.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Mobbing
Verktøy:Utskrift


Jeg heter Per Bob William, men de sier bare Per. Mitt kallenavn er Fatt Ass. Det er de i klassen som har funnet det opp. Det er ikke noe jeg er stolt av, det er for at jeg er litt feit, men jeg er da ikke så tung. Jeg veier da bare 87 kilo. Jeg er 12 år og jeg ble født 13. februar. Det var på en fredag. Typisk meg å ha uflaks.

Jeg har sendt et brev til Norges skoleforbund her er det:

 

Kan jeg få lov til å slutte på skolen? Jeg blir mobbet mye fordi jeg veier for mye. Jeg kan leie meg privat lærer sånn at jeg blir klok. Jeg vil ha svar fortest mulig.

 

Hilsen Per Bob William.

 

Jeg vil ha svar fortest mulig sånn at jeg slipper å gå på denne skolen. Jeg skal på klassetur i morgen...

 

Det var neste morgen og de satt på skolebussen. Alle sang ”En Fatt Ass en Fatt Ass er en fyr som er like feit som Per, er han ikke like feit som Per er han ingen Fatt Ass, en Fatt Ass en Fatt Ass er en fyr som er like feit som Per.”

 

Jeg hater at de synger den sangen på hver eneste tur. Typisk min uflaks.

 

Vi er endelig kommet fram. Jeg sitter og spiser en potetgullpose for meg selv. De andre spiste maten sin et stykke fra meg. Alle begynte å synge på sangen igjen. Da ble jeg så sur at jeg sprang inn i skogen. Det kom fire gutter og sprang etter meg. Da de hadde tatt meg igjen sa de ”hvis ikke du springer inn i hula der så banker vi deg.”

 

Per gikk inn i hulen. Det ble plutselig så mørkt. Det var for at de andre guttene hadde sperret hula med en stor stein. Da ropte de ”det er en liten åpning på andre siden. Der må du komme deg gjennom. Det kan bli mørkt, men du er vel ikke mørkredd?” ”Jeg er ikke noe mørkredd, og jeg er ikke noe feit. Jeg kommer gjennom lett”, sa Per.

 

Per begynte raskt og bli redd. Han følte at han aldri ville komme seg ut. Han begynte å gå lenger inn i hula. Han så at det var et hull der han begynte og krype inn i åpningen, men han fant fort ut at det var ganske trangt der. Han satt fast.

 

Etter noen kvarter så orket han ikke å prøve og komme seg ut lenger. Da kjente han en pust bak seg. Han kjente at det begynte og stikke noen horn i ryggen på han. Da kom det en promp av Per. Da kjente han bare at det kom noen harde horn i ryggen på han, sånn at det begynte og rase litt stein. Så gikk han ut.

 

Per så guttene som hadde stengt han inne. Da sa han ”Nå, hva sier dere. Jeg kom meg gjennom. Nå er jeg ikke feit og feig lenger, eller?” ”Ja, du er helt normal. Vi tok nå feil av deg. Bli med bort til hula da.” Sa guttene. ”Nei, det er en elg inni hula.” sa Per. ”Sperret vi deg inne med en elg? Beklager, vi visste ikke det.”

 

”Det har ikke noe å si sjø. Han gjorde meg ikke så mye sjø, jeg er helt fin.” ”Ok.”

 

Så var de kompiser etter den turen.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Egon
14.12.2006 18:50

Bra!
1
anbefalinger
Du Lina Chr. bør lære deg at en fortelling ikke nødvendigvis trenger å være sann!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!- !!!!!!!!!!!!!!!!


per huldra
25.05.2005 15:48

Bra!
0
anbefalinger
herregud..den var teit!!!!!!!06.03.2006 17:49

Bra!
0
anbefalinger
Fortellingen var greit den...
Får en følelse av at den er funnet opp, ikke sann

Victoria
20.03.2006 15:53

Bra!
0
anbefalinger
Historien ble litt kjedelig i lengden.

vetikke
19.05.2006 15:16

Bra!
0
anbefalinger
Det var litt for rar slutt...

Kristine
08.04.2008 21:09

Bra!
0
anbefalinger
Den var litt...emm jeg vet ikke..Den manglet liksom det lille ekstra. Og det med elgen..:/ Det sluttet litt rart. Veldig egentlig..Ga liksom ikke så mye mening..Og du skifter fra 1. person til 3. person..

anonym
06.12.2010 20:28

Bra!
0
anbefalinger
dET LIGNER IKKE PÅ EN FORTELLING `"FORTELLING KAND U SI""


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews