Søk i stiler
 

Enhver idiot kan trene et storlag til triumfer


Fotballen er rund. Og enhver idiot kan trene et storlag til triumfer. Litt internt, men morsomt, kåseri om Molde Fk. Kanskje ditt lokale idrettslag også har det slik?
Sjanger:KåseriLastet opp:16.06.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Fotball
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Enhver idiot kan trene et storlag til triumfer, men utfordringen ligger i å kreere gull av gråstein, tordnet trenerguruen Erling Moe da han generøst påtok seg oppgaven med å føre sin lokale klubb Molde Fk opp fra sumpa og inn i himmelen. Ikke at han hadde andre tilbud.

 

Til tross for snedige taktikker, blodtøffe treningsmetoder og lett flørting med nyere norsk fotballterminologi, har Moe fortsatt til gode å vise til resultater av betydning, åtte år etter. Motivasjonen er stadig like glødende, men han er etter hvert blitt innforstått med at Moldes første-elver ikke er spekket med talenter: Keeperveteranen Andreas Beinseth (51) har spenst som en sokkel og plasseringsevnen til et skremt rådyr, mens kronisk landslagsuaktuelle Håvard Hendseth leverer alt annet enn våkent forsvarsspill på backen. Og når midtbanen styres av matelskeren Thomas Hammarbäch og dennes dype løp, som nesten mistenkelig ofte ender i pølsebua, sier det seg selv at laget sliter defensivt. Offensivt, derimot, står det dårligere til. Driblefanten Dan Blækken viser ofte, i sine egne øyne, lovende takter på vingen, men kunne ikke scoret om det så stod om liv. Fullt så ufarlig er ikke lagets utskudd, angriperen Odin Folke-Olsen, i alle fall for motstanderens spillere. Mannen pådro seg 18 røde i fjor, og spiller styggere enn tre tusen sjimpanser på Walthorn. Spisskollega Stian Amundsgård lager heller ikke mange mål, for han plages med en fysikk som en våt kjeks, og skryter stadig på seg skader for å slippe unna treninger og kamper.

 

I tillegg savner klubben oppbacking fra lokalmiljøet. Andre ting enn fotball dominerer bygdas nyhetsbilde, enten det er de ulike svindelforetakene til kremmeren Stig Hammerbäch, eller rovdyrangsten som rir den enkle sauebonden og tjuvslakteren Jorg Jenseth. Både han og flere til hadde helst sett klubben nedlagt, og stadiongresset brukt til beitemark. Heller ikke på publikumsfronten får altså Erling Moe og guttene noe gratis…

 

Under Moe's styre har Molde Fk gått fra å være nærmest hjelpeløse i norsk skala, til å bli nærmest hjelpeløse internasjonalt. Tross alt ikke verst for en klubb som overlever økonomisk hovedsakelig gjennom kreativ bokføring og hasardiøse dugnader!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

FarTilUlvLignePåOdiniAreOgOdin
10.12.2004 20:56

Bra!
0
anbefalinger
det skrives ellever, ikke elver. med mindre du snakker om moldes første elver? for det finnes jo mange fine elver i molde.

toskete
01.02.2006 00:12

Bra!
0
anbefalinger
du tar så feil

Christian
06.02.2006 09:55

Bra!
0
anbefalinger
Så sykt feil,din tulling....tenk deg om før du snakker.
Tror du at Bondevik kan bli president i USA????


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.016 sec - 1 pageviews