Søk i stiler
 

Annerledes - enn hvem?


En liten tekst om det å være annerldes. For hvem er egentlig annerledes?
Sjanger:FortellingLastet opp:14.06.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Hjemløse


Tok du en tur ned til byen, kunne du ikke unngå å treffe på ham. Slitte sko som sleper i bakken, en ødelagt sykkel med hjul som klirrer og en morsom hatt med bjeller, som klinger så ganske irriterende i det han går.

 

Som barn sprang vi alltid etter ham og lo, syntes han var rar. Var litt redd ham, selv om han bare smilte og sa hei. Hjemme fikk vi beskjed om å holde oss unna ham, fordi han ikke var som alle andre mennesker. Han var annerledes.

 

Vi kalte ham Rusken. Syntes det beskrev ham som person. Han var gammel og sliten, og hvor han kom fra, det er det bare han som vet.

 

Det var han som holdt byen ren fra tomflasker og lignende. Så han gjorde nytte for seg, selv om han var annerledes.

 

Men en dag tok alt slutt. Vi hørte verken skoene som slepte i bakken, den ødelagte sykkelen som klirret, eller den morsomme hatten med bjeller. I gatene lå det strødd med tomflasker. Alt var annerledes. Og svaret sto trykket i avisen. ”Døde ensom og alene”, annonsen var skrevet inn av en anonym. Vi fikk alle et lite sjokk. Stemningen i gågatene ble ubehagelig. Ingenting var i harmoni lengre, det var noe som ikke stemte.

 

Denne stakkars mannen betydde noe. Han var en del av barndommen, en del av bybilde, men han fikk aldri vite det. Fikk aldri vite at folk satte pris på at akkurat han var til. Bare fordi han var annerledes. Enn hvem? Er vi ikke alle annerledes?

 

- Camilla, 9fTeksten er hentet fra Daria.no, www.daria.no