Søk i stiler
 

Hijjab?


Kort leserinnlegg om bruken av hijjab/slør.
Sjanger:LeserinnleggLastet opp:13.06.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Fordommer
Islam
Verktøy:Utskrift


Kjære VG-lesere

Mange av dere lurer helt sikkert på hvorfor så mange jenter og kvinner med minoritetsbakgrunn velger å ha på seg "slør"? Vel, det blir kalt for hijjab, og det at de går med hijjab skal symbolisere at de er respekterte jenter og kvinner.


I Koranen står det at du skal kle deg anstendig. Hva er anstendig? Noen tror at det å gå med burka er anstendig, andre tror at det er helt greit å gå med skjørt. Mange nordmenn og etnisk-nordmenn mener at det er kvinneundertrykkende å gå med hijjab. Enkelte trangsynte mullaer misforstår Koranen, og begynner da å tolke det de mener. Folk som selv ikke har studert Koranen ser ingen utvei, og begynner da å følge mullaenes tolkning av Koranen. I Koranen står det at mannen har rett over kvinnen, men det betyr ikke at hun er mindreverdig. I Koranen står det at det er paradis under morens føtter. Kvinner har fått en stor rolle i Koranen, de blir ikke diskriminert. Det er bare forskjellige folk oppfatning av Koranen, derfor vil jeg at alle skal studere Koranen sånn at de får vite hva som er sant og hva som er "diktet" opp.


De fleste kvinner bruker hijjab, fordi de mener man blir respektert i de muslimske samfunnene hvis man bruker hijjab. Jeg mener at det blir dumt å si at slør står for respekt, når det kommer an på dine handlinger hva slags respekt du skal fortjener å få. Jeg selv bruker ikke slør, fordi jeg er usikker på om det står i Koranen eller ei, jeg vil helst studere Koranen for å vite hva som er sant og hva som er "løgn".

Hilsen: Ung muslimsk jente

 


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

jvøla fitterrr
13.11.2014 12:58

Bra!
106
anbefalinger
rrrr

habdabaduhlama
13.11.2014 12:58

Bra!
103
anbefalinger
helt konge

hei alle sammen det er mitt navn
13.11.2014 13:03

Bra!
102
anbefalinger
raaaww elsker dere

jeøøøvlllah fiiiiiiuttttrrreeeeeer
13.11.2014 13:04

Bra!
82
anbefalinger
|ipu3jb v4

asdf
03.06.2015 17:48

Bra!
22
anbefalinger
Jeg synes det er dårlig at dere bruker hijab, for når vi er i andre land som dekker seg må vi gjøre det samme for å ikke få bor. Sånn synes jeg det skal være i Norge også, men motsatt. Dere har kommet til Norge ikke omvendt da må dere passe inn og det gjør dere ikke når dere kler dere inn med masse rart! Hvis man skal være en ekte muslim følg de fem søylene, men ikke kom og si at dere føler dere ukomfortabel for få liker at dere går med hijab. Det er deres valg om å bruke det, så da får dere slutte å klage og fordi som IKKE bruker det  Smile :-\) KJEMPE BRA!

aisha
16.02.2006 19:28

Bra!
13
anbefalinger
Heisann....
jeg skrev jo da det leserinnlegget for 2 år siden, og må si at jeg har fått litt vett inn i huet. Jeg er ikke en ekstremist, men en TENKENDE muslim.! Jeg mener fortsatt at det ikke står noe om slør i koranen, heller anstendighet. Og det at mannen har rett over kvinnen, må si at jeg tok litt feil der. Det er like rettigheter for menn og kvinner, kan gjerne komme med henvisninger hvis noen vil. Problemet er at fleste FOLK tenker ikke, men følger bare det andre gjør. Refererer til det mymeiske begjæret ( det DE gjør, vil JEG å). Det at folk TOLKER koranen og ikke forstår den er et stort problem.
Til Iraqi Girl: Jeg MENER fortsatt at det ikke står noe om slør i koranen. Jeg har lov til å mene det, og du har lov til å mene noe annet Smile :-\) Jeg blir ikke overbevisst om hva som er hva før jeg selv har lest det, eller får henvisninger.
Til Sara: Jeg har lest koranen på arabisk, og jeg mener at HVORFOR skal jeg lese noe utallige mange ganger når ikke vet hva de står for? For meg er koranen det grunnleggende i Islam, men når ikke kan ARABISK, hva er vitsen? Jeg kan jo alltids lese koranen på norsk eller engelsk, men det hjelper meg ikke noe særlig med tanke på at det har blitt OVERSATT. Og ikke alt som blir oversatt behøver å være riktig.
Til General: Jeg er enig i det du sier, hijjab eller ei, man må ikke FÅ respekt ved bruk av hijjab/slør. Må si at jeg tok feil, jeg har alltid hatt det bildet at jenter med slør "får" mer respekt enn de uten. Så derfor skrev jeg det, men jeg personlig mener at alle er respektverdige.
Til hijji-ett-eller-annet: HVORFOR noen gidder å med et teppe rundt huet, er fordi de TROR at det er en del v religion. Noe jeg ikke tror eller mener , så enkelt var det  Smile :-\)
Til MnP: Jeg mener at det er viktig å vite hva det egentlig går utpå å være muslim, men da må jeg STUDERE koranen og ikke tolke den som en del har gjort og gjør. Og det md å begynne å gå med slør også slutte, mener du at det er haram? Jeg mener ikke det, tek om vedkommende har blit opplyst om slør-bruken og tenker dette er ikke noe for meg. Er det fortsatt haram?

Mvh
Norsk Muslim

jente md hijabb
27.03.2006 12:42

Bra!
9
anbefalinger
Hei jg selv bruker hijab..og dt er fordi jg selv synes dt er riktig for mg og at religionen min sier dt. ok i koranen står dt ik ord for ord at du skal bruke hijab mn dt står at du skal dekke dg på kroppen og på hodet. dt står ik du skal dekke md hijap,bare du har no å dekke dt md..mn du skal dekke dg. og har man imam i hjerte så gjør du no for å blir god muslim. og hvis man er jente og mener du er muslim og har imam i hjerte så kn du dekke dg på hodet . dt ekke nok md at man sier jg er muslim, man må gjøre no for dt,for dt man tror på. Og dt er feil at noen idioter som ik har lest koranen elr ikke veit no skal kommentere noe om oss! og du hvis du virkelig er såå usikker dt om hijab gå til en iman i et moske og spør selv.

marie
11.03.2008 01:19

Bra!
8
anbefalinger
Jeg er helt norsk uten noen muslimer eller utenlandske i min familie. Jeg har kjæreste som er kristen fra Serbia. Men jeg må si at jenter som bruker hijab kan være helt nydelig. Jeg liker ikke de store, der du kun ser øynene. Det syns jeg personlig er litt diskriminrende. Men de kjempe fine der du tar vekk håret bare. Å du ser hele ansiktet! Det finnes så mange fine. Rosa, grønne med fint glitter mønster osv. Hijab er ikke nødvendigvis diskruminerende! Syns det kan være utrolig fint vist det blir bært med stolthet og på riktig måte. Altså ikke for å skjule seg, men for å vise seg frem!

Om Ahmed
06.11.2012 09:54

Bra!
7
anbefalinger
Hijab er obligatorisk for alle jenter som har fått menstruasjon. Det står i koranen surrat alnour Aya 31 قال الله تعالي Wink ;-\) قل للموءمن- 5;ت يغضضن من أبصارهن و يحفظن فروجهن ولا يبدين زينتهن إلا ما ظهر منها، و ليضربن بخمرهن علي جيوبهن.) صدق الله العظيم dette er hijab ayah, og da betyr at alle som fått mens må ha hijab på seg uansett hvor du er i Norge eller hvor som helst

IRAQI GIRL
01.02.2005 19:56

Bra!
6
anbefalinger
kjære deg..leste dette akkurat nå.. kanskje litt seint å svare men men .. jeg kan gått si til deg at det står om hijab i Koranen. du kan gå til suret el nisaa.. på linje nr: 30 og 31.. og el annen sure med navnetelehzeb. husker ikke akkurat linje nr.. men håper du tar deg litt av tiden til å lese dette.. Tusen takk..

Islamsk jente
11.03.2009 21:40

Bra!
6
anbefalinger
Hei! Du, ikke for å være ekkel men du må kanskje si det som er sant men ikke det du tror. Det står om hijab i koranen, men kansje ikke akkurat helt detaljert. Våre kvinnelige proffeter rukte hijab og i følgende koranen så trenger vi å føge de reglene. Dt må måtte du kansj ha forstått drsom du er en muslim jente. Sorry hvis jeg har vært litt for ekkel nå, men det erdet jeg mner altså! Jeg bruker hjab og det mener jeg er den rette veien for meg, men selvfølgelig respekterer jeg deg. Du må ikke bruke hijab, kansje du ikke tenker at du er klar for det, men vær så snill ikke si noe som ikke er sant!

muslim&proud
06.02.2006 22:48

Bra!
5
anbefalinger
er enig i noe av dt u skriver i innlegget..Jeg syns at så lenge man er muslim i sitt hjerte og følger de 5 søylen så er man en GOD muslim...jeg er muslim og bruker ikke slør eller hijab fordi jg vet at jg ike klarer å gå md dt hele livet og at dt er haram å begynne md dt og slutte etterpå !!

Cathrine
18.05.2006 14:48

Bra!
5
anbefalinger
Jeg kjønner ikke åssen man kan bli respektert av å bruke hijab...eller hva det het igjen...Jeg tror heller ikke at det står om hijab eller åssen man skal bruke den i koranen.

sara
05.09.2005 21:02

Bra!
4
anbefalinger
vis du virkelig vil vite det så lese du koranen

følg islam
27.03.2006 22:42

Bra!
4
anbefalinger
bruk hijab følg islam den eneste riktige veien.
islam er ike bare en religion men også en veiledning gjennom livet som hjelper folk til å leve et godt liv og senere komme til paradis. har ike lest koranen desverre men har hørt at det står om alt der....


19.01.2007 23:57

Bra!
4
anbefalinger
Selamun Aleykum(Måtte Guds fred være med dere)"alle sammen uansett kristen eller jøde eller hva du hen er,fordi I Islam så er Allah definert med 99 navn og det første navnet etter Allah(som omfatter alle de andre 99) er "Rahman"som betyr den som "gir "til enhver skabning(planter ,dyr ,mennesker alt,den gavmilde)derfor når ham er slik og prøver og vise til oss mennesker sine sider ,har jeg inget rett til og se ned på andre eller dømme dem,bare ham som har skapt ,deg,meg og ehver kan det. Tro kan du ikke "tro" virkelig på hvis du vil gå denne veien med hjernen.Det er vanskelig får hjernen og akseptere feks livet etter døden,dommedag,oppstandelsen av mennesker feks....
Men det fins beviser der ute,hvis mann "ser" dypt nok, tenk på naturen feks som ikke har en hjerne eller intellekt ,hvordan vet den at i denne årstiden skal det bomstre i naturen....i denne skal alt dø.... alt er i en så utrolihg harmoni og orden i universet,hvordan ?hva får feks en løvinne til og spre sine bein viere når ungen dens skal amme?ett dyr som dreper alt som går på to eller fire bein... ingen forsker kan i dag stå frem og bevise at alt ,absolutt alt i universe skjer av "seg selv" fordi akkurat som en bok må ha en forfatter,ett kles plag har en skredder,hvordan kan du tenke at all den utrolige balansen i universe skjer av seg selv??????????? og bare får og si det klart til alle uansett tro, Muhammed f.v.m.h ble kalt av barbarer(arabere var det da)som drepte sine egne døtre levende,ved og begrave dem i ørkensanden pga at det ikke var ærefullt og få døtre enn sønner,de kalte ham får Muhammed ul emin(Muhammed den trofaste)ham levde i 40 År før ham kom og sa sitt budskap til menneskene i Mekka,i den tiden var dikt,poesi veldig veldig høyt verdsatt,stammene kunne gå til krig mot hverandre pga at demmes poet slo den andre stammens poet i poesi osv,SÅ VIKTIG VAR DET FÅR DE SOM LEVDE I DEN ARABISKE HALVØYA, og plutselig så kommer en mann og sier ham har fått bud/oppgave ifra Allah,og leser de fineste diktene(bønnene Ifra Gud) en som hverken kan lese eller skrive.....Hasa Koranen er ikke ett dikt men den er den mest unike boken som har kommet til jorden og vil det frem til dommedag insaAllah, Dere kjenner ikke hvem Muhammed var,akkurat som en kar kan holde en fotball i sin ene hånd og heve den ved siden av sola og si -ser du denne fotballen?? den er like står som solen. Ham snakker sant egentlig,utifra det ståstedet ham ser på sola, men hvis ham gikk bort til solen så ville ham se at sola er 1 milliard 400 millioner ganger større enn jorden... Vi ser på den sola fra "vår tid" vi har ikke sett ham ,men tenk .... de poetene som var så flinke,hvorfor svarte da de ikke tilbake til Muhammed med samme kaliber poesi,enn og ta den vanskelige veien,nemlig til krig??? det er en sura i koranen,der meningen er - hvis dere greier og skape noe som denne boken,værsegod,lag det hvis dere kan.
Det er en bok som aldri har blitt forandret den er like fersk som første dagen den kom.bevisett????????? Muhammed,når ham døde så var det cirka ett hundre tusen muslimer som hadde sett ham og notert alt ved hams liv,ord og koranen ned,så hvis en løy om noe ham hadde sagt eller gjort var 99 999 som hadde hørt eller sett det ham sa,den dag i dag vet vi cirka med navn og familie cirka 10 000 av disse menneskene.... de andre 90 000 vet bare Gud. Så hvis du leter efter din skaper Tro burde enhver holde godt rundt Koranen,det er ett virkelig mirakel bok,når mennesker i andre steder i verden ble drept pga at de sa -Jorden er rund. Så står det i nesten enhver bønn om GUd som er herren over jord og univers,eller om månen solen,hvor mange lag det er i atmosfæren,les selv jeg skriver ikke løgn her.Gud ville straffe meg værst av alle da. Så det er en mirakel bok.siden vi alle skal dø en vakker dag,og ingen vet når den kommer,så tror jeg ingen taper på og ta en titt i den. fordi slik du kjenner Allah (grunnen til at jeg skriver Allah enn Gud,er fordi Allah er det eneste ordet i verden som blir bare ment"Gud"som har den meningen,ingen annen levende eller åndelig har det navnet,bare Allah (ham som ikke har en begynnelse eller start,den evig levende) vil ham behandle deg i dette liv og i livet etter døden.... derfår starter alle sura ene med -Allah den barhjertige og nåderike.

m.v.h Mirza

Seynab
20.03.2007 22:26

Bra!
4
anbefalinger
Å være ekte muslim må vær fra hjerte, deretter kan du selv velge om du ønsker utrykke at du er musilm ved å bruke sjal/slør/hijab, for det er først og fremst et symbol på islam, hjelper ikke å bruke det bare for å få respekt fra andre vettu!


Hilsen ein som har litt peiling Razz :-P.. salaam

General
06.10.2005 09:15

Bra!
3
anbefalinger
Hallo...synes dere egentlig at det er fint å bruke hijab????? Kan dere si deres meninger plzzz.... Det står på koranen....det er ok...men men ....det er derfor de fleste bruker hijab.....og noen bruker hijab...fordi foreldrene tvinger....noen med uvije.....det å få respekt...det kommer ikke an på hijab.....hva med de som er fra andre religionen da...???....Betyr det at de ikke er bra jenter eller kvinner????....Det er oppførselen din som er hovedpunktet når det gjeller "respekt" og ikke hijab..........Jeg sier ikke at det å bruke hijab er noe galt.....men tenk litt over....dere bør ikke si at hijab brukes for å få respekt....det er feil....synes jeg....

Kicki
07.04.2006 11:27

Bra!
3
anbefalinger
Det er bare å innse at verden utvikler seg, og så lenge verden utvikler seg må man også utvikle synet på hellige skrifter. Det som ble skrevet for 2000 år siden betyr ikke det samme i dagens samfunn.
Forandre for å bevare! så lenge man ønsker at en religion skal overleve må man tilpasse seg samfunnet vi lever i!
Jeg tror bruk av hijab ikke har noe hensikt i Norge, men skulle noe ønske å bruke det skal de for all del få lov.
Det gjelder alle religioner


20.04.2006 18:20

Bra!
3
anbefalinger
gA med det du vil, ikke pA andres premisser det er ekte religion det.

Vær deg selv
28.04.2016 20:55

Bra!
3
anbefalinger
Hei,
Jeg syns det er drit teit av folk som ikke liker at folk går med hijab, herregud, voks opp folkens! Folk får selv velge hva de vil gå med, uansett om det er moderne eller ikke. Så nå syns jeg alle som er imot hijab og islam osv, kan holde munn, for folk velger selv! Pleier ikke folk selv og si at man skal være den man er, og ikke noen andre? Skjerp dere!

muslimgirl
01.12.2007 18:47

Bra!
2
anbefalinger
det er veldig bra

Benedikte
15.02.2010 20:14

Bra!
2
anbefalinger
Det skrives ikke hijjab, det skrives hijab. Med en J, haha. www.cafecappucino.blogg.no


03.03.2010 19:01

Bra!
2
anbefalinger
WOW!
Dette leserinnlegget var et av de beste jeg noen gang har lest. Det var reflekterende og utrolig bra. Enigmed alt. Jeg fikk frysninger av dette .. SUPERT!  Very Happy :-D

-Hilsen Anna ( 14 år)

en muslim
09.02.2011 20:53

Bra!
2
anbefalinger
Likte innlegget


24.11.2013 19:38

Bra!
2
anbefalinger
De som sa at i koranen har snakket ikke ok hijab , det er ikke sant.Koranen sa at det er obligatorisk til alle kvinner som er voksene må kle på seg hijap

drue i €€€€€
13.11.2014 13:12

Bra!
2
anbefalinger
jeg er muslim å bruke hijab. det er kommet masse innlegg her og jeg er litt enig

mishmisha
26.04.2007 23:04

Bra!
1
anbefalinger
Altså faktume å bruke hijab er ikke det som gir respekt!! og ikke hvem som helst kan bruke hijab. For å bruke hijab må du være en ekte muslim i hjerte, et godt menneske, og gode mennesker for respekt. derfor bruke man sjal/hiab, for å symbolisere at man er en muslim og en god menneske.

muslim girl
10.05.2007 20:26

Bra!
1
anbefalinger
den som er muslim i hjertet bruker hijab.

det er forbudt å tvige jenter å gjøre ting de føler at det er feil, de må finne selv hva som er godt eller vondt med deres valg.
Og de må kjempe for det hvis de jentene som bruker hijab på grunn av foreldrene vill, hvorfor kjemper de ikke ?????

hvorfor vi jenter som bruker hijab bli mobbet på grun av det.

KJEMP FOR DIN RETTIGHET SIER ISLAM.

Memona Khan
25.02.2008 19:37

Bra!
1
anbefalinger
kjempebra skrevet, en del til jeg er uenig i, men yeahyeah  Wink ;-\)

shani
17.06.2008 10:24

Bra!
1
anbefalinger
i koranen så står det at man må dekke til seg. og hvis man ikke dekker dt med hijab...hva annet skal man dekke det md da.?? det står ingenting i koranen om at kvinne er mindreverdt enn menn mn at de skal kle seg ordentlig for at de kan kalles seg en muslim.


10.10.2008 19:41

Bra!
1
anbefalinger
ingen tvinger mg å gåå med hijab....jeg er muslim uannsett jeg går med eller ikke går med....går ikke med deg men er født som er muslim og skal dø som en muslim... Wink ;-\)

Faiza
24.02.2015 23:56

Bra!
1
anbefalinger
Hva skal man gjøre vis man har begynt med hijab og vil slutte? Men begynne litt senere fordi den ikke er klar for det og det er noen som har tvunget den personen til å bruke hijab.


02.05.2015 13:57

Bra!
1
anbefalinger
Jeg syns du har rett. For at i Koranen står ikke at kvinner må bruke hijab og mann får ikke respekt av å bruke det heller. Jeg mener at mann får respekt av det du er, ikke hvordan du ser ut. Jeg selv er en muslim jente og bruke ikke hijab. Det jeg hater mest er at noen syns at kvinner er mindreverdig enn menn.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.026 sec - 1 pageviews