Søk i stiler
 

Stygge foreldre


Et oppgjør med foreldregenerasjonen.

Sjanger:EssayLastet opp:01.06.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Familie
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Det sies at barna alltid er vakrere enn foreldrene sine.. Joda, mulig det. Jeg har i hvertfall aldri sett noen sett noen eksempler på det motsatte. Så det er vel noe i det jeg sier da kan jeg tenke meg.

 

Jeg synes i hvertfall ikke at mine foreldre er så veldig flotte å se på. Noe som er kjedelig, er at de kommer til å lese det her.. Når jeg ser på gamle bilder, fra den tiden da mine foreldre var yngre. Så har jeg ofte problemer med å forstå hvorfor de i det hele tatt gadd å se to ganger på hverandre.

 

Hvis jeg foreksempel tar bilder fra 70-tallet. Der er mange kledd i de latterligste antrekk. Stygge slengbukser, diiiiigert hår, glorete farger. Og det som verre er. DE ER SÅ STYGGE! Det er det jeg føler i hvertfall. Og alikevel var dette under hippietiden. Med fri sex og full pakke. Kanskje det var derfor man begynnte med det. Fordi alle så så jævlige ut med klærne på, at man foretrakk å være nakne det meste av tiden...ikke vet jeg. Jeg levde ikke da, og det er jeg glad for. Det eneste jeg vet om det her. Har jeg fra filmer og tv-serier. Det er kanskje vanskelig å bygge et retferdig bilde av den tiden etter å ha sett Forrest Gump. Men jeg har da en mening. Og den skal jeg si.

 

Men det virker som om uansett hvor gyselig folk kledde seg på den tiden, så virker det som om de fleste av menneskene som levde da, klarte å skaffe seg både typer og damer...noen hadde til og med flere...(!!) Jeg vet ikke hva jeg skal si om det. De var jo ikke mange av de som så noe særlig bra ut. Unntatt kanskje da de var nakne. Og man møter jo ikke mange mennesker med klærne av. Da ender man vel lett opp på lukket celle...

 

Så antageligvis må folk ha hatt en bedre personlighet eller noe sånt i de glade 60- og 70-årene. For jeg ser overhodet ikke noe tiltrekkende ved afrohår og rosa stjerne-øredobber. Men det var vel sånn det var da. Sånn som nå, er det mange av motene fra 60-70-tallet som kommer tilbake. Men uansett, kanskje det er tanken på at de som var datidens sexbomber nå er i 40 årene som legger en demper på mitt syn om skjønnheten på folkene fra den tiden. MEN, slengbukser og platåsko er mye mer kledelig på ei 15 år gammel jente i 1999, enn det var på en mannlig, neddopa joint røykende gitarist av 68-årgangen.

 

Det er også mye annet som har forandret seg opp igjennom tidene. Ikke bare moter, og det jeg kommer til å nevne her. Er bare en brøkdel av alt som jeg kunne ha tatt med....men får å være ærlig, jeg har dårlig tid. Og dette må bli ferdig veldig fort. Skal jeg rekke å sove i natt.

 

Musikk folkens! Det har forandret seg siden 70-tallet det. Da var det gitar og allting, det 68’erne liker å kalle for ”musikk med sjel”. Sjel langt oppi...! Jeg liker ikke at voksne kritiserer den musikken vi unge idag hører på. De påstår at dagens rap, techno og dance musikk ikke har sjel. Og det har de helt rett i. Får å være ærlig, mye av musikken nå. Går får det meste sånn som det her....”Hey, yo ett eller annet....(ikke le!) I don’t give a f...! F…you all! I don’t give a damn! DUNK DUNK DUNK!” (Hvis du klarer å holde maska mens du leser det her. Så hadde jeg satt pris på det.) Men det er nok ikke så mye nyskapende i musikken nå til dags.

 

Men jeg synes ikke det var så mye bedre med den musikken som var da egentlig. Hvis vi tar et godt klassisk eksempel på 60-70 talls musikk....The Bee Gees! Her har vi jo virkelig musikk med..øhh....sjel. Eller no’ sånt. I hvertfall den her..: ”Ah, ah, ah, ah, Stayin’ alive! Stayin alive!” Hvis ikke det er en “dyp” sang med sjel og mening...så vet ikke jeg.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

KISSklas
27.11.2005 00:55

Bra!
0
anbefalinger
slengbukser er rått.. stort hår er rått.. ingenting å gjør narr av.. groove on back to the 60s

Meg
08.01.2006 17:18

Bra!
0
anbefalinger
Litt feil å si det kansje?
Din mening, mens jeg personlig synes 60-70-tallet var drit rått...
Det er lovlig å ha egne meninger, men ikke forvent at alle andre skal mene det samme som deg.
Det gjør ikke jeg...

justme
01.02.2006 10:43

Bra!
0
anbefalinger
LOL!

lolnoob
03.04.2006 17:28

Bra!
0
anbefalinger
60 tallet ruler ikke du;0)

Anniken;D
16.03.2007 16:09

Bra!
0
anbefalinger
hehe, bra essay : p
syns du har en morsom måte å si det på, og mye er jeg enig i.. men jeg syns den tiden virker litt kul egt.. måten de kledde seg og hadde langt hår var for å gjøre opprør! Musikken er bare digg !! MYE bedre enn den i dag !!
enig i noe, men uenig i mye !

Carina
18.01.2008 20:27

Bra!
0
anbefalinger
har nå en liiiiten innvending ang. musikken uten sjel du har nevt her... på 60-70 tallet hadde de et budskap i musikken sin! hippi bevegelsen protesterte mot veldig mye bla vietnam krigen og hadde et politisk budskap og mente no, kjempa for no og da er det jo naturlig at musikken blir preget a det... hør på sam cook- a change is gonna come, er om rase skillet i usa. bob dylan-blowin in the wind... for å ta noen kjente... dette er sanger med en mening! i motsetning til dagens tekno... syns btw at den type musikk er topp på byn, har ikke no imot det i det hele tatt. men mening har det vel ikke akkurat.

60-70 tallet hadde mange STOOOORE artister og de engasjerte seg!
ikke slik som de dag hvor de bygger gitarhytter og bor i grise svæææære mansion i california og gjør nada...


25.10.2012 13:04

Bra!
0
anbefalinger
kor lese du essayet


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.013 sec - 1 pageviews