Søk i stiler
 

Da mutter'n triksa


Irriterende sider ved mor!!
Sjanger:KåseriLastet opp:01.06.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Trening
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


I 1992 var jeg en aktiv liten guttunge som hadde energi til fotball stort sett 24 timer i døgnet. Det var ikke mye tanker om overtrening og restitusjon. Jeg hadde akkuratt begynt å spille klubbfotball i et lag som etter min mening trente altfor lite.

 

Fatteren hadde mange gode tips å komme med. Han hadde vært landslagsspiller og trener i en årrekke og han lærte meg en del småting. For eksempel at den beste treningen er å trikse med ballen. Jeg brukte derfor all fritid på å klare dette så mange ganger som mulig.

 

Hver dag satte jeg rekorder. Nye grenser ble oversteget. Ti, tjue, femti. Hei! Femti. Jeg var skikkelig stolt og løp for å fortelle dette til min far. Stolt helt til min mor også ville prøve. Eplekjekk som jeg var, med ny pers på 53, lo jeg av henne. Dette var lenge før kvinnefotballen ble akseptert. Jeg tror ikke de hadde eget landslag engang. Og mødrefotball det fantes i alle fall ikke. "Vær så god", sa jeg bare. Håper i det minste middagen blir god tenkte jeg skadefro. Helt til hun begynte. Og hun begynte og fortsatte. Hun trikset også ti, tjue og femti og skrekkslagen så jeg henne fortsette helt til 68. Hun hadde knust meg. I sandalene til og med.

 

Jeg hadde mest lyst til å legge fotballen på hylla. Jeg aner ikke hvordan middagen smakte. Alt jeg tenkte på var 68. Jeg følte jeg stod foran et veiskille. Skulle jeg gi opp? Eller skulle jeg vise at jeg var mann (eller skal vi si en liten drittunge?). Jeg la meg i hardtrening. Ingen skulle få vite om minn rekord før jeg var sikker på at modern ikke skulle slå den. Snart hadde jeg trikset over 68. Nye grenser presenterte seg. 100. 500. 1000. Jeg ga meg ikke før jeg 16 år gammel satte en rekord jeg nok aldri kommer til å slå. 3970 ganger.

 

Grunnen til at jeg ikke kommer til å slå den er at det tar lang tid. Timesvis. Og det er nok av andreting å trene på. Dessuten merker man når man blir eldre at det faktisk er viktig med restitusjon og hvile ved siden av treningen. Men jeg har ennå ikke sagt til min mor hva rekorden min er. Jeg tror ikke hun greier å slå den, men man vet aldri. Plutselig står hun der. I sandaler og trikser ti tusen ganger. Og jeg sitter tilbake i skammen og må trikse dag ut og dag inn igjen.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

...
04.12.2007 23:06

Bra!
5
anbefalinger
Dette er ikke du som har skrevet. Var medlem i Boing-klubben da jeg var yngre, om noen vet hva det er. Tror det var Arild Stavrum som skrev dette i et blad eller noe sånt.

andypany
28.10.2006 13:49

Bra!
3
anbefalinger
drit bra kåseri, skulle ønske jeg oxo kunne skrive sånn

veronica
28.09.2004 17:52

Bra!
2
anbefalinger
hehe...dette var et lite og skjønt kåseri Smile :-\) deilig humor...

missi
06.05.2005 12:42

Bra!
2
anbefalinger
syns du har en tøff mor.dere som er ung skal ikke undervurdere mor,hun kan litt av vært bare hun får slippe til.som regel er det far som skal vise gutten hva han kan.......ikke sant mødre?

Andy
19.09.2005 16:45

Bra!
2
anbefalinger
Hehe, morsomt  Smile :-\)

:D
06.01.2006 19:53

Bra!
2
anbefalinger
kult!! mn 3970 ganger!!! sjukt my...

morty
06.03.2006 11:55

Bra!
2
anbefalinger
kammeraten min klarer 10000... hehe

Hanne
07.12.2006 19:52

Bra!
2
anbefalinger
Hoho.. sitter her å leser div. kåserier.. oxo kom jeg over ditt! litt av et funn, jeg ler bare jeg tenker på det. (Kjenner meg litt igjen der.for å si det sånn..) hehe, virkelig, virkelig bra humor! men må bare si at jeg kommer aldri i nærheten av rekorden min.. min rekord er for en tre-fire år tilbake.. 200.. jau.. og jeg akter IKKE å slå den.. hehe.. liker det rolige liv

K
15.09.2008 17:23

Bra!
1
anbefalinger
Hvorfor i helvete var dette morsom?! Boring som faen jo. hadde jeg måtte høre mer i over en time hadde jeg heller hoppa i et badekar med 10,000 volt strøm i!

Chris
27.01.2009 16:52

Bra!
1
anbefalinger
Eeh, dette var jo strengt tatt ikke et kåseri, i beste fall en anekdote...

wtf?
04.04.2010 16:34

Bra!
1
anbefalinger
skal dette her være et Kåseri? ah, det er var jo drit kjedelig! herregud, fikk meg nesten til å sovne jooo  Very Happy :-D


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.015 sec - 1 pageviews