Søk i stiler
 

Hinduismen


Oppgave om hinduismen.

Karakter: 5+ (8. klasse)

Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:24.05.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Hinduisme
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.Hinduismen er den eldste av våre verdens religioner. Den har ingen begynnelse som kan festes til tid og sted, men innholdet i dens religiøse skrifter kan være over 3000 år gammelt. Religionen vokste frem i India gjennom flere årtusener.

 

Utbredelse

Det er ca. 780 mill. hinduer i verden over. Religionen er mest utbredt i India og nabolandene til India. Omtrent 80 % av Indias befolkning er hinduer. Hinduismen finnes ikke bare i Asia, men i hele verden der Indere har utvandret, som på Fiji, i Sør-Afrika, Trinidad, Surinam, Mauritius og Guyana. Det finnes også mange hinduer i vesten. Særlig i Storbritannia, Canada og USA..

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

 

Kaster

I hinduismen finnes det kaster. Kaster er sosiale grupper som menneskene er delt inn i. Du blir født i en kaste og den må du leve i resten av livet. Noen tilhører høye kaster andre er kasteløse. Hvis man er født i en lav kaste kan man ikke omgås med de fra høyere kaster. Mennesker fra høye kaster kan ikke slakte eller være i kontakt med slaktere. Da kan de bli urene. Folk fra høye kaster kan heller ikke hjelpe folk i lavere kaster fordi kasten de har fått kommer av hvordan de har levd sitt forrige liv. Det er altså deres egen skyld at de er satt til den kasten de har fått, og derfor er det så stor forskjell mellom rike og fattige i de Indiske landene.

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

I begynnelsen var det bare fire kaster; Prestekasten, krigerkasten, arbeidskasten og tjenerkasten. Etter hvert da disse kastene ble brutt oppstod det nye kaster og ved århundreskiftet var det over 3000 kaster i India. I 1947 ble kastesystemet avskaffet, men allikevel brukes det fortsatt på den Indiske landsbygda der 70 % av befolkningen bor. Inndelingen er ikke bare et sosialt siktepunkt men også religiøst begrunnet. Hvis man har gjort noe ulovlig blir man kastet ut av sin kaste. Da blir man kasteløs altså paria.

 

Sjelevandring

Hinduene tror også på sjelevandring eller reinkarnasjon som det også kalles. Det er et langt, men ikke endeløst kretsløp av fødsel, død og gjenfødelse som kalles samsara. Alle kan i løpet av noen liv, nå målet, mosaka, og bryte kretsløpet av samsara. Er man god og gjør som man skal, vil man få det bedre i sitt neste liv. Har man vært slem og levd et dårlig liv får man et dårligere liv en det man allerede har. Dette kalles karma. Alle hinduer har sin egen karma de kan forbedre eller forverre. Hvis man var født i krigerkasten kunne man krige uten at det påvirket sin karma. Det sentrale i hinduismen er spenningen mellom dharma og mosaka. Mosaka er løsrivelsen fra sjelevandringen og målet for en hver hindu. Darma er verdensorden og måten livet deres er organisert på.

 

Guder

Alle guder og gudinner i hinduismen, både Brahma (skaperen), Vishnu (bevareren) og Shiva (ødeleggeren), er sider av Brahman, det ene, evige prinsipp. Noen av gudene er:

 

VISHNU – Vishnu er kosmos’ beskytter og legemliggjøringen av kjærlighet, sannhet, orden og barmhjertighet.

 

KRISHNA – legemliggjør guddommelig kjærlighet.

 

HAUMAN – Hauman er den mektige apegeneralen og representerer lojalitet, religiøs hengivelse og mot.

 

DURGA – Durga er Modergudinnen i rasende utgave og hun bærer forskjellige våpen i sine mange hender. Hun står for de mer aktive og ødeleggende sidene ved den kvinnelige natur.

 

BRAHMA – Brahma er skaperen og de fire hodene hans symboliserer de fire verdenshjørner, de fire Vedaene (religiøse tekster) og de fire kastene i hinduismen.

 

SHIVA – Shiva betyr lykkebringende. Han var opprinnelig en fjellgud, men har etter hvert blitt ødeleggelsens gud

 

GANESHA – Ganesha overvinner alle hindringer og er guden for nye vågestykker. Han har elefant hode og kan presse seg gjennom den tetteste jungel.

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
<bilde>

Logg inn for å se bildet
<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Meditasjon

Meditasjon er en del av hinduismen som er ganske spesiell og uforståelig. Meningen med meditasjonen er å bli i ett med verdenssjelen, som er i alt. Målet med dette er å miste de menneskelige tingene som savn og ønsker. Mennesker som mediterer kan sitte i den samme stillingen i flere timer og de kan også gjøre ting som ellers hadde gitt dem store smerter. De er i en slags transe.

 

 

OM

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Dette symbolet betyr OM. OM er kjernen i alle guddommelige og kraftfulle ord og lyder. Lyden a-o-m antas å være den evige stavelsen, som rommer fortid, nåtid og fremtid.        

 

 

Hellig ku

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Kua er hellig for hinduene, og må ikke skades. Det er ikke bare kua som er hellig men også alle andre dyr. Kua har alltid hatt en spesiell posisjon blant dyrene. Kua blir verdsatt på grunn av melken og møkka, som i India blir brukt til brensel og kua selv representerer antagelig Moder jord.

 

 

Tempel

Arkitekturen til et hindutempel er i seg selv symbolsk. Det sentrale tårnet representerer en fjelltopp, fordi fjellene er gudenes bolig.

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

 

Ganges

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Ganges er Indias helligste elv. Den kommer fra Himalaya, gudenes hjem. Pilegrimer kommer til Ganges for å besøke hellige steder som Benares, Shivas fødested. Å dø ved Ganges å få asken strødd over elven er den beste dødsmåten en hindu kan få.

 

 

Høytider

HOLI - en todagers vårfest.

JANMASHTAMI - fest til ære for Krishna i august/september.

DASHEHRA - tirsdagsfest i september/oktober.

DIVALI - en lysfest til ære for Lakshmi.

NYTTÅR

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

 

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet

Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


19.01.2006 19:23

Bra!
52
anbefalinger
Kjempe bra side, får kanskje en sterk 5'er eller en 6 av alt dette..  Very Happy :-D Tusen Takk!
Gleder meg mye til å levere denne særoppgaven!  Very Happy :-D Utrolig bra at dette stoffet var her, akkurat hva jeg ønsket. Store hilsner fra Silje!  Wink ;-\)

anonyma
20.04.2006 17:30

Bra!
41
anbefalinger
høh?? nå ble jeg skjokka azza! det er noen av dere som skriver at dere bare kopierte teksten for å få en 6'er, til dere: juksamakere! dere kan jo ikke gjøre det! hvis jeg hadde vært lærer og oppdaget at dere hadde juksa så... eller hvis jeg hadde visst navnet deres så hadde jeg gått rett til læreren og sagt det! bløffe seg til en 6'er?? det er bare såå teit! Henriette, super side med mye ting jeg kan få bruk for! men i ,otsetning til visse andre skal jeg ikke kopiere, men lage min egen tekst! tenk på alle de som sliter med prosjekter og får f.eks 4 eller 5, litt surt når man vet at andre har fått 6 for en oppgave de ikke har jobbet med og skrevet selv en gang! tenk litt på det!

**
10.03.2006 10:08

Bra!
35
anbefalinger
denne siden var til stor hjelp

MogI
13.03.2006 13:36

Bra!
33
anbefalinger
Kjempe fin side  Very Happy :-D Very Happy :-D Very Happy :-D den hjalp masse assaaaaa....... . tusen takk love you

urin
14.03.2006 08:31

Bra!
33
anbefalinger
denne hjalp meg utrolig

LiNuS
09.03.2006 17:02

Bra!
31
anbefalinger
Konge oppgave burde vært 6'er. Trengte an skjempe mye ass  Wink ;-\)

Helene :)
15.03.2005 16:09

Bra!
25
anbefalinger
Super side... glimrende....
digger de som har laget den
tuusen takk skal dere ha!


17.03.2005 17:36

Bra!
23
anbefalinger
dritt bra side ass!!!  Razz :-P
en stor hjelp asså takker kjemmpe mye, hviste ikke hva vi skulle ha gjort uten denne siden ass =D
hilsen Anette & Tonje som driver på med hinduismen prosjekt  Wink ;-\)


13.04.2005 18:22

Bra!
22
anbefalinger
Kjempe bra fakta det her!  Smile :-\) Tusen takk, hjalp meg videre i Hinduismen.

micky meet
31.01.2006 21:15

Bra!
22
anbefalinger
super side!!!! Very Happy :-D no bli lærarn bli ja!! Razz :-P

Terre
22.04.2006 22:15

Bra!
20
anbefalinger
Takk...
Dette er reddingen, jeg trodde jeg ville få en 3 i KRL Razz :-P
Tussen takk...
Klemmer

Meg
24.04.2006 17:14

Bra!
20
anbefalinger
Synes ikke at du hadde fortjent en 6'er som noen sier, men du har da faen meg fortjent 5+......masse bra som jeg har bruk for til en krl framføring her ja Very Happy :-D

eg so e prosjektlei...
24.04.2006 19:05

Bra!
19
anbefalinger
eg e jævla eini md anonyma 8 plassar opp! håper nokon av dei som kopierte sida egentli skulle skrive nynorsk, eller at dei blir ferska! lite tjukke i skoltn då! mn d e ei super sie å hente informasjon frå og til god hjelp!!! Smile :-\) tusen takk Smile :-\) Smile :-\) Smile :-\) Smile :-\) Wink ;-\) ska framføre prosjekte på onsdag og hadde det ikkje vert for dinna sia hadde eg ikkje vore klar no Wink ;-\) atter ein gong tusen takk til dei som har laga dinna sida Smile :-\) Smile :-\) Wink ;-\)

oss 2
26.04.2006 14:04

Bra!
17
anbefalinger
denne siden va dritt bra asso den va mye bra fakta på å mange fine bilder på Wink ;-\) tuuusen takk for hjelpen! Smile :-\) holder på me hinduismen no Smile :-\) Klem fra meg å en som heter silje Very Happy :-D

prosjekt lei..
22.04.2006 14:05

Bra!
16
anbefalinger
ditta e jo fasitn på om eg når ein 5ar Wink ;-\) tusen takk!!! no har eg nåke eg kan vise lærarane vis vi ikkje får 5!!! Wink ;-\) tusen takk!!!

prosjekt lei? nop
22.04.2006 15:58

Bra!
15
anbefalinger
eg ekje akkurat prosjektlei itte å ha sitt dinna sia! at dåke ikkje fekk 6, e eit mysterium! hakje sitt ei beire sie før!!! tusen tusen takk til dei som har laga dinna sida Smile :-\) Smile :-\) Wink ;-\) Wink ;-\)

Guro
15.11.2006 18:28

Bra!
15
anbefalinger
hei! takk for dette Smile :-\) dette hjalp til KRL-prosjektet mitt Smile :-\)


17.11.2006 10:40

Bra!
15
anbefalinger
nydelig side hjalp meg kjempemye

Vibeke : )
22.11.2006 11:43

Bra!
15
anbefalinger
Heisann : ) Kjempefin side .. : DD
Den hjalp meg sikkelig mye .. : D

budda obs
30.10.2006 14:04

Bra!
14
anbefalinger
Bra daa!!!


29.11.2006 16:34

Bra!
14
anbefalinger
Jeg suntes dette er en suuuper-side.. Jeg skal ha et KRL-prosjekt snart, så dette kommer godt med.. Jeg liker helder ikke å kopiere, bare for å få en 6´er.. Nok en gang.. En nydelig side

Chr
25.10.2004 17:07

Bra!
13
anbefalinger
Dette var fantastisk...

Eu og Emt
21.04.2005 09:25

Bra!
13
anbefalinger
takker di som har lagd oppgaven hjalp oss mye!!!!!!!!!!!! tusen takk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 Smile :-\) Smile :-\) Smile :-\);D Wink ;-\);D;D;D Very Happy :-D Very Happy :-D


22.11.2006 23:19

Bra!
13
anbefalinger
dette var drid bra! Very Happy :-D tusen takk for hjelpen denne informasjonen trenge eg sinsykt!
takker...

Odin
26.04.2005 17:47

Bra!
12
anbefalinger
Fin oppgave dette  Smile :-\) Fin hjelp til min temaoppgave  Razz :-P

meeeeee=D=D
27.04.2005 16:25

Bra!
12
anbefalinger
dette var en kjempebra oppgave ! den hjalp meg mye ! du som lagde den fortjente virkelig karakteren !

erna&karianne:)
08.05.2006 10:06

Bra!
12
anbefalinger
heija på deij din seij Very Happy :-D dette va ein gudde tekst,den får me brug for=P du e digge,me skylde deg ein Wink ;-\)


25.11.2004 14:38

Bra!
11
anbefalinger
kjempebra oppgave.
den får eg bruk for  Wink ;-\)

Juppjupp!
07.03.2005 16:39

Bra!
11
anbefalinger
fortjente karakteren din på denne oppgaven jah Wink ;-\)

WOOOW
17.04.2005 19:37

Bra!
11
anbefalinger
Det var en bra side med masse fine bilder..........
Har om hinduismen så det hjalp meg..........
Klem fra meg

EbbQ
28.04.2005 13:30

Bra!
11
anbefalinger
det hjalp på skole oppgavene!  Very Happy :-D

hilsen Stavanger

Indy
30.04.2005 20:00

Bra!
11
anbefalinger
Kjempe kult!
Jeg har har om hinduismen og jeg håper denne sinden kommer til å hjelpe meg! Fine bilder og masse bra stoff... koz & klemz


31.01.2006 14:11

Bra!
11
anbefalinger
Fikk 6 i klassen min....brukte akkurat den samme oppgaven DU har lagd + mer!! TAKK SKAL DU HA!!  Very Happy :-D Very Happy :-D

anette
08.02.2006 17:41

Bra!
11
anbefalinger
hei. siden var bar hvis man ser etter fakta om hinduismen.. jeg gjør på en måte det jeg og, men det er teit det ikke er noe her om GUDER i hinduismen!

Linda
13.02.2006 00:59

Bra!
11
anbefalinger
Det var en bra oppgave.. fikk masse hjelp av dt der... ! Takk !

KaZ00m
14.02.2006 21:32

Bra!
11
anbefalinger
Detta var bra  Smile :-\) WHOOOHO

haha!
20.02.2006 17:44

Bra!
11
anbefalinger
Hehe..jo, en bra side men jeg skulle ønske det sto noe om brahma for det er ham jeg skal ha om=S

Jenta15
20.03.2006 09:06

Bra!
11
anbefalinger
Dritbra;D Får god bruk for denne!

Ronaldhinyo
29.03.2006 18:50

Bra!
10
anbefalinger
SUPER oppgave!!!! Very Happy :-D Very Happy :-D Very Happy :-D Very Happy :-D
veldig takknemlig for denne!
 Wink ;-\) Wink ;-\) Wink ;-\) Wink ;-\) Wink ;-\) Wink ;-\)
skal huske dette Wink ;-\)
vi har stort prosjekt om hinduismen og buddhismen på skolen nå.
Vet du om det er noen som har skrevet om buddhismen så bra som dette??? det hadde vært fint Smile :-\) Wink ;-\) Wink ;-\) Very Happy :-D

erna&karianne:)
08.05.2006 10:06

Bra!
10
anbefalinger
heija på deij din seij Very Happy :-D dette va ein gudde tekst,den får me brug for=P du e digge,me skylde deg ein Wink ;-\)

erna&karianne:)
08.05.2006 10:06

Bra!
10
anbefalinger
heija på deij din seij Very Happy :-D dette va ein gudde tekst,den får me brug for=P du e digge,me skylde deg ein Wink ;-\)

Frøken larsen
10.05.2006 12:11

Bra!
10
anbefalinger
Jeje .. akkurat d æ trengte  Very Happy :-D Takker  Wink ;-\)

Olav den tøffe
11.05.2006 13:19

Bra!
10
anbefalinger
Bra dette her da.. jeg skal skrive lage en power point frem visning om hinduismen og fant ikke en drit.. dette var bra.. takker og bukker.. bilar og båtar tutar og bråkar.. Razz :-P!!
kyss til alle hot girls Wink ;-\)

sara
08.01.2007 19:08

Bra!
10
anbefalinger
Tuuuuusen takk!!
kjempe flott side, mega bra, den hjalp masse til særoppgaven min!
tusen takk!!!


11.01.2007 18:39

Bra!
10
anbefalinger
hei
tusen takk den siden var bra jeg har fått masse fra den siden

Eliisaeth:)
21.04.2005 15:04

Bra!
9
anbefalinger
denne siden var bra... fortjente karakteren jah... hjalp meg mye.. har om humanismen nå.... Smile :-\) Wink ;-\)

maria isabell
10.05.2006 17:07

Bra!
9
anbefalinger
kjempe bra side! men litt lite om historie og religionens opphav!...ellers veldig bra....


04.05.2005 11:28

Bra!
8
anbefalinger
dette er en super side til og finne stoff!! takk

10hi
11.05.2005 14:42

Bra!
8
anbefalinger
fekk du bare 5+???????
hade eg jitt eg karakter hadde du fått 6!!!!!!!!!!!!!!!
tusen takk for hjelpå!

=)=)
02.11.2005 21:08

Bra!
8
anbefalinger
kjempe bra sia asså Smile :-\) me har prosjekt om hinduismen nå, å denne siå vil jelpa meg kjempe møje.. Tusen Takk Smile :-\)


04.11.2005 21:10

Bra!
8
anbefalinger
Jeg syns han/hun burde få mer en enn 5+. Burde fått en 6, men det er bra uansett.

vilde
15.11.2005 19:54

Bra!
8
anbefalinger
kjempe bra oppgave.. takk for at du har lagt ut denne stilen..hjalp meg mye med en oppgaven min.. Smile :-\) Smile :-\) **kjempe glad

anette
16.11.2005 19:24

Bra!
8
anbefalinger
det var mye bra informasjon her til arbiedsoppgava mi som eg skal framføre.. det stod masse

lærer'n
16.02.2006 00:17

Bra!
8
anbefalinger
Mye fint, ja. Ikke godt for oss lærere å vite hva elevene skriver selv og hva de får på nettet. Men du var jo flink!

hilsen Hanne i den nye byen...


28.05.2005 17:52

Bra!
7
anbefalinger
nydelig.. bra

snikende ullteppe
09.08.2005 11:32

Bra!
7
anbefalinger
skulle tro dette var en oppgave for videregående elever. veldig bra!

Noen..:-P
14.01.2007 19:20

Bra!
7
anbefalinger
Hei.. Very Happy :-D Bra sie!! Har en helt likens oppgave å skrive..Kopierer ikke noe, men har fått masse ideer herifra Wink ;-\) Takk.. Smile :-\)

Silje
30.01.2006 17:02

Bra!
6
anbefalinger
Dette var en bra side! Det eneste er at jeg synes kanskje at det burde stå noe mer om symboler, og skrift, og mat som de spiser, og sånt! Men dette var DRIT bra assa..du burde fått en 6! Skal selv skrive stil! Og med dette kommer jeg sikkert KJEMPE langt....så Takk for siden!

kkkkkkk
25.04.2006 12:38

Bra!
6
anbefalinger
takk dette her hjalp meg veldig myeeee takke takk26.04.2006 18:38

Bra!
6
anbefalinger
Koonge..!! Smile :-\) Dette kom til stooor hjelp..!! Thnx..!

?
07.06.2006 19:38

Bra!
6
anbefalinger
det er jo bare avskrift fra nettet


20.02.2007 12:00

Bra!
6
anbefalinger
Fytty rakkern så bra ass!
eLSKER hinduismen

=0D
19.03.2007 13:52

Bra!
6
anbefalinger
Bra oppgave, men kanskje litt forenklet?  Razz :-P
Dere som bare kopierer: FYYYY! Tenk at den personen som skrev om dette faktisk har brukt lang tid for at dere skal få en ufortjent 6! Denne siden er for at man skal få informasjon til å skrive sin EGEN oppgave, ikke bare kopiere!

hhhhhh
23.04.2007 22:10

Bra!
6
anbefalinger
kan du noe om bordskikker da?


24.04.2007 19:18

Bra!
6
anbefalinger
Merker fort at dette er 8.trinns stoff ja. dette hadde kun hold til en 4- 3+ i 10 trinn, stoffet er urealistisk, for mye bilder, og hvor enkla stoff..ikke så mye hjelp, men bra uansett

Therese
07.11.2007 10:49

Bra!
6
anbefalinger
knall bra sia..! Very Happy :-D

VELDIG bra av dokk som lagte an.. Wink ;-\) takktakk

krekki
13.03.2008 19:22

Bra!
6
anbefalinger
greit gjort var praktisk talt ikke noe om hellige elver,byer eller fjell jeg ville ha gitt en 4-

Fabian
04.12.2008 21:21

Bra!
6
anbefalinger
Sinnsykt bra! Har jobba med dette lenge, og her stod alt jeg trengte! TUSEN TAKK  Smile :-\)

*+*StJeRnA*+*
05.01.2006 20:41

Bra!
5
anbefalinger
detta var en drit bra side.. Smile :-\)!! du hadde fortjent en 6.... det hjalp meg veldig med en oppgave om hinduismen. Smile :-\) tusen takk. koz ok klemz

Andreas
19.01.2006 18:25

Bra!
5
anbefalinger
Veldig bra side! Denne hjalp meg veldig mye på oppgaven som jeg sleit med!  Very Happy :-D
Tusen takk! Du hadde fortjent en 6er ja! Very Happy :-D Very Happy :-D

takke jente
20.01.2006 09:54

Bra!
5
anbefalinger
takk for hjelpa Wink ;-\)

ace
23.01.2006 15:50

Bra!
5
anbefalinger
akkuratt det eg trenkte te oppgaven. har fått hinduismen i muntlig tentamen. alt så va her trenkte eg Very Happy :-D så tusen takk for hjelpa Wink ;-\) Very Happy :-D

toppen
03.02.2006 15:44

Bra!
5
anbefalinger
super kul side!!!!!

:)
07.03.2006 09:48

Bra!
5
anbefalinger
Kjempebra ;D

Hindugutt
20.03.2006 11:58

Bra!
5
anbefalinger
Du burde ha skrevet mye mer om elven Ganges! ellers bra....


21.03.2006 10:31

Bra!
5
anbefalinger
BRA.. jeg kopierte alt å skrev akkuratt det samme på særoppgava mi  Wink ;-\)
takk for en sekser.. takk for at jeg ikke gjorde en dritt  Wink ;-\)

htq
21.03.2006 17:46

Bra!
5
anbefalinger
bra Very Happy :-D trengte den til stil oppgåve Wink ;-\) hehe
du hadde fortjent noe bedre.. en 6 hadde gjort tinge Razz :-P


22.03.2006 22:26

Bra!
5
anbefalinger
kjempe fin side når jeg skal øve til prøve vett Razz :-P...hehe Very Happy :-D..takk

bom bom
23.03.2006 18:34

Bra!
5
anbefalinger
jaja...du kunne ha hatt mer om gudene ja...kansje litt mindre bilder...det ble litt mye...karakteren passer til teksten absolutt...men men

Madde:)
28.03.2006 11:24

Bra!
5
anbefalinger
Kuult dette fikk vi bruk for Smile :-\)

Vikki (igjen)
28.03.2006 18:55

Bra!
5
anbefalinger
Bildet av det såkalte 'tempelet' under kua, er Taj Mahal. Taj Mahal er bygget av en sinnsykt forelska mann til sin kone. Ikke et tempel, et harem.

lærerstudenten
28.03.2006 23:59

Bra!
5
anbefalinger
redda meg! skal ha en krl-time i morgen, nå er undervisningen i boks takket være deg Smile :-\) kjempeflott og takk så mye Wink ;-\)

Christine
03.04.2006 12:39

Bra!
5
anbefalinger
Veldig bra!!  Smile :-\)
kom godt med under prosjekt om hinduismen(:

hey ho
05.04.2006 19:42

Bra!
5
anbefalinger
Kjempe bra=D hehe.. Smile :-\)

marry:)
13.04.2006 14:56

Bra!
5
anbefalinger
dødsbra side! Fant masse stoff

Karoline
20.04.2006 16:34

Bra!
5
anbefalinger
kjempebra side! hjalp meg mye i mitt prosjekt om hinduismen. du fortjente karakteren 5+, men kanskje det hadde vært best med 6? det fortjener du syns jeg! tusen takk for hjelpen  Smile :-\)  Very Happy :-D

Karoline
20.04.2006 16:45

Bra!
5
anbefalinger
Eller 6 var kanskje litt å ta i, men den var bra. har sett en ganske lik side

VIDUNDERLIG
01.05.2006 18:28

Bra!
5
anbefalinger
hei Henriette skjønner veldig godt at du fikk 5+ på det her Smile :-\)
det var VIDUNDERLIG bra skrevet Smile :-\)
Jeg synes også at bildene var VIDUNDERLIGE da Henriette Smile :-\)
Du er sikkert en VIDUNDERLIG god pike selv Wink ;-\)

hilsen en VIDUNDERLIG pike, Ann Louise:>

...
01.06.2006 11:53

Bra!
5
anbefalinger
Dette var Kjempe bra! Very Happy :-D
Har selv et prosjekt om hinduismen og dette veldig bra!

ålesund- girl
07.06.2006 14:35

Bra!
5
anbefalinger
hey hey d va ganske bra ditta Smile :-\) fra ålesund girl;D

Mari=)
13.06.2006 11:25

Bra!
5
anbefalinger
masse bra her.. du fortjente karakteren Wink ;-\)(Y)

Elisabeth=)
13.06.2006 12:56

Bra!
5
anbefalinger
Heija Smile :-\) Dette her va jo kanon bra Wink ;-\) Du fortjente den karakteren asså;P hehe..
D kom jafal t stooor hjelp Very Happy :-D
Tusen

Lise..
07.09.2006 09:33

Bra!
5
anbefalinger
heii..!! drit bra siie..!! når har æ gjort skoleoppgaven miin..!!!! klæm klæm..
!!

Marthe
07.09.2006 09:34

Bra!
5
anbefalinger
Hei!
Bra sije...nå får æ gjøre førdig skoleoppgaven miin...

Marthe
07.09.2006 09:34

Bra!
5
anbefalinger
Hei!
Bra sije...nå får æ gjøre førdig skoleoppgaven miin...

Jo brendbakken
26.09.2006 22:22

Bra!
5
anbefalinger
Greit nokk, men jeg måtte legge på 7 ekstra sider for å sikre meg sekseren.........
: p


22.03.2007 09:29

Bra!
5
anbefalinger
jeg syns denne siden var bra alikevel. du får masse stoff om hinduidmen.så ehh.. ja

Vilde
28.03.2007 17:44

Bra!
5
anbefalinger
Bra side, men det skulle stått mer om høytider.

Anders
28.03.2007 18:31

Bra!
5
anbefalinger
Hvor naiv går det an å bli? Denne sida er jo til for at slackere skal slippe å skrive oppgaver. Get over it...

Marin
29.03.2007 21:06

Bra!
5
anbefalinger
DRITBRA SIDE NICE, FÅR MASSE STOFF TIL FRAMLEGG HER JA ;D

Helene
12.04.2007 12:47

Bra!
5
anbefalinger
HAha, Jeg kopierte alt, og bare leverte inn. å jeg fikk en 6. Uten og endra på noe som helst.. Haha.. Suckers Very Happy :-D JEG FIKK BEDRE EN DERE ..

mendo
17.04.2007 23:05

Bra!
5
anbefalinger
http://www.geocities.com/thetropics/shores/5021/ .. han har tatt fra en annens særemne xD

Sandra
22.04.2007 20:45

Bra!
5
anbefalinger
tusen, tusen takk! muntlig eksamen kommer til å gå strålende etter mye hjelp fra den her siden  Smile :-\)


16.05.2007 09:02

Bra!
5
anbefalinger
bra side fikk en sterk 5  Smile :-\) takk

rawrrr
07.06.2007 15:01

Bra!
5
anbefalinger
Takk for all info'en ,, hjalp meg faktisk  Cool 8-\)

Trude
14.10.2007 14:49

Bra!
5
anbefalinger
Veldig bra dette! Kjempebra skrevet  Very Happy :-D
Dette er til stor hjelp! Jeg kjenner jeg blir godt irritert når jeg ser folk skriver at de har skrevet av! Fy søren, det er rett og slett resepktløst, og at noen kan ha samvittighet til det skjønner jeg bare ikke. Huff, men takk for masse flott stoff om hinduismen  Smile :-\)

Marra !
22.10.2007 15:35

Bra!
5
anbefalinger
BRa sia !  Very Happy :-D


05.11.2007 06:50

Bra!
5
anbefalinger
dette har du bare kopiert fra en annen side.. har hatt masse om hinduismen så jeg har søkt masse på nettet.. dene oppgaven er klin lik på en annen side jeg har vært på..

Tanja
11.11.2007 12:01

Bra!
5
anbefalinger
Utrolig bra sie Smile :-\). Hjalp meg veldig masse med krl oppgaven min. Men du kunne ha hatt med ritualer og hellige skrifter

Karin^^
13.11.2007 13:02

Bra!
5
anbefalinger
Dette var en driiiiiiit bra side Razz :-P
Det kunne vert litt mere om maten sog klærne synes jeg men!

bødda
14.11.2007 16:51

Bra!
5
anbefalinger
kjempe bra oppgave, men litt for lite om templer!!!!!!!! Smile :-\)

Anne
17.11.2007 14:33

Bra!
5
anbefalinger
Til dere som kopierer rett av: At det går an!
Men ettersom denne artikkelen også er kopiert, så spller det egentlig ingen rolle.
Uansett, j*vla frekt å kopiere...!

steffen
26.11.2007 20:00

Bra!
5
anbefalinger
konge bra side !!! synd det ikke va på engelsk  Confused :-\? jeje

Stine Louise
11.12.2007 21:46

Bra!
5
anbefalinger
Takk, utrolig mye nyttig fakta om Hinduismen. TAKK TIL DEG SOM HAR SKREVET DETTE

Kristoffer
05.03.2008 23:34

Bra!
5
anbefalinger
Beste siden jeg fant om hinduismen, takk til deg som har skrevet dette, mye nyttig til stilen min en 12 ut av 10

Maceer'n
06.04.2008 13:03

Bra!
5
anbefalinger
helt grei lissom. men blir litt lite da man skal skrive en stil på 5-15 sider da  Razz :-P


24.04.2008 21:10

Bra!
5
anbefalinger
Sinnsykt bra side ! =D
Fikk skikkelig mye bra fakta, takk, du har gjort en god jobb  Smile :-\)

lol
23.10.2008 19:29

Bra!
5
anbefalinger
dette hjalp meg

Lololol
05.11.2008 22:03

Bra!
5
anbefalinger
Noen som vil komme med noen aktuelle spørsmål til Hinduismen?


02.12.2008 09:08

Bra!
5
anbefalinger
evig eid side!! brukte det til et RLE- prosjekt.. fikk 16+


02.12.2008 09:26

Bra!
5
anbefalinger
evig nice side fikk 16+ på et mattepros

hey
19.01.2009 08:32

Bra!
5
anbefalinger
e elske hinduer

heiho
04.05.2005 13:35

Bra!
4
anbefalinger
BRA SIDE ÅSSÅ..

a-o-m
24.05.2005 13:45

Bra!
4
anbefalinger
Denne var veldig bra

Bøen i egge
09.06.2005 16:46

Bra!
4
anbefalinger
kjempe bra Smile :-\)

Its_me
01.12.2005 17:12

Bra!
4
anbefalinger
syykt bra oppgave..  Wink ;-\) hjalp meg sinsykt mye med min temaoppgave..  Smile :-\)

tusen takk..  Very Happy :-D

lol
16.12.2005 01:48

Bra!
4
anbefalinger
Veldig bra side! Fant veldig mye bra stoff og bra bider!!!

stavanger girl
05.01.2006 18:00

Bra!
4
anbefalinger
ja dette kan eg få bruk for på skolen

hottie fra jørpeland!
05.01.2006 19:25

Bra!
4
anbefalinger
1000 takk fårr døds bra stoff, te prøven..!
klemz..**

katy
11.01.2006 11:50

Bra!
4
anbefalinger
takk

Sauen
18.01.2006 21:37

Bra!
4
anbefalinger
DENNE SIA HJALP MG NÅ VELDIG!!! TUUUUUUUUSEN TAKK!!!!! Very Happy :-D

in-ka
20.01.2006 09:27

Bra!
4
anbefalinger
takk for det trengte det til er prve
jeg går i 7  Smile :-\)

Ida
23.01.2006 19:56

Bra!
4
anbefalinger
Veldig bra skrevet! veldig detaljert! Karakteren er veldig fortjent!

Berta
24.01.2006 11:08

Bra!
4
anbefalinger
bra side!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Very Happy :-D

.....
25.01.2006 17:46

Bra!
4
anbefalinger
detta var bra  Wink ;-\)


26.01.2006 17:33

Bra!
4
anbefalinger
DRITTBRA  Very Happy :-D.. får særri brukt masse utta dettan ;D.. Nu går krl-karaktern opp  Very Happy :-D
Thnx  Smile :-\)

Princess=)
31.01.2006 16:42

Bra!
4
anbefalinger
perfekt!!
dette va bra forsett sånn*01.02.2006 09:46

Bra!
4
anbefalinger
bra oppgave-greie...kan bare kopiere hele greia vettu!! Smile :-\)

guddas
01.02.2006 20:18

Bra!
4
anbefalinger
Denne oppgaven va drit bra

julie
02.02.2006 21:00

Bra!
4
anbefalinger
drit bra!!!

Kajsa :)
06.02.2006 09:11

Bra!
4
anbefalinger
bra det her  Smile :-\)

Heija =)
06.02.2006 09:38

Bra!
4
anbefalinger
Hei  Smile :-\) Brukt litt fakta herfra t en skoleoppgave æ

Vessia skole
08.02.2006 09:57

Bra!
4
anbefalinger
Det var en bra side,masse fakta litt bilder !!Veldig bra!!stå på

Helene
13.02.2006 20:52

Bra!
4
anbefalinger
kjempe bra oppgave Very Happy :-D
hjalp meg mye Smile :-\)
tusen takk

Benedikte=)
03.03.2006 09:17

Bra!
4
anbefalinger
Hei..denne siden har hjulpet meg Smile :-\)
Vi har blitt ferdig med leksene Smile :-\)
joho

bruker
06.04.2006 15:15

Bra!
4
anbefalinger
kjempe bra.. detta hjelpa meg himla mye når eg ska ha prosjekter å sånt så d...  Wink ;-\) kjempe bra

Spotty
06.06.2006 12:14

Bra!
4
anbefalinger
Sjukt bra trengte virkelig denne ass.  Smile :-\) ;-D

hallo på do
19.10.2006 15:24

Bra!
4
anbefalinger
tusen takk vi fikk god bruk for dette! Smile :-\) hilsen to med ganges som tema!

Anonym
28.01.2009 20:14

Bra!
4
anbefalinger
Tusen takk, denne siden hjalp meg til prøven! ;D

Svein
09.02.2009 16:29

Bra!
3
anbefalinger
bra side men litt lite stoff liksom

Lisa
10.03.2009 08:50

Bra!
1
anbefalinger
Ehh.. finne på noe annet enn å kopiere rett fra boka kanskje????

MOngobarn
13.05.2009 09:26

Bra!
1
anbefalinger
jeg digger dette, det var dritbra! det hjalp meg skikkelig, burde vært en 8'er mann!  Very Happy :-D grattis

Hindu
07.12.2011 16:36

Bra!
1
anbefalinger
Hei.. Her var det bra...men tror ikke du har skildret...Jeg så en del feil her...Husk at du må bruke flere skilder for å være sikker...Jeg selv er en Hindu og vet at du har gjort feil.. Du vet nok ikke mye om hinduismen... Sad :-\((


19.04.2012 10:31

Bra!
1
anbefalinger
dritt bra oppgave hjalp meg masse mot muntlig RLE eksamen

Martin
17.09.2012 19:20

Bra!
1
anbefalinger
Takker, da fant jeg ut mer til prøven i morra  Smile :-\)

lol
27.11.2012 10:19

Bra!
1
anbefalinger
dette er bare tullball
hinduismen ble avskfet i går!


28.01.2015 13:44

Bra!
1
anbefalinger
Hei alle sammen! mitt navn er eirik og er ein kjekke gut ifra stord. eg likar å spele forball og handball, men i det siste har eg fått stor interesse for basketball  Smile :-\) eg er og kjærast med Hermine i lag med 3 andre guttar. det er litt domt for det er ei 00'ar jente så plar å bli sjalu. så eg trur ho har planar om å ta hevn på hermine. best wishes! lov U bloggen!

negerterje
14.03.2016 17:06

Bra!
1
anbefalinger
jåg elskar banån med litte sperm på

Bernt arne
31.08.2016 16:15

Bra!
1
anbefalinger
Jeg skal spisse ale samen i morgen på skulen jeg elskar banån med litte okse på

sanne
10.03.2009 15:08

Bra!
0
anbefalinger
bra sia, kjekt at d isje sto d sama så alle anndre plasser  Surprised :-o)

Rebecca
16.03.2009 12:47

Bra!
0
anbefalinger
Du bare kopierer fra boken, som hun Lisa sier. Dårlig!


14.10.2009 13:26

Bra!
0
anbefalinger
OI.. dette var en vakker side Very Happy :-D gleder meg til å lese den Rolling Eyes *-)

Jeatnette
22.10.2009 17:28

Bra!
0
anbefalinger
Ååååååå dette hjalp mg utrolig mye!! Daria.no er utrolig bra side Smile :-\) Smile :-\) Smile :-\)


29.10.2009 12:07

Bra!
0
anbefalinger
hei det var en kjempefin hjelp jeg kunne få av denne siden!!!! det jalp meg vider i livet på skolen  Very Happy :-D 1000 takk  Razz :-P


30.10.2009 08:48

Bra!
0
anbefalinger
denne siden eier!!!!
sitter på den hver dag Razz :-P

Anonym
10.11.2009 16:30

Bra!
0
anbefalinger
Denne artikklen om hinduismen hjalp meg maaaasse!! Vi har prøve om hinduismen imorgen, men jeg skjønte ingentinng til jeg leste dette....NYDKIG skrevet.. Du fortjente en 6'er Very Happy :-D

Nanna
04.01.2010 13:22

Bra!
0
anbefalinger
Jeg vet ikke hvilket trinn du går, men på videregående ville jeg gitt en 4. Bra med informasjon, men savner dybde og detaljer.

Mats
09.02.2010 17:49

Bra!
0
anbefalinger
Skal du fortelle om en religion får du ha med sammenligninger og drøfte dem. Dette var bare masse fakta, skal du ha bedre enn 4 i 10 må du nok jobbe mye mer.


16.02.2010 15:09

Bra!
0
anbefalinger
Bra side. Men kunne kanskje hatt litt meir fakta. Men det var lærerikt!!!!  Smile :-\)Burde hatt samnlikninger med andre religioner.....daaa

yoyo
11.10.2010 13:37

Bra!
0
anbefalinger
hei vi jobber med hinduismen vi er flink hilsen bbkiå

yoyo
11.10.2010 13:37

Bra!
0
anbefalinger
mons larsen vil ikke jukse hilsen isbil (hopsy)

Jenny
15.11.2010 09:31

Bra!
0
anbefalinger
dette passer perfekt til et prosjekt jeg og resten av klassen min holder på med!  Very Happy :-D tuusen takk!!!!

hans.jakob
11.12.2010 16:26

Bra!
0
anbefalinger
drit bra -- hjalp meg veldig mye! ;D


25.01.2011 09:41

Bra!
0
anbefalinger
HEI JEG HOLDER PÅ ME ET PROSJEKT OM HINDUISMEN JEG Å NÅ OG ER NESTEN FERDIG Smile :-\)

Afghangirl
08.03.2011 21:05

Bra!
0
anbefalinger
Hey. This site is too good.

I just love it, and good job. Your are too good, and this site is really hopefull and COol.

Eline
08.11.2011 18:58

Bra!
0
anbefalinger
Utrolig bra med bra skrevet tekster. Trenger virkelig bra kilder og denne er virkelig det. Skal bruke alt det jeg kan av stoffet og skrive det om til mitt eget. Skal ikke bli tatt i plagieringskontroll jeg nei... satser på en 5'er nå!
Tusen takk!

Maiken
20.11.2011 20:43

Bra!
0
anbefalinger
Det heter forresten moksa, ikke mosaka.. det skal også være en prikk under s'en, men det klarer jeg ikke skrive på datamaskinen. Jeg studerer religion på universitet, så det vet jeg. Men ellers veldig bra.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.135 sec - 1 pageviews