Søk i stiler
 

Kvinna - Det svake kjønn?


Handler om kvinnenes fordeler i forhold til menns.
Sjanger:KåseriLastet opp:18.05.2004
Språkform:NynorskForfatter:Anonym
Tema:Kjønnsforskjeller
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook

Menn av i dag skal være tøffe og barske og stolte av å være nettopp det dei er, nemlig menn. Sant? Nei! Sanninga er den, at vi menn eigentleg av og til leiker oss med tanken om å være kvinne.

 

Dersom eg hadde vore jente, og ein eller annan gong hadde punktert, så kunne eg berre stilt meg i vegkanten med framheva bryster og eit fint Colgate-smil, og vips, så hadde det blitt kjedekollisjon på motorvegen, og ein hær av siklande menn hadde hoppa ut av den rykande vrakhaugen sin for å hjelpe meg. Dette hadde dei gjort utan å forvente noko igjen, dei hadde berre håpa på det.

 

Ei uskriven lov er at gutar aldri grin og ikkje under nokon omstendighetar visar følelsar. Som jente derimot hadde eg kunne gitt klemmar og grene så mykje eg ville, utan at eg skulle bli sett på som homofil eller som ein såkalla ”mjuk mann” for det. Tvert i mot kunne eg ha brukt det for å gjere kvardagen enklare. Når kvinner begynner å grine, så er det mannen si oppgåve å bli ”slave” og gjere alt han kan for at ho skal slutte. Dette er veldig hendig dersom eg ein eller annan dag skulle bli lei av husoppgåver, som støvsuging og middagslaging. Då hadde det berre vore å snufse litt og vifte det vekk med at eg var overarbeida, og eg hadde kunne sett på mannen min, med ein støvsugar i den eine handa, ein oppvaskkost i den andre og med eit rosa forkle tvinna rundt livet, i ein månad framover frå sofaen.

 

Hadde eg vore kvinne, så kunne eg skjelt ut mannen min heilt utan og grunn og berre skulda det på at eg var premenstruell seinare. Eg kunne gått heilt berserk med kredittkorta hans, og kjøpt og kjøpt til huset var fylt opp til randen med totalt unyttige ting. Deretter hadde vi så klart måtta bygd på huset, så vi kunne få plass til meir ved neste sal på ”Steen og Strøm.” Dersom eg hadde lyst på ungar måtte min betre halvdel berre finne seg i å være avlshingst, eller så hadde eg truga med skilsmisse og beskuldningar om konemishandling.

 

Som kvinne hadde livet mitt sikkert vore omtrent bekymringsfritt. Livet til ei moderne kvinne dreier seg jo berre om cellulittar og nyaste nummer av ”KK.” Det største problemet kvar dag hadde eigentleg vore kva eg skulle ha på meg. Svart eller rødt? Langt eller kort? Vanlege eller høghæla sko? Så hadde eg kome fram til at eg ikkje hadde noko fint å ha på meg i det heile tatt og nekta å gått ut. Skulle eg likevel finne det for godt å gå på for eksempel kino, så hadde eg tatt på meg det kortaste skjørtet eg hadde og inga strømpebukse under. På den måten kunne eg berre ha marsjert forbi køen av stirrande, frådande mannfolk utan så mykje som ei klage. Dersom eg hadde vore på ein restaurant og ete til eg nesten stupte, så ville eg likevel ikkje lagt på meg noko for det. Nei då, alle turane fram og tilbake til toalettet, for å sminke meg, hadde fjerna dei overflødige kiloa.

 

Om eg ein eller annan gong hadde vore på dans, så hadde det berre vore å sette seg ned i næraste stol og vente på å bli bydd opp. For det er jo et kjent faktum at det er mannen som skal by opp. Det hadde vore mannen som skulle sitte og sveitte i eit kvarter før han endeleg tok motet til seg og bydde meg opp. Det hadde vore mannen sitt nederlag når ein annan kom han i forkjøpet. Det hadde vore mannen som måtte sette seg ned og begynne heile prosessen frå byrjinga av. Dette hadde ikkje vore mitt problem, eg hadde jo vore kvinne.

 

Hadde eg vore dame, og reist med ”Titanic” då den hadde sin kjente jomfrutur rett inn i isfjellet i 1912, så hadde eg antagelegvis vore av dei første som kom meg i ein redningsbåt. Der, som så mange andre plassar, var det regelen ”kvinner og barn først” som gjaldt. Det er jo klart at menna skal ofre seg for kvinnene. Dette er nok ein av dei uskrevne lovane oss menneske i mellom.

 

Eg er ikkje heilt sikker på om tittelen kvinna har fått, nemlig som ”det svake kjønn”, stemmer heilt. Når eg tenkjer meg om, så er det vel ingen i samfunnet som har så mykje makt som kvinna. Kvinna si makt over mannen er som katten sin leik med musa. Derfor er det vel naturleg for ein stakkar mann å håpe på at han har gjort alt riktig i dette livet, så han kan sleppe billig unna og bli født som kvinne i det neste.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

VO elev
17.01.2006 01:24

Bra!
3
anbefalinger
Tror dere som har lagt kommentarer her ikke vet hva kåseri er Razz :-P Det skal inneholde ironi det er de mye av...den er ikke dårlig. Jeg smilte flere ganger Smile :-\)

therese
28.05.2006 01:24

Bra!
3
anbefalinger
hehe, dette var et morsomt kåseri! Fikk litt medynk me mennene når eg f.eks. leste det me å by opp på dans.. nei, det skal ikje være lett å være mann!

Torstein
08.07.2006 03:16

Bra!
2
anbefalinger
Unnskyld meg; "Meg-89. Mener du å påstå at kvinner er smartere enn menn. Tidligere fikk jeg høre av onkelen min at de endelig fant ut at kvinner og menn, er likestilte innenfor I-q. Menn bruker bare en liten del av hjernen når de enten regner matte eller, og de viser ikke følelser. Kvinner bruker større del av hjernen, og løser en matteoppgave ulikt hva en mann ville gjort. Men saken er den at menn tilsies å være flinkere i mattematikk enn kvinnene, likedes gjelder det data. Og kvinnene har til gjengjeld hukkomelse og kan lettere kjenne i gjen ansikter. Samtidig kan de høre lyder som ikke menn klarer, det ligger til hjernen deres. Men på meg virker det som om du ikke helt takler å være likestilt med mannen, slik at du vil være bedre enn menn.

Kvinnegruppen OTTAR
03.02.2009 19:10

Bra!
1
anbefalinger
Dette var en meget velskrevet og underholdene tekst. Teksten forklarer hvordan den "tredje feminisme bølgen" har skylt over verden. Kvinnen er den nye mannen! Det finnes ikke lengre kjønnsroller.. OG kvinnen slipper unna med det meste, for hun er liksom "svak". Damer mangler empati og er generelt manipulerende og egoistisk.  Smile :-\)


28.07.2005 00:25

Bra!
0
anbefalinger
offf offf offf..... d va et elendig kåseri.. klart d e mannen så e d sterka kjønn!! d e jo ein gronn t at mannen har våre sjefen siden menneneskene blei til..for me e d sterka kjønn.... sånn e d bare,,, når ska kvinnfolkå forstå d?? off

meg_89
04.02.2006 17:45

Bra!
0
anbefalinger
tror dere som har lagt kommentar ikke vet hva kåseri går ut på ...vet dere hva kåseri er eller og den er ikke dårlig....den er ganske bra....og hvem sier at mannen er den sterke kjønnen..? for at vi kvinner kicker ass....bare vet om litt så er det vi som eier denne verden...for at vi er de smarte og mektige ...dere tror bare at dere er sterke ....spørsmål om tid ..


05.08.2009 11:14

Bra!
0
anbefalinger
Kven lagde den Norske grunnlova?
Kven vant fyste og andre verdskrig?
Kven bygde opp landet etter krigen?
Kven var fyst på Nordpolen,Grønnland,Amerika,Sørpolen? Osv.
Svaret er ganske enkelt, menn. Staute karar med vit og musklar.
Nei, utan desse menn, og andre, hadde menneskeheita vorte heilt f***ed up.
Innsjå fakta, menn er det sterke kjønn og kjem i all framtid til å vere det.
(blir litt provosert av slike innlegg (Dikt, kåseri whatever)  Smile :-\)

Tilfeldig person
17.03.2016 19:37

Bra!
0
anbefalinger
Det er en bra tekst du har, og det er sant og, men selvfølgelig, kvinnens makt over mannen avhenger mye av hvor sivilisert mannen er. Hvis Han er for eksempel en av de voldelige, dominante og usiviliserte typene som har ingen respekt for andre, ville da kvinnen antakelig være "the underdog".


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.015 sec - 1 pageviews