Søk i stiler
 

Kristendommen


Handler om kristendommens historie og opprinnelse. Prosjekt i KRL.

Karakter: 6

Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:18.05.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kristendom
Verktøy:UtskriftKristendommen blir kalt verdensreligionen fordi du finner den over hele verden og alle har lov og bli en del av den. På 1500 tallet fantes kristendommen bare i Europa mens den nå på litt over 500 år finnes over hele verden. Kristendommen blir sett på som den viktigste religionen i Norge i snart 1000 år, og de fleste som bor her føler seg knyttet til den.

 

Hellige bøker/tekster

Den hellige boken i Kristendommen kalles Bibelen. De fleste som tror på Kristendommen ser på den som Guds ord til menneskene. Bibelen er delt inn i to deler, det gamle og det nye testamentet.

 

Det gamle testamentet:

Samme innhold i det gamle testamente i den lutherske kirke som i jødenes Tanach. Det gamle testamentet innholder frelsehistorier fra gud til menneskene. Er en åpenbaring av guds ord for de kristne.

 

Det nye testamentet:

Det gamle testamentet handler først og fremst om Jesus liv og lære og historien til den første kristne kirken. I følge kristne er Jesus guds sønn og mellommannen mellom gud og menneskene. Jesus blir sett på som kjernen i den kristne tro fordi de mener han tok på seg alle synder og døde på korset for menneskenes skyld. Han sto opp igjen og ved å overvinne døden har han for alltid forsonet gud og menneskene. Alle som tror på dette vil motta Guds frelse og ha evig liv. Det nye testamentet er også viktig for hvordan kristne skal leve.

 

Det finns også andre viktige skrifter innenfor kristendommen. Trosbekjennelsen og de andre bekjennelseskriftene er med på og gi grunnlaget for de forskjellige kirke samfunnene. Augsburgske bekjennelsen er ett viktig skrift i Den norske kirke. Det sammenfatter reformatorens lære på den tiden. De ulike kirkesamfunnene legger forskjellig vekt på hvor viktig den kirkelige tradisjonen er.

 

Hellige byer, statuer og kunst

Betlehem blir sett på som Jesus fødested. Kristen by med mange kirker og templer. Ble i gamle testamentet kalt Efrata som betyr fruktbar. Sett på som Davids by for familien hans ble født der.

 

Jerusalem er blitt en hellig by for muslimer, jøder og kristne. Der finner du klagemuren , den hellige gravs kirke, klippemoskeen og mange flere viktige minnesmerker. Blir av noen også kalt ”Davids by” for han inntok byen ca 1000 år f.kr.

 

I de fleste kristne kirker er det bilder som viser historiske hendelser i fra det nye og det gamle testamentet, og dette er nesten den eneste typen kunst du finner i kristendommen. Bildene er malt av forskjellige maler, og fargene har en helt egen symbolikk. Ett veldig kjent bilde er ”Dommens Dag” av Michelangelo som i dag finnes i det sixtinske kapell i Roma. Men rundt om i hele verden finner du statuer som har kristne kjennetegn. Det kan være statuer av engler og andre kristne personer som representerer en del av det kristne i hverdagen.

 

Hellige Ord innenfor Kristendommen

Nåde: Til givende kjærlighet fra gud.

Åpenbaring: Tror/religiøs erfaring at du står ansikt til ansikt med gud, og mottar budskap direkte fra han.

Synd: Kristent moralgrep. Når du har syndet har du gjort noe ulovelig som gud ikke  tillater.

Frelse: Når du får frelse har du gjort opp og eventuelt bedt til gud om frelse/tilgi deg fra dine synder, og du tror på Jesus som Guds sønn den enbårne.

Jesus: ”Guds frelser” og ”Messias”, de mener han skal komme tilbake og dømme levende og døde.

 

Det fins sikkert flere hellige ord innenfor kristendommen, men disse er de mest sentrale og er viktigst for de kristne og deres tro.

 

Synet på Gud

I Kristendommen finnes det bare en Gud, og han blir sett på som skaperen av alt og allmektig. Ifølge Kristendommen er gud en og udelelig, men han har visst seg på flere måter. Det som faderen, sønnens og Den Hellige Ånd. De kristne mener også man kan se på alt det gode og fine på jorda og da se ett bilde av hvordan Gud var. Han beskrives som rettferdig og trofast, men en som straffer de som ikke holder sin del av avtalen med han.

 

Det onde i verden mener vi kommer av det menneskene gjør, og ikke burde ha gjort. De mener at mennesket er født med synd, en vilje til og handle mot gud. Men Gud står mot med kjærlighet, og det gode mennesket gjør, er et resultat av at mennesket er skapt i guds bilde.

 

Synet på menneskene

Kristendommen mener at mennesket er skapt i Guds bilde, og at alle og enhver er noen fantastiske skapninger. Mennesket er skapt i fellesskap med gud, og at mennesket har rett og kan synde, men får tilgivelse og frelse bare han/hun tror på Jesus Kristus og hans tro.

 

Kvinner og likestilling

Kristendommen blir sett på som kvinne undertrykkende, kvinnefiendtlig og den mener kvinnene er underlagt mannen. Ifølge bibelen har ikke kvinnene rett til og åpne munnen i kristne forsamlinger og heller ikke få jobb i religiøse omgivelser, men i den Norske kirke er kvinner i dag likestilt. Kvinner har lov til og bli prester og har lov til og tale i kristelige forsamlinger. Dette er mest trolig gjort fordi at kirken må tilpasse seg samfunnet den skal hente tilhengere i, og ikke fordi at kirken ønsker det.

 

Forbudt og påbudt

I dag i kristendommen er det meste lov, men ting som ikke blir sett på som lov er lov er blotting, avgudsdyrkelse. Dette fordi det peker i helt motsatt retning av det kristendommen representerer. I senere tid da kristendommen kom ble det også forbudt og drive trellehold (ha slaver), og en mann fikk bare lov å ha en kone. I kristendommen finner du ikke noe som er påbudt, men de har spesielle regler og lover som de vil at du skal leve etter. Som og tro på Jesus Kristus som Guds enbårne sønn våre herre osv..

 

De hellige sakramentene i kristendommen

Dåp:

Dåp innenfor Kristendommen blir sett på som frivillig. De som døpes går inn i ett kristne liv i den norske kirke og må leve ett liv i kristent tro. Melder foreldrene at barnet skal døpes bør det helst være døpt før det har fylt 3 måneder gammel. Men du kan også døpe deg senere i livet. De som døpes får også faddere. Minimum 2 og maks 6 , de må ha fylt 15 år. Fadderne påtar seg viktige oppgaver i barnets kristne oppdragelse og skal være tilstede for barnet helt til det kan ta vare på seg selv.

 

Konfirmasjon:

Enda en hellig handling innen kristendommen er kalt konfirmasjon. Konfirmasjon skal markerer overgangen fra barn til voksen. I de katolske landene har tradisjonene utviklet seg litt forskjellig så der kan du konfirmeres fra du er sju år og opptil 15-16 år. Mens i Norge er det vanlig og konfirmere seg siste året på ungdomsskolen. For og få konfirmert seg må du delta i så mange gudstjenester og ha den undervisningen du skal ha i følge kirke samfunnet der du kommer fra. Selve konfirmasjonen er en egen gudstjeneste. Alle elevene møtes ved alteret og får hånda til presten lagt på hode mens han/hun ber en bønn for de.

 

Ekteskapet:

Ekteskapet blir sett på som en sentral og viktig handling. Selve ekteskapet i kristendommen kom på 1000 tallet. Før var det lov og gifte seg sivilt men kirken kom med nye lover som sa at ekteskap inngåelsen skulle ta stedi kirken, med unntak fra jødedommen og islam. Men på slutten av 1700 tallet ble det opphevet nok en gang og det ble lov å gifte seg sivilt igjen. Ulike skikker fra land til land angående ekteskap. Eks: ikke lov og se brudgommen eller kjolen dagen før bryllupet.

 

Begravelse:

Begravelse i den kristne kirke er en gudstjenestelig handlig der det blir lest fra bibelen , bønn og taler. Før liket eventuelt graves ned er det jordpåkastelse der presten sier ”fra jord er du kommet, til jord skal du bli. Av jorden skal du igjen oppstå” og kaster 3 ganger jord på kisten.

 

Rent/urent?

Kristendommen har ingen regler for dette, men de forskjellige kirkesamfunnene har forskjellige regler og tradisjoner som skal leves etter.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

meg
15.11.2005 17:53

Bra!
92
anbefalinger
tusen tusen takk!!  Smile :-\)

Student
24.04.2006 17:42

Bra!
80
anbefalinger
Skal lage hefte om kristendommen, må få 3+ altså hallo... hvis jeg ikke får nokk fra dette til 3+, da er det læreren som jeg vet ikke liker meg, som har gjort dette mot med  Smile :-\) dette vil gi mye hjelp til heftet som skal være ferdig om 1 dag hehe.virkelig bra jobbet, noen burde utnyttet dette til noe stort kanskje?  Wink ;-\) gl & hf
kanskje det mangler noe, men jeg klager ikke og ikke har jeg sett så etter og det intresserer meg ikke. bare leste kommenater om det. men men... hilsn Oslo student.

prinsesse
19.12.2005 19:21

Bra!
76
anbefalinger
denne siden er råå bra!takk for hjelpen....

l o t t e
27.11.2005 17:02

Bra!
73
anbefalinger
tusen takk for god hjelp.. --,--@

:D
03.01.2006 18:20

Bra!
52
anbefalinger
veeeldig hjelpsom denne stilen var da Smile :-\) Tusen takk til deg som har skrevet den Smile :-\)

krizz
23.01.2006 18:11

Bra!
47
anbefalinger
andreas helgesen se om du klarer bedre selv da .......takk for denne siden den var dritt bra ....fikk litt hjelp til framføringen min  Smile :-\) takk takk


02.06.2005 17:48

Bra!
45
anbefalinger
Mega bra side azz..!!!
Har k.r.l fremføring imorgen..HuuH*dette hjalp azza =D
Kozz  Smile :-\)

th
28.02.2006 20:36

Bra!
44
anbefalinger
tuuuuuuuuusen takk for denne siden den hjalp virkelig til i krl prosjektet mit Smile :-\) så 1000takk Smile :-\) Smile :-\)

whoho
21.11.2004 13:07

Bra!
41
anbefalinger
braaa side!! 6 jooo Smile :-\) kunne godt stått litt mer om hva slags tekster GT og NT inneholder, men d var kanskje ik en del av oppgaven, ellr?? Smile :-\)

gakk
16.06.2005 02:56

Bra!
41
anbefalinger
TAKK!

Peewee
24.01.2005 13:45

Bra!
38
anbefalinger
Mangler en hel del, men alle monner drar... Smile :-\)

schait!!
15.03.2005 19:06

Bra!
38
anbefalinger
døds bra. mangler noe men bra side Wink ;-\) hjalp meg i en innlevering Razz :-P hehehehe

naai
24.01.2006 17:21

Bra!
35
anbefalinger
thnx! love it!

KAVE
13.05.2006 14:16

Bra!
35
anbefalinger
dene siden hjalp meg virkeli..vi har muntli prøve examen på mandag, å krl er ikke min sterke side..så du/dere har hjulpet meg MASSE Smile :-\) thænks

Papaja
05.10.2005 10:41

Bra!
33
anbefalinger
Heihei=0)
dette var en bra side, 6..dæken, det er bra! jeg bare lurte på om hvorfor du ikke har skrevet noe om høytider blandt kristendom..ellers så va siden suuuper Smile :-\)

Camilla
02.03.2006 11:13

Bra!
33
anbefalinger
Denne siden ruler jalp mg mye når jg skulle skrive to sider om kristendommen dere ruler thihih

Zikey
28.03.2006 19:22

Bra!
33
anbefalinger
Takk skal du fama ha Very Happy :-D Da har jeg en fin inlevering Wink ;-\) lungt!!!

=D
28.04.2006 12:10

Bra!
33
anbefalinger
Fettbra! Bruka nyttig hær å hent t en oppgave på skola! Wink ;-\) Wink ;-\) Very Happy :-D Very Happy :-D

Babe
07.02.2006 13:07

Bra!
32
anbefalinger
Syns det var litt lite jeg.... Mye man vet fra før av liss....


07.06.2005 14:14

Bra!
31
anbefalinger
er det mange lærere(sensorer) sm vetom dette jeg har tengt og begynne med eksamen noså tengte jeg skule bruke dette det edet lurt eller Razz :-P????

REDET!!!
02.02.2005 19:21

Bra!
30
anbefalinger
Tusen takk!!! Jeg har Krl framføring i morgen og jeg har ikke begynt, men med dette så kommer jeg sikkert til å få en 5+ eller noe såntt!!! jævlig bra gjort!!!

hvem vet?
06.06.2006 11:13

Bra!
30
anbefalinger
Det er jo 2% av folk som legger inn kommentarer her som ikke kan skrive ordentlig bokmål! Lær dere norsk da  Razz :-P

ii
07.03.2006 20:25

Bra!
29
anbefalinger
takk, veldig bra!

:D
18.04.2005 17:12

Bra!
27
anbefalinger
denne sida var til god hjelp!!!!!!!

takk =]
06.05.2005 09:49

Bra!
27
anbefalinger
tusen sinsykt for at dere hadde denne sia ellers hadde jeg strøki assa! nå står jeg i krl !!!! takk =]

Antonie
15.06.2005 10:30

Bra!
26
anbefalinger
dette var kanskje litt hjelp i. du mangler en od del om både det gt og dt. samtidig var det veldig rett fram og ikke mange spørsmål å stille seg etterpå. ergo: det kunne og burde vert litt bedre Wink ;-\) ikke vondt ment da. men for å si det slik; jeg kunne ha brukt det som et start materiale til en framføring, men ville ha puttet inn og trukket fra en del Wink ;-\)

moa
06.10.2005 10:21

Bra!
26
anbefalinger
det kunne kanskje stått litt mer om hverrdagen til kristendommen.. om hvordan de har det til vanelig på en helt vanelig hverdag.. hehe har om det Razz :-P men denne siden var driit bra!!

Mumsisen
02.11.2005 18:03

Bra!
26
anbefalinger
Kjempebra sie redda mæ skikkeli her...............skull finn ting som e hellig innenfor kristendommen...........tusentakk!!! Surprised :-o) åsså slepp æ å skriv om åsså for d e jo så bra skreve

Folk
26.01.2006 14:15

Bra!
26
anbefalinger
knall sie ;D

anonym
02.03.2006 14:51

Bra!
25
anbefalinger
hei!!
sia va drit bra,fikk my info om d æ skol ha .d va it nå om livet ætter døden ,så d va en minus. jaja

Jonas
27.04.2006 15:12

Bra!
24
anbefalinger
dette var en drit bra side! stå på Wink ;-\)

=p
27.09.2006 12:56

Bra!
24
anbefalinger
bra side, men dere kunne jo hatt med utbredelsen i verden i dag Wink ;-\)

G13
13.11.2006 18:24

Bra!
22
anbefalinger
Hva betyr ordene: Pirumfest & Harem?? trenger svar kvikt!

Meg
23.11.2006 08:43

Bra!
20
anbefalinger
Veldig bra  Smile :-\)

akkie
07.03.2007 13:37

Bra!
20
anbefalinger
TAKKER Smile :-\) dette fikk jeg bruk or på eksamen! wee! takk takk takk

psl
15.12.2006 01:37

Bra!
18
anbefalinger
Takker


01.05.2007 20:30

Bra!
16
anbefalinger
Bra stoff! Hvor fant du det? Brukte mye av stoffet i en oppgave på skolen  Razz :-P takk!!!

CC
06.05.2007 19:45

Bra!
15
anbefalinger
Bra Side, jeg har funnet alt jeg trenger til framføring om kristendommen. Jeg er ikkje helt kristen da men respekterer religionen. Knall Side Smile :-\)

anonymus
29.05.2012 19:35

Bra!
15
anbefalinger
Kul tekst... Hadde proskjkt med to andre der jeg skulle sammenligne 2 religionener. ( Vi valgte kristendommen og jødedommen).... Bra tekst, jeg brukte bare denne teksten som kilde... DU FIKK EN 6ER ELLER HVA ??? Kult, stå på videre.

Geilo


17.04.2007 20:35

Bra!
14
anbefalinger
Denna er super Very Happy :-D Mr. men hvor fant du det???

Bare meg..
02.05.2007 18:36

Bra!
14
anbefalinger
Bra skrev  Smile :-\) hjalp meg med et muntlig skoleprosjekt  Razz :-P


31.05.2007 10:53

Bra!
14
anbefalinger
kjempe kjekt hahaha .. men du hjalp meg med masse

AC\DC
10.03.2008 15:08

Bra!
14
anbefalinger
bra sije du har men eg har sett bedre

noen
07.05.2008 01:30

Bra!
14
anbefalinger
Man kofirmeres ikke siste året på ungomsskolen. Man kofirmeres det året man blir 15 altså andre året på ungdomsskolen.


05.02.2008 16:24

Bra!
13
anbefalinger
Bra stil!
Denne hjalp mye med fakta Very Happy :-D

Kælle
10.03.2008 14:53

Bra!
13
anbefalinger
Åssen klasse fikk du 6'er i? det er masse skrive feil... men bra stoff da^^

Anonym
01.04.2008 19:10

Bra!
13
anbefalinger
Ikke så imponerende, det ser rett å slett ut som du ikke vet hva du skriver om. Det ser ut som du har kopiert alt, å prøvd å skrive det med egne ord.

anonym
03.04.2008 21:46

Bra!
13
anbefalinger
Trenger forskjeller på jødedommen og kristendommen! putt inn det så blir det bra  Very Happy :-D

anonym:
23.04.2008 21:26

Bra!
13
anbefalinger
dokker skulle hatt litt om høytidene til kristendommen

maja
05.03.2009 20:41

Bra!
13
anbefalinger
mye bra, men en ganske dålig stil. Tror ikke på at du har fått 6.

anonym
10.11.2015 19:20

Bra!
13
anbefalinger
I noen deler er det utydelig, men som helhet er det bra nok for å få Høy måloppnåelse på dette, men IKKE kopier det som står her, for da lærer man ingenting. Det er bare du som lurer deg selv! Og resultatet kommer jo når du får spørsmål fra din faglærer  Smile :-\)
MVH
oslo skole elev

lene
10.12.2007 18:19

Bra!
12
anbefalinger
veldig bra side! Jeg holder på med et proskjekt med skolen, og sammenligne kristendommen og hinduismen. Denne siden hjalp meg kjempe masse.
God bless.

ABC
09.03.2008 10:49

Bra!
12
anbefalinger
Utrolig bra side  Smile :-\)

hehe
16.03.2008 10:54

Bra!
12
anbefalinger
Det står ikke noe om Gudshus da?


16.04.2008 12:20

Bra!
12
anbefalinger
Dette var en meget interesant artikkel om min religion, Jeg tror på guds sønn, amen.

anonym999
23.04.2008 08:47

Bra!
12
anbefalinger
Før jeg fant dette trodde jeg at jeg skulle stryke.... nå er jeg sikker på at jeg kommer til å få mye bedre.... tusen takk!!!!!!!

Haakpn
25.05.2009 20:53

Bra!
12
anbefalinger
En dårligere tekst om kristendommen skal man lete lenge etter. Mye feil info her ja. Dårlig skrevet var det og!

anonymous er her for å hjelpe folk
19.11.2013 15:51

Bra!
12
anbefalinger
Hvilke to andre betegnelser ble brukt på jøder for 3 000- 4 000 år siden?
Hebreere og Israelitter.
Når ble Israelittenes muntlige overleveringer for første gang skrevet ned?
Ca. 1 000 år F. Kr.
Hvor mange bøker består bibelen av?
66 bøker.
Hvor mange bøker består Det gamle testamente av?
39 bøker.
Hvor mange bøker består Det nye testamente av?
27 bøker.
Hvilke bøker består Det gamle testamente av?
- 5 Mosebøker
- 12 historiske bøker
- 6 poetiske bøker
- 16 profetbøker
Hvilke bøker består Det nye testamente av? - 4 evangelier
- Apostlenes gjerninger
- 13 Paulusbrev
- 8 alminnelige brev
- Johannes åpenbaring
Hva er de viktigste forskjellene på GT og NT?
GT: - f.kr
- Vi vet ikke hvem som har skrevet Det gamle testamente.

NT: - e.kr
- Vi vet hvem som har skrevet dem
Hva betyr ordet pakt?
Pakt betyr avtale eller overenskomst.
Hva er frelseshistorien?
Frelseshistorien er pakten som Jesus stiftet mellom Gud og menneskene.

Det er den røde tråden i Bibelens hellige skrifter,

Kjernen i Kristendommen.

Hva er den viktigste pakten innen Kristendommen? Den Gud opprettet mellom Jesus og menneskene.

Hva heter jødenes bibel?
Tanach.Fortell kort om Moses’ fødsel og oppvekst.
Moses ble født på en tid hvor den regjerende egyptiske farao hadde kommandert at alle guttebarn som ble født av en israelitt i egyptisk fangenskap skulle la drepes ved å druknes i Nilen.

Moses’ mor holdt ham skjult i tre måneder, men etter det kunne hun ikke holde ham skjult lenger.

Derfor tok hun en kiste av papyrusrør til ham, som hun dekket med jordbek og tjære. Så la hun gutten oppi og satte kisten i sivet ved Nil-bredden.

Søsteren til Moses stod et stykke unna for å se hvordan det gikk med ham.
Faraos datter kom ned til elven for å bade, og det var da hun fikk øye på kisten i sivet og sendte trellkvinnen sin for å hente den.
Søsteren til Moses dukket opp/frem og spurte faraos datter om hun skulle finne en amme til barnet. (Det var vanlig på den tiden at rikfolk hadde noen til å gi babyene morsmelk). Faraos datter tok imot tilbudet, og da ble moren til Moses amme for sin egen sønn.

Som ung mann så han en dag hvordan en av faraos soldater mishandlet en israelittisk arbeider, og Moses ble sint og slo soldaten i hjel. Han fikk hjelp til å skjule liket, men måtte etter dette flykte ut i ørkenen og leve i skjul der.

Moses fant den brennende busken, som han fikk beskjed av Gud om at han skulle lede israelittene gjennom ørkenen.

Siinai-fjellen og tok imot de ti bud, på to steintavle.

- Adoptert av den egyptiske prinsessen.
- Vokste opp på slottet til farao.
- Slo i hjel en soldat som behandlet slavene dårlig.
- Flykte ut i ørkenen og leve i skjul.
- Brennende busken, der han møtte Gud.
- Tok imot de ti bud på Siinai-fjellet.
Hva betyr ordet Moses?
Moses betyr sønn på egyptisk.


Når ble Mosebøkene samlet?
Mosebøkene ble samlet på 400-tallet f.Kr.
Hvor i Bibelen finner vi historien om Kain og Abel?
I 1. Mosebok 4,1-16.
Fortell kort om Kain og Abel.
Kain var Adam og Evas eldste sønn.
I Første Mosebok fortelles det at Kain ble sjalu på Abel når Gud tok imot Abels offergave, men ikke Kains.

Da bestemte Kain seg for å drepe broren sin, og det gjorde han.

Gud visste godt hva han hadde gjort, og da bestemte han seg for at Kain skulle være hjemløs og fredløs på jorden, Gud sa også til Kain at ingen kom til å slå ham i hjel, for hvis noen gjorde det kom det til å bli hevnes sju ganger.

Da satte Gud et merke på Kain, slik at ingen som møtte ham skulle drepe ham.

Hvor i Bibelen finner vi Urhistorien?
I 1. Mosebok 1,1-11

Hva forteller Urhistorien om, og hva er den? Urhistorien forteller om hvordan verden ble til og ordnet fra begynnelsen av.

Det er noe som er veldig gammelt.

Hva betyr navnet Abraham?
Abraham betyr stor far.

Fortel- - - l om Guds pakt med Abraham.
Abraham settes på prøve fordi Gud vil se om Abraham frykter ham.

Abraham blir bedt om å ofre sønnen sin, Isak, som er det kjæreste han har. Dette tar Abraham tungt, men lydig som han er gjør han som Herren har befalt ham.

Da de er fremme til stedet Gud hadde valgt ut lager Abraham alteret og veden legges klar, deretter binder han Isak og plasserer han oppå alteret.
Han tar fram kniven og er klar til å ofre sønnen, men da dukker Herrens engel opp og hindrer han fra å gjennomføre offerhandlingen. Abraham kikker opp og får se en vær, som han i stede ofrer til Gud.

Engelen gir Abraham et løfte på vegne av Gud der han sier at Abrahams ætt skal bli like tallrik som stjernene på himmelen. Abraham består Guds prøve, og viser med dette Gudsfrykt. Guds prøve, og

viser med dette Gudsfrykt.
Hva er tegnet på denne pakten?
Tegnet på denne pakten var at alle guttebarn skulle omskjæres.

Hvem var Isak og Jakob?
Sønn av Abraham og Sara. Isak giftet seg med Rebekka og fikk sønnene Esau og Jakob.

Jakob var Isaks sønn.

Fortell kort om Rebekka.
Rebekka er i Bibelen hustruen til Isak og mor til Esau og Jakob.

Rebekka var den piken Gud sendte til Isak, hun tilbød den reisende og kamelene hans vann.
Til slutt gav han henne en gullring og to armbånd av gull som takk for vennligheten, men det var ikke vanlige gaver. Det var forlovelsesgaver.


Fortell om hvordan Jakob fikk velsignelsen av Isak.

En dag Esau kom hjem fra markene, var han sulten og utkjørt.
Jakob hadde akkurat kokt en velluktende suppe. Da solgte Esau førstefødselsretten til broren sin for en tallerken linsevelling.

Senere lurte Jakob seg til farens velsignelse slik at Jakob ble israelittenes tredje stamfar


21.01.2008 13:50

Bra!
10
anbefalinger
Drit bra siden ;D
Hjelper meg kjempe masse til krl-prosjekkte mitt Very Happy :-D

Ingvild
23.01.2008 20:00

Bra!
10
anbefalinger
Takk for denne bra stilen Smile :-\) Fikk mye hjelp til prosjektet mitt....

selene ; )
06.02.2008 18:18

Bra!
10
anbefalinger
takk^^ har innlevering i krl så dette hjalp ;p kjønner at du fikk 6 i karakter assa.

Aleksandra
14.05.2008 15:58

Bra!
10
anbefalinger
Eh, i kristendommen /katolismen konfirmerer man seg siste året på ung. skolen.

Ams
14.05.2008 19:03

Bra!
10
anbefalinger
Veldig bra hefte..
skla ha sånn på skolen eller har hat og vi fant mye spenende her  Very Happy :-D takk for innformasjonen

- -
18.05.2008 23:59

Bra!
10
anbefalinger
Herlig ! Denne hjalp mye på en innlevering jeg akkurat har gjort ferdig  Wink ;-\)

Hei
03.12.2008 20:56

Bra!
10
anbefalinger
bra side, men kan skrive om reglene f.eks. mat, etikk, klenplagg.....

Annat
21.01.2009 19:36

Bra!
10
anbefalinger
Denne side er virkelig til nytte for rle prosjektet mitt  Very Happy :-D
Tusen takk Smile :-\)

cecilie
04.02.2009 13:35

Bra!
10
anbefalinger
døds bra side Very Happy :-D noe som mangler men utrolig bra side

Heei
12.02.2009 15:29

Bra!
10
anbefalinger
Råbra side  Smile :-\)

HEnrik
05.03.2009 16:13

Bra!
10
anbefalinger
Bra stil, men er ikke en 6er...

69eyes
09.06.2008 10:20

Bra!
8
anbefalinger
bra det her, men det burde ha sått mer om særpreget ved kristendommen/ tro...

Hei ;)
28.04.2009 19:29

Bra!
8
anbefalinger
Fin stil, synes du skrev kort og godt.

anonym
28.02.2011 21:29

Bra!
8
anbefalinger
Emm.. det er ikke han som har skrevet det. her er han som egentlig har skrevet den, så det er vel kanskje ikke du som skal ha hele æren?: http://www.propaganda.net/skoleside/?stil=3410

Milla
11.04.2012 17:42

Bra!
6
anbefalinger
Altså, hvis dere skal klage på denne teksten, burde dere gå vekk. Dette er veldig bra tekst. Og det var mye lettere å få en 6 i 2004 enn det er nå i 2012 Helene... Derfor burde du ikke si sånt. Det er ikke sikkert at det ble en sekser, men jeg tviler sterkt på at det ble mindre enn en femmer. Og om det bare var om kristendommen, burde det ikke være så mye mer informasjon enn dette.

Tusen takk for hjelpen, det hjalp litt, men hadde omtrent alt som sto her fra før med....
Og om dere vil ha mer om kristendommen, kan dere bare søke opp mer da.

sjekk ut:
http://www.skoleforum.com/stiler/saeroppgave/det.asp- x?id=3834
http://www.propaganda.net/skoleside/?stil=24- 38

420 blaze it
11.02.2015 23:05

Bra!
6
anbefalinger
Dette var kjempefint. Har prøveeksamen om 9 timer og har ikke gjort noe før nå! Takk! Det var en liten skrivefeil der da: "DET NYE TESTAMENTET
Det gamle testamentet osv."

Lol
21.04.2009 10:53

Bra!
5
anbefalinger
Ble ikke kristendommen innført i Roma da Konstatin var keiser i år 313 eller noe? For da må vel kristendommen vært flere plasser en bare Norge på 1500 tallet. Men ellers var stilen drit bra, var til mye hjelp på prosjektet mitt Very Happy :-D

MEG
26.05.2009 09:42

Bra!
5
anbefalinger
kom opp i RLE muntlig eksamen, å jeg fant masse her jeg kunne bruke , tusen takk dene siden var drit bra ;D


24.11.2009 18:55

Bra!
5
anbefalinger
det meste av dette er bra, men noe av det du har skrevet er serriøst noe du har funnet på selv... du må vel lese bibelen helt på nytt igjen, fordi mye av dette er piss!
en 6 fortjener du ikke!


05.01.2010 15:34

Bra!
5
anbefalinger
liksom kristendommen er fra israel så...israel er ikke i europa og det står at kristendommen var bare i europa

hei du
28.01.2010 21:35

Bra!
5
anbefalinger
hvor beffiner jesus i musikken seg hen?  Sad :-\(

øna
18.05.2010 14:20

Bra!
5
anbefalinger
bra side! godt skrevet  Smile :-\)

robban
23.05.2010 17:53

Bra!
5
anbefalinger
å syykt bra siden jeg har glemt r.l.e boka hjemme  Very Happy :-D

Silje
04.06.2010 16:12

Bra!
5
anbefalinger
Dårlig skrevet, men noe bra .
du burde ha mer informasjon

Skeptisk
04.06.2010 18:32

Bra!
5
anbefalinger
Svakt fagli innhold må jeg si.... Jeg tviler stert på at du fikk 6'er på denne :/

Yes
15.09.2010 18:11

Bra!
5
anbefalinger
Tusen takk for hjelpen!!!!!!  Smile :-\)

Takk
28.09.2010 18:24

Bra!
5
anbefalinger
Har prøve om de fem verdensreligioner Sad :-\(... Veldig bra det du har skrevet Smile :-\) Jeg tror jeg klarer meg bra Smile :-\)

joanna
24.10.2010 22:40

Bra!
5
anbefalinger
kunne godt være litt om koffår religionen er viktig  Razz :-P

JoanJett
20.03.2011 20:21

Bra!
5
anbefalinger
Tusen takk  Wink ;-\) hjalp kjempe mye.

!!!!!!
30.04.2011 17:07

Bra!
5
anbefalinger
Hvilke to andre betegnelser ble brukt på jøder for 3 000- 4 000 år siden?
Hebreere og Israelitter.
Når ble Israelittenes muntlige overleveringer for første gang skrevet ned?
Ca. 1 000 år F. Kr.
Hvor mange bøker består bibelen av?
66 bøker.
Hvor mange bøker består Det gamle testamente av?
39 bøker.
Hvor mange bøker består Det nye testamente av?
27 bøker.
Hvilke bøker består Det gamle testamente av?
- 5 Mosebøker
- 12 historiske bøker
- 6 poetiske bøker
- 16 profetbøker
Hvilke bøker består Det nye testamente av? - 4 evangelier
- Apostlenes gjerninger
- 13 Paulusbrev
- 8 alminnelige brev
- Johannes åpenbaring
Hva er de viktigste forskjellene på GT og NT?
GT: - f.kr
- Vi vet ikke hvem som har skrevet Det gamle testamente.

NT: - e.kr
- Vi vet hvem som har skrevet dem
Hva betyr ordet pakt?
Pakt betyr avtale eller overenskomst.
Hva er frelseshistorien?
Frelseshistorien er pakten som Jesus stiftet mellom Gud og menneskene.

Det er den røde tråden i Bibelens hellige skrifter,

Kjernen i Kristendommen.

Hva er den viktigste pakten innen Kristendommen? Den Gud opprettet mellom Jesus og menneskene.

Hva heter jødenes bibel?
Tanach.Fortell kort om Moses’ fødsel og oppvekst.
Moses ble født på en tid hvor den regjerende egyptiske farao hadde kommandert at alle guttebarn som ble født av en israelitt i egyptisk fangenskap skulle la drepes ved å druknes i Nilen.

Moses’ mor holdt ham skjult i tre måneder, men etter det kunne hun ikke holde ham skjult lenger.

Derfor tok hun en kiste av papyrusrør til ham, som hun dekket med jordbek og tjære. Så la hun gutten oppi og satte kisten i sivet ved Nil-bredden.

Søsteren til Moses stod et stykke unna for å se hvordan det gikk med ham.
Faraos datter kom ned til elven for å bade, og det var da hun fikk øye på kisten i sivet og sendte trellkvinnen sin for å hente den.
Søsteren til Moses dukket opp/frem og spurte faraos datter om hun skulle finne en amme til barnet. (Det var vanlig på den tiden at rikfolk hadde noen til å gi babyene morsmelk). Faraos datter tok imot tilbudet, og da ble moren til Moses amme for sin egen sønn.

Som ung mann så han en dag hvordan en av faraos soldater mishandlet en israelittisk arbeider, og Moses ble sint og slo soldaten i hjel. Han fikk hjelp til å skjule liket, men måtte etter dette flykte ut i ørkenen og leve i skjul der.

Moses fant den brennende busken, som han fikk beskjed av Gud om at han skulle lede israelittene gjennom ørkenen.

Siinai-fjellen og tok imot de ti bud, på to steintavle.

- Adoptert av den egyptiske prinsessen.
- Vokste opp på slottet til farao.
- Slo i hjel en soldat som behandlet slavene dårlig.
- Flykte ut i ørkenen og leve i skjul.
- Brennende busken, der han møtte Gud.
- Tok imot de ti bud på Siinai-fjellet.
Hva betyr ordet Moses?
Moses betyr sønn på egyptisk.


Når ble Mosebøkene samlet?
Mosebøkene ble samlet på 400-tallet f.Kr.
Hvor i Bibelen finner vi historien om Kain og Abel?
I 1. Mosebok 4,1-16.
Fortell kort om Kain og Abel.
Kain var Adam og Evas eldste sønn.
I Første Mosebok fortelles det at Kain ble sjalu på Abel når Gud tok imot Abels offergave, men ikke Kains.

Da bestemte Kain seg for å drepe broren sin, og det gjorde han.

Gud visste godt hva han hadde gjort, og da bestemte han seg for at Kain skulle være hjemløs og fredløs på jorden, Gud sa også til Kain at ingen kom til å slå ham i hjel, for hvis noen gjorde det kom det til å bli hevnes sju ganger.

Da satte Gud et merke på Kain, slik at ingen som møtte ham skulle drepe ham.

Hvor i Bibelen finner vi Urhistorien?
I 1. Mosebok 1,1-11

Hva forteller Urhistorien om, og hva er den? Urhistorien forteller om hvordan verden ble til og ordnet fra begynnelsen av.

Det er noe som er veldig gammelt.

Hva betyr navnet Abraham?
Abraham betyr stor far.

Fortel- - l om Guds pakt med Abraham.
Abraham settes på prøve fordi Gud vil se om Abraham frykter ham.

Abraham blir bedt om å ofre sønnen sin, Isak, som er det kjæreste han har. Dette tar Abraham tungt, men lydig som han er gjør han som Herren har befalt ham.

Da de er fremme til stedet Gud hadde valgt ut lager Abraham alteret og veden legges klar, deretter binder han Isak og plasserer han oppå alteret.
Han tar fram kniven og er klar til å ofre sønnen, men da dukker Herrens engel opp og hindrer han fra å gjennomføre offerhandlingen. Abraham kikker opp og får se en vær, som han i stede ofrer til Gud.

Engelen gir Abraham et løfte på vegne av Gud der han sier at Abrahams ætt skal bli like tallrik som stjernene på himmelen. Abraham består Guds prøve, og viser med dette Gudsfrykt. Guds prøve, og

viser med dette Gudsfrykt.
Hva er tegnet på denne pakten?
Tegnet på denne pakten var at alle guttebarn skulle omskjæres.

Hvem var Isak og Jakob?
Sønn av Abraham og Sara. Isak giftet seg med Rebekka og fikk sønnene Esau og Jakob.

Jakob var Isaks sønn.

Fortell kort om Rebekka.
Rebekka er i Bibelen hustruen til Isak og mor til Esau og Jakob.

Rebekka var den piken Gud sendte til Isak, hun tilbød den reisende og kamelene hans vann.
Til slutt gav han henne en gullring og to armbånd av gull som takk for vennligheten, men det var ikke vanlige gaver. Det var forlovelsesgaver.


Fortell om hvordan Jakob fikk velsignelsen av Isak.

En dag Esau kom hjem fra markene, var han sulten og utkjørt.
Jakob hadde akkurat kokt en velluktende suppe. Da solgte Esau førstefødselsretten til broren sin for en tallerken linsevelling.

Senere lurte Jakob seg til farens velsignelse slik at Jakob ble israelittenes tredje stamfar

Sander
23.01.2012 02:17

Bra!
5
anbefalinger
denne teksten ville jeg gitt en -4 om du var HELDIG! Det skal handle om historien og opprinnelsen til kristendommen, det gjør den ikke.. den handler om ting som bibelen, "hellige ord" og forskjellige syn på ting. det er ikke relevant til din oppgave. jeg skriver om kristendommen, og jeg ville ikke skrevet mye av det der viss jeg satser på mer enn en 3'er!!!

Helene
19.03.2012 04:41

Bra!
5
anbefalinger
Ehm tviler på at du fikk en 6... Da må du være i 8.klasse om det skulle være så. Men ellers tror jeg bare du har skrevet at du har fått det, for at teksten skal virke relevant og bra, når den egentlig ikke er det.

helene
20.03.2012 20:41

Bra!
5
anbefalinger
tusen takk for hjelpen  Very Happy :-D

stian svenning e homo
30.04.2015 12:37

Bra!
5
anbefalinger
Kjæmpe bra

Synne og freja
27.04.2016 09:55

Bra!
5
anbefalinger
Dette var en veldig legit side uansett om den ble skrevet i 2004 DA MCR VAR FORTSATT SAMMEN men takk for at du tok tid for å skrive dette PHAN IS REAAAL PEACE OUT

FRYNNE
29.04.2016 12:24

Bra!
5
anbefalinger
HEIIIIIIIII LOL TAKK FOR DETTE MCR ER BEST LZM OG P!ATD OGSÅ DAA MEN JEG SAVNER MCR VELDIG MYE OG PHAN ER FORTSATT REEEEEAAAAL KILLJOYS MAKE SOME NOISEEEEE

lalla
20.05.2009 10:42

Bra!
4
anbefalinger
Tusken takk den hjalp meg til RLE prosjektet mitt

Petters
27.05.2009 12:04

Bra!
4
anbefalinger
Jeg gjorde det om til mine egene ord.. Å da fikk jeg faktisk 5+  Razz :-PPPP
Tusen Millioner takkk!!!!!!!!!!!  Smile :-\) Smile :-\) Helt rå side

Catrine
28.05.2009 22:20

Bra!
4
anbefalinger
Heia  Smile :-\)
Sykt bra du skriver, skikkelig flink!  Smile :-\)
Jeg låner en del av dine settninger, er ikke så flink på å gjøre det om til egne ord åsånn ;p
ps: 6er.. det er jo kanon bra!  Very Happy :-D
Stå på!

Siren
09.06.2009 08:35

Bra!
4
anbefalinger
Megabra side!! Den hjalp meg virkelig på RLE muntlig eksamen, så tusen tusen hjertelig takk!!!

Robin Eldnes
13.08.2009 01:33

Bra!
4
anbefalinger
Takk  Very Happy :-D

anonym
28.08.2009 09:44

Bra!
4
anbefalinger
takk Razz :-P

Jenta
29.09.2009 21:09

Bra!
4
anbefalinger
På det nye testamentet, hvorfor begynner det med; Det gamle testamenter handler.........  Confused :-\? Confused :-\?

-.-
04.11.2009 06:39

Bra!
4
anbefalinger
Dårlig tekst det her.

Robin Eldnes
04.11.2009 06:42

Bra!
4
anbefalinger
Jeg er en stor taper av en nerd.

Random
19.11.2009 04:02

Bra!
4
anbefalinger
copy > paste, mye bra, mye dårlig. Og til alle godtroende ovenfor, sjekk i allefall fakta før dere kopierer oppgaven å leverer den, desutten ville jeg aldri gitt 6 på dette

Jenta
07.12.2009 17:33

Bra!
4
anbefalinger
Mye bra, men kunne godt tatt med noe om kristen kunst, musikk og arkitektur  Smile :-\)

...
08.12.2009 18:57

Bra!
4
anbefalinger
når oppstod kristendommen, og hvor ?

anonym
10.12.2009 16:59

Bra!
4
anbefalinger
dette var bra syns jeg Smile :-\) Smile :-\)!!!


06.01.2010 21:21

Bra!
4
anbefalinger
Det er veldig bra skrevet faktisk! Vi skal lage en powerpoint om det så det er lett og fynne faktasetninger!

yaw man
08.02.2010 18:24

Bra!
4
anbefalinger
funket bra det  Smile :-\) men kunne stått litt mer om kristendommen de siste 500 åra  Razz :-P

prest
22.02.2010 18:23

Bra!
4
anbefalinger
dette er en dårlig oppgsve det er ikke mye som er rett hilsen pret i froland kirke

Skolelei gutt :)
02.04.2010 21:32

Bra!
4
anbefalinger
Du hjelp meg mye her  Very Happy :-D
Takk For Det  Surprised :-o

MO
02.05.2010 15:49

Bra!
4
anbefalinger
halla, jeg har det jeg trenger til imorgen men mangler en ting Sad :-\(

høytider i kristendommen.det er berre den jeg mangler

Ceccibessi.blogg.no
14.02.2011 20:15

Bra!
4
anbefalinger
Tuuuuuuuuuuuusen takk dette hjalp syyyykt mye, men det er kjedelig. Men jeg hater jo rle, men kjempebra ; D


23.03.2012 08:39

Bra!
4
anbefalinger
Tusen takk for hjelpen Smile :-\)

Fritjof Nansen
22.11.2012 09:50

Bra!
4
anbefalinger
Takk for hjælpa, va itj akkurat bortkasta nei!

anonymous er her for å hjelpe folk
19.11.2013 15:53

Bra!
4
anbefalinger
Hvilke to andre betegnelser ble brukt på jøder for 3 000- 4 000 år siden?
Hebreere og Israelitter.
Når ble Israelittenes muntlige overleveringer for første gang skrevet ned?
Ca. 1 000 år F. Kr.
Hvor mange bøker består bibelen av?
66 bøker.
Hvor mange bøker består Det gamle testamente av?
39 bøker.
Hvor mange bøker består Det nye testamente av?
27 bøker.
Hvilke bøker består Det gamle testamente av?
- 5 Mosebøker
- 12 historiske bøker
- 6 poetiske bøker
- 16 profetbøker
Hvilke bøker består Det nye testamente av? - 4 evangelier
- Apostlenes gjerninger
- 13 Paulusbrev
- 8 alminnelige brev
- Johannes åpenbaring
Hva er de viktigste forskjellene på GT og NT?
GT: - f.kr
- Vi vet ikke hvem som har skrevet Det gamle testamente.

NT: - e.kr
- Vi vet hvem som har skrevet dem
Hva betyr ordet pakt?
Pakt betyr avtale eller overenskomst.
Hva er frelseshistorien?
Frelseshistorien er pakten som Jesus stiftet mellom Gud og menneskene.

Det er den røde tråden i Bibelens hellige skrifter,

Kjernen i Kristendommen.

Hva er den viktigste pakten innen Kristendommen? Den Gud opprettet mellom Jesus og menneskene.

Hva heter jødenes bibel?
Tanach.Fortell kort om Moses’ fødsel og oppvekst.
Moses ble født på en tid hvor den regjerende egyptiske farao hadde kommandert at alle guttebarn som ble født av en israelitt i egyptisk fangenskap skulle la drepes ved å druknes i Nilen.

Moses’ mor holdt ham skjult i tre måneder, men etter det kunne hun ikke holde ham skjult lenger.

Derfor tok hun en kiste av papyrusrør til ham, som hun dekket med jordbek og tjære. Så la hun gutten oppi og satte kisten i sivet ved Nil-bredden.

Søsteren til Moses stod et stykke unna for å se hvordan det gikk med ham.
Faraos datter kom ned til elven for å bade, og det var da hun fikk øye på kisten i sivet og sendte trellkvinnen sin for å hente den.
Søsteren til Moses dukket opp/frem og spurte faraos datter om hun skulle finne en amme til barnet. (Det var vanlig på den tiden at rikfolk hadde noen til å gi babyene morsmelk). Faraos datter tok imot tilbudet, og da ble moren til Moses amme for sin egen sønn.

Som ung mann så han en dag hvordan en av faraos soldater mishandlet en israelittisk arbeider, og Moses ble sint og slo soldaten i hjel. Han fikk hjelp til å skjule liket, men måtte etter dette flykte ut i ørkenen og leve i skjul der.

Moses fant den brennende busken, som han fikk beskjed av Gud om at han skulle lede israelittene gjennom ørkenen.

Siinai-fjellen og tok imot de ti bud, på to steintavle.

- Adoptert av den egyptiske prinsessen.
- Vokste opp på slottet til farao.
- Slo i hjel en soldat som behandlet slavene dårlig.
- Flykte ut i ørkenen og leve i skjul.
- Brennende busken, der han møtte Gud.
- Tok imot de ti bud på Siinai-fjellet.
Hva betyr ordet Moses?
Moses betyr sønn på egyptisk.


Når ble Mosebøkene samlet?
Mosebøkene ble samlet på 400-tallet f.Kr.
Hvor i Bibelen finner vi historien om Kain og Abel?
I 1. Mosebok 4,1-16.
Fortell kort om Kain og Abel.
Kain var Adam og Evas eldste sønn.
I Første Mosebok fortelles det at Kain ble sjalu på Abel når Gud tok imot Abels offergave, men ikke Kains.

Da bestemte Kain seg for å drepe broren sin, og det gjorde han.

Gud visste godt hva han hadde gjort, og da bestemte han seg for at Kain skulle være hjemløs og fredløs på jorden, Gud sa også til Kain at ingen kom til å slå ham i hjel, for hvis noen gjorde det kom det til å bli hevnes sju ganger.

Da satte Gud et merke på Kain, slik at ingen som møtte ham skulle drepe ham.

Hvor i Bibelen finner vi Urhistorien?
I 1. Mosebok 1,1-11

Hva forteller Urhistorien om, og hva er den? Urhistorien forteller om hvordan verden ble til og ordnet fra begynnelsen av.

Det er noe som er veldig gammelt.

Hva betyr navnet Abraham?
Abraham betyr stor far.

Fortel- - - l om Guds pakt med Abraham.
Abraham settes på prøve fordi Gud vil se om Abraham frykter ham.

Abraham blir bedt om å ofre sønnen sin, Isak, som er det kjæreste han har. Dette tar Abraham tungt, men lydig som han er gjør han som Herren har befalt ham.

Da de er fremme til stedet Gud hadde valgt ut lager Abraham alteret og veden legges klar, deretter binder han Isak og plasserer han oppå alteret.
Han tar fram kniven og er klar til å ofre sønnen, men da dukker Herrens engel opp og hindrer han fra å gjennomføre offerhandlingen. Abraham kikker opp og får se en vær, som han i stede ofrer til Gud.

Engelen gir Abraham et løfte på vegne av Gud der han sier at Abrahams ætt skal bli like tallrik som stjernene på himmelen. Abraham består Guds prøve, og viser med dette Gudsfrykt. Guds prøve, og

viser med dette Gudsfrykt.
Hva er tegnet på denne pakten?
Tegnet på denne pakten var at alle guttebarn skulle omskjæres.

Hvem var Isak og Jakob?
Sønn av Abraham og Sara. Isak giftet seg med Rebekka og fikk sønnene Esau og Jakob.

Jakob var Isaks sønn.

Fortell kort om Rebekka.
Rebekka er i Bibelen hustruen til Isak og mor til Esau og Jakob.

Rebekka var den piken Gud sendte til Isak, hun tilbød den reisende og kamelene hans vann.
Til slutt gav han henne en gullring og to armbånd av gull som takk for vennligheten, men det var ikke vanlige gaver. Det var forlovelsesgaver.


Fortell om hvordan Jakob fikk velsignelsen av Isak.

En dag Esau kom hjem fra markene, var han sulten og utkjørt.
Jakob hadde akkurat kokt en velluktende suppe. Da solgte Esau førstefødselsretten til broren sin for en tallerken linsevelling.

Senere lurte Jakob seg til farens velsignelse slik at Jakob ble israelittenes tredje stamfar

lol
19.01.2014 16:59

Bra!
4
anbefalinger
thx


15.05.2014 09:52

Bra!
4
anbefalinger
veldig god side, jeg likte den gode mengden med fakta!


09.03.2015 19:54

Bra!
4
anbefalinger
ouf grovt wallah norsken er på topp you like freaking my hair

ANONYM
02.06.2015 19:52

Bra!
4
anbefalinger
Ganske bra stil, men det burde ikke bli gitt en 6'er. H*n har skrevet ganske lite, og utyper dessverre nesten ingenting. Noe bra fakta, ellers ikke fornøyd :/

Gud
30.11.2016 09:12

Bra!
4
anbefalinger
Dere har sviktet meg. Jeg, Gud den allmektige vil skape Ragnarok hvis dere ikke finner den rette. Dere har 20 år.

KåreBob
16.06.2009 23:36

Bra!
3
anbefalinger
Veldig bra tekst, men vil bare legge til at Begravelsen/Gravferden IKKE er et hellig sakrament av den grunn at kristne ser på døden som en fiende, og som et symbol på alt som bryter livet ned.
Ellers var oppgaven bra

en som er irritert
12.05.2014 09:07

Bra!
3
anbefalinger
Kjære Gud jeg har det godt.. Takk for alt som jeg har fått.. Jeg fikk en 1'er !!

noe
06.11.2015 18:58

Bra!
3
anbefalinger
Får fortsatt ikke vite noe om opprinnelsen

Janani Mustafa
10.11.2015 19:24

Bra!
3
anbefalinger
this is good, I really learnt something!

Hamad Mustafa Sketik
11.11.2015 19:44

Bra!
3
anbefalinger
LOL
det her hjalp meg asz....
En gutt fra romsås


04.03.2016 09:00

Bra!
3
anbefalinger
Veldig bra nettside, hook meg opp på email

Mor di
16.10.2017 10:30

Bra!
3
anbefalinger
løk

Mash Muth
09.03.2018 09:54

Bra!
3
anbefalinger
Someone once told me that the world would turn me around
I\'m not a sharp tool in the shed
She looked a dumb finger and a stick
In the form of \"L\" at the forefront
They have begun for years to come and do not stop coming
Focus on the rules and I started the pitch
It did not make sense not to have fun
Your brain becomes smart, but the head becomes stupid
I work so hard to see that
So what\'s wrong with taking the streets?
You will never know if you do not go
You will never shine if you do not
Hey now, you\'re a star, play the game, go play
Hi, you\'re a rock star, get a shov, you pay
And all this silly is gold
Only shooting stars cross the mold
It\'s a cool place and they say it\'s getting cooler
Now you\'re in the bundle, wait until you get older
However, meteor people pray that they differ
Judging by the hole on the satellite image
Ice skating becomes fairly thin
The water is heated, so you can swim
My world is set on fire, what about yours?
I like it so much and I\'m never bored
Hey now, you\'re a star, play the game, go play
Hi, you\'re a rock star, get a shov, you pay
All this silly is gold
Only shooting stars cross the mold
Hey now, you\'re a star, play the game, go play
Hi, you\'re a rock star, get a show, you get paid
And all this silly is gold
They\'re just shooting stars
Someone once asked if I could reserve some gas changes?
I gotta get out of here
I said what the concept is
I could have some fuel
And we could all use a little change
Well, the years start to come and do not stop coming
Focus on the rules and I started the pitch
It did not make sense not to have fun
Your brain becomes smart, but the head becomes stupid
I work so hard to see that
So what\'s wrong with taking the streets?
You will never know if they do not go (go!)
You will never shine if you do not
Hey now, you\'re a star, play the game, go play
Hi, you\'re a rock star, get a shov, you pay
And all this silly is gold
Only shooting stars cross the mold
And all this silly is gold
Only shooting stars cross the mold

Popu
12.05.2014 09:11

Bra!
2
anbefalinger
Dette her var supert, må jeg sii..WOOOOOOOOOOOOW. jeg elsker dette

Benjamin og flolo
11.02.2016 09:36

Bra!
2
anbefalinger
tusen takk for hjelpen!  Very Happy :-D

mora di
18.05.2016 12:32

Bra!
2
anbefalinger
lolololololololololol

Google Overseter
13.06.2016 13:32

Bra!
2
anbefalinger
Bra!

meg
30.11.2016 08:49

Bra!
2
anbefalinger
kunne stått noe om frelse


03.04.2017 09:34

Bra!
2
anbefalinger
FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFUCK DA POLICE

allahuwakbar
20.02.2020 10:14

Bra!
2
anbefalinger
kjempe bra

Kristoffer Karsten Kristensen
26.03.2017 16:24

Bra!
1
anbefalinger
Johan, det er bare en spøk. lol


28.03.2017 22:36

Bra!
1
anbefalinger
kjempe bra tekst!  Very Happy :-D men hadde vært fint med litt fakta om treenigheten innenfor kristendom .  Smile :-\) hilsen en som lager faktahefte om kristendom i krle !

Bjørn Ivar
06.04.2017 12:40

Bra!
1
anbefalinger
sykt hjelpsom side!!!!!!

Inator
02.05.2017 22:41

Bra!
1
anbefalinger
Hva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6++

LOL
19.10.2017 13:44

Bra!
1
anbefalinger
Hello, veldig bra tekst, mye fakta, men det heter ikke KRL, men KRLE!!!!!

Roblox pro 69
30.11.2017 10:35

Bra!
1
anbefalinger
Bra side jeg spilte roblox i mens jeg leste


30.11.2017 10:35

Bra!
1
anbefalinger
For noen løker jeg er terrorist din baasj

Pedo6969=
30.11.2017 10:36

Bra!
1
anbefalinger
jeg studerte unger mens jeg leste denne

SUG Meg 69
30.11.2017 10:38

Bra!
1
anbefalinger
Hei sug meg

hei
30.11.2017 10:39

Bra!
1
anbefalinger
sssssssssssssssssssssssss
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+

Johan
22.03.2017 22:29

Bra!
0
anbefalinger
En liten kommentar til "KKK".
Få deg ut av verden  Smile :-\)

Swag
04.06.2017 15:57

Bra!
0
anbefalinger
BRUH!

ostepop
13.02.2019 21:56

Bra!
0
anbefalinger
2019, noe av det du skriver er dritt bra men, mange av det er også dårlig. du skriver bra men samenling med annen religion slik vi lesere får inntrikk på det

bitch ass
13.02.2019 21:58

Bra!
0
anbefalinger
hey. ku Klux klan bitch

allahuwakbar
21.02.2020 11:31

Bra!
0
anbefalinger
takk jeg fikk 6


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.119 sec - 1 pageviews