Søk i stiler
 

Kristendommen


Handler om kristendommens historie og opprinnelse. Prosjekt i KRL.

Karakter: 6

Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:18.05.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kristendom
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookKristendommen blir kalt verdensreligionen fordi du finner den over hele verden og alle har lov og bli en del av den. På 1500 tallet fantes kristendommen bare i Europa mens den nå på litt over 500 år finnes over hele verden. Kristendommen blir sett på som den viktigste religionen i Norge i snart 1000 år, og de fleste som bor her føler seg knyttet til den.

 

Hellige bøker/tekster

Den hellige boken i Kristendommen kalles Bibelen. De fleste som tror på Kristendommen ser på den som Guds ord til menneskene. Bibelen er delt inn i to deler, det gamle og det nye testamentet.

 

Det gamle testamentet:

Samme innhold i det gamle testamente i den lutherske kirke som i jødenes Tanach. Det gamle testamentet innholder frelsehistorier fra gud til menneskene. Er en åpenbaring av guds ord for de kristne.

 

Det nye testamentet:

Det gamle testamentet handler først og fremst om Jesus liv og lære og historien til den første kristne kirken. I følge kristne er Jesus guds sønn og mellommannen mellom gud og menneskene. Jesus blir sett på som kjernen i den kristne tro fordi de mener han tok på seg alle synder og døde på korset for menneskenes skyld. Han sto opp igjen og ved å overvinne døden har han for alltid forsonet gud og menneskene. Alle som tror på dette vil motta Guds frelse og ha evig liv. Det nye testamentet er også viktig for hvordan kristne skal leve.

 

Det finns også andre viktige skrifter innenfor kristendommen. Trosbekjennelsen og de andre bekjennelseskriftene er med på og gi grunnlaget for de forskjellige kirke samfunnene. Augsburgske bekjennelsen er ett viktig skrift i Den norske kirke. Det sammenfatter reformatorens lære på den tiden. De ulike kirkesamfunnene legger forskjellig vekt på hvor viktig den kirkelige tradisjonen er.

 

Hellige byer, statuer og kunst

Betlehem blir sett på som Jesus fødested. Kristen by med mange kirker og templer. Ble i gamle testamentet kalt Efrata som betyr fruktbar. Sett på som Davids by for familien hans ble født der.

 

Jerusalem er blitt en hellig by for muslimer, jøder og kristne. Der finner du klagemuren , den hellige gravs kirke, klippemoskeen og mange flere viktige minnesmerker. Blir av noen også kalt ”Davids by” for han inntok byen ca 1000 år f.kr.

 

I de fleste kristne kirker er det bilder som viser historiske hendelser i fra det nye og det gamle testamentet, og dette er nesten den eneste typen kunst du finner i kristendommen. Bildene er malt av forskjellige maler, og fargene har en helt egen symbolikk. Ett veldig kjent bilde er ”Dommens Dag” av Michelangelo som i dag finnes i det sixtinske kapell i Roma. Men rundt om i hele verden finner du statuer som har kristne kjennetegn. Det kan være statuer av engler og andre kristne personer som representerer en del av det kristne i hverdagen.

 

Hellige Ord innenfor Kristendommen

Nåde: Til givende kjærlighet fra gud.

Åpenbaring: Tror/religiøs erfaring at du står ansikt til ansikt med gud, og mottar budskap direkte fra han.

Synd: Kristent moralgrep. Når du har syndet har du gjort noe ulovelig som gud ikke  tillater.

Frelse: Når du får frelse har du gjort opp og eventuelt bedt til gud om frelse/tilgi deg fra dine synder, og du tror på Jesus som Guds sønn den enbårne.

Jesus: ”Guds frelser” og ”Messias”, de mener han skal komme tilbake og dømme levende og døde.

 

Det fins sikkert flere hellige ord innenfor kristendommen, men disse er de mest sentrale og er viktigst for de kristne og deres tro.

 

Synet på Gud

I Kristendommen finnes det bare en Gud, og han blir sett på som skaperen av alt og allmektig. Ifølge Kristendommen er gud en og udelelig, men han har visst seg på flere måter. Det som faderen, sønnens og Den Hellige Ånd. De kristne mener også man kan se på alt det gode og fine på jorda og da se ett bilde av hvordan Gud var. Han beskrives som rettferdig og trofast, men en som straffer de som ikke holder sin del av avtalen med han.

 

Det onde i verden mener vi kommer av det menneskene gjør, og ikke burde ha gjort. De mener at mennesket er født med synd, en vilje til og handle mot gud. Men Gud står mot med kjærlighet, og det gode mennesket gjør, er et resultat av at mennesket er skapt i guds bilde.

 

Synet på menneskene

Kristendommen mener at mennesket er skapt i Guds bilde, og at alle og enhver er noen fantastiske skapninger. Mennesket er skapt i fellesskap med gud, og at mennesket har rett og kan synde, men får tilgivelse og frelse bare han/hun tror på Jesus Kristus og hans tro.

 

Kvinner og likestilling

Kristendommen blir sett på som kvinne undertrykkende, kvinnefiendtlig og den mener kvinnene er underlagt mannen. Ifølge bibelen har ikke kvinnene rett til og åpne munnen i kristne forsamlinger og heller ikke få jobb i religiøse omgivelser, men i den Norske kirke er kvinner i dag likestilt. Kvinner har lov til og bli prester og har lov til og tale i kristelige forsamlinger. Dette er mest trolig gjort fordi at kirken må tilpasse seg samfunnet den skal hente tilhengere i, og ikke fordi at kirken ønsker det.

 

Forbudt og påbudt

I dag i kristendommen er det meste lov, men ting som ikke blir sett på som lov er lov er blotting, avgudsdyrkelse. Dette fordi det peker i helt motsatt retning av det kristendommen representerer. I senere tid da kristendommen kom ble det også forbudt og drive trellehold (ha slaver), og en mann fikk bare lov å ha en kone. I kristendommen finner du ikke noe som er påbudt, men de har spesielle regler og lover som de vil at du skal leve etter. Som og tro på Jesus Kristus som Guds enbårne sønn våre herre osv..

 

De hellige sakramentene i kristendommen

Dåp:

Dåp innenfor Kristendommen blir sett på som frivillig. De som døpes går inn i ett kristne liv i den norske kirke og må leve ett liv i kristent tro. Melder foreldrene at barnet skal døpes bør det helst være døpt før det har fylt 3 måneder gammel. Men du kan også døpe deg senere i livet. De som døpes får også faddere. Minimum 2 og maks 6 , de må ha fylt 15 år. Fadderne påtar seg viktige oppgaver i barnets kristne oppdragelse og skal være tilstede for barnet helt til det kan ta vare på seg selv.

 

Konfirmasjon:

Enda en hellig handling innen kristendommen er kalt konfirmasjon. Konfirmasjon skal markerer overgangen fra barn til voksen. I de katolske landene har tradisjonene utviklet seg litt forskjellig så der kan du konfirmeres fra du er sju år og opptil 15-16 år. Mens i Norge er det vanlig og konfirmere seg siste året på ungdomsskolen. For og få konfirmert seg må du delta i så mange gudstjenester og ha den undervisningen du skal ha i følge kirke samfunnet der du kommer fra. Selve konfirmasjonen er en egen gudstjeneste. Alle elevene møtes ved alteret og får hånda til presten lagt på hode mens han/hun ber en bønn for de.

 

Ekteskapet:

Ekteskapet blir sett på som en sentral og viktig handling. Selve ekteskapet i kristendommen kom på 1000 tallet. Før var det lov og gifte seg sivilt men kirken kom med nye lover som sa at ekteskap inngåelsen skulle ta stedi kirken, med unntak fra jødedommen og islam. Men på slutten av 1700 tallet ble det opphevet nok en gang og det ble lov å gifte seg sivilt igjen. Ulike skikker fra land til land angående ekteskap. Eks: ikke lov og se brudgommen eller kjolen dagen før bryllupet.

 

Begravelse:

Begravelse i den kristne kirke er en gudstjenestelig handlig der det blir lest fra bibelen , bønn og taler. Før liket eventuelt graves ned er det jordpåkastelse der presten sier ”fra jord er du kommet, til jord skal du bli. Av jorden skal du igjen oppstå” og kaster 3 ganger jord på kisten.

 

Rent/urent?

Kristendommen har ingen regler for dette, men de forskjellige kirkesamfunnene har forskjellige regler og tradisjoner som skal leves etter.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

meg
15.11.2005 17:53

Bra!
88
anbefalinger
tusen tusen takk!!  Smile :-\)

prinsesse
19.12.2005 19:21

Bra!
74
anbefalinger
denne siden er råå bra!takk for hjelpen....

Student
24.04.2006 17:42

Bra!
74
anbefalinger
Skal lage hefte om kristendommen, må få 3+ altså hallo... hvis jeg ikke får nokk fra dette til 3+, da er det læreren som jeg vet ikke liker meg, som har gjort dette mot med  Smile :-\) dette vil gi mye hjelp til heftet som skal være ferdig om 1 dag hehe.virkelig bra jobbet, noen burde utnyttet dette til noe stort kanskje?  Wink ;-\) gl & hf
kanskje det mangler noe, men jeg klager ikke og ikke har jeg sett så etter og det intresserer meg ikke. bare leste kommenater om det. men men... hilsn Oslo student.

l o t t e
27.11.2005 17:02

Bra!
71
anbefalinger
tusen takk for god hjelp.. --,--@

:D
03.01.2006 18:20

Bra!
51
anbefalinger
veeeldig hjelpsom denne stilen var da Smile :-\) Tusen takk til deg som har skrevet den Smile :-\)

krizz
23.01.2006 18:11

Bra!
47
anbefalinger
andreas helgesen se om du klarer bedre selv da .......takk for denne siden den var dritt bra ....fikk litt hjelp til framføringen min  Smile :-\) takk takk


02.06.2005 17:48

Bra!
45
anbefalinger
Mega bra side azz..!!!
Har k.r.l fremføring imorgen..HuuH*dette hjalp azza =D
Kozz  Smile :-\)

th
28.02.2006 20:36

Bra!
44
anbefalinger
tuuuuuuuuusen takk for denne siden den hjalp virkelig til i krl prosjektet mit Smile :-\) så 1000takk Smile :-\) Smile :-\)

whoho
21.11.2004 13:07

Bra!
41
anbefalinger
braaa side!! 6 jooo Smile :-\) kunne godt stått litt mer om hva slags tekster GT og NT inneholder, men d var kanskje ik en del av oppgaven, ellr?? Smile :-\)

gakk
16.06.2005 02:56

Bra!
41
anbefalinger
TAKK!

Peewee
24.01.2005 13:45

Bra!
38
anbefalinger
Mangler en hel del, men alle monner drar... Smile :-\)

schait!!
15.03.2005 19:06

Bra!
38
anbefalinger
døds bra. mangler noe men bra side Wink ;-\) hjalp meg i en innlevering Razz :-P hehehehe

naai
24.01.2006 17:21

Bra!
35
anbefalinger
thnx! love it!

KAVE
13.05.2006 14:16

Bra!
35
anbefalinger
dene siden hjalp meg virkeli..vi har muntli prøve examen på mandag, å krl er ikke min sterke side..så du/dere har hjulpet meg MASSE Smile :-\) thænks

Papaja
05.10.2005 10:41

Bra!
33
anbefalinger
Heihei=0)
dette var en bra side, 6..dæken, det er bra! jeg bare lurte på om hvorfor du ikke har skrevet noe om høytider blandt kristendom..ellers så va siden suuuper Smile :-\)

Camilla
02.03.2006 11:13

Bra!
33
anbefalinger
Denne siden ruler jalp mg mye når jg skulle skrive to sider om kristendommen dere ruler thihih

Zikey
28.03.2006 19:22

Bra!
33
anbefalinger
Takk skal du fama ha Very Happy :-D Da har jeg en fin inlevering Wink ;-\) lungt!!!

=D
28.04.2006 12:10

Bra!
33
anbefalinger
Fettbra! Bruka nyttig hær å hent t en oppgave på skola! Wink ;-\) Wink ;-\) Very Happy :-D Very Happy :-D

Babe
07.02.2006 13:07

Bra!
32
anbefalinger
Syns det var litt lite jeg.... Mye man vet fra før av liss....


07.06.2005 14:14

Bra!
31
anbefalinger
er det mange lærere(sensorer) sm vetom dette jeg har tengt og begynne med eksamen noså tengte jeg skule bruke dette det edet lurt eller Razz :-P????

REDET!!!
02.02.2005 19:21

Bra!
30
anbefalinger
Tusen takk!!! Jeg har Krl framføring i morgen og jeg har ikke begynt, men med dette så kommer jeg sikkert til å få en 5+ eller noe såntt!!! jævlig bra gjort!!!

hvem vet?
06.06.2006 11:13

Bra!
30
anbefalinger
Det er jo 2% av folk som legger inn kommentarer her som ikke kan skrive ordentlig bokmål! Lær dere norsk da  Razz :-P

ii
07.03.2006 20:25

Bra!
29
anbefalinger
takk, veldig bra!

:D
18.04.2005 17:12

Bra!
27
anbefalinger
denne sida var til god hjelp!!!!!!!

takk =]
06.05.2005 09:49

Bra!
27
anbefalinger
tusen sinsykt for at dere hadde denne sia ellers hadde jeg strøki assa! nå står jeg i krl !!!! takk =]

Antonie
15.06.2005 10:30

Bra!
26
anbefalinger
dette var kanskje litt hjelp i. du mangler en od del om både det gt og dt. samtidig var det veldig rett fram og ikke mange spørsmål å stille seg etterpå. ergo: det kunne og burde vert litt bedre Wink ;-\) ikke vondt ment da. men for å si det slik; jeg kunne ha brukt det som et start materiale til en framføring, men ville ha puttet inn og trukket fra en del Wink ;-\)

moa
06.10.2005 10:21

Bra!
26
anbefalinger
det kunne kanskje stått litt mer om hverrdagen til kristendommen.. om hvordan de har det til vanelig på en helt vanelig hverdag.. hehe har om det Razz :-P men denne siden var driit bra!!

Mumsisen
02.11.2005 18:03

Bra!
26
anbefalinger
Kjempebra sie redda mæ skikkeli her...............skull finn ting som e hellig innenfor kristendommen...........tusentakk!!! Surprised :-o) åsså slepp æ å skriv om åsså for d e jo så bra skreve

Folk
26.01.2006 14:15

Bra!
26
anbefalinger
knall sie ;D

anonym
02.03.2006 14:51

Bra!
25
anbefalinger
hei!!
sia va drit bra,fikk my info om d æ skol ha .d va it nå om livet ætter døden ,så d va en minus. jaja

Jonas
27.04.2006 15:12

Bra!
24
anbefalinger
dette var en drit bra side! stå på Wink ;-\)

=p
27.09.2006 12:56

Bra!
24
anbefalinger
bra side, men dere kunne jo hatt med utbredelsen i verden i dag Wink ;-\)

G13
13.11.2006 18:24

Bra!
22
anbefalinger
Hva betyr ordene: Pirumfest & Harem?? trenger svar kvikt!

Meg
23.11.2006 08:43

Bra!
20
anbefalinger
Veldig bra  Smile :-\)

akkie
07.03.2007 13:37

Bra!
20
anbefalinger
TAKKER Smile :-\) dette fikk jeg bruk or på eksamen! wee! takk takk takk

psl
15.12.2006 01:37

Bra!
18
anbefalinger
Takker


01.05.2007 20:30

Bra!
16
anbefalinger
Bra stoff! Hvor fant du det? Brukte mye av stoffet i en oppgave på skolen  Razz :-P takk!!!

CC
06.05.2007 19:45

Bra!
15
anbefalinger
Bra Side, jeg har funnet alt jeg trenger til framføring om kristendommen. Jeg er ikkje helt kristen da men respekterer religionen. Knall Side Smile :-\)

anonymus
29.05.2012 19:35

Bra!
15
anbefalinger
Kul tekst... Hadde proskjkt med to andre der jeg skulle sammenligne 2 religionener. ( Vi valgte kristendommen og jødedommen).... Bra tekst, jeg brukte bare denne teksten som kilde... DU FIKK EN 6ER ELLER HVA ??? Kult, stå på videre.

Geilo


17.04.2007 20:35

Bra!
14
anbefalinger
Denna er super Very Happy :-D Mr. men hvor fant du det???

Bare meg..
02.05.2007 18:36

Bra!
14
anbefalinger
Bra skrev  Smile :-\) hjalp meg med et muntlig skoleprosjekt  Razz :-P


31.05.2007 10:53

Bra!
14
anbefalinger
kjempe kjekt hahaha .. men du hjalp meg med masse

AC\DC
10.03.2008 15:08

Bra!
14
anbefalinger
bra sije du har men eg har sett bedre


05.02.2008 16:24

Bra!
13
anbefalinger
Bra stil!
Denne hjalp mye med fakta Very Happy :-D

Kælle
10.03.2008 14:53

Bra!
13
anbefalinger
Åssen klasse fikk du 6'er i? det er masse skrive feil... men bra stoff da^^

Anonym
01.04.2008 19:10

Bra!
13
anbefalinger
Ikke så imponerende, det ser rett å slett ut som du ikke vet hva du skriver om. Det ser ut som du har kopiert alt, å prøvd å skrive det med egne ord.

anonym
03.04.2008 21:46

Bra!
13
anbefalinger
Trenger forskjeller på jødedommen og kristendommen! putt inn det så blir det bra  Very Happy :-D

anonym:
23.04.2008 21:26

Bra!
13
anbefalinger
dokker skulle hatt litt om høytidene til kristendommen

noen
07.05.2008 01:30

Bra!
13
anbefalinger
Man kofirmeres ikke siste året på ungomsskolen. Man kofirmeres det året man blir 15 altså andre året på ungdomsskolen.

maja
05.03.2009 20:41

Bra!
13
anbefalinger
mye bra, men en ganske dålig stil. Tror ikke på at du har fått 6.

anonym
10.11.2015 19:20

Bra!
13
anbefalinger
I noen deler er det utydelig, men som helhet er det bra nok for å få Høy måloppnåelse på dette, men IKKE kopier det som står her, for da lærer man ingenting. Det er bare du som lurer deg selv! Og resultatet kommer jo når du får spørsmål fra din faglærer  Smile :-\)
MVH
oslo skole elev

lene
10.12.2007 18:19

Bra!
12
anbefalinger
veldig bra side! Jeg holder på med et proskjekt med skolen, og sammenligne kristendommen og hinduismen. Denne siden hjalp meg kjempe masse.
God bless.

ABC
09.03.2008 10:49

Bra!
12
anbefalinger
Utrolig bra side  Smile :-\)

hehe
16.03.2008 10:54

Bra!
12
anbefalinger
Det står ikke noe om Gudshus da?


16.04.2008 12:20

Bra!
12
anbefalinger
Dette var en meget interesant artikkel om min religion, Jeg tror på guds sønn, amen.

anonym999
23.04.2008 08:47

Bra!
12
anbefalinger
Før jeg fant dette trodde jeg at jeg skulle stryke.... nå er jeg sikker på at jeg kommer til å få mye bedre.... tusen takk!!!!!!!

Haakpn
25.05.2009 20:53

Bra!
12
anbefalinger
En dårligere tekst om kristendommen skal man lete lenge etter. Mye feil info her ja. Dårlig skrevet var det og!

anonymous er her for å hjelpe folk
19.11.2013 15:51

Bra!
12
anbefalinger
Hvilke to andre betegnelser ble brukt på jøder for 3 000- 4 000 år siden?
Hebreere og Israelitter.
Når ble Israelittenes muntlige overleveringer for første gang skrevet ned?
Ca. 1 000 år F. Kr.
Hvor mange bøker består bibelen av?
66 bøker.
Hvor mange bøker består Det gamle testamente av?
39 bøker.
Hvor mange bøker består Det nye testamente av?
27 bøker.
Hvilke bøker består Det gamle testamente av?
- 5 Mosebøker
- 12 historiske bøker
- 6 poetiske bøker
- 16 profetbøker
Hvilke bøker består Det nye testamente av? - 4 evangelier
- Apostlenes gjerninger
- 13 Paulusbrev
- 8 alminnelige brev
- Johannes åpenbaring
Hva er de viktigste forskjellene på GT og NT?
GT: - f.kr
- Vi vet ikke hvem som har skrevet Det gamle testamente.

NT: - e.kr
- Vi vet hvem som har skrevet dem
Hva betyr ordet pakt?
Pakt betyr avtale eller overenskomst.
Hva er frelseshistorien?
Frelseshistorien er pakten som Jesus stiftet mellom Gud og menneskene.

Det er den røde tråden i Bibelens hellige skrifter,

Kjernen i Kristendommen.

Hva er den viktigste pakten innen Kristendommen? Den Gud opprettet mellom Jesus og menneskene.

Hva heter jødenes bibel?
Tanach.Fortell kort om Moses’ fødsel og oppvekst.
Moses ble født på en tid hvor den regjerende egyptiske farao hadde kommandert at alle guttebarn som ble født av en israelitt i egyptisk fangenskap skulle la drepes ved å druknes i Nilen.

Moses’ mor holdt ham skjult i tre måneder, men etter det kunne hun ikke holde ham skjult lenger.

Derfor tok hun en kiste av papyrusrør til ham, som hun dekket med jordbek og tjære. Så la hun gutten oppi og satte kisten i sivet ved Nil-bredden.

Søsteren til Moses stod et stykke unna for å se hvordan det gikk med ham.
Faraos datter kom ned til elven for å bade, og det var da hun fikk øye på kisten i sivet og sendte trellkvinnen sin for å hente den.
Søsteren til Moses dukket opp/frem og spurte faraos datter om hun skulle finne en amme til barnet. (Det var vanlig på den tiden at rikfolk hadde noen til å gi babyene morsmelk). Faraos datter tok imot tilbudet, og da ble moren til Moses amme for sin egen sønn.

Som ung mann så han en dag hvordan en av faraos soldater mishandlet en israelittisk arbeider, og Moses ble sint og slo soldaten i hjel. Han fikk hjelp til å skjule liket, men måtte etter dette flykte ut i ørkenen og leve i skjul der.

Moses fant den brennende busken, som han fikk beskjed av Gud om at han skulle lede israelittene gjennom ørkenen.

Siinai-fjellen og tok imot de ti bud, på to steintavle.

- Adoptert av den egyptiske prinsessen.
- Vokste opp på slottet til farao.
- Slo i hjel en soldat som behandlet slavene dårlig.
- Flykte ut i ørkenen og leve i skjul.
- Brennende busken, der han møtte Gud.
- Tok imot de ti bud på Siinai-fjellet.
Hva betyr ordet Moses?
Moses betyr sønn på egyptisk.


Når ble Mosebøkene samlet?
Mosebøkene ble samlet på 400-tallet f.Kr.
Hvor i Bibelen finner vi historien om Kain og Abel?
I 1. Mosebok 4,1-16.
Fortell kort om Kain og Abel.
Kain var Adam og Evas eldste sønn.
I Første Mosebok fortelles det at Kain ble sjalu på Abel når Gud tok imot Abels offergave, men ikke Kains.

Da bestemte Kain seg for å drepe broren sin, og det gjorde han.

Gud visste godt hva han hadde gjort, og da bestemte han seg for at Kain skulle være hjemløs og fredløs på jorden, Gud sa også til Kain at ingen kom til å slå ham i hjel, for hvis noen gjorde det kom det til å bli hevnes sju ganger.

Da satte Gud et merke på Kain, slik at ingen som møtte ham skulle drepe ham.

Hvor i Bibelen finner vi Urhistorien?
I 1. Mosebok 1,1-11

Hva forteller Urhistorien om, og hva er den? Urhistorien forteller om hvordan verden ble til og ordnet fra begynnelsen av.

Det er noe som er veldig gammelt.

Hva betyr navnet Abraham?
Abraham betyr stor far.

Fortel- - - l om Guds pakt med Abraham.
Abraham settes på prøve fordi Gud vil se om Abraham frykter ham.

Abraham blir bedt om å ofre sønnen sin, Isak, som er det kjæreste han har. Dette tar Abraham tungt, men lydig som han er gjør han som Herren har befalt ham.

Da de er fremme til stedet Gud hadde valgt ut lager Abraham alteret og veden legges klar, deretter binder han Isak og plasserer han oppå alteret.
Han tar fram kniven og er klar til å ofre sønnen, men da dukker Herrens engel opp og hindrer han fra å gjennomføre offerhandlingen. Abraham kikker opp og får se en vær, som han i stede ofrer til Gud.

Engelen gir Abraham et løfte på vegne av Gud der han sier at Abrahams ætt skal bli like tallrik som stjernene på himmelen. Abraham består Guds prøve, og viser med dette Gudsfrykt. Guds prøve, og

viser med dette Gudsfrykt.
Hva er tegnet på denne pakten?
Tegnet på denne pakten var at alle guttebarn skulle omskjæres.

Hvem var Isak og Jakob?
Sønn av Abraham og Sara. Isak giftet seg med Rebekka og fikk sønnene Esau og Jakob.

Jakob var Isaks sønn.

Fortell kort om Rebekka.
Rebekka er i Bibelen hustruen til Isak og mor til Esau og Jakob.

Rebekka var den piken Gud sendte til Isak, hun tilbød den reisende og kamelene hans vann.
Til slutt gav han henne en gullring og to armbånd av gull som takk for vennligheten, men det var ikke vanlige gaver. Det var forlovelsesgaver.


Fortell om hvordan Jakob fikk velsignelsen av Isak.

En dag Esau kom hjem fra markene, var han sulten og utkjørt.
Jakob hadde akkurat kokt en velluktende suppe. Da solgte Esau førstefødselsretten til broren sin for en tallerken linsevelling.

Senere lurte Jakob seg til farens velsignelse slik at Jakob ble israelittenes tredje stamfar


21.01.2008 13:50

Bra!
10
anbefalinger
Drit bra siden ;D
Hjelper meg kjempe masse til krl-prosjekkte mitt Very Happy :-D

Ingvild
23.01.2008 20:00

Bra!
10
anbefalinger
Takk for denne bra stilen Smile :-\) Fikk mye hjelp til prosjektet mitt....

selene ; )
06.02.2008 18:18

Bra!
10
anbefalinger
takk^^ har innlevering i krl så dette hjalp ;p kjønner at du fikk 6 i karakter assa.

Aleksandra
14.05.2008 15:58

Bra!
10
anbefalinger
Eh, i kristendommen /katolismen konfirmerer man seg siste året på ung. skolen.

Ams
14.05.2008 19:03

Bra!
10
anbefalinger
Veldig bra hefte..
skla ha sånn på skolen eller har hat og vi fant mye spenende her  Very Happy :-D takk for innformasjonen

- -
18.05.2008 23:59

Bra!
10
anbefalinger
Herlig ! Denne hjalp mye på en innlevering jeg akkurat har gjort ferdig  Wink ;-\)

Hei
03.12.2008 20:56

Bra!
10
anbefalinger
bra side, men kan skrive om reglene f.eks. mat, etikk, klenplagg.....

Annat
21.01.2009 19:36

Bra!
10
anbefalinger
Denne side er virkelig til nytte for rle prosjektet mitt  Very Happy :-D
Tusen takk Smile :-\)

cecilie
04.02.2009 13:35

Bra!
10
anbefalinger
døds bra side Very Happy :-D noe som mangler men utrolig bra side

Heei
12.02.2009 15:29

Bra!
10
anbefalinger
Råbra side  Smile :-\)

HEnrik
05.03.2009 16:13

Bra!
10
anbefalinger
Bra stil, men er ikke en 6er...

69eyes
09.06.2008 10:20

Bra!
8
anbefalinger
bra det her, men det burde ha sått mer om særpreget ved kristendommen/ tro...

Hei ;)
28.04.2009 19:29

Bra!
8
anbefalinger
Fin stil, synes du skrev kort og godt.

anonym
28.02.2011 21:29

Bra!
8
anbefalinger
Emm.. det er ikke han som har skrevet det. her er han som egentlig har skrevet den, så det er vel kanskje ikke du som skal ha hele æren?: http://www.propaganda.net/skoleside/?stil=3410

Milla
11.04.2012 17:42

Bra!
6
anbefalinger
Altså, hvis dere skal klage på denne teksten, burde dere gå vekk. Dette er veldig bra tekst. Og det var mye lettere å få en 6 i 2004 enn det er nå i 2012 Helene... Derfor burde du ikke si sånt. Det er ikke sikkert at det ble en sekser, men jeg tviler sterkt på at det ble mindre enn en femmer. Og om det bare var om kristendommen, burde det ikke være så mye mer informasjon enn dette.

Tusen takk for hjelpen, det hjalp litt, men hadde omtrent alt som sto her fra før med....
Og om dere vil ha mer om kristendommen, kan dere bare søke opp mer da.

sjekk ut:
http://www.skoleforum.com/stiler/saeroppgave/det.asp- x?id=3834
http://www.propaganda.net/skoleside/?stil=24- 38

420 blaze it
11.02.2015 23:05

Bra!
6
anbefalinger
Dette var kjempefint. Har prøveeksamen om 9 timer og har ikke gjort noe før nå! Takk! Det var en liten skrivefeil der da: "DET NYE TESTAMENTET
Det gamle testamentet osv."

Lol
21.04.2009 10:53

Bra!
5
anbefalinger
Ble ikke kristendommen innført i Roma da Konstatin var keiser i år 313 eller noe? For da må vel kristendommen vært flere plasser en bare Norge på 1500 tallet. Men ellers var stilen drit bra, var til mye hjelp på prosjektet mitt Very Happy :-D

MEG
26.05.2009 09:42

Bra!
5
anbefalinger
kom opp i RLE muntlig eksamen, å jeg fant masse her jeg kunne bruke , tusen takk dene siden var drit bra ;D


24.11.2009 18:55

Bra!
5
anbefalinger
det meste av dette er bra, men noe av det du har skrevet er serriøst noe du har funnet på selv... du må vel lese bibelen helt på nytt igjen, fordi mye av dette er piss!
en 6 fortjener du ikke!


05.01.2010 15:34

Bra!
5
anbefalinger
liksom kristendommen er fra israel så...israel er ikke i europa og det står at kristendommen var bare i europa

hei du
28.01.2010 21:35

Bra!
5
anbefalinger
hvor beffiner jesus i musikken seg hen?  Sad :-\(

øna
18.05.2010 14:20

Bra!
5
anbefalinger
bra side! godt skrevet  Smile :-\)

robban
23.05.2010 17:53

Bra!
5
anbefalinger
å syykt bra siden jeg har glemt r.l.e boka hjemme  Very Happy :-D

Silje
04.06.2010 16:12

Bra!
5
anbefalinger
Dårlig skrevet, men noe bra .
du burde ha mer informasjon

Skeptisk
04.06.2010 18:32

Bra!
5
anbefalinger
Svakt fagli innhold må jeg si.... Jeg tviler stert på at du fikk 6'er på denne :/

Yes
15.09.2010 18:11

Bra!
5
anbefalinger
Tusen takk for hjelpen!!!!!!  Smile :-\)

Takk
28.09.2010 18:24

Bra!
5
anbefalinger
Har prøve om de fem verdensreligioner Sad :-\(... Veldig bra det du har skrevet Smile :-\) Jeg tror jeg klarer meg bra Smile :-\)

joanna
24.10.2010 22:40

Bra!
5
anbefalinger
kunne godt være litt om koffår religionen er viktig  Razz :-P

JoanJett
20.03.2011 20:21

Bra!
5
anbefalinger
Tusen takk  Wink ;-\) hjalp kjempe mye.

!!!!!!
30.04.2011 17:07

Bra!
5
anbefalinger
Hvilke to andre betegnelser ble brukt på jøder for 3 000- 4 000 år siden?
Hebreere og Israelitter.
Når ble Israelittenes muntlige overleveringer for første gang skrevet ned?
Ca. 1 000 år F. Kr.
Hvor mange bøker består bibelen av?
66 bøker.
Hvor mange bøker består Det gamle testamente av?
39 bøker.
Hvor mange bøker består Det nye testamente av?
27 bøker.
Hvilke bøker består Det gamle testamente av?
- 5 Mosebøker
- 12 historiske bøker
- 6 poetiske bøker
- 16 profetbøker
Hvilke bøker består Det nye testamente av? - 4 evangelier
- Apostlenes gjerninger
- 13 Paulusbrev
- 8 alminnelige brev
- Johannes åpenbaring
Hva er de viktigste forskjellene på GT og NT?
GT: - f.kr
- Vi vet ikke hvem som har skrevet Det gamle testamente.

NT: - e.kr
- Vi vet hvem som har skrevet dem
Hva betyr ordet pakt?
Pakt betyr avtale eller overenskomst.
Hva er frelseshistorien?
Frelseshistorien er pakten som Jesus stiftet mellom Gud og menneskene.

Det er den røde tråden i Bibelens hellige skrifter,

Kjernen i Kristendommen.

Hva er den viktigste pakten innen Kristendommen? Den Gud opprettet mellom Jesus og menneskene.

Hva heter jødenes bibel?
Tanach.Fortell kort om Moses’ fødsel og oppvekst.
Moses ble født på en tid hvor den regjerende egyptiske farao hadde kommandert at alle guttebarn som ble født av en israelitt i egyptisk fangenskap skulle la drepes ved å druknes i Nilen.

Moses’ mor holdt ham skjult i tre måneder, men etter det kunne hun ikke holde ham skjult lenger.

Derfor tok hun en kiste av papyrusrør til ham, som hun dekket med jordbek og tjære. Så la hun gutten oppi og satte kisten i sivet ved Nil-bredden.

Søsteren til Moses stod et stykke unna for å se hvordan det gikk med ham.
Faraos datter kom ned til elven for å bade, og det var da hun fikk øye på kisten i sivet og sendte trellkvinnen sin for å hente den.
Søsteren til Moses dukket opp/frem og spurte faraos datter om hun skulle finne en amme til barnet. (Det var vanlig på den tiden at rikfolk hadde noen til å gi babyene morsmelk). Faraos datter tok imot tilbudet, og da ble moren til Moses amme for sin egen sønn.

Som ung mann så han en dag hvordan en av faraos soldater mishandlet en israelittisk arbeider, og Moses ble sint og slo soldaten i hjel. Han fikk hjelp til å skjule liket, men måtte etter dette flykte ut i ørkenen og leve i skjul der.

Moses fant den brennende busken, som han fikk beskjed av Gud om at han skulle lede israelittene gjennom ørkenen.

Siinai-fjellen og tok imot de ti bud, på to steintavle.

- Adoptert av den egyptiske prinsessen.
- Vokste opp på slottet til farao.
- Slo i hjel en soldat som behandlet slavene dårlig.
- Flykte ut i ørkenen og leve i skjul.
- Brennende busken, der han møtte Gud.
- Tok imot de ti bud på Siinai-fjellet.
Hva betyr ordet Moses?
Moses betyr sønn på egyptisk.


Når ble Mosebøkene samlet?
Mosebøkene ble samlet på 400-tallet f.Kr.
Hvor i Bibelen finner vi historien om Kain og Abel?
I 1. Mosebok 4,1-16.
Fortell kort om Kain og Abel.
Kain var Adam og Evas eldste sønn.
I Første Mosebok fortelles det at Kain ble sjalu på Abel når Gud tok imot Abels offergave, men ikke Kains.

Da bestemte Kain seg for å drepe broren sin, og det gjorde han.

Gud visste godt hva han hadde gjort, og da bestemte han seg for at Kain skulle være hjemløs og fredløs på jorden, Gud sa også til Kain at ingen kom til å slå ham i hjel, for hvis noen gjorde det kom det til å bli hevnes sju ganger.

Da satte Gud et merke på Kain, slik at ingen som møtte ham skulle drepe ham.

Hvor i Bibelen finner vi Urhistorien?
I 1. Mosebok 1,1-11

Hva forteller Urhistorien om, og hva er den? Urhistorien forteller om hvordan verden ble til og ordnet fra begynnelsen av.

Det er noe som er veldig gammelt.

Hva betyr navnet Abraham?
Abraham betyr stor far.

Fortel- - l om Guds pakt med Abraham.
Abraham settes på prøve fordi Gud vil se om Abraham frykter ham.

Abraham blir bedt om å ofre sønnen sin, Isak, som er det kjæreste han har. Dette tar Abraham tungt, men lydig som han er gjør han som Herren har befalt ham.

Da de er fremme til stedet Gud hadde valgt ut lager Abraham alteret og veden legges klar, deretter binder han Isak og plasserer han oppå alteret.
Han tar fram kniven og er klar til å ofre sønnen, men da dukker Herrens engel opp og hindrer han fra å gjennomføre offerhandlingen. Abraham kikker opp og får se en vær, som han i stede ofrer til Gud.

Engelen gir Abraham et løfte på vegne av Gud der han sier at Abrahams ætt skal bli like tallrik som stjernene på himmelen. Abraham består Guds prøve, og viser med dette Gudsfrykt. Guds prøve, og

viser med dette Gudsfrykt.
Hva er tegnet på denne pakten?
Tegnet på denne pakten var at alle guttebarn skulle omskjæres.

Hvem var Isak og Jakob?
Sønn av Abraham og Sara. Isak giftet seg med Rebekka og fikk sønnene Esau og Jakob.

Jakob var Isaks sønn.

Fortell kort om Rebekka.
Rebekka er i Bibelen hustruen til Isak og mor til Esau og Jakob.

Rebekka var den piken Gud sendte til Isak, hun tilbød den reisende og kamelene hans vann.
Til slutt gav han henne en gullring og to armbånd av gull som takk for vennligheten, men det var ikke vanlige gaver. Det var forlovelsesgaver.


Fortell om hvordan Jakob fikk velsignelsen av Isak.

En dag Esau kom hjem fra markene, var han sulten og utkjørt.
Jakob hadde akkurat kokt en velluktende suppe. Da solgte Esau førstefødselsretten til broren sin for en tallerken linsevelling.

Senere lurte Jakob seg til farens velsignelse slik at Jakob ble israelittenes tredje stamfar

Sander
23.01.2012 02:17

Bra!
5
anbefalinger
denne teksten ville jeg gitt en -4 om du var HELDIG! Det skal handle om historien og opprinnelsen til kristendommen, det gjør den ikke.. den handler om ting som bibelen, "hellige ord" og forskjellige syn på ting. det er ikke relevant til din oppgave. jeg skriver om kristendommen, og jeg ville ikke skrevet mye av det der viss jeg satser på mer enn en 3'er!!!

Helene
19.03.2012 04:41

Bra!
5
anbefalinger
Ehm tviler på at du fikk en 6... Da må du være i 8.klasse om det skulle være så. Men ellers tror jeg bare du har skrevet at du har fått det, for at teksten skal virke relevant og bra, når den egentlig ikke er det.

helene
20.03.2012 20:41

Bra!
5
anbefalinger
tusen takk for hjelpen  Very Happy :-D

stian svenning e homo
30.04.2015 12:37

Bra!
5
anbefalinger
Kjæmpe bra

Synne og freja
27.04.2016 09:55

Bra!
5
anbefalinger
Dette var en veldig legit side uansett om den ble skrevet i 2004 DA MCR VAR FORTSATT SAMMEN men takk for at du tok tid for å skrive dette PHAN IS REAAAL PEACE OUT

FRYNNE
29.04.2016 12:24

Bra!
5
anbefalinger
HEIIIIIIIII LOL TAKK FOR DETTE MCR ER BEST LZM OG P!ATD OGSÅ DAA MEN JEG SAVNER MCR VELDIG MYE OG PHAN ER FORTSATT REEEEEAAAAL KILLJOYS MAKE SOME NOISEEEEE

lalla
20.05.2009 10:42

Bra!
4
anbefalinger
Tusken takk den hjalp meg til RLE prosjektet mitt

Petters
27.05.2009 12:04

Bra!
4
anbefalinger
Jeg gjorde det om til mine egene ord.. Å da fikk jeg faktisk 5+  Razz :-PPPP
Tusen Millioner takkk!!!!!!!!!!!  Smile :-\) Smile :-\) Helt rå side

Catrine
28.05.2009 22:20

Bra!
4
anbefalinger
Heia  Smile :-\)
Sykt bra du skriver, skikkelig flink!  Smile :-\)
Jeg låner en del av dine settninger, er ikke så flink på å gjøre det om til egne ord åsånn ;p
ps: 6er.. det er jo kanon bra!  Very Happy :-D
Stå på!

Siren
09.06.2009 08:35

Bra!
4
anbefalinger
Megabra side!! Den hjalp meg virkelig på RLE muntlig eksamen, så tusen tusen hjertelig takk!!!

Robin Eldnes
13.08.2009 01:33

Bra!
4
anbefalinger
Takk  Very Happy :-D

anonym
28.08.2009 09:44

Bra!
4
anbefalinger
takk Razz :-P

Jenta
29.09.2009 21:09

Bra!
4
anbefalinger
På det nye testamentet, hvorfor begynner det med; Det gamle testamenter handler.........  Confused :-\? Confused :-\?

-.-
04.11.2009 06:39

Bra!
4
anbefalinger
Dårlig tekst det her.

Robin Eldnes
04.11.2009 06:42

Bra!
4
anbefalinger
Jeg er en stor taper av en nerd.

Random
19.11.2009 04:02

Bra!
4
anbefalinger
copy > paste, mye bra, mye dårlig. Og til alle godtroende ovenfor, sjekk i allefall fakta før dere kopierer oppgaven å leverer den, desutten ville jeg aldri gitt 6 på dette

Jenta
07.12.2009 17:33

Bra!
4
anbefalinger
Mye bra, men kunne godt tatt med noe om kristen kunst, musikk og arkitektur  Smile :-\)

...
08.12.2009 18:57

Bra!
4
anbefalinger
når oppstod kristendommen, og hvor ?

anonym
10.12.2009 16:59

Bra!
4
anbefalinger
dette var bra syns jeg Smile :-\) Smile :-\)!!!


06.01.2010 21:21

Bra!
4
anbefalinger
Det er veldig bra skrevet faktisk! Vi skal lage en powerpoint om det så det er lett og fynne faktasetninger!

yaw man
08.02.2010 18:24

Bra!
4
anbefalinger
funket bra det  Smile :-\) men kunne stått litt mer om kristendommen de siste 500 åra  Razz :-P

prest
22.02.2010 18:23

Bra!
4
anbefalinger
dette er en dårlig oppgsve det er ikke mye som er rett hilsen pret i froland kirke

Skolelei gutt :)
02.04.2010 21:32

Bra!
4
anbefalinger
Du hjelp meg mye her  Very Happy :-D
Takk For Det  Surprised :-o

MO
02.05.2010 15:49

Bra!
4
anbefalinger
halla, jeg har det jeg trenger til imorgen men mangler en ting Sad :-\(

høytider i kristendommen.det er berre den jeg mangler

Ceccibessi.blogg.no
14.02.2011 20:15

Bra!
4
anbefalinger
Tuuuuuuuuuuuusen takk dette hjalp syyyykt mye, men det er kjedelig. Men jeg hater jo rle, men kjempebra ; D


23.03.2012 08:39

Bra!
4
anbefalinger
Tusen takk for hjelpen Smile :-\)

Fritjof Nansen
22.11.2012 09:50

Bra!
4
anbefalinger
Takk for hjælpa, va itj akkurat bortkasta nei!

anonymous er her for å hjelpe folk
19.11.2013 15:53

Bra!
4
anbefalinger
Hvilke to andre betegnelser ble brukt på jøder for 3 000- 4 000 år siden?
Hebreere og Israelitter.
Når ble Israelittenes muntlige overleveringer for første gang skrevet ned?
Ca. 1 000 år F. Kr.
Hvor mange bøker består bibelen av?
66 bøker.
Hvor mange bøker består Det gamle testamente av?
39 bøker.
Hvor mange bøker består Det nye testamente av?
27 bøker.
Hvilke bøker består Det gamle testamente av?
- 5 Mosebøker
- 12 historiske bøker
- 6 poetiske bøker
- 16 profetbøker
Hvilke bøker består Det nye testamente av? - 4 evangelier
- Apostlenes gjerninger
- 13 Paulusbrev
- 8 alminnelige brev
- Johannes åpenbaring
Hva er de viktigste forskjellene på GT og NT?
GT: - f.kr
- Vi vet ikke hvem som har skrevet Det gamle testamente.

NT: - e.kr
- Vi vet hvem som har skrevet dem
Hva betyr ordet pakt?
Pakt betyr avtale eller overenskomst.
Hva er frelseshistorien?
Frelseshistorien er pakten som Jesus stiftet mellom Gud og menneskene.

Det er den røde tråden i Bibelens hellige skrifter,

Kjernen i Kristendommen.

Hva er den viktigste pakten innen Kristendommen? Den Gud opprettet mellom Jesus og menneskene.

Hva heter jødenes bibel?
Tanach.Fortell kort om Moses’ fødsel og oppvekst.
Moses ble født på en tid hvor den regjerende egyptiske farao hadde kommandert at alle guttebarn som ble født av en israelitt i egyptisk fangenskap skulle la drepes ved å druknes i Nilen.

Moses’ mor holdt ham skjult i tre måneder, men etter det kunne hun ikke holde ham skjult lenger.

Derfor tok hun en kiste av papyrusrør til ham, som hun dekket med jordbek og tjære. Så la hun gutten oppi og satte kisten i sivet ved Nil-bredden.

Søsteren til Moses stod et stykke unna for å se hvordan det gikk med ham.
Faraos datter kom ned til elven for å bade, og det var da hun fikk øye på kisten i sivet og sendte trellkvinnen sin for å hente den.
Søsteren til Moses dukket opp/frem og spurte faraos datter om hun skulle finne en amme til barnet. (Det var vanlig på den tiden at rikfolk hadde noen til å gi babyene morsmelk). Faraos datter tok imot tilbudet, og da ble moren til Moses amme for sin egen sønn.

Som ung mann så han en dag hvordan en av faraos soldater mishandlet en israelittisk arbeider, og Moses ble sint og slo soldaten i hjel. Han fikk hjelp til å skjule liket, men måtte etter dette flykte ut i ørkenen og leve i skjul der.

Moses fant den brennende busken, som han fikk beskjed av Gud om at han skulle lede israelittene gjennom ørkenen.

Siinai-fjellen og tok imot de ti bud, på to steintavle.

- Adoptert av den egyptiske prinsessen.
- Vokste opp på slottet til farao.
- Slo i hjel en soldat som behandlet slavene dårlig.
- Flykte ut i ørkenen og leve i skjul.
- Brennende busken, der han møtte Gud.
- Tok imot de ti bud på Siinai-fjellet.
Hva betyr ordet Moses?
Moses betyr sønn på egyptisk.


Når ble Mosebøkene samlet?
Mosebøkene ble samlet på 400-tallet f.Kr.
Hvor i Bibelen finner vi historien om Kain og Abel?
I 1. Mosebok 4,1-16.
Fortell kort om Kain og Abel.
Kain var Adam og Evas eldste sønn.
I Første Mosebok fortelles det at Kain ble sjalu på Abel når Gud tok imot Abels offergave, men ikke Kains.

Da bestemte Kain seg for å drepe broren sin, og det gjorde han.

Gud visste godt hva han hadde gjort, og da bestemte han seg for at Kain skulle være hjemløs og fredløs på jorden, Gud sa også til Kain at ingen kom til å slå ham i hjel, for hvis noen gjorde det kom det til å bli hevnes sju ganger.

Da satte Gud et merke på Kain, slik at ingen som møtte ham skulle drepe ham.

Hvor i Bibelen finner vi Urhistorien?
I 1. Mosebok 1,1-11

Hva forteller Urhistorien om, og hva er den? Urhistorien forteller om hvordan verden ble til og ordnet fra begynnelsen av.

Det er noe som er veldig gammelt.

Hva betyr navnet Abraham?
Abraham betyr stor far.

Fortel- - - l om Guds pakt med Abraham.
Abraham settes på prøve fordi Gud vil se om Abraham frykter ham.

Abraham blir bedt om å ofre sønnen sin, Isak, som er det kjæreste han har. Dette tar Abraham tungt, men lydig som han er gjør han som Herren har befalt ham.

Da de er fremme til stedet Gud hadde valgt ut lager Abraham alteret og veden legges klar, deretter binder han Isak og plasserer han oppå alteret.
Han tar fram kniven og er klar til å ofre sønnen, men da dukker Herrens engel opp og hindrer han fra å gjennomføre offerhandlingen. Abraham kikker opp og får se en vær, som han i stede ofrer til Gud.

Engelen gir Abraham et løfte på vegne av Gud der han sier at Abrahams ætt skal bli like tallrik som stjernene på himmelen. Abraham består Guds prøve, og viser med dette Gudsfrykt. Guds prøve, og

viser med dette Gudsfrykt.
Hva er tegnet på denne pakten?
Tegnet på denne pakten var at alle guttebarn skulle omskjæres.

Hvem var Isak og Jakob?
Sønn av Abraham og Sara. Isak giftet seg med Rebekka og fikk sønnene Esau og Jakob.

Jakob var Isaks sønn.

Fortell kort om Rebekka.
Rebekka er i Bibelen hustruen til Isak og mor til Esau og Jakob.

Rebekka var den piken Gud sendte til Isak, hun tilbød den reisende og kamelene hans vann.
Til slutt gav han henne en gullring og to armbånd av gull som takk for vennligheten, men det var ikke vanlige gaver. Det var forlovelsesgaver.


Fortell om hvordan Jakob fikk velsignelsen av Isak.

En dag Esau kom hjem fra markene, var han sulten og utkjørt.
Jakob hadde akkurat kokt en velluktende suppe. Da solgte Esau førstefødselsretten til broren sin for en tallerken linsevelling.

Senere lurte Jakob seg til farens velsignelse slik at Jakob ble israelittenes tredje stamfar

lol
19.01.2014 16:59

Bra!
4
anbefalinger
thx


15.05.2014 09:52

Bra!
4
anbefalinger
veldig god side, jeg likte den gode mengden med fakta!


09.03.2015 19:54

Bra!
4
anbefalinger
ouf grovt wallah norsken er på topp you like freaking my hair

ANONYM
02.06.2015 19:52

Bra!
4
anbefalinger
Ganske bra stil, men det burde ikke bli gitt en 6'er. H*n har skrevet ganske lite, og utyper dessverre nesten ingenting. Noe bra fakta, ellers ikke fornøyd :/

Gud
30.11.2016 09:12

Bra!
4
anbefalinger
Dere har sviktet meg. Jeg, Gud den allmektige vil skape Ragnarok hvis dere ikke finner den rette. Dere har 20 år.

KåreBob
16.06.2009 23:36

Bra!
3
anbefalinger
Veldig bra tekst, men vil bare legge til at Begravelsen/Gravferden IKKE er et hellig sakrament av den grunn at kristne ser på døden som en fiende, og som et symbol på alt som bryter livet ned.
Ellers var oppgaven bra

en som er irritert
12.05.2014 09:07

Bra!
3
anbefalinger
Kjære Gud jeg har det godt.. Takk for alt som jeg har fått.. Jeg fikk en 1'er !!

noe
06.11.2015 18:58

Bra!
3
anbefalinger
Får fortsatt ikke vite noe om opprinnelsen

Janani Mustafa
10.11.2015 19:24

Bra!
3
anbefalinger
this is good, I really learnt something!

Hamad Mustafa Sketik
11.11.2015 19:44

Bra!
3
anbefalinger
LOL
det her hjalp meg asz....
En gutt fra romsås


04.03.2016 09:00

Bra!
3
anbefalinger
Veldig bra nettside, hook meg opp på email

Mor di
16.10.2017 10:30

Bra!
3
anbefalinger
løk

Mash Muth
09.03.2018 09:54

Bra!
3
anbefalinger
Someone once told me that the world would turn me around
I\'m not a sharp tool in the shed
She looked a dumb finger and a stick
In the form of \"L\" at the forefront
They have begun for years to come and do not stop coming
Focus on the rules and I started the pitch
It did not make sense not to have fun
Your brain becomes smart, but the head becomes stupid
I work so hard to see that
So what\'s wrong with taking the streets?
You will never know if you do not go
You will never shine if you do not
Hey now, you\'re a star, play the game, go play
Hi, you\'re a rock star, get a shov, you pay
And all this silly is gold
Only shooting stars cross the mold
It\'s a cool place and they say it\'s getting cooler
Now you\'re in the bundle, wait until you get older
However, meteor people pray that they differ
Judging by the hole on the satellite image
Ice skating becomes fairly thin
The water is heated, so you can swim
My world is set on fire, what about yours?
I like it so much and I\'m never bored
Hey now, you\'re a star, play the game, go play
Hi, you\'re a rock star, get a shov, you pay
All this silly is gold
Only shooting stars cross the mold
Hey now, you\'re a star, play the game, go play
Hi, you\'re a rock star, get a show, you get paid
And all this silly is gold
They\'re just shooting stars
Someone once asked if I could reserve some gas changes?
I gotta get out of here
I said what the concept is
I could have some fuel
And we could all use a little change
Well, the years start to come and do not stop coming
Focus on the rules and I started the pitch
It did not make sense not to have fun
Your brain becomes smart, but the head becomes stupid
I work so hard to see that
So what\'s wrong with taking the streets?
You will never know if they do not go (go!)
You will never shine if you do not
Hey now, you\'re a star, play the game, go play
Hi, you\'re a rock star, get a shov, you pay
And all this silly is gold
Only shooting stars cross the mold
And all this silly is gold
Only shooting stars cross the mold

Popu
12.05.2014 09:11

Bra!
2
anbefalinger
Dette her var supert, må jeg sii..WOOOOOOOOOOOOW. jeg elsker dette

Benjamin og flolo
11.02.2016 09:36

Bra!
2
anbefalinger
tusen takk for hjelpen!  Very Happy :-D

mora di
18.05.2016 12:32

Bra!
2
anbefalinger
lolololololololololol

Google Overseter
13.06.2016 13:32

Bra!
2
anbefalinger
Bra!

meg
30.11.2016 08:49

Bra!
2
anbefalinger
kunne stått noe om frelse


03.04.2017 09:34

Bra!
2
anbefalinger
FFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFUCK DA POLICE

Kristoffer Karsten Kristensen
26.03.2017 16:24

Bra!
1
anbefalinger
Johan, det er bare en spøk. lol


28.03.2017 22:36

Bra!
1
anbefalinger
kjempe bra tekst!  Very Happy :-D men hadde vært fint med litt fakta om treenigheten innenfor kristendom .  Smile :-\) hilsen en som lager faktahefte om kristendom i krle !

Bjørn Ivar
06.04.2017 12:40

Bra!
1
anbefalinger
sykt hjelpsom side!!!!!!

Inator
02.05.2017 22:41

Bra!
1
anbefalinger
Hva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6++

LOL
19.10.2017 13:44

Bra!
1
anbefalinger
Hello, veldig bra tekst, mye fakta, men det heter ikke KRL, men KRLE!!!!!

Roblox pro 69
30.11.2017 10:35

Bra!
1
anbefalinger
Bra side jeg spilte roblox i mens jeg leste


30.11.2017 10:35

Bra!
1
anbefalinger
For noen løker jeg er terrorist din baasj

Pedo6969=
30.11.2017 10:36

Bra!
1
anbefalinger
jeg studerte unger mens jeg leste denne

SUG Meg 69
30.11.2017 10:38

Bra!
1
anbefalinger
Hei sug meg

hei
30.11.2017 10:39

Bra!
1
anbefalinger
sssssssssssssssssssssssss
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+
Bra!0
anbefalingerHva som er spesielt med religionen, hva kjennetegner den? Opphav?
Hva er de opptatt av i troen sin? Gudssyn, ritualer, leveregler, høytider, livet etter døden?
Forklar sentrale begreper og læresetninger.
Hvilke hellige tekster har de? Velge ut en tekst fra religionen og gjengi innholdet. Hvordan kan du se at den kommer fra nettopp denne religionen?
Historiske hendelser.
Ulike retninger?
Utbredelsen i dag: hvor, hvor mange?
Beskrive hva som kjennetegner kunst, arkitektur og musikk innenfor religionen: er det bildeforbud, spesiell musikk, hvordan ser gudshuset ut? Symboler?

Hvis alt dette er med blir det 6+


25.01.2018 12:05

Bra!
1
anbefalinger
allaherbestallaherbestallaherbestallaherbestallaherbes- tallaherbestallaherbestallaherbestallaherbestallaherbes- tallaherbestallaherbestallaherbestallaherbestallaherbes- tallaherbestallaherbestallaherbestallaherbestallaherbes- tallaherbestallaherbestallaherbestallaherbestallaherbes- tallaherbestallaherbestallaherbestallaherbestallaherbes- tallaherbestallaherbestallaherbestallaherbestallaherbes- tallaherbestallaherbestallaherbestallaherbestallaherbes- tallaherbestallaherbestallaherbestvallaherbestallaherbe- stallaherbestallaherbestallaherbestallaherbestallaherbe- stallaherbestallaherbestallaherbestallaherbestallaherbe- stallaherbestallaherbestallaherbestallaherbestallaherbe- stallaherbest


25.01.2018 12:07

Bra!
1
anbefalinger
sug kugen min sug kugen min sug kugen min sug kugen min sug kugen min sug kugen min sug kugen min sug kugen min sug kugen min sug kugen min sug kugen min sug kugen min sug kugen min sug kugen min sug kugen min sug kugen min sug kugen minvvsug kugen min sug kugen min!


26.01.2018 13:20

Bra!
1
anbefalinger
Brede lukter dritt og ser ut som en dritt

Shrek the fifth
05.06.2018 08:59

Bra!
1
anbefalinger
SHREK

Written by

William Steig & Ted Elliott
SHREK
Once upon a time there was a lovely
princess. But she had an enchantment
upon her of a fearful sort which could
only be broken by love's first kiss.
She was locked away in a castle guarded
by a terrible fire-breathing dragon.
Many brave knights had attempted to
free her from this dreadful prison,
but non prevailed. She waited in the
dragon's keep in the highest room of
the tallest tower for her true love
and true love's first kiss. (laughs)
Like that's ever gonna happen. What
a load of - (toilet flush)

Allstar - by Smashmouth begins to play. Shrek goes about his
day. While in a nearby town, the villagers get together to go
after the ogre.

NIGHT - NEAR SHREK'S HOME

MAN1
Think it's in there?

MAN2
All right. Let's get it!

MAN1
Whoa. Hold on. Do you know what that
thing can do to you?

MAN3
Yeah, it'll grind your bones for it's
bread.

Shrek sneaks up behind them and laughs.

SHREK
Yes, well, actually, that would be a
giant. Now, ogres, oh they're much worse.
They'll make a suit from your freshly
peeled skin.

MEN
No!

SHREK
They'll shave your liver. Squeeze the
jelly from your eyes! Actually, it's
quite good on toast.

MAN1
Back! Back, beast! Back! I warn ya!
(waves the torch at Shrek.)

Shrek calmly licks his fingers and extinguishes the torch. The
men shrink back away from him. Shrek roars very loudly and long
and his breath extinguishes all the remaining torches until the
men are in the dark.

SHREK
This is the part where you run away.
(The men scramble to get away. He laughs.)
And stay out! (looks down and picks
up a piece of paper. Reads.) "Wanted.
Fairy tale creatures."(He sighs and
throws the paper over his shoulder.)


THE NEXT DAY

There is a line of fairy tale creatures. The head of the guard
sits at a table paying people for bringing the fairy tale creatures
to him. There are cages all around. Some of the people in line
are Peter Pan, who is carrying Tinkerbell in a cage, Gipetto
who's carrying Pinocchio, and a farmer who is carrying the three
little pigs.

GUARD
All right. This one's full. Take it
away! Move it along. Come on! Get up!


HEAD GUARD
Next!

GUARD
(taking the witch's broom) Give me that!
Your flying days are over. (breaks the
broom in half)

HEAD GUARD
That's 20 pieces of silver for the witch.
Next!

GUARD
Get up! Come on!

HEAD GUARD
Twenty pieces.

LITTLE BEAR
(crying) This cage is too small.

DONKEY
Please, don't turn me in. I'll never
be stubborn again. I can change. Please!
Give me another chance!

OLD WOMAN
Oh, shut up. (jerks his rope)

DONKEY
Oh!

HEAD GUARD
Next! What have you got?

GIPETTO
This little wooden puppet.

PINOCCHIO
I'm not a puppet. I'm a real boy. (his
nose grows)

HEAD GUARD
Five shillings for the possessed toy.
Take it away.

PINOCCHIO
Father, please! Don't let them do this!
Help me!

Gipetto takes the money and walks off. The old woman steps up
to the table.

HEAD GUARD
Next! What have you got?

OLD WOMAN
Well, I've got a talking donkey.

HEAD GUARD
Right. Well, that's good for ten shillings,
if you can prove it.

OLD WOMAN
Oh, go ahead, little fella.

Donkey just looks up at her.

HEAD GUARD
Well?

OLD WOMAN
Oh, oh, he's just...he's just a little
nervous. He's really quite a chatterbox.
Talk, you boneheaded dolt...

HEAD GUARD
That's it. I've heard enough. Guards!


OLD WOMAN
No, no, he talks! He does. (pretends
to be Donkey) I can talk. I love to
talk. I'm the talkingest damn thing
you ever saw.

HEAD GUARD
Get her out of my sight.

OLD WOMAN
No, no! I swear! Oh! He can talk!

The guards grab the old woman and she struggles with them. One
of her legs flies out and kicks Tinkerbell out of Peter Pan's
hands, and her cage drops on Donkey's head. He gets sprinkled
with fairy dust and he's able to fly.

DONKEY
Hey! I can fly!

PETER PAN
He can fly!

3 LITTLE PIGS
He can fly!

HEAD GUARD
He can talk!

DONKEY
Ha, ha! That's right, fool! Now I'm
a flying, talking donkey. You might
have seen a housefly, maybe even a superfly
but I bet you ain't never seen a donkey
fly. Ha, ha! (the pixie dust begins
to wear off) Uh-oh. (he begins to sink
to the ground.)

He hits the ground with a thud.

HEAD GUARD
Seize him! (Donkey takes of running.)
After him!

GUARDS
He's getting away! Get him! This way!
Turn!

Donkey keeps running and he eventually runs into Shrek. Literally.
Shrek turns around to see who bumped into him. Donkey looks scared
for a moment then he spots the guards coming up the path. He
quickly hides behind Shrek.

HEAD GUARD
You there. Ogre!

SHREK
Aye?

HEAD GUARD
By the order of Lord Farquaad I am authorized
to place you both under arrest and transport
you to a designated resettlement facility.


SHREK
Oh, really? You and what army?

He looks behind the guard and the guard turns to look as well
and we see that the other men have run off. The guard tucks tail
and runs off. Shrek laughs and goes back about his business and
begins walking back to his cottage.

DONKEY
Can I say something to you? Listen,
you was really, really, really somethin'
back here. Incredible!

SHREK
Are you talkin' to...(he turns around
and Donkey is gone) me? (he turns back
around and Donkey is right in front
of him.) Whoa!

DONKEY
Yes. I was talkin' to you. Can I tell
you that you that you was great back
here? Those guards! They thought they
was all of that. Then you showed up,
and bam! They was trippin' over themselves
like babes in the woods. That really
made me feel good to see that.

SHREK
Oh, that's great. Really.

DONKEY
Man, it's good to be free.

SHREK
Now, why don't you go celebrate your
freedom with your own friends? Hmm?


DONKEY
But, uh, I don't have any friends. And
I'm not goin' out there by myself. Hey,
wait a minute! I got a great idea! I'll
stick with you. You're mean, green,
fightin' machine. Together we'll scare
the spit out of anybody that crosses
us.

Shrek turns and regards Donkey for a moment before roaring very
loudly.

DONKEY
Oh, wow! That was really scary. If you
don't mind me sayin', if that don't
work, your breath certainly will get
the job done, 'cause you definitely
need some Tic Tacs or something, 'cause
you breath stinks! You almost burned
the hair outta my nose, just like the
time...(Shrek covers his mouth but Donkey
continues to talk, so Shrek removes
his hand.) ...then I ate some rotten
berries. I had strong gases leaking
out of my butt that day.

SHREK
Why are you following me?

DONKEY
I'll tell you why. (singing) 'Cause
I'm all alone, There's no one here beside
me, My problems have all gone, There's
no one to deride me, But you gotta have
faith...

SHREK
Stop singing! It's no wonder you don't
have any friends.

DONKEY
Wow. Only a true friend would be that
cruelly honest.

SHREK
Listen, little donkey. Take a look at
me. What am I?

DONKEY
(looks all the way up at Shrek) Uh ...really
tall?

SHREK
No! I'm an ogre! You know. "Grab your
torch and pitchforks." Doesn't that
bother you?

DONKEY
Nope.

SHREK
Really?

DONKEY
Really, really.

SHREK
Oh.

DONKEY
Man, I like you. What's you name?

SHREK
Uh, Shrek.

DONKEY
Shrek? Well, you know what I like about
you, Shrek? You got that kind of I-don't-care-what-nobody-thinks-of-me
thing. I like that. I respect that,
Shrek. You all right. (They come over
a hill and you can see Shrek's cottage.)
Whoa! Look at that. Who'd want to live
in place like that?

SHREK
That would be my home.

DONKEY
Oh! And it is lovely! Just beautiful.
You know you are quite a decorator.
It's amazing what you've done with such
a modest budget. I like that boulder.
That is a nice boulder. I guess you
don't entertain much, do you?

SHREK
I like my privacy.

DONKEY
You know, I do too. That's another thing
we have in common. Like I hate it when
you got somebody in your face. You've
trying to give them a hint, and they
won't leave. There's that awkward silence.
(awkward silence) Can I stay with you?


SHREK
Uh, what?

DONKEY
Can I stay with you, please?

SHREK
(sarcastically) Of course!

DONKEY
Really?

SHREK
No.

DONKEY
Please! I don't wanna go back there!
You don't know what it's like to be
considered a freak. (pause while he
looks at Shrek) Well, maybe you do.
But that's why we gotta stick together.
You gotta let me stay! Please! Please!


SHREK
Okay! Okay! But one night only.

DONKEY
Ah! Thank you! (he runs inside the cottage)


SHREK
What are you...? (Donkey hops up onto
a chair.) No! No!

DONKEY
This is gonna be fun! We can stay up
late, swappin' manly stories, and in
the mornin' I'm makin' waffles.

SHREK
Oh!

DONKEY
Where do, uh, I sleep?

SHREK
(irritated) Outside!

DONKEY
Oh, well, I guess that's cool. I mean,
I don't know you, and you don't know
me, so I guess outside is best, you
know. Here I go. Good night. (Shrek
slams the door.) (sigh) I mean, I do
like the outdoors. I'm a donkey. I was
born outside. I'll just be sitting by
myself outside, I guess, you know. By
myself, outside. I'm all alone...there's
no one here beside me...

SHREK'S COTTAGE - NIGHT

Shrek is getting ready for dinner. He sits himself down and lights
a candle made out of earwax. He begins to eat when he hears a
noise. He stands up with a huff.

SHREK
(to Donkey) I thought I told you to
stay outside.

DONKEY
(from the window) I am outside.

There is another noise and Shrek turns to find the person that
made the noise. He sees several shadows moving. He finally turns
and spots 3 blind mice on his table.

BLIND MOUSE1
Well, gents, it's a far cry from the
farm, but what choice do we have?


BLIND MOUSE2
It's not home, but it'll do just fine.


GORDO
(bouncing on a slug) What a lovely bed.


SHREK
Got ya. (Grabs a mouse, but it escapes
and lands on his shoulder.)

GORDO
I found some cheese. (bites Shrek's
ear)

SHREK
Ow!

GORDO
Blah! Awful stuff.

BLIND MOUSE1
Is that you, Gordo?

GORDO
How did you know?

SHREK
Enough! (he grabs the 3 mice) What are
you doing in my house? (He gets bumped
from behind and he drops the mice.)
Hey! (he turns and sees the Seven Dwarves
with Snow White on the table.) Oh, no,
no, no. Dead broad off the table.


DWARF
Where are we supposed to put her? The
bed's taken.

SHREK
Huh?

Shrek marches over to the bedroom and throws back the curtain.
The Big Bad Wolf is sitting in the bed. The wolf just looks at
him.

BIG BAD WOLF
What?

TIME LAPSE

Shrek now has the Big Bad Wolf by the collar and is dragging
him to the front door.

SHREK
I live in a swamp. I put up signs. I'm
a terrifying ogre! What do I have to
do get a little privacy? (He opens the
front door to throw the Wolf out and
he sees that all the collected Fairy
Tale Creatures are on his land.) Oh,
no. No! No!

The 3 bears sit around the fire, the pied piper is playing his
pipe and the rats are all running to him, some elves are directing
flight traffic so that the fairies and witches can land...etc.


SHREK
What are you doing in my swamp? (this
echoes and everyone falls silent.)


Gasps are heard all around. The 3 good fairies hide inside a
tent.

SHREK
All right, get out of here. All of you,
move it! Come on! Let's go! Hapaya!
Hapaya! Hey! Quickly. Come on! (more
dwarves run inside the house) No, no!
No, no. Not there. Not there. (they
shut the door on him) Oh! (turns to
look at Donkey)

DONKEY
Hey, don't look at me. I didn't invite
them.

PINOCCHIO
Oh, gosh, no one invited us.

SHREK
What?

PINOCCHIO
We were forced to come here.

SHREK
(flabbergasted) By who?

LITTLE PIG
Lord Farquaad. He huffed and he puffed
and he...signed an eviction notice.


SHREK
(heavy sigh) All right. Who knows where
this Farquaad guy is?

Everyone looks around at each other but no one answers.

DONKEY
Oh, I do. I know where he is.

SHREK
Does anyone else know where to find
him? Anyone at all?

DONKEY
Me! Me!

SHREK
Anyone?

DONKEY
Oh! Oh, pick me! Oh, I know! I know!
Me, me!

SHREK
(sigh) Okay, fine. Attention, all fairy
tale things. Do not get comfortable.
Your welcome is officially worn out.
In fact, I'm gonna see this guy Farquaad
right now and get you all off my land
and back where you came from! (Pause.
Then the crowd goes wild.) Oh! (to Donkey)
You! You're comin' with me.

DONKEY
All right, that's what I like to hear,
man. Shrek and Donkey, two stalwart
friends, off on a whirlwind big-city
adventure. I love it!

DONKEY
(singing) On the road again. Sing it
with me, Shrek. I can't wait to get
on the road again.

SHREK
What did I say about singing?

DONKEY
Can I whistle?

SHREK
No.

DONKEY
Can I hum it?

SHREK
All right, hum it.

Donkey begins to hum 'On the Road Again'.

DULOC - KITCHEN

A masked man is torturing the Gingerbread Man. He's continually
dunking him in a glass of milk. Lord Farquaad walks in.

FARQUAAD
That's enough. He's ready to talk.


The Gingerbread Man is pulled out of the milk and slammed down
onto a cookie sheet. Farquaad laughs as he walks over to the
table. However when he reaches the table we see that it goes
up to his eyes. He clears his throat and the table is lowered.


FARQUAAD
(he picks up the Gingerbread Man's legs
and plays with them) Run, run, run,
as fast as you can. You can't catch
me. I'm the gingerbread man.

GINGERBREAD MAN
You are a monster.

FARQUAAD
I'm not the monster here. You are. You
and the rest of that fairy tale trash,
poisoning my perfect world. Now, tell
me! Where are the others?

GINGERBREAD MAN
Eat me! (He spits milk into Farquaad's
eye.)

FARQUAAD
I've tried to be fair to you creatures.
Now my patience has reached its end!
Tell me or I'll...(he makes as if to
pull off the Gingerbread Man's buttons)


GINGERBREAD MAN
No, no, not the buttons. Not my gumdrop
buttons.

FARQUAAD
All right then. Who's hiding them?


GINGERBREAD MAN
Okay, I'll tell you. Do you know the
muffin man?

FARQUAAD
The muffin man?

GINGERBREAD MAN
The muffin man.

FARQUAAD
Yes, I know the muffin man, who lives
on Drury Lane?

GINGERBREAD MAN
Well, she's married to the muffin man.


FARQUAAD
The muffin man?

GINGERBREAD MAN
The muffin man!

FARQUAAD
She's married to the muffin man.

The door opens and the Head Guard walks in.

HEAD GUARD
My lord! We found it.

FARQUAAD
Then what are you waiting for? Bring
it in.

More guards enter carrying something that is covered by a sheet.
They hang up whatever it is and remove the sheet. It is the Magic
Mirror.

GINGERBREAD MAN
(in awe) Ohhhh...

FARQUAAD
Magic mirror...

GINGERBREAD MAN
Don't tell him anything! (Farquaad picks
him up and dumps him into a trash can
with a lid.) No!

FARQUAAD
Evening. Mirror, mirror on the wall.
Is this not the most perfect kingdom
of them all?

MIRROR
Well, technically you're not a king.


FARQUAAD
Uh, Thelonius. (Thelonius holds up a
hand mirror and smashes it with his
fist.) You were saying?

MIRROR
What I mean is you're not a king yet.
But you can become one. All you have
to do is marry a princess.

FARQUAAD
Go on.

MIRROR
(chuckles nervously) So, just sit back
and relax, my lord, because it's time
for you to meet today's eligible bachelorettes.
And here they are! Bachelorette number
one is a mentally abused shut-in from
a kingdom far, far away. She likes sushi
and hot tubbing anytime. Her hobbies
include cooking and cleaning for her
two evil sisters. Please welcome Cinderella.
(shows picture of Cinderella) Bachelorette
number two is a cape-wearing girl from
the land of fancy. Although she lives
with seven other men, she's not easy.
Just kiss her dead, frozen lips and
find out what a live wire she is. Come
on. Give it up for Snow White! (shows
picture of Snow White) And last, but
certainly not last, bachelorette number
three is a fiery redhead from a dragon-guarded
castle surrounded by hot boiling lava!
But don't let that cool you off. She's
a loaded pistol who likes pina colads
and getting caught in the rain. Yours
for the rescuing, Princess Fiona! (Shows
picture of Princess Fiona) So will it
be bachelorette number one, bachelorette
number two or bachelorette number three?


GUARDS
Two! Two! Three! Three! Two! Two! Three!


FARQUAAD
Three? One? Three?

THELONIUS
Three! (holds up 2 fingers) Pick number
three, my lord!

FARQUAAD
Okay, okay, uh, number three!

MIRROR
Lord Farquaad, you've chosen Princess
Fiona.

FARQUAAD
Princess Fiona. She's perfect. All I
have to do is just find someone who
can go...

MIRROR
But I probably should mention the little
thing that happens at night.

FARQUAAD
I'll do it.

MIRROR
Yes, but after sunset...

FARQUAAD
Silence! I will make this Princess Fiona
my queen, and DuLoc will finally have
the perfect king! Captain, assemble
your finest men. We're going to have
a tournament. (smiles evilly)

DuLoc Parking Lot - Lancelot Section

Shrek and Donkey come out of the field that is right by the parking
lot. The castle itself is about 40 stories high.

DONKEY
But that's it. That's it right there.
That's DuLoc. I told ya I'd find it.


SHREK
So, that must be Lord Farquaad's castle.


DONKEY
Uh-huh. That's the place.

SHREK
Do you think maybe he's compensating
for something? (He laughs, but then
groans as Donkey doesn't get the joke.
He continues walking through the parking
lot.)

DONKEY
Hey, wait. Wait up, Shrek.

MAN
Hurry, darling. We're late. Hurry.


SHREK
Hey, you! (The attendant, who is wearing
a giant head that looks like Lord Farquaad,
screams and begins running through the
rows of rope to get to the front gate
to get away from Shrek.) Wait a second.
Look, I'm not gonna eat you. I just
- - I just - - (He sighs and then begins
walking straight through the rows. The
attendant runs into a wall and falls
down. Shrek and Donkey look at him then
continue on into DuLoc.)

DULOC

They look around but all is quiet.

SHREK
It's quiet. Too quiet. Where is everybody?


DONKEY
Hey, look at this!

Donkey runs over and pulls a lever that is attached to a box
marked 'Information'. The music winds up and then the box doors
open up. There are little wooden people inside and they begin
to sing.

WOODEN PEOPLE
Welcome to DuLoc such a perfect town


Here we have some rules

Let us lay them down

Don't make waves, stay in line

And we'll get along fine

DuLoc is perfect place

Please keep off of the grass

Shine your shoes, wipe your... face

DuLoc is, DuLoc is

DuLoc is perfect place.

Suddenly a camera takes Donkey and Shrek's picture.

DONKEY
Wow! Let's do that again! (makes ready
to run over and pull the lever again)


SHREK
(grabs Donkey's tail and holds him still)
No. No. No, no, no! No.

They hear a trumpet fanfare and head over to the arena.

FARQUAAD
Brave knights. You are the best and
brightest in all the land. Today one
of you shall prove himself...

As Shrek and Donkey walk down the tunnel to get into the arena
Donkey is humming the DuLoc theme song.

SHREK
All right. You're going the right way
for a smacked bottom.

DONKEY
Sorry about that.

FARQUAAD
That champion shall have the honor -
- no, no - - the privilege to go forth
and rescue the lovely Princess Fiona
from the fiery keep of the dragon. If
for any reason the winner is unsuccessful,
the first runner-up will take his place
and so on and so forth. Some of you
may die, but it's a sacrifice I am willing
to make. (cheers) Let the tournament
begin! (He notices Shrek) Oh! What is
that? It's hideous!

SHREK
(turns to look at Donkey and then back
at Farquaad) Ah, that's not very nice.
It's just a donkey.

FARQUAAD
Indeed. Knights, new plan! The one who
kills the ogre will be named champion!
Have it him!

MEN
Get him!

SHREK
Oh, hey! Now come on! Hang on now. (bumps
into a table where there are mugs of
beer)

CROWD
Go ahead! Get him!

SHREK
(holds up a mug of beer) Can't we just
settle this over a pint?

CROWD
Kill the beast!

SHREK
No? All right then. (drinks the beer)
Come on!

He takes the mug and smashes the spigot off the large barrel
of beer behind him. The beer comes rushing out drenching the
other men and wetting the ground. It's like mud now. Shrek slides
past the men and picks up a spear that one of the men dropped.
As Shrek begins to fight Donkey hops up onto one of the larger
beer barrels. It breaks free of it's ropes and begins to roll.
Donkey manages to squish two men into the mud. There is so much
fighting going on here I'm not going to go into detail. Suffice
to say that Shrek kicks butt.

DONKEY
Hey, Shrek, tag me! Tag me!

Shrek comes over and bangs a man's head up against Donkeys. Shrek
gets up on the ropes and interacts with the crowd.

SHREK
Yeah!

A man tries to sneak up behind Shrek, but Shrek turns in time
and sees him.

WOMAN
The chair! Give him the chair!

Shrek smashes a chair over the guys back. Finally all the men
are down. Donkey kicks one of them in the helmet, and the ding
sounds the end of the match. The audience goes wild.

SHREK
Oh, yeah! Ah! Ah! Thank you! Thank you
very much! I'm here till Thursday. Try
the veal! Ha, ha! (laughs)

The laughter stops as all of the guards turn their weapons on
Shrek.

HEAD GUARD
Shall I give the order, sir?

FARQUAAD
No, I have a better idea. People of
DuLoc, I give you our champion!

SHREK
What?

FARQUAAD
Congratulations, ogre. You're won the
honor of embarking on a great and noble
quest.

SHREK
Quest? I'm already in a quest, a quest
to get my swamp back.

FARQUAAD
Your swamp?

SHREK
Yeah, my swamp! Where you dumped those
fairy tale creatures!

FARQUAAD
Indeed. All right, ogre. I'll make you
a deal. Go on this quest for me, and
I'll give you your swamp back.

SHREK
Exactly the way it was?

FARQUAAD
Down to the last slime-covered toadstool.


SHREK
And the squatters?

FARQUAAD
As good as gone.

SHREK
What kind of quest?

Time Lapse - Donkey and Shrek are now walking through the field
heading away from DuLoc. Shrek is munching on an onion.

DONKEY
Let me get this straight. You're gonna
go fight a dragon and rescue a princess
just so Farquaad will give you back
a swamp which you only don't have because
he filled it full of freaks in the first
place. Is that about right?

SHREK
You know, maybe there's a good reason
donkeys shouldn't talk.

DONKEY
I don't get it. Why don't you just pull
some of that ogre stuff on him? Throttle
him, lay siege to his fortress, grinds
his bones to make your bread, the whole
ogre trip.

SHREK
Oh, I know what. Maybe I could have
decapitated an entire village and put
their heads on a pike, gotten a knife,
cut open their spleen and drink their
fluids. Does that sound good to you?


DONKEY
Uh, no, not really, no.

SHREK
For your information, there's a lot
more to ogres than people think.

DONKEY
Example?

SHREK
Example? Okay, um, ogres are like onions.
(he holds out his onion)

DONKEY
(sniffs the onion) They stink?

SHREK
Yes - - No!

DONKEY
They make you cry?

SHREK
No!

DONKEY
You leave them in the sun, they get
all brown, start sproutin' little white
hairs.

SHREK
No! Layers! Onions have layers. Ogres
have layers! Onions have layers. You
get it? We both have layers. (he heaves
a sigh and then walks off)

DONKEY
(trailing after Shrek) Oh, you both
have layers. Oh. {Sniffs} You know,
not everybody likes onions. Cake! Everybody
loves cakes! Cakes have layers.

SHREK
I don't care... what everyone likes.
Ogres are not like cakes.

DONKEY
You know what else everybody likes?
Parfaits. Have you ever met a person,
you say, "Let's get some parfait," they
say, "Hell no, I don't like no parfait"?
Parfaits are delicious.

SHREK
No! You dense, irritating, miniature
beast of burden! Ogres are like onions!
And of story. Bye-bye. See ya later.


DONKEY
Parfaits may be the most delicious thing
on the whole damn planet.

SHREK
You know, I think I preferred your humming.


DONKEY
Do you have a tissue or something? I'm
making a mess. Just the word parfait
make me start slobbering.

They head off. There is a montage of their journey. Walking through
a field at sunset. Sleeping beneath a bright moon. Shrek trying
to put the campfire out the next day and having a bit of a problem,
so Donkey pees on the fire to put it out.

DRAGON'S KEEP

Shrek and Donkey are walking up to the keep that's supposed to
house Princess Fiona. It appears to look like a giant volcano.


DONKEY
(sniffs) Ohh! Shrek! Did you do that?
You gotta warn somebody before you just
crack one off. My mouth was open and
everything.

SHREK
Believe me, Donkey, if it was me, you'd
be dead. (sniffs) It's brimstone. We
must be getting close.

DONKEY
Yeah, right, brimstone. Don't be talking
about it's the brimstone. I know what
I smell. It wasn't no brimstone. It
didn't come off no stone neither.


They climb up the side of the volcano/keep and look down. There
is a small piece of rock right in the center and that is where
the castle is. It is surrounded by boiling lava. It looks very
foreboding.

SHREK
Sure, it's big enough, but look at the
location. (laughs...then the laugh turns
into a groan)

DONKEY
Uh, Shrek? Uh, remember when you said
ogres have layers?

SHREK
Oh, aye.

DONKEY
Well, I have a bit of a confession to
make. Donkeys don't have layers. We
wear our fear right out there on our
sleeves.

SHREK
Wait a second. Donkeys don't have sleeves.


DONKEY
You know what I mean.

SHREK
You can't tell me you're afraid of heights.


DONKEY
No, I'm just a little uncomfortable
about being on a rickety bridge over
a boiling like of lava!

SHREK
Come on, Donkey. I'm right here beside
ya, okay? For emotional support., we'll
just tackle this thing together one
little baby step at a time.

DONKEY
Really?

SHREK
Really, really.

DONKEY
Okay, that makes me feel so much better.


SHREK
Just keep moving. And don't look down.


DONKEY
Okay, don't look down. Don't look down.
Don't look down. Keep on moving. Don't
look down. (he steps through a rotting
board and ends up looking straight down
into the lava) Shrek! I'm lookin' down!
Oh, God, I can't do this! Just let me
off, please!

SHREK
But you're already halfway.

DONKEY
But I know that half is safe!

SHREK
Okay, fine. I don't have time for this.
You go back.

DONKEY
Shrek, no! Wait!

SHREK
Just, Donkey - - Let's have a dance
then, shall me? (bounces and sways the
bridge)

DONKEY
Don't do that!

SHREK
Oh, I'm sorry. Do what? Oh, this? (bounces
the bridge again)

DONKEY
Yes, that!

SHREK
Yes? Yes, do it. Okay. (continues to
bounce and sway as he backs Donkey across
the bridge)

DONKEY
No, Shrek! No! Stop it!

SHREK
You said do it! I'm doin' it.

DONKEY
I'm gonna die. I'm gonna die. Shrek,
I'm gonna die. (steps onto solid ground)
Oh!

SHREK
That'll do, Donkey. That'll do. (walks
towards the castle)

DONKEY
Cool. So where is this fire-breathing
pain-in-the-neck anyway?

SHREK
Inside, waiting for us to rescue her.
(chuckles)

DONKEY
I was talkin' about the dragon, Shrek.


INSIDE THE CASTLE

DONKEY
You afraid?

SHREK
No.

DONKEY
But...

SHREK
Shh.

DONKEY
Oh, good. Me neither. (sees a skeleton
and gasps) 'Cause there's nothin' wrong
with bein' afraid. Fear's a sensible
response to an unfamiliar situation.
Unfamiliar dangerous situation, I might
add. With a dragon that breathes fire
and eats knights and breathes fire,
it sure doesn't mean you're a coward
if you're a little scared. I sure as
heck ain't no coward. I know that.


SHREK
Donkey, two things, okay? Shut ... up.
Now go over there and see if you can
find any stairs.

DONKEY
Stairs? I thought we was lookin' for
the princess.

SHREK
(putting on a helmet) The princess will
be up the stairs in the highest room
in the tallest tower.

DONKEY
What makes you think she'll be there?


SHREK
I read it in a book once. (walks off)


DONKEY
Cool. You handle the dragon. I'll handle
the stairs. I'll find those stairs.
I'll whip their butt too. Those stairs
won't know which way they're goin'.
(walks off)

EMPTY ROOM

Donkey is still talking to himself as he looks around the room.


DONKEY
I'm gonna take drastic steps. Kick it
to the curb. Don't mess with me. I'm
the stair master. I've mastered the
stairs. I wish I had a step right here.
I'd step all over it.

ELSEWHERE

Shrek spots a light in the tallest tower window.

SHREK
Well, at least we know where the princess
is, but where's the...

DONKEY
(os) Dragon!

Donkey gasps and takes off running as the dragon roars again.
Shrek manages to grab Donkey out of the way just as the dragon
breathes fire.

SHREK
Donkey, look out! (he manages to get
a hold of the dragons tail and holds
on) Got ya!

The dragon gets irritated at this and flicks it's tail and Shrek
goes flying through the air and crashes through the roof of the
tallest tower. Fiona wakes up with a jerk and looks at him lying
on the floor.

DONKEY
Oh! Aah! Aah!

Donkey get cornered as the Dragon knocks away all but a small
part of the bridge he's on.

DONKEY
No. Oh, no, No! (the dragon roars) Oh,
what large teeth you have. (the dragon
growls) I mean white, sparkling teeth.
I know you probably hear this all time
from your food, but you must bleach,
'cause that is one dazzling smile you
got there. Do I detect a hint of minty
freshness? And you know what else? You're
- - You're a girl dragon! Oh, sure!
I mean, of course you're a girl dragon.
You're just reeking of feminine beauty.
(the dragon begins fluttering her eyes
at him) What's the matter with you?
You got something in your eye? Ohh.
Oh. Oh. Man, I'd really love to stay,
but you know, I'm, uh...(the dragon
blows a smoke ring in the shape of a
heart right at him, and he coughs) I'm
an asthmatic, and I don't know if it'd
work out if you're gonna blow smoke
rings. Shrek! (the dragon picks him
up with her teeth and carries him off)
No! Shrek! Shrek! Shrek!

FIONA'S ROOM

Shrek groans as he gets up off the floor. His back is to Fiona
so she straightens her dress and lays back down on the bed. She
then quickly reaches over and gets the bouquet of flowers off
the side table. She then lays back down and appears to be asleep.
Shrek turns and goes over to her. He looks down at Fiona for
a moment and she puckers her lips. Shrek takes her by the shoulders
and shakes her away.

FIONA
Oh! Oh!

SHREK
Wake up!

FIONA
What?

SHREK
Are you Princess Fiona?

FIONA
I am, awaiting a knight so bold as to
rescue me.

SHREK
Oh, that's nice. Now let's go!

FIONA
But wait, Sir Knight. This be-ith our
first meeting. Should it not be a wonderful,
romantic moment?

SHREK
Yeah, sorry, lady. There's no time.


FIONA
Hey, wait. What are you doing? You should
sweep me off my feet out yonder window
and down a rope onto your valiant steed.


SHREK
You've had a lot of time to plan this,
haven't you?

FIONA
(smiles) Mm-hmm.

Shrek breaks the lock on her door and pulls her out and down
the hallway.

FIONA
But we have to savor this moment! You
could recite an epic poem for me. A
ballad? A sonnet! A limerick? Or something!


SHREK
I don't think so.

FIONA
Can I at least know the name of my champion?


SHREK
Uh, Shrek.

FIONA
Sir Shrek. (clears throat and holds
out a handkerchief) I pray that you
take this favor as a token of my gratitude.


SHREK
Thanks!

Suddenly they hear the dragon roar.

FIONA
(surprised)You didn't slay the dragon?


SHREK
It's on my to-do list. Now come on!
(takes off running and drags Fiona behind
him.)

FIONA
But this isn't right! You were meant
to charge in, sword drawn, banner flying.
That's what all the other knights did.


SHREK
Yeah, right before they burst into flame.


FIONA
That's not the point. (Shrek suddenly
stops and she runs into him.) Oh! (Shrek
ignores her and heads for a wooden door
off to the side.) Wait. Where are you
going? The exit's over there.

SHREK
Well, I have to save my ass.

FIONA
What kind of knight are you?

SHR

Johan
22.03.2017 22:29

Bra!
0
anbefalinger
En liten kommentar til "KKK".
Få deg ut av verden  Smile :-\)

Anne Frank
03.04.2017 09:34

Bra!
0
anbefalinger
jeg går å dusjer jeg

Swag
04.06.2017 15:57

Bra!
0
anbefalinger
BRUH!

ostepop
13.02.2019 21:56

Bra!
0
anbefalinger
2019, noe av det du skriver er dritt bra men, mange av det er også dårlig. du skriver bra men samenling med annen religion slik vi lesere får inntrikk på det

bitch ass
13.02.2019 21:58

Bra!
0
anbefalinger
hey. ku Klux klan bitch


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.179 sec - 1 pageviews