Søk i stiler
 

Pablo Picasso


Om den anerkjente kunstneren med alle de snåle maleriene.

Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:30.04.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Pablo Picasso
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Pablo Picasso var en kunstner fra Malaga i Spania og levde fra 1881 til 1973. Helt fra han var svært liten, var Picasso god til å tegne og male. Han likte seg ikke særlig godt på skolen, og ville heller gå på tegnekurs. Faren var maler, men da den unge sønnen hans viste seg å være mye flinkere enn ham, sluttet han å male og ga alt maleutstyret til Pablo.På grunn av at Picasso var en urolig person av natur, prøvde han ut mange forskjellige kunstformer. I tillegg til å være maler, var han tegner, grafiker, skulptør og keramiker.

Da Picasso var 19 år, flyttet han til Paris. Her så han mange nye kunstverk og stiftet bekjentskap med mange kunstnere. Han ble spesielt inspirert av en utstillig som han var på i 1907, med bilder av Cécanne. Her var naturlige former forenklet til kuler, sylindere og kjegler. Denne bruken av geometriske former fasinerte Picasso, og samme år malte han "Pikene fra Avignon".

Dette bildet blir regnet for å være det første innen kubismen, som er navnet på den kunstretning som Picasso tilhører. Bildet viser fem kvinner som er malt kantete, med grove fordreide kropper og stive, maskeaktige ansikter. Det var nok ikke meningen at dette bildet skulle være pent, for Picasso brøt her med vanlige regler for gjengivelse av menneskekroppen og perspetiv. Bildet gjorde folk veldig provoserte, også Picassos malervenner. De synes det var forferdelig stygt, og mente han måtte være gal som malte på denne måten.

Picasso var også opptatt av såkalt primitiv kunst og kultur. Det ble på den tiden holdt utstillinger i Europa med afrikansk kunst, og Picasso var så inspirert av det han så at noen kalte arbeidene hans for "negerkunst".

En deler gjerne inn Picassos arbeider i perioder. I den blå perioden malte han alt i blåtoner, og motivet var ofte fattige kunstnere. Den kalde fargen understreker følelser som ensomhet og utrygghet. I den rosa perioden bruker han rødfarger. Etter dette malte han rene kubistiske bilder.

 

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
Pablo Picasso : ” hestehode”, 1937

 

<bilde>

Logg inn for å se bildet
<bilde>

Logg inn for å se bildet
 


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Sven Erik
21.02.2006 19:31

Bra!
8
anbefalinger
Ehh...det var en driitbra biografi av Pablo. Når har du tenkt til å skrive et som DU faktisk har skrevet?? Det er det meste barnslige jeg har sett!! Flesteparten av forlk som kommer hit, skal skrive en oppgave om Picasso, og leter som regel etter ny informasjon. Tror du ikke de allerede har vært inne på den siden du har kopiert det fra?!! Vel, jeg skal ikke si noe mer. Alle kan jo ikke være flinke til å skrive biografier, lykke til neste gang Wink ;-\)

FLAUT!!
23.11.2006 21:59

Bra!
8
anbefalinger
LÅL..når du serriøst ikkje klare å skriva sjøl..å må begynna å kopiera fra Kunstweb..då kan du legga forfatter karieren på hyllå!

Mats
13.01.2006 14:03

Bra!
4
anbefalinger
http://www2.skolenettet.no/kunstweb/bilde/kunstnere/pi- casso.html HAHAHA DU ER DUM AS, LEGGER INN TING HER SOM DU _BARE_ HAR KOPIERT OG LIMT INN FRA ANDRE SIDER!


03.03.2014 17:35

Bra!
3
anbefalinger
pablo picasso er ikke snål det er den jævla slekta di som er snål


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.011 sec - 1 pageviews