Søk i stiler
 

Dronningen


Kort omtale av boken "Dronningen".
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:18.05.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Dronningen
Verktøy:Utskrift

"Dronningen" er andre bok om Aldo Monrad, sønn av regnskapsfører Toralf Monrad. Denne gangen har han lagt bort kornetten, og drar på hyttesommerferie med foreldre og en helt ny brukt folkevognbuss. Ferien blir ingen idyll. Som i tidligere Berggren-bøker er det Vestfold-kysten som er feriearena. Her finner vi rike og mindre rike sommergjester, som stort sett oppfører seg råttent mot hverandre, særlig når deres revir (tomt, hytte, bil eller kjæreste) trues.

 

Aldo, (hoved personen), har et anstrengt forhold til foreldrene; "trygghetssøkende mennesker i 40-årsalderen", og de blir bombardert av en fjortenårings drepende sarkasme. Dette er først og fremst ei bok å more seg over, en sommerferie der det meste går galt, men der det likevel (eller nettopp derfor) er mulig å kjenne seg igjen. Tittelen viser til maurdronninga som har tatt bolig i hytteveggen sammen med alle sine undersåtter. I kampen mot dronninga når fortellingen store dramatiske høyder, som inneholder brannsluknings apparat, radar tennvæske og en nedbrent hyttevegg. Resultatet blir da en far med ett meget stort nervøst sammenbrudd. Aldo er en stor kvinnebeundrer, men det er her hans usikkerhet er størst. Allerede på feriens første dag forelsker han seg i Pernille: "En blanding av Sharon Stone og Syk pike av Edvard Munch". Men han har også et godt øye til Heidi fra Hønefoss; dama som kun er iført høge hæler, og dekker forsida på Aldos første selvkjøpte mannfolkblad. Språket er lett og driver bra, og boka er rask og lettlest. Selv om dette er en ungdomsroman, kan "Dronningen" gjerne leses av voksne, ikke minst av trygghetssøkende mennesker i 40-årsalderen.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Hasj
28.04.2005 13:37

Bra!
1
anbefalinger
eie bok

Onkel Affe
15.10.2007 20:52

Bra!
1
anbefalinger
DEN BOKA EIER !!!

Onkel skrue mc nøtt
09.03.2008 21:35

Bra!
1
anbefalinger
Denne boka er ganske kul og bra. Anbefales!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.010 sec - 1 pageviews