Søk i stiler
 

Sanden renner ut


Handler om stress, press og mas som kan dukke opp i hverdagen til en typisk tenåring.

Karakter: 5

Sjanger:EssayLastet opp:22.04.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Tidsperspektiv
Verktøy:Utskrift


Det er 24 timer i et døgn. 60 minutter i en time. Liten tid til å gjøre alt. Gleder man seg til noe, går tiden utrolig seint. Gruer man seg går tiden utrolig fort.

 

Jeg våkner gjerne tidlig om morgenen. Våkner av vekkerklokka eller av en foreldre som fungerer like bra som en vekkerklokke. Bare uten batterier. Egentlig kan man si at foreldre er en tidsinntilt bombe. Først blir jeg vekket en gang, og jeg sovner. så blir jeg vekket for andre gang, og jeg sovner igjen. Den tredje gangen må jeg stå opp, for da har bomba eksplodert.

 

Tiden tikker og går. Presset legger seg mer og mer. IKKE KOMME FOR SENT PÅ SKOLEN!! Har ikke tid til frokost. Spise kan jeg gjøre en annen dag! Først en rask dusj, så et glass melk. De hvite – og svart – rutede flaggene går opp. Ready, set..go!! full fart til skolen. Sykkelen går raskere enn hva den egentlig kan. 120 km/t i nedoverbakken. Herlig med frisk luft og sol!

 

Skolen, et trist syn. Seks timer å sløse bort av denne nydelige dagen. Må løpe for å rekke timen presis. Inn i klasserommet og ned på pulten. samme gamle klasserom, samme gamle pult. Jobbe bra og være stille, det er viktig. Ellers får jeg dårlige karakterer. Hva skjer da? Ingen fremtid? Ingen jobb?

 

Skolen er slutt for i dag. Alle bakker som var nedoverbakker i morges er oppoverbakker nå. Det er tungt. Jeg møter noen jeg kjenner på veien hjem. Tida går fort. Plutselig er jeg der. Jeg er hjemme. Jeg setter meg ved datamaskinen. Inn på en søkeside. Jeg skal velge vidergående skole. Hvilken skal stå først? Det er jo over 200 skoler å velge mellom. Hvilken linje? Det er et viktig valg jeg skal ta. Det er fremtiden min. tiden går. Sanden renner ut.

 

Ferdig! Søkepapirene er fylt ut. Har jeg valgt rett? Eller var det galt? Tenk hvis det var galt?! Mat! Jeg trenger mat. Jeg må spise!

 

Så er det lekser. Et daglig tidspress. En særoppgave kanskje. Skrive fem sider om noe totalt uinteressant. Fy så kjedelig. Jeg tar det en annen dag. Eller kanskje dagen etter det igjen. Jeg tar det når jeg må. Naturfag er lettere. Jeg gjør det. Det tar en time. Sekundviseren går rundt og rundt utallige ganger. Ah! Middag. Endelig. Spise fort og lite. Kan ikke risikere og få sting på trening. På med treningsklær. Jeg vet jeg blir for sen. klarer bare ikke å rekke alt! Foreldre sier akkurat det vi ikke vil høre.
- nå kommer du for sent! Du må skynde deg.

Det er bare til å overse. Jeg vet det jo selv. Stress! Hvor er fotballsokkene? 16:34, 16:35. tida går.

 

Sykkelen står allerede klar fra morgenen. Nå er det nedoverbakker igjen. Herlig. Sola har gått ned, det blir mørkt. Treninga er slitsom og hard. Det tar to timer. Jeg sykler alene hjem i mørket. Tiden går sent. Jeg kommer endelig hjem. Må ta en dusj. Treninga var slitsom. Jeg er trøtt. Men leksene er ikke ferdig. Litt igjen. Det må gjøres. Orker ikke egentlig. Men det må gjøres. Delvis for å slippe mas og press fra de tidsinnstilte bombene som vandrer oppe og delvis for min egen del.

 

Klokka blir natt. Norge har lagt seg. Ikke en bil på veien, ikke en fugl i lufta. Hvor er senga? Den må jeg finne før jeg sovner i boka. Tiden stopper. Ingen tikking. Det er rolig. Jeg har sovna...


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Julie
22.05.2004 18:12

Bra!
1
anbefalinger
Et morsomt og bra skrevet essay!
Jeg kjenner med veldig igjen i mye av det du skriver!! Skulle trodd det var jeg selv som hadde skrevet det!!

steffen
11.06.2004 17:06

Bra!
0
anbefalinger
onge essay det asså. Eg kjenne meg igjen veldig mye i det du ukjente forfattertaelnt skrive. Det va liksom litt min hverdag det og. Spesielt med den treningå. Bare min vare i 3 timer. Endå lenger !!! koselig tekst , veldig bra

Maria
05.12.2005 22:11

Bra!
0
anbefalinger
Kjempebra essay! den hjalp meg i nøden da jeg ike fant på noe å skrive om...takk"!

dsf
11.12.2005 22:49

Bra!
0
anbefalinger
bra ta hær!!!!


jærbuen
19.12.2006 19:54

Bra!
0
anbefalinger
Utrolig bra essay! Kjenner meg igjenn i absolutt alt, helt meg...Tid altså Confused :-\?

Moi!
25.03.2009 22:14

Bra!
0
anbefalinger
Det er som om du skriver om meg jo, kjenner meg igjen sinnsykt mye. jeg liker måten du skriver på, jeg ble liksom ikke lei av å lese det, som jeg ofte blir når jeg leser andre stiler. dødskult! Smile :-\)

^-^
06.02.2012 03:47

Bra!
0
anbefalinger
Syyyykt bra skrevet! Da jeg leser det er det nesten som om jeg har dårlig tid på en måte  Very Happy :-D (bra ment).. du har skrevet det slik at jeg kjenner meg godt i gjen i det og jeg på en måte lever meg automatisk inn i det  Very Happy :-D sånn som at jeg leser fort da du skriver at "jeg" personen har dårlig tid.. så kan jeg lese litt saktere da du skriver at "jeg" personen ikke har det så travelt.. f.eks. da han skal spise middag  Razz :-P
Du er flink!
Vel fortjent kar. 5!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews