Søk i stiler
 

Drømmedag


En drøm om Rally-kjøring.
Sjanger:FortellingLastet opp:01.04.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Sport generelt
Verktøy:Utskrift


Jeg våknet av at noen ringte på. Jeg åpner!” skrek broren min, Steffen. Han er 8 år og går i 3. klasse. Selv er jeg 14 og går i 9. klasse. ”Stian, det er til deg!” skrek Steffen til meg. ”Hvem er det?” Jeg gikk på badet og kledde fort på meg. ”Gunnar Arnesen fra `Din drømmedag` i Se og Hør.” svarte Steffen høyt. ”Du har visst vunnet en konkurranse.” ”Jeg kommer!” skrek jeg tilbake og gikk ut til inngangsdøra der Steffen og denne mannen fra Se og Hør stod. ”Du har vunnet en rallydag med Petter Solberg i hans Subaru Impreza WRC.”, sa mannen. Jippi, tenkte jeg, endelig kommer drømmedagen min! Dette var lørdagen før min beste lørdag i hele livet mitt!

 

Det hele startet med en konkurranse i Se og Hør. Den gikk ut på at man skulle svare på et enkelt spørsmål om hvilken sammenlagt plassering Solberg fikk i rally-VM 2002. Jeg svarte at han fikk 2. plass, og det hadde jeg ikke tvilt et sekund på når postet svarkupongen. Det var ikke det at jeg hadde ventet meg å vinne, for jeg hadde jo aldri vunnet noe spesielt før.

 

Mannen fra Se og Hør fikk komme inn, og han ga meg noen papirer med informasjon om denne dagen, som altså var en uke etter denne lørdagen. I papirene stod det også at han skulle hente meg kl.10.00.

 

Da mannen hadde gått, ble jeg så ivrig at jeg allerede begynt å forberede meg til å bli hentet av Petter om en uke. Det jeg ikke visste, var at Petter hadde med seg alt utstyret jeg trengte på den beste dagen i mitt liv. I tilegg fikk jeg utstyret også. Det var en hjelm, en kjøredress med Subaru-design, kjøresko med Subaru-design og kjørehansker med Subaru-design, alt godkjent for rally. Kjempekult, tenkte jeg!

 

Forresten, så handler rally om å kjøre så fort som mulig uansett føre og hvor ødelagt bilen er. Det var strålende vær denne lørdagen jeg skulle sitte på med Petter. Vi kjørte mot Karlstad i Sverige, der Swedish Rally vanligvis blir holdt. Se og Hør hadde ordnet slik at de fir første fartsetappene i Swedish Rally ble avstengt fra vanlig trafikk, slik at vi kunne kjøre dem.

 

Da vi kom fram, stod Subaru-teamet`s Subaru Impreza WRC, som vi skulle kjøre, klargjort til å kjøre disse fire fartsetappene. Jeg gikk ut av bilen vi satt i, og tok på meg utstyret jeg hadde fått. Når jeg hadde fått på meg utstyret, var jeg klar til å sette meg inn i rallybilen og la Petter kjøre så fort han ville.

 

Dekkvalg og småjusteringer på bilen hadde Subaru-teamet ordnet før jeg kom. For å få plass til kartleseren, hadde de satt ett sete i midten bak i bilen. For rallykjørere må ha kartlesere for å kjøre fort, uten å krasje eller fyke ut av veien. Kartleserene sier ifra om hvore skarpe sviger det er, om bakketopper og slikt. Petter Solberg`s kartleser heter Phil Millis.

 

Vi satte oss inn i bilen og kjørte rolig i en fart på ca. 80 km/t den første kilometeren. Så var Petter oppvarmet og klar for å kjøre fort. Det vil si en fart på ca. 140-200 km/t. Petter begynte å gi på. Kjempekult, tenkte jeg. Så kom den første svingen. Jeg kommer til å dø, tenkte jeg når vi var midt inne i svingen, fordi det føltes som om vi skulle velte sidelengs ut av svingen. Når vi var ute av svingen igjen, hele, tenkte jeg kjempekult igjen. Slik tenkte jeg nesten hele den første fartsetappen, og det ble bare kulere og kulere for hver sving.

 

Da vi var ferdig med å kjøre, tok jeg av meg utstyret og la det inn i Subaruen til Petter, som jeg skulle sitte på med hjem igjen også. På hjemturen fortalte Petter meg at vi hadde kjørt med en gjennomsnittsfart på 160 km/t. Til sammen hadde vi kjørt ca. 23 mil. Da vi var hjemme igjen, var jeg blitt veldig godt kjent med ham, og jeg fikk en autograf til meg selv og en til Steffen både av Petter og Phil Millis. Jeg må ha drømt, tenkte jeg.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


26.04.2004 13:39

Bra!
2
anbefalinger
denne stilen er berre rå


20.11.2008 20:22

Bra!
0
anbefalinger
Jeg er imponert!


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.015 sec - 1 pageviews