Søk i stiler
 

Markus og Jentene


Bokanmeldelse av boka "Markus og Jentene" av Klaus Hagerup.
Sjanger:Anmeldelse (bok, film...)Lastet opp:18.05.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Markus og jentene
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


"Markus og Jentene" er en oppfølger til suksess boka "Markus og Diana". Boka er skrevet av samme person som skrev "Markus og Diana", nemlig Klaus Hagerup. Denne boka ble utgitt på H. Aschehoug & Co. forlag i 1997.

 

Klaus Hagerup beviser i denne boka hvorfor han har blitt en av Norges mest populære forfattere.

 

Hovedpersonene i denne boka er for så vidt de samme som i "Markus og Diana", men denne gangen handler det også om Mona, Ellen Christine og Markus far, Mons sine ulykkelige kjærlighets forhold i tillegg til Sigmund og Markus. Disse fem nevnte er altså bokas hovedpersoner.

 

Selve boka starter med at Markus og Sigmund snakker sammen om hvor normalt det er å ha vært forelsket i alle jentene i klassa på to måneder. Som du sikkert skjønner har Markus og Sigmund vokst siden sist vi fikk høre om dem. I denne boka er de to tenåringer som lengter etter nærmere bekjentskap med det motsattte kjønn.

 

Sigmund er Markus sin alltid bedre vitende bestevenn, og han prøver ofte å hjelpe Markus eller "Marken" som han ofte blir kalt med å innynde seg hos jentene i klassen deres. En gang gikk Sigmund over streken i ett av hans iherdige forsøk på å spleise Markus og ei jente, mens han prøvde å legge inn et godt ord for Markus hos Ellen Christine ble så betatt av henne at de to begynte å gå ut sammen. Markus ble veldig skuffet over sin bestevenn på grunn av dette og derfor ville han ikke snakke med Sigmund på flere dager, men det tok ikke lang tid før det gikk over, da Markus ble forelsket i en annen jente.

 

Etter hvert glir Sigmunds forhold til Ellen Christine over til vennskap og Sigmund, Markus, Ellen Christine og Mona (Ellen Christines bestevenn) danner en venneklubb som de kaller "firkløveret".

 

Så da ble de altså tre stykker til å hjelpe Markus med hans ulykkelige forelskelser. På slutten av skoleåret kommer det en ny jente inn i klassen, hun hadde flyttet til Norge igjen fra Paris der hennes mor hadde jobbet på ambassaden. Markus ble så betatt av denne jenta, Alexandria som hun het, at han trodde han ville være forelsket i henne resten av livet.

 

"Firkløveret" bestemmer seg for å hjelpe Markus, og siden de vet at Alexandria liker teater ville de sette opp skuespillet Romeo & Julie (der Markus skulle være Romeo og Alexandria Julie). Innimellom alle Markus sine jente-problemer for vi høre om fares eskapader med blant annet en øre lege som han vil gå igjennom ild og vann for. Boka ender for øvrig med at noe skjer mellom "firkløveret" slik at tingene aldri kan ble de samme mellom dem igjen. Markus for også sitt høyeste ønske oppfylt, han blir sammen med ei jente på slutten av boken.

 

Hvem Markus blir sammen med, hvordan det går med firkløveret, hvordan det går med Mons sine damer og hvordan det går med oppsetningen av Romeo & Julie må du nesten lese boken for å finne ut.

 

Jeg anbefaler virkelig andre og lese denne boken, selv om den er noe klisjé preget, er den en verdig oppfølger til "Markus og Diana".

 

Boken er lettlest, men språket blir noe vanskelig i den siste delen av boka under prøvene til Romeo & Julie og det andre som skjer i denne perioden av boka. Klaus Hagerup har gjort en stor jobb med denne boken, det virker til og med som karakterene hans har fått sjel, med Markus og Mons sin sjenertskap, Sigmund sin bedre viten osv..

 

Boken er ikke like bra som "Markus og Diana", men det er ikke langt i fra. Og som nevnt jeg anbefaler virkelig de som likte "Markus og Diana" til å lese oppfølgeren "Markus og Jentene" som er minst like humoristisk.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.


12.03.2007 12:19

Bra!
9
anbefalinger
Jeg harsjer

Takker:)
28.05.2006 19:19

Bra!
8
anbefalinger
Dette var en jævla bra tekst ass Very Happy :-D shit bra!!
Dette var akkurat det jeg lette etter;D

ivrig leser
21.02.2008 13:27

Bra!
8
anbefalinger
hva kan du si er temaet i denne boken?
har klaus hagerup det samme temaet på alle fem markusbøkerne?

Glad ;D
30.04.2007 13:14

Bra!
6
anbefalinger
Wooho!  Very Happy :-D
Jette braa!
 Smile :-\)

line
26.11.2007 19:44

Bra!
5
anbefalinger
omg!

line
26.11.2007 19:58

Bra!
4
anbefalinger
ke e bodskapen til boka??
Treng svar fortast muliiig???? Very Happy :-D

manni...XD
13.02.2008 18:46

Bra!
4
anbefalinger
shit bra!!!!!...XP

MA ' RINA
04.11.2008 10:17

Bra!
4
anbefalinger
Tuse takk for all informasjonen jeg fikk  Smile :-\) hjelpet meg mye ; )

Eskil
14.01.2009 17:33

Bra!
4
anbefalinger
Hvordan er "Markus" som person?

dude
28.04.2011 20:35

Bra!
4
anbefalinger
takk! no for eg sikekrt 6er på bokandmeldesen på skolen : Smile :-\) Smile :-\) den var bra selvom eg ikke har lest an


13.10.2008 13:55

Bra!
3
anbefalinger
boken er forvirrende men underholdene..lolz24.10.2008 17:10

Bra!
3
anbefalinger
Hvordan kan man fjerne denne stilen ?


22.11.2012 14:41

Bra!
3
anbefalinger
FÅR veldig mye fakta om hva boka faktisk handler om


21.11.2016 09:33

Bra!
1
anbefalinger
Så synd at Markus er homo

Abdi
15.03.2019 20:42

Bra!
0
anbefalinger
Hahah liker hvordan alle bare spør spørsmål som "Hvordan er markus som person, budskapen til boka osv.. fordi de trenger hjelp til leksene deres


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews