Søk i stiler
 

Det handler om respekt


Hvordan mennesker fra forskjellige kulturer skal kunne fungere bra sammen.
Sjanger:EssayLastet opp:31.03.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Kulturforskjeller
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Det jeg tror er viktig å legge vekt på for at mennesker fra forskjellige kulturer skal kunne fungere bedre sammen er:

Som alle vet handler livet i stor grad om å vise respekt for medmennesker, gjensidighet og være positiv. Men det skal mer til en som så. Alle mennesker er redde for det ukjente så hvorfor ikke gjøre seg kjent med det ukjente. Da er det ingenting å vær redd for.

 

Man trenger jo ikke ha samme kultur, tro og meninger. Men det å klare respektere andres kultur tro og meninger. Det er det som skal til.

 

I Norge har vi vår kultur som er forskjellig fra mange andre kulturer. Det må vi bare respektere, for det er sånn det er, og sånn kommer det alltid til å være.

 

Men det er mange kulturer som vi i Norge ikke kan godta i vårt land, fordi det går imot norske lover. Det er en del kulturer som undertrykker kvinner, de blir steinet, tvangsgift og utsatt for andre grusomme ting, Norge kan rett og slett ikke godta den slags i Norges land. Grunnen til dette tror jeg er for Norge ikke hadde vært et bra land dersom den slags hendelser hadde vært lovlig.

 

Alle kulturer som er i Norge burde bli like høyt respektert så lenge det er innenfor Norges lover.

 

Dersom det er folk fra andre kulturer som ikke respekterer Norges lover, synes jeg de burde blitt sendt tilbake til det lande de opprinelig kommer fra. Uansett om det er et farlig land å bo i.

 

Norge er med og hjelper mange flyktninger fra mange forskjellige land. Vi burde hatt bedre tilbud til dem og heller tatt inn færre, for at det skal ha det best mulig, enn å ta inn alt for mange og la en stakkars familie sitte i et lite rom i flere måneder.

 

Men det er det omvendte også. Det er mange innvandrere, flyktninger som får mye mer penger og hjelp enn, en Norsk utføretrygdet. Det er fortsatt mange flyktninger som ikke er fornøyde med den hjelpen de får.

 

Jeg synes alle burde bli behandlet likt. Med like stor respekt uansett hud farge, kultur, tro eller meninger.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Anna L
19.05.2004 12:36

Bra!
2
anbefalinger
Akuratt som jeg skulle sagt det selv! Jeg syns synspunktene og begrunnelsene dine var veldig bra lagt frem. Du hviser en evne til å se ting fra begge side.

MrP
01.02.2006 09:41

Bra!
2
anbefalinger
ehhmm... kor gammel e du?? ble litt usaklig og på grensen til dårlig!

Dag Erik
25.04.2006 13:43

Bra!
2
anbefalinger
Ikke faen om jeg respekterer kvinnehatere!

Alicia
08.03.2011 17:12

Bra!
2
anbefalinger
Usaklig og du må nyansere teksten din ekstremt mye. Når man skriver essay, skal man ikke konkludere. Man skal stille retoriske og humoristiske spørsmål. Mer overdrivelser, mer sarkasme og mer ironi. Sitat; "...og slik kommer det alltid til å være." Værsåsnill, les litt om globaliseringen. Om ikke lenge vil det vel finnes EN menneskerase. Du er vel ikke mye eldre enn 13? Les mye tekster, for du har jo et godt utgangspunkt og sterke meninger!


01.11.2012 21:10

Bra!
2
anbefalinger
Alle synes det var bra, fordi den opprinnelig ikke var. Som de "norske" sier, hvor er du opprinnelig fra? Ja, jeg er opprinnelig fra et land som jeg har aldri sett før og jeg bestemte det når jeg var i min mors mage. Derfor skal jeg få dårlig behandling. Siden jeg har brune øyner og svart hår.

Muslim Girl
27.10.2004 20:52

Bra!
1
anbefalinger
veldig bra skrevet!! stå på!

sara
15.11.2004 01:46

Bra!
1
anbefalinger
veldig bra, men du kanskje skulle skrive litt mer detaljert

Kihn
07.02.2006 13:14

Bra!
1
anbefalinger
Dette er ikke et essay, du er altfor personlig, udetaljert og usaklig!


15.11.2018 11:26

Bra!
0
anbefalinger
rasistisk, trenger ikke å sende noen til det landet de kommer fra bare hvis de ikke respekterer deres kultur
kan heller gjøre noe annet


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.018 sec - 1 pageviews