Søk i stiler
 

Miljøproblemer i den fattige verden


Globale miljøproblemer og hva som er årsaken til miljøproblemen i den fattige delen av verden.

Karakter: 6-

Sjanger:FaktaoppgaveLastet opp:15.03.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:3. verden
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook
Bilder: Denne oppgaven inneholder bilder.
Logg inn via Facebook for å se dem.


Det den fattige delen har av miljøproblemer, er fordi de ikke har råd til å kjøpe midler som renser utslipp o.l. av miljøskadelige stoffer.

 

Press på jordas ressurser

Ressursene i verden er begrenset, og noen ressurser er ikke fornybare. Det biologiske mangfoldet er i ferd med å forsvinne, og dette skjer i en veldig stor fart. Hvert år forsvinner mer enn fem tusen arter, plante og dyrearter. De fleste forsvinner på grunn at regnskogen blir hogd ned eller svidd av. Dette skjer fordi de fleste av landene som ligger rundt regnskogen er svært fattige. Det er som oftest bønder som hugger og svir ned regnskogen, fordi de skal dyrke jord der, og fordi tømmeret kan selges dyrt som eksportvare. Dette er et stort miljøproblem, fordi de viktigste medisinene ligger i regnskogen, det sies også at løsningen på kreftgåten også kan ligge der.

 

Forurensning

Forurensning er et veldig stort problem i den fattige delen av verden. Det er ikke det at de forurenser så mye mer, men de har ikke råd til å gjenvinne, rense og ta vare på naturen, i den forstand den rike delen klare. Noen stoffer sånn som KFK gasser er svært miljøskadelige, dette stoffet finnes spesielt i kjøleskap og frysere. I den rike delen har vi spesielle plasser hvor vi kan dumpe dem, men i den fattige delen bare dumper man dem, KFK gasser er svært skadelige mot ozonlaget, som beskytter mot skadelige stråling fra sola. Økt stråling kan medføre dårlige avlinger og helseskader, som igjen fører til redusert matproduksjon. Problemet er at KFK gassene brytes svært langsomt ned, og vil uansett være i atmosfæren i flere tiår.

 

Befolkningsvekst

I u-landene har de ikke de samme pensjonsordningene som i I-landene, i u-landene er det å få mange barn en måte trygge alderdommen sin på, barn er en viktig arbeidsressurs i familiene. Men flere mennesker på jorda betyr enda større belastning på et ellers presset miljø.

 

Tiltak for å redusere befolkningsveksten på:

  • Prevensjonsmidler og avkriminalisere abort i de landene det er.
  • Forbedring av kvinnens stilling: Utdanning, helse, økonomiske kår og generell stilling i samfunnet.

En oversikt over forbrukerveksten i u-land og i-land

<bilde>

Logg inn for å se bildet


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Kritiker
21.05.2005 15:50

Bra!
8
anbefalinger
Er ikke noe vits i å lyve på seg en 6'er på denne tynne og litt manglende oppgaven. Men hvis karakteren er reell, hvilken skole går du på og hvilken klasse?

...
26.03.2006 23:48

Bra!
6
anbefalinger
Sitter her å skriver om akkurat dette temaet nå. Og tror faktisk den personen som har skrevet dette går i 2 klasse vgs. Fordi det står mye likt i boken min og dette er 2.klasse stoff vgs. Enig at en -6 kansje var en all for snill karakter fordi oppgaven var all for lite utfyllene. Men mulig oppgaven du skulle skrive ikke var meningen skulle være så lang.. er en okey oppgave syns jeg da Smile :-\) ikke vær så sinnsykt negative.

Lærer'n
01.06.2006 21:25

Bra!
6
anbefalinger
Dette synes jeg var tynnt! Dette er typisk pensum for 10.klasse, ungdomsskolen (tellus). Jeg ville aldre gitt en 6'er på denne oppgaven, kanskje en 4.

LinaK
06.03.2006 18:57

Bra!
5
anbefalinger
Enig. Dessuten er det ikke normalt å gi karakteren 6-... enten får du 6 eller 5+! vil heller si at en svak 4/ sterk 3\'er maks.... Kanskje bittelitt mer hvis du er på ungdomskole nivå... Dette er ikke en 6\'er oppgave! Det er ikke bare dårlig skrevet men også direkte feilopplysning!

\"Forurensning er et veldig stort problem i den fattige delen av verden. Det er ikke det at de forurenser så mye mer, men de har ikke råd til å gjenvinne, rense og ta vare på naturen, i den forstand den rike delen klare.\" Dette er feil.... I og med at i-landene sitter på 70% av verdens energi resurser (og den meste av energien... over 90% er ufornybar/forrurendende) sier det seg selv at den rike delen forrurender mest... IKKE de fattige landene!

Lær deg å skrive før du legger det ut på internett... Og ta i det minste en rettskrivingskontroll på det før du legger det ut.... Og litt enkel logikk hadde heller ikke gjort noe (inkludert for læreren din som har gitt deg 6- hvid det er tilfellet)10.02.2009 10:58

Bra!
2
anbefalinger
syntes dette var greit stoff, litt tynt til og være en 6 - . men ellers ganske bra  Smile :-\)

horegutten
10.04.2013 09:00

Bra!
0
anbefalinger
Dette her var ikke særlig bra


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.025 sec - 1 pageviews