Søk i stiler
 

Romeo og Julie


Anmeldelse av Willian Shakespeares film 'Romeo og Julie'
Sjanger:AnnetLastet opp:15.05.2000
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Filmer
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Regi: Baz Luhrmann.
Skuespillere: Leonardo DiCaprio, Claire Danes.
Am. drama.

 

Bilhjul hviner. Nærbilde av madonnaprydet revolver. Musikken herjer. Romeo, den evige romantiske Casanova elskeren, ruser seg på E. Vi er på Verona Beach, USA. Snart skal Romeo møte sin Julie. Vi møter et av verdens mest berømte og vakreste kjærlighetshistorie.

 

Men regissøren Baz Luhrmann, kjent for "Strictly Ballrom," vil mer enn å ikle gamle Shakespeares MTV-stilens superkjappe fortellerstil. Han er også for glup til å tro at Romeo og Julie trenger hyperhippe klær og høy lydnivå for at dagens unge skal forstå dem. Han bruker effektene rått for å fortelle oss noe om hva er som er et forsøk på å lage en god film og hva som for all evighet er en god historie.

 

Fra første scene skapes det forvirring. Guttene fra husene Capulet og Montague kommer opp i en forrykende skyteepisode. Midt i alt dette snakker kamphanene det sirligste Shakespeare-engelsk. Kontrasten er vel litt i det høyeste laget.

 

For meg tok det lang tid, nesten halve filmen, før alt falt på plass. Samtidig som kjærlighetshistorien spilles med lysende intens og ro, bombarderes vi med effekter som vi finner i action- volds filmer.

 

Ved siden av strålende spill i de største rollene, viser reissøren kreativ oppfinnsomhet og intelligent detaljforming i de dypt forelskedes støyende miljø. Luhrmann har skapt en annen "Romeo og Julie," ganske kreativt og underholdende, men også den virkelige "Romeo og Julie" er en film i en klasse for seg selv.

 

Terning kast: 5


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

anonym5
14.11.2009 12:01

Bra!
0
anbefalinger
ahhahah dere ass


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.010 sec - 1 pageviews