Søk i stiler
 

Henrik Ibsen - Hans liv og verker


Om Henrik Ibsens barndom, ungdomstid, tid som forfatter og verker.

Karakter: 5

Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:10.03.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Henrik Ibsen
Verktøy:UtskriftForfatterportrettet mitt er om Henrik Ibsen. Da jeg skulle velge stod det mellom han og Bjørnstjerne Bjørnson. De er begge store viktige forfattere. Jeg viste mest om Bjørnson, han fikk litteratur prisen og har skrevet nasjonalsangen vår. Det eneste jeg viste om Ibsen fra før var at han hadde skrevet ”Peer Gynt” og ”Et dukkehjem”.

 

Jeg valgte først Bjørnson, men så var det så mange som skrev om han. Jeg fant mye stoff om Ibsen, også leste jeg et sammendrag av ”Peer Gynt”, så det ble tilslutt Henrik Ibsen.

 

I motsetning til Bjørnson var Henrik Ibsen en sky, ensom og alene person. Ibsen hadde en tung barndom og ungdomstid, og mange av verkene hans er preget av dette.

 

Henrik Ibsen ble født 20. mars 1828 i Skien. Hans far var en rik, velstående kjøpmann, men da Ibsen var 6 år gammel gikk faren konkurs og måtte pantsette så å si alt han eide. Nå begynte en dårlig tid for familien Ibsen. Ikke bare hadde Henrik og familien mistet nesten alt de eide, men for Henrik var skammen så stor at han trakk seg unna kameratene og var mye alene. Faren lot sinne over å ha mistet formuen gå ut over familien og det fikk Henrik til å trekke seg unna familien sin også. Henrik ble en sky og ensom gutt.

 

Tiden han tilbrakte alene brukte han til å lese bøker, vise frem dukketeater og til å tegne og male. Han hadde et stort talent når det gjaldt tegning og maling.

 

Etter at Ibsen var ferdig med grunnskolen begynte han på en privat videregående skole. Ibsens store drøm var å få studere til lege. Pga familiens økonomi, jobbet Ibsen som lærling hos en apoteker i Grimstad for å få råd til utdannelsen. Han bodde sammen med apotekerens familie i Grimstad. Her kjente han ingen og siden han var så sky ble han ikke kjent med noen heller. Han var 16 år gammel da han flyttet til Grimstad, og de neste tre årene i hans liv skulle bli de verste og kjedeligste, ingen venner og ingen penger. Da Ibsen var 18 ble en tjenestepike gravid med Ibsens barn. Hun fødte en sønn, Hans Jacob Henriksen. Tjenestepiken ble sendt hjem, og Ibsen måtte betale barnebidrag til gutten ble 14. Dette var en skam for familien, og Henrik og faren kranglet så at Henrik helt brøt kontakten med familien, og de kom ikke til å snakkes før 25 år senere når Henrik sender et brev til faren.

                                                       

Da Ibsen var 19 solgte apotekeren apoteket til Lars Nilsen. Nilsen var bare 23 år og han bodde fortsatt hjemme, så Ibsen tok over apotekets dagelige drift. Takket være Nilsen fikk Ibsen mer penger, flere venner og innplass i byens bedre borgerskap. For første gang var ikke Ibsen ensom.

 

Til artium leste Ibsen om en opprører kalt Catalina, Ibsen ble så imponert av denne personen at han skrev sitt første skuespill, kalt ”Catalina”, drama i 3 akter. Skuespillet ble avvist av alle teatrene. En av Ibsens venner hadde nettopp arvet penger og han brukte alt på å trykke opp 250 eksemplarer for å selge. Ibsen fikk solgt 40 eksemplarer, resten ble solgt for en billige penge til en kjøpmann som innpakningspapir.

 

Våren 1850 ville Ibsen ta artium på Heltsberg ”studentfabrikk”. Mens han studerte her skrev han skuespillet ”Kjæmpehøien”. Skuespillet ble straks godtatt av Christiania Theater. 26 sept. 1850 ble et stykke av Ibsen for første gang visst. Skuespillet gikk bare tre ganger og ble ingen suksess. Ibsen ble bare fattigere og fattigere.

 

Høsten 1851 ble Ibsen instruktør ved Ole Bulls teater i Bergen. Ibsen måtte skrive et skuespill hvert år ved teateret,. Her skrev han mange stykker uten betydning, men han skrev noen svært gode også, b.l.a. ”Fru Inger til Østeråt” og ”Gildet paa Solhaug”. ”Gildet paa Solhaug” ble rost mye på den tid, også av Bjørnstjerne Bjørnson. Det betyde mye for Ibsen.

 

Etter suksessen med ”Gildet paa Solhaug” traff Ibsen 19 år gamle Sushannah Thoresen. De forlovet seg. Ibsen som så vidt kunne forsørge seg selv, fikk store problemer med å forsørge dem begge, så de flyttet til Kristiania og Ibsen fikk jobb som kunstnerisk leder. Etter vel et år hadde Ibsen fått orden på økonomien og han giftet seg med Sushannah. Sushannah var alltid en stor støtte for Ibsen, hun var klok, trofast og hun oppmuntret Ibsen til å skrive hver gang han var motløs.

 

Ibsen skrev ”Kjærlighetens Komedie”, et skuespill som provoserte mange og ble sterkt mislikt blant folk. Samme år kom han med ”Kongsemnerne”. Det ble en stor suksess. Like etter samlet Bjørnson inn penger så Ibsen fikk reise utenlands for å skrive. Ibsen reiste til Italia, og han bodde ikke fast i Norge igjen på 27 år. Nå skrev han sine store suksessrike skuespill. Han skrev ”Brand” som ble hans store gjennombrudd. Året etter skrev han ”Peer Gynt”, som nå er et av verdens mest kjente skuespill.

Det var pga. Ibsens medgang at dette ble et morsomt skuespill med masse humor.

 

” Peer Gynt” er et skuespill med hyppige sceneskifter. Peer Gynt er hovedpersonen i stykket, han fantaserer om odelsjenta Ingrid, som skal gifte seg. I bryllupet hennes får Peer med seg Ingrid, men han ombestemmer seg og vil ikke ha henne lengre. Han flørter i stedet med Solveig og får halve bygda på nakken.

Så er Peer i Dovre-gubbens Hall og blir jaget av troll, men han reddes av salmesang og kirkeklokker.

Peers mor ligger på dødsleiet og Peer tar henne med til himmelrikets port.

Som middelaldrene mann reisen han til Afrika. Her kler han seg ut og innbiller noen innfødte at han er profet. Etter hvert drar han til Kairo, der møter han bestyreren for et galesykehus, som ikke er helt frisk selv. Nå begynner Peer å lengte hjem. Vel hjemme igjen møter han Solveig. Solveig har ventet på han hele tiden.

 

Ibsen begynte på sine eldre dager å trekke seg tilbake igjen. Han trakk seg tilbake fra mennesker og levde alene. Etter de 27 årene i utlandet flyttet Ibsen tilbake til Norge og bosatte seg i Kristiania.

Han bodde i en leilighet i Drammensveien. Fra sin leilighet gikk han hver dag en tur ned til Karl Johan for å lese dagens aviser og drikke kaffe. Disse turene tok han hver dag til samme tidspunkt.

 

Sammen med Camilla Collett kjempet Ibsen for at kvinnene skulle bli likestilt med menn. Kvinnene skulle være frie mennesker, ikke ”dukker”. Dette kritiserte Ibsen i skuespillet ”Et dukkehjem”. Skuespillet handler om Nora, som forlater mannen sin fordi hun vil leve fritt. Når folk fikk se skuespillet ble de rasende. De mente det var helt galt at en kvinne kunne forlate mann og barn. For at stykket skulle kunne bli vist i Tyskland måtte Ibsen skrive om slutten og la Nora bli hos mannen. Dette angret han senere på. Slutten var hele poenget med stykket, mente han.

 

Ibsen likte ikke kritikken på ”Et dukkehjem”, han mente folk ikke forstod. Som et svar på all kritikken skrev han ”Gengangere”. Her er det en kvinne som lever sammen med en umoralsk og alkoholisert mann. Kvinnen vil forlate mannen, men blir overtalt til å bli. Når mannen så dør sørger ikke kvinnen, livet med han har bare vært en hel lang lidelse. Ikke bare hennes live er ødelagt, men deres eneste sønn er også syk og ødelagt av farens umoral. Med dette skuespillet spurte Ibsen folket om det var bedre. Folk mente dette var uhørt og at det ikke gikk an å ha slike tanker som Ibsen.

 

I sitt neste skuespill sammenliknet Ibsen hovedpersonen med seg selv. Stykket ”En folkefiende” handler om en forsker som har oppdaget at drikkevannet er forgiftet. Forskeren vet at han har rett, men i frykt for å ødelegge bygdas rykte og økonomi benekter befolkningen dette. Forskeren står imot resten av befolkningen, men jobber for det han tror på, han blir kalt en folkefiende og utstøtt. I dette stykket kritiserte Ibsen folket.

 

Ibsen hadde sin definitive gjennombruddtid i 1870-årene, da begynte han skrev samfunnsdramaer. I 1900 fikk Ibsen slag, 72 år gammel. Han ble aldri helt frisk etter dette, og måtte slutte å arbeide. 23 mai 1906 døde Henrik Ibsen, 78 år gammel.

 

 

Ibsens biografi

I løpet av sin 56 år lange karriere som dikter utgav Ibsen i alt 26 verker og 11 enkeltdikt.

Nasjonaldramaer:

- Catilina 1850

- Kjæmpehøien 1850

- St. hans natten 1852

- Gildet paa Solhaug 1855

- Fru Inger til Østerraad 1857

- Olaf Liljekrans 1857

- Hærmændene paa Helgeland 1858

- Kjærlighedens Komedie 1862

- Kongsemnerne 1864

Idédramaer:

- Brand 1866

- Peer Gynt 1873

- De unge forbund 1869

- Kejser Galilaer 1873

Samtidsdramaer:

- Samfundets støtter 1877

- Et dukkehjem 1879

- Gengangere 1881

- En folkefiende 1882

- Villanden 1884

- Hedda Gabler 1890

- Byggmester Solness 1892    

- John Gabriel Borkmann 1896

- Når vi døde vågner 1899

 

Henrik Ibsen var og er en av de beste dikterne i norsk historie. Han er den som har hatt størst innflytelse både før og nå. Ingen annen nordisk forfatter har greid å oppta sin samtid som Ibsen og ingen forfatter har hatt slik innflytelse på arbeidslivet i hele verden. Som dramatiker er han blant verdens mestere.

 

Jeg har aldri lest eller sett noe av Ibsen, men jeg har hørt om flere av dem. Å skrive om Ibsen har vært lærerikt. Før jeg begynte trodde jeg han var noe som Bjørnson, men fant da etter hvert ut at de ikke minnet om hverandre engang. Selv om ikke har lest/sett noe av han synes jeg han var en stor mann.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

moisja
15.11.2004 16:43

Bra!
33
anbefalinger
dette var noe gørr! kjedelig!
(**,)


16.10.2005 22:38

Bra!
13
anbefalinger
Hey! Kul side dette var ja, men fant ikke så lett fam Wink ;-\)heh[lol]

huldra
09.09.2004 13:10

Bra!
11
anbefalinger
Jeg synes det var en bra oppgave jeg...  Smile :-\)

Alianne
09.06.2008 12:45

Bra!
11
anbefalinger
Drit bra oppgave. Jeg har alldri lest noe bedre. Du ruler. Bli forfatter. Skriv en bok!!
Lite informasjon......men drit bra!!! Serriøst gå ut. Pell deg ut, Gjør verden til et bedre sted Very Happy :-D JEG er DIN nummber one(nummer en( #1 )( uno, un, ein, )fan- JA DU LESTE DET! Du er min # 1 idol! ( etter sandra fra idol da ) Jeg vil vokse opp og bli like god som deg!! Mener det! jeg går ut og skriker det til verden! I want to be like YOU!!!! Drit i Henrik Johan Ibsen. JOin de fire store!!! dere kan bli en guild!!! Få deg en hjemmeside, homepage azz.LOVE U 4 evah! Kan jeg abonere på deg?? Du burde få ditt eget blad!!!! Jeg vil ha deg i posten! NÅÅÅÅÅ! det kunne hete MArianne Nilsen ruler!! Forkortelse MNR!! Det bllir en best selger AZZ!!! komma og dobbeltkonsonant-feil RULER!!! JEG EEELSKER DEM! HELT CRAZY AZZ! oG DRIIIIIIIIIT LANGT I KILDER! de for finne dem selv!!!!! Drit i "moisja" og "ye" folka DE HAR FRITIDSPROBLEMER! SKAFF DERE ET LIV!!!! Jeg ett! HAR DU??
HVIS IKKE, RING MEG!!! JEG EEELSKER CP FOLK!!!! CELEBRAL PARESE FOR EVAH!! wHAT uP, litago, What's your problem!!!??! ALLE VET at faren til Henrik JOhan gikk konkurs da han var 6 år gammel. MArianne Nilsen vet best AZZ!! DET sier seg selv! DU ER BARE SJALU! BAre fordi MArinne er et finere navn enn LITAGO.
Trond, HVA er ditt problem. Hoppet du over barneskolen eller?!!?! KAN DU IKKE STAVE LOOSER!!!! L-to the- O- to the- O- to the- S- To the- E- to the- R!! =
LOOOOOOOOOSSSAAAAAARR!!!!!!
CAMILLA, LOOSER AZZ, WHAT'S YOUR PROBLEM. HVA mener du med "ganske bra". DET VAR DRIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIT BRA!!! LOOSER AZZ. FÅ DEG ET LIV!! RING 1881 å få hjelp. YOu need IT! HEY PINGLA, (ANONYM) tror du ikke vi kan lese eller?? DU har issues AZZ. ALLE SAMMEN FÅ DERE ET LIV!! MARIANNE NILSEN RULER AZZ. xoxo
- peace out.................................................

smily
10.01.2005 16:36

Bra!
10
anbefalinger
bra stil!!! fikk informasjon som jeg trengte. TAKK!!

Lawii
24.03.2006 09:18

Bra!
10
anbefalinger
Veldig bra stiil.. takk for hjelpen..!! =D

Gutteguttensomlikerguttegutter
06.06.2005 12:21

Bra!
6
anbefalinger
Fin stil dette her. Beste biografien jeg fant her på Daria...

anonym
09.10.2007 21:34

Bra!
4
anbefalinger
Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder Kilder

Moshi
03.10.2004 16:03

Bra!
3
anbefalinger
Takk for hjelpen!

Camilla
28.12.2005 23:59

Bra!
3
anbefalinger
dette var en ganske bra skrevet oppgave..... jeg fant mer enn det jeg trenget innad i denne teksten... fortsett slik, kanskje blir du like stor som Ibsen en gang selv.... hehe

Teo
28.11.2006 15:24

Bra!
3
anbefalinger
Herlig, fikk masse hjelp til realismeoppgaven. Savna litt mer relevant informasjon om forfatterskapet, men veldig bra.

Travis Scott
28.02.2019 15:45

Bra!
3
anbefalinger
Astro, yeah
Sun is down, freezin' cold
That's how we already know winter's here
My dawg would prolly do it for a Louis belt
That's just all he know, he don't know nothin' else
I tried to show 'em, yeah
I tried to show 'em, yeah, yeah
Yeah, yeah, yeah
Gone on you with the pick and roll
Young LaFlame, he in sicko mode
Woo, made this here with all the ice on in the booth
At the gate outside, when they pull up, they get me loose
Yeah, Jump Out boys, that's Nike boys, hoppin' out coupes
This shit way too big, when we pull up give me the loot
(Gimme the loot!)
Was off the Remy, had a Papoose
Had to hit my old town to duck the news
Two-four hour lockdown, we made no moves
Now it's 4AM and I'm back up poppin' with the crew
I just landed in, Chase B mixes pop like Jamba Juice
Different colored chains, think my jeweler really sellin' fruits
And they chokin', man, know the crackers wish it was a noose
Some-some-some, someone said
To win the retreat, we all in too deep
P-p-playin' for keeps, don't play us for weak (someone said)
To win the retreat, we all in too deep
P-p-playin' for keeps, don't play us for weak (yeah)
This shit way too formal, y'all know I don't follow suit
Stacey Dash, most of these girls ain't got a clue
All of these hoes I made off records I produced
I might take all my exes and put 'em all in a group
Hit my esés, I need the bootch
'Bout to turn this function to Bonnaroo
Told her, "Hop in, you comin' too"
In the 305, bitches treat me like I'm Uncle Luke
(Don't stop, pop that pussy!)
Had to slop the top off, it's just a roof (uh)
She said, "Where we goin'?" I said, "The moon"
We ain't even make it to the room
She thought it was the ocean, it's just the pool
Now I got her open, it's just the Goose
Who put this shit together? I'm the glue (someone said)
Shorty FaceTimed me out the blue
Someone said (Playin' for keeps)
Someone said, motherfuck what someone said
(Don't play us for weak)
Yeah
Astro
Yeah, yeah
Tay Keith, fuck these niggas up (Ay, ay)
She's in love with who I am
Back in high school, I used to bus it to the dance (yeah)
Now I hit the FBO with duffles in my hands
I did half a Xan, thirteen hours 'til I land
Had me out like a light, ayy, yeah
Like a light, ayy, yeah
Like a light, ayy
Slept through the flight, ayy
Knocked for the night, ayy, 767, man
This shit got double bedroom, man
I still got scores to settle, man
I crept down the block (down the block), made a right (yeah, right)
Cut the lights (yeah, what?), paid the price (yeah)
Niggas think it's sweet (nah, nah), it's on sight (yeah, what?)
Nothin' nice (yeah), baguettes in my ice (aww, man)
Jesus Christ (yeah), checks over stripes (yeah)
That's what I like (yeah), that's what we like (yeah)
Lost my respect, you not a threat
When I shoot my shot, that shit wetty like I'm Sheck (bitch!)
See the shots that I took (ayy), wet like I'm Book (ayy)
Wet like I'm Lizzie, I be spinnin' Valley
Circle blocks 'til I'm dizzy (yeah, what?)
Like where is he? (Yeah, what?)
No one seen him (yeah, yeah)
I'm tryna clean 'em (yeah)
She's in love with who I am
Back in high school, I used to bus it to the dance
Now I hit the FBO with duffles in my hand (woo!)
I did half a Xan, thirteen hours 'til I land
Had me out like a light, like a light
Like a light, like a light
Like a light (yeah), like a light
Like a light
Yeah, passed the dawgs a celly
Sendin' texts, ain't sendin' kites, yeah
He said, "Keep that on lock"
I said, "You know this shit, it’s life", yeah
It's absolute (yeah), I'm back reboot (it's lit!)
LaFerrari to Jamba Juice, yeah (skrrt, skrrt)
We back on the road, they jumpin' off, no parachute, yeah
Shawty in the back
She said she workin' on her glutes, yeah (oh my God)
Ain't by the book, yeah
This how it look, yeah
'Bout a check, yeah
Just check the foots, yeah
Pass this to my daughter, I'ma show her what it took (yeah)
Baby mama cover Forbes, got these other bitches shook, yeah
Ye-ah

grattiz
15.09.2004 19:55

Bra!
2
anbefalinger
kjempe god stil Very Happy :-D

litago
09.11.2004 16:13

Bra!
2
anbefalinger
bra dette.. men lurer på om Ibsen var 6 eller 8 år da faren gikk konkurs? det står forskjellig på flere steder.. Confused :-\?

ye
31.10.2005 08:52

Bra!
2
anbefalinger
jeg tror ikke helt den duger til 3 års oppgave, kanskje hvis jeg gikk i 7.

LkJ
18.12.2005 12:48

Bra!
2
anbefalinger
Drit bra..takk slapp å sitte inne på en lørdag og gjøre en ny oppgave.. tusen takk. er drit bra skrevet.02.02.2006 13:35

Bra!
2
anbefalinger
dette var veldig bra, det må jeg si.. å til du som sa du fikk stryk på sSTILEN.. DU SKAL VELL FAEN IKKE SKRIVE RETT AV???jeg syns dette her var veldig bra...  Wink ;-\) du er kjmpe flink Wink ;-\) fortsett sånn Wink ;-\)

Victoria
24.02.2006 19:07

Bra!
2
anbefalinger
Hei
Driit bra oppgave!!! Jeg har lært masse nytt som jeg trenger og vite!! Takk Very Happy :-D

yeah
14.03.2006 09:38

Bra!
2
anbefalinger
lær deg kommareglar og dobbel konsonant

grulsi
20.04.2006 09:38

Bra!
2
anbefalinger
bra, men savnet litt mer om forfatterskapet hans


26.09.2006 12:11

Bra!
2
anbefalinger
jævli bra oppgave du har gjort. fjeg lærte masse, fortsett sann


26.09.2006 12:16

Bra!
2
anbefalinger
jeg hørte du var deilig, kan jeg få nr ell?


07.11.2006 17:47

Bra!
2
anbefalinger
åå heldigvis fant jeg en sie jeg kan skrive noen fakta fra hrhr ferdig med leksene nå takk Smile :-\)

*
22.11.2006 18:03

Bra!
2
anbefalinger
foreslår overskrifter, da er det lettere å lese....

Trond
06.02.2007 20:19

Bra!
2
anbefalinger
bra grier dette ^^


19.03.2007 17:04

Bra!
2
anbefalinger
Veldig bra Smile :-\) har munntlig eksamen der temaet er familie, og det skal belyses ut i fra drama og realismen. Det jeg da tenker er å lage en problemsetting der jeg spør i hvor stor grad Ibsens tøffe barne og ungdomstid har innflytelse på hans verk!) TAKK for hjelpen!;D


13.11.2007 17:18

Bra!
2
anbefalinger
Herre va ikke bra, du mangle seriøsitet... alt det som står her er bare tull.
vi vill ha fakta, fakta, fakta
ps: om du skal foreslå overskrift sier jeg FAKTA OM IBSEN

Helgis
09.10.2008 22:54

Bra!
2
anbefalinger
Veldig bra! Denne hjalp meg veldig veldig mye!  Very Happy :-D
Takk skal du ha.

LOLINTHAHOLE!
24.01.2010 20:12

Bra!
2
anbefalinger
Ble serr Ibsen far til ett barn med en tjenestepike! LOL! hvorfor har jeg ikke lest dette før!!! Serr....Jeg tror dett er noe Bull... WHATS YOURE PR>OBLEM!!! I NEED FACTS DIN LAKS!!!!


12.04.2016 09:48

Bra!
2
anbefalinger
hei jeg er kul  Smile :-\)

Ganga
12.04.2016 10:06

Bra!
2
anbefalinger
Hussein!!! Baby jeg venter på deg. jeg sitter her men verdens våteste fitte og venter på din store arabiske penis. Du knuller meg selvom Nandakumaran sier nei. Du banket han imens du fingret meg. Du er en veldig bra far for athi, bare synd at han er homofil. ikke rart når han ser måten du knuller meg på. Til : Min elskede Hussein Fra : den sexy ganga

Marvins reksetiss
08.05.2017 13:49

Bra!
2
anbefalinger
dere er slemme..jeg har følelser jeg å!

reketissenes herrre
08.05.2017 13:53

Bra!
2
anbefalinger
lol


11.04.2018 21:23

Bra!
2
anbefalinger
Veldig bra nå er jeg ferdig med biografien min på grunn av deg tusen takk!!!!

marie
09.09.2004 16:05

Bra!
1
anbefalinger
Dette var en utrolig bra stil, du burte være kjempe fornøyd. jeg har fått mye innformasjon som jeg trenger! Tusen takk!!  Very Happy :-D

Marthe
01.11.2004 13:07

Bra!
1
anbefalinger
Kjempe bra Surprised :-o) Tusen takk for hjelpen

mia
15.11.2004 16:41

Bra!
1
anbefalinger
æsj!
det var kjedelig...

Veslemøy Huldra
31.05.2005 15:16

Bra!
1
anbefalinger
Litt kjedelig oppsett. men ellers bra!

skdjsafh
13.06.2005 14:25

Bra!
1
anbefalinger
hehe...tusen takk jeg fikk faktisk en 6er¨n¨år jeg leverte den

takker
21.09.2005 20:04

Bra!
1
anbefalinger
takk, hjelper med i min drama prøve. Kort og godt

tyy!!
06.09.2016 17:10

Bra!
1
anbefalinger
denne stilen begynner å bli gammel, men det som er skrevet har jo ikke akrat forandret seg elns. Setter stor pris på stilen her ass! Nå får jeg garantert ikke 3 på oppgaven min, ILU!!

Sheck Wes
28.02.2019 15:47

Bra!
1
anbefalinger
16yrold
Bitch
Daytrip took it to ten
I got hoes calling a young nigga phone
Where\'s Ali with the motherfucking dope? (bitch, bitch)
I be ballin\' like a mo\'fuckin\' pro (like a, huh, like a, huh)
I be ballin\' like my nigga Mo (Bamba, bitch)
Sheck Wes, I ain\'t a mo\'fuckin\' joke (haha, hahahahaha)
Steph Wes stay with the fuckin\' pole (pa, pa, pa-pa)
You fuck around and get poled (you get poled, bitch)
\'Cause I got hoes (so many fucking hoes)
Callin\' a young nigga phone
(Ring-ring, ring, ring-ring, ring, ring-ring)
Where\'s Ali with the (bitch with the) mo\'fuckin\' dope? (huh)
I be ballin\' like a mo\'fuckin\' pro (like a mo\'fuckin\' pro)
I be ballin\' like my nigga Mo (Bamba, Bamba)
Sheck Wes got so many flows (I do it all)
Call me Drake how a nigga controlla
Oh! Fuck! Shit! Bitch!
Young Sheck Wes and I\'m getting really rich (ching-ching)
See how I caught it \'cause I\'m really with the shits (bang-bang)
See me in the streets and I be really with a (cling, cling), with a
Bad bitch (bitch), niggas straight rocking (rock)
Niggas straight see me, when they see me, they be coppin\' (what?)
I\'m the best drug dealer, nigga, come and cop it (got it)
Young Sheck Wes, I\'m like the fuckin\' Green Goblin
I got hoes (ho)
Calling a young nigga phone, phone (bitch)
Where\'s Ali with the motherfucking dope?
(With the motherfucking dope)
Dope (with the motherfucking dope)
With the motherfucking dope (bitch)
With the dope (getting rich), with my bros (bitch, shit)
I fucked your ho (shit)
And she ain\'t even let you know (she fucked up)
Damn, this nigga nice, fuck is you talking about?
(\'Cause I got) bitch (hoes)
And my nigga One-Six, my nigga
Ali, the Daytrip nigga, fuck is niggas talking about?
(I got hoes, shit
Young Sheck Wes, I do it on the go)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.029 sec - 1 pageviews