Søk i stiler
 

"Det er typisk norsk å være god"


En beskrivelse av hva som kjennetegner nordmenn.
Sjanger:KåseriLastet opp:10.03.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Typisk norsk
Verktøy:Utskrift   Del på FacebookVi nordmenn er et merkelig folkeslag, selv tror vi at vi er verdens navle, men egentlig har vi ikke så utrolig stor betydning i verden. Amerikanerne vet ikke forskjellen på Norge og Sverige engang! Det er skuffende. Norge er jo neste rikest i verden. Vi pumper opp det sorte gull fra Nordsjøen og noen av pengene sparer vi til senere generasjoner. Slik at jeg forhåpentligvis får poteter til middagen når jeg som nittiåring sitter med gebisset i vannglasset og kølappen til himmelriket i hånda.

I utlandet er Norge kjent for å være den idielle velferdstat som skal få slutt på all mobbinga, men hva ligger egentlig bak fasaden?

 

De fleste har ikke noe imot innvandrere, hvem har vel det? Støtt og stadig er det innsamlingsaksjoner til de fattige i u-land på TV ’en, bøssebærere tråkker ned dørene våre og hjerteskjærende reklamer går på Tv. De fleste pleier å gi en slant, jeg også. Men når innvandrerne kommer til Norge, da er det andre boller. Plutselig blir de sett på som inntrengere og ”svartinger” og automatisk sett ned på. Hvis du åpner avise og leser om en av de ti drapene som har skjedd over helgen, står det som oftest: gjerningsmannen er trolig av utenlandsk opprinnelse. Er ikke det å selge skinnet før bjørnen er skutt kanskje?

Norge er en av de landene med størst giverglede, men dette forandrer seg fort når vi skal dele landet med våre nye landsmenn.

 

Vi nordmenn vet å sette farge på verden. Helt fra begynnelsen har vi vært et friskt folkeslag. Dette har vi fra våre staute, store, sterke, sunne og barske vikinger, som løp rundt og skrek som noen gærninger med horn på hodet og lange barter. De sloss som okser og en av dem Leif Erikson fant Amerika i år 1000.

Selv om det bare er i underkant av 5 millioner av oss, er vi en nasjon så glad i vinteridrett som andre nasjoner kan se langt etter. –blir det ikke gull i langrenn, er det sykdom som får skylda.

Norge har hatt noen dårlige perioder også, som da vi var under dansk herredømme. Danskene ga oss bort til svenskene, men dette fant ikke Norge seg i, og var igjen et selvstendig land.

 

Fremdeles drikker nordmenn mye, det har vi fra vikingene. Både hjemme og i syden.

I syden er vi tidlig oppe hver morgen. Vekkeklokken på 7. Bakrus eller ikke.

Da kappløper vi ut og okkuperer de beste solsengene ved bassenget. Deretter inn til frokost. Senere på dagen drar vi ned til stranda. Legger oss på badehåndkledene og passer samtidig med på å få med hele sandstranda. Når vi endelig har funnet oss til rette er det opp med ølboksen, på med solbrillene, mens de samtidig sprayer solfaktor 1 på de røde, solbrente kroppene sine.

 

I følge den berømte tradisjonen drar vi nordmenn i helgene og i feriene til fjells for å gå på ski i ukjente trakter inn til hytter uten strøm. Men hvor mange tror du egentlig gjør dette. Det er nok få. For hvem vil vel gå frivillig på utedass!

Likevel er det heldigvis noen som holder på tradisjonen. Kart og kompass. Ski og staver. Ut på tur, aldri sur. Tar med appelsin og Kvikk Lunsj, Norges nasjonalsjokolade. Unger har vi med også, de krabber rundt mellom granbar og elgskitt. "den skal tidlig krøkes som glad i naturen skal bli"

Mens engelsmenn sitter i teselskap på søndager og føler seg veldig viktig. Da drar Ola Nordmann på skitur. Naturen kaller på nordmenn.

Så glad er vi i å gå på ski at vi til og med kan komme til å krasje i kongen!

Hjem igjen sitter ungene i baksete med kakaobarter, våte votter og sokker med solbrillene på skjeiva.

 

Kinesere har sykler, danskene har vindmøller, amerikanere har hamburgere, italienere har pasta og vi nordmenn har brunosten. Den har gjort oss til akkurat de vi er og det er jeg stolt over. Men noe som er dumt er at vi spiser så mye Grandiosa, har vi helt glemt kjøttkakene, vår nasjonalmat?

Speil og sminke i timene. Motevesker og tyggis. Vesker i stede for sekk, slik at vi alle kommer til å bli dårlige i ryggen om noen få tiår. Sjelden blir det spilt fotball i friminuttene. Da er det opp med mobilen å konkurrere om hvem som kan sende flest SMS. Klar ferdig gå! Tilslutt kommer Norge til å ende opp med tjukke nordmenn med tynne fingre. Er det dette vi vil?

Dagens ungdom har ikke antydning til bein i nesa, vi kommer til å bli en gjeng av noen fordømte nikkedukker. Hvorfor må vi ta slik etter amerikanerne?

Ungdommen skal ikke på fest, nei da, de skal på party, de!

Heller ikke skal de handle, de skal shoppe…

Før i tiden var det heller ingenting som het Valentines day og Halloween. Dette kommer også fra Amerika, ikke at det er noe gærent i det. Men jeg vet at spesielt Halloween er de gamles mareritt. Da trekker de for gardinene, slår av TV ’en og setter seg godt ned i godstolen. Det hender faktisk at de åpner døren. men da klistrer de på et falsk smil og gir de små barna et eple og en mandarin hver. Mens godteriet står godt gjemt i kjøkkenskapet.

 

"Det er typisk norsk å være god", sa Gro Harlem Brundtland under de Olympiske leker i 94. Da holdt nordmennene på å sprekke av stolthet.

Men hva er det egentlig som kjennetegner det norske folk?

Vi er ofte blonde, blåøyde og langbeinte. Har røde roser i kinna, er født med ski på beina og Kvikk Lunsj i munnen. I tillegg er vi motbydelig nasjonalromantiske at det godt kunne vært skrevet en hel bok om det.

Hva er vel bedre kjent i verden enn Norges fjell, fjorder og midnattssol. Dette er vi helt alene om å ha i hele verden. Eller i hvertfall nesten. Svenskene har jo midnattssol, fjorder og fjell de også. De har bare ikke oppdaget det enda.

 

De norske oppfinnelser har revolusjonert verden. Uten dem hadde vi fortsatt levd i steinalderen. Da tenker jeg selvfølgelig på ostehøvelen og bindersen. Hvordan skulle vi ellers holdt orden på taler og manus, hvis det ikke var for bindersen.

 

Vi er et egenartet folkeslag med skiglede som hovedkjennetegn. Vi er høflige, vi er vanligvis gjestfrie, vi takker for maten og vi er naturlige. Vi er oss selv, vi er typisk norske.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

tor
29.11.2004 17:46

Bra!
26
anbefalinger
bra!09.12.2004 22:19

Bra!
22
anbefalinger
... kjøttkaker ER jo faktisk nasjonalretten da...

Håkon
15.12.2013 16:32

Bra!
18
anbefalinger
Serr as, hvem gjemmer godteriet sitt i kjøleskapet liksom?

Naopzaaaa
29.04.2009 18:40

Bra!
14
anbefalinger
aldri sett så mange kommentarer før på Daria...og jeg leste faktisk gjennom alle  Razz :-PP

Kåre
03.02.2005 18:38

Bra!
13
anbefalinger
Jævla låkt å ikkje løyle i d heile tatt.

Eagle
15.10.2004 16:58

Bra!
11
anbefalinger
Gode greier dette her. Du treffer mange spikere på hodet når det gjelder nordmenns usedanlige navlementalitet. Som sagt er vi jo verdens navle...

annette
02.05.2006 17:57

Bra!
11
anbefalinger
kåseri? du tuller Smile :-\) teksten mangler selve basisen av humor, og ironi. men det er et greit forsøk da.
2+

Arlene
21.05.2006 16:28

Bra!
10
anbefalinger
Dette var et aldeles SUPERT kåseri! En vakker dag vil jeg også skrive en som er like bra! Smile :-\)
De som sier at ironien mangler, må enten være blinde, eller sjalu! Hele teksten er oppbygd på ironi - ser dere ikke det? Eller tar dere teksten for selvhøytidelig, da den også handler om nordmenn. Delen med bindersen og ostehøvelen fikk meg til å le høyt (nesten), og delenvar ren og skjær ironi. Men den er ikke overtydelig, og det er det som gjør teksten så genial. Stå på!

Yo go girl
10.04.2006 22:03

Bra!
8
anbefalinger
Særdeles godt skrevet!!! Dette er overmåte godt

Charlotte
03.05.2004 11:12

Bra!
7
anbefalinger
Dette er greit nok skrevet (jeg vet ikke hvor gammel du er), men det er egentlig ikke et kåseri. Mer en blanding av artikkel og essay. Et kåseri skal ha humor, ironi, sarkasme og en dråpe satirisk humor... Dårlig med det her.. Du burde også hatt mer flyt og sammenheng, kanskje et hovedfundament som kunne skinne gjennom linjene? Meningene dine spretter både hit og dit. Ellers stort pluss for engasjert og muntlig språk, det trengs i et kåseri! (Håper du var ironinsk når det gjaldt den delen om at nordemenns oppfinnelser har revolusjonert verden... hehe) God og relatert overskrift forresten.

lise
22.01.2005 21:06

Bra!
7
anbefalinger
hææærlig tekst!! Får frem dine meninger, å hva du får intrykk av at andre mener! har mange sklie hovedpunkt under den tullete skrivemåte! Helt topp!!!  Very Happy :-D Var akkurat passe humoristisk syntes jeg! lykke til videre! Dette var helt knall syntes jeg!!!!  Smile :-\)

Øyvind
24.04.2006 21:01

Bra!
7
anbefalinger
Hei, grei oppgave, jeg vet dette er et kåseri, men det er feil og oppgi faktafeil for det! Ellers bra.

Hilde
04.02.2005 18:44

Bra!
6
anbefalinger
heia du!
Bra tekst- hva fikk du på den da?

kristina
27.03.2006 18:44

Bra!
6
anbefalinger
dette kåseriet var kjempemorsmt å lese! syntes det var masse humor her, jeg!  Wink ;-\) you go gilr! hehe

Julie
03.05.2006 16:02

Bra!
6
anbefalinger
kjempe bra... har lest noe lignende på skolen før...men det var veldig alvorlig, ikke så veldig morsomt. men bra forsøk..prøver lissom bare å gi litt respons da!! Smile :-\).p Sad :-\(

Knut-Erik
15.10.2006 23:35

Bra!
6
anbefalinger
Forferdelig tekst, dårlig skrevet og ikke videre riktig på noen måte. Dessuten er den full av skrivefeil. Beklager, men dette holder ikke!

=)
16.03.2006 18:53

Bra!
5
anbefalinger
Altså! Er ikke --> fiskeboller

Kåre
07.06.2006 21:11

Bra!
5
anbefalinger
Bra tekst, litt lite ironi/ sarkasme...! litt mindre ironi her og der og du har en super artikkel/essay Smile :-\)


03.11.2014 11:04

Bra!
5
anbefalinger
Fantastisk tekst! Men serr as, hvem gjemmer godteriet i kjøleskapet liksom? LOL hahaha. Men anyway ha en god dag videre fodi du skriver heilt fanatisk og flott da må eg bbera seie hahaha lol men hade-

Kåre
07.06.2006 21:11

Bra!
4
anbefalinger
Bra tekst, litt lite ironi/ sarkasme...! litt mindre ironi her og der og du har en super artikkel/essay Smile :-\)

frodo
14.12.2006 17:19

Bra!
4
anbefalinger
det var en veldig bra skrevet kåseri dette. men er du virkelig så gammeldags at du mener at typisk norsk er høflige, gjestfri mennesker?! that`s bullshit! and you know it!

Jekyl
07.10.2004 23:02

Bra!
3
anbefalinger
Kjøttkaker er også blitt regnet som Norges nasjonalrett, fårikål er noe dritt uansett...

andres
11.03.2005 14:38

Bra!
3
anbefalinger
God tekst, men den heller vel mer mot essay i sjangeren Smile :-\)

Andrea
19.05.2005 16:54

Bra!
3
anbefalinger
Godt skrevet, selv om jeg er uenig i en del av det. Men da kan det hende jeg ikke har skjønt ironien i det. Jeg har selv skrevet en stil med akkurat samme overskrift, som forøvrig er et sitat fra Gro Harlem Brundtland. Mye av dette stoffet du har brukt har jeg sett i flere av stilene på nettet om akkurat dette...men eller en god stil...en sikker 5-er...(hvis læreren ikke hadde visst at du hadde tatt en del fra nettet)

Alex
22.03.2007 20:05

Bra!
3
anbefalinger
Bra skrevet , men please... Hvis du ikke har lært det enda , så skal kåsseri være morsomt. Synes dette ligner mer på et essay, selv om du ikke hadde "scoret" høyt på det. Du burde forandre skrivestilen og setningene, du har for mye bra fakta til å kaste det bort slik som dette. " No hard feelings  Smile :-\) "

Hipolito
30.03.2007 20:31

Bra!
3
anbefalinger
Det her henger jo ikke sammen i det hele tatt! Du har noen gode poenger som kunne vært brukt på en bedre måte. Men du kan ikke presse alt du vil si om nordmenn inn i en tekst. Det er altfor mye forskjellig som ikke har sammenheng med hverandre. Og en ting til: Innvandrere er ikke innvandrere i sitt eget land! Man blir innvandrer når man "vandrer inn" i et annet land. Dette får deg til å virke veldig uvitende.

;)
15.05.2007 18:06

Bra!
3
anbefalinger
kølappen til himmelriket ! haha LOL

linn
13.10.2007 11:45

Bra!
3
anbefalinger
Teksten var på grensen til kjedelig. Det er ikke noe nyskapende med den, du kommer med samme argumenter som utallige før deg har gjort. Du forklarer for mye i partiene som skal være morsomme. La leseren konkludere selv. En vits er morsom i seg selv, den skal ikke forklares..
Språket er ikke noe annet enn helt middels, men nå skal det sier at jeg ikke vet hvor gammel du er. Er det en ungdomsskoletekst så er den vel grei nok.
Så til noe positivt, du har mange argumenter, flere eksempler i teksten. På den måte får den litt mer innhold enn tekster med samme tema som jeg før har lest. Men mangel på flyt i språket gjør dessverre at den blir kjedelig :/
- Linn.

William Schei
01.03.2013 12:03

Bra!
3
anbefalinger
Jeg trodde jeg var din store kjærlighet Magnar :\, din utroe jævel

Rigel McPowermount
17.09.2014 22:13

Bra!
3
anbefalinger
Må kommentere den skyhøye plagieringen på ditt kåseri, uten å oppgi kilder.

Erlend OG Lise
20.04.2004 10:43

Bra!
2
anbefalinger
hva med grændis????!!!

Missy
25.11.2004 21:37

Bra!
2
anbefalinger
driiiiiiiiid bra kåseri... Very Happy :-D Very Happy :-D eg syns du har ein god sans for ironi og humor, og du har brukt d riktig.. takk for hjelpen.. P.S. e d kje spikkekjøtt som e nasjonalretten?

Markus
23.03.2006 19:29

Bra!
2
anbefalinger
Dette var ikke særlig bra. Det var ikke veldig morsomt, flere av setningene brukes helt feil og x-antall skrive feil. Det virker ikke som om du kan bruke "da" riktig. Jeg savner en rød tråd gjennom hele kåseriet. Det handler for lite om at det er typisk norsk å være best, det handler mer om norske myter, og du burde klart å latterligjøre de mytene mye bedre.

Mini me
27.03.2008 17:58

Bra!
2
anbefalinger
Ser ut som du har jobbet bra med denne teksten  Smile :-\) Selv om den kanskje ikke holder til 6ern, ser man at du har virkelig stått på med oppgaven! Imponerende

Moi
22.03.2009 14:41

Bra!
2
anbefalinger
Gud så idiotisk og naivt det avsnittet ditt om innvandring. Et godt råd til deg: Begynn å følge med i det norske samfunn.. kanskje har du hørt om aviser?

Markus Julian Edvradsen
01.03.2013 11:57

Bra!
2
anbefalinger
Jeg synes dette er en dårlig tekst  Sad :-\(, det er det samme som når jeg og kjæresten min har sex, og han stikker kuken for langt opp i reva på meg

Magnar Jakobsen
01.03.2013 12:00

Bra!
2
anbefalinger
Markus Julian  Wink ;-\) , du må slutte å prate om sex-livet vårt offentlig :/

IwatchyYouPee
03.11.2014 16:52

Bra!
2
anbefalinger
I came to this o.o

Hamid Nordmand
04.04.2016 10:49

Bra!
2
anbefalinger
schempe dårlig screvet  Wink ;-\)

Jesus
13.10.2016 11:14

Bra!
2
anbefalinger
faen brur for en tekst. du er tært brooo fortsett sånn. Faen nordmann og brunoster!

Line
16.04.2004 20:42

Bra!
1
anbefalinger
Dette var en veldig bra tekst. Men jeg vil heller si at dette heller mer til en artikkel en kåseri, kunne vært litt mer humorfylt.. Men dette var virkelig en tankevekker og det var bra at personen hadde fått med seg så mye fakta om stoffet!

Kristian
18.04.2004 22:35

Bra!
1
anbefalinger
Dette var en helt grei tekst, men jeg hadde ettpar "Wow"-opplevelser når jeg leste den. Du sier f. eks. at kjøttkaker er vår nasjonalrett! Du er jo helt på jordet. Får-i-kål er vår nasjonalrett. Ellers er jeg enig med Line.

Attila
19.04.2004 08:18

Bra!
1
anbefalinger
Får-i-kål?
Trodde det var lapskaus.....

anonym
29.04.2004 14:03

Bra!
1
anbefalinger
morsom tekst! mye bra om nordmenn.får i kål,lapskaus eller komper...(hva med alt?)


04.05.2004 19:36

Bra!
1
anbefalinger
"De norske oppfinnelser har revolusjonert verden, uten dem hadde vi fortsatt levd i steinalderen", skjønte lixomt ikke den delen da. Manglet osså litt humor synes jeg dah, men ellers bra tekst ( må ha funnet mye stoff synes jeg, dessuten lurer jeg på hvor gammel du er)

anonym
06.05.2004 18:47

Bra!
1
anbefalinger
supert.....!

maja
06.06.2004 21:49

Bra!
1
anbefalinger
den var drit bra!! digget den sykt.. er helt enig i ihvertfall det første avsnittet..

Even V.
19.08.2004 22:28

Bra!
1
anbefalinger
Meget bra. Det ser ut til at du har et godt innblikk i den norske kulturen. Lett å lese og du har formet mange bra setninger.

==|||||||||||
20.02.2005 14:50

Bra!
1
anbefalinger
Er Charlotte en norsk lærer eller?! Veldig detaljert vurdering altså... ... ==|||||||

:)
02.03.2005 12:14

Bra!
1
anbefalinger
litt kul tekst da... en liten tankevekker vil jeg si...  Smile :-\)

TheGuts
10.03.2005 20:14

Bra!
1
anbefalinger
likte teksten, du har gjort en god jobb =D

Astri
30.03.2005 16:09

Bra!
1
anbefalinger
Hey. Bra tekst. Likte den delen med at norske oppfinnelser revolusjonerer verden. Hehehe..... Les mitt essay/Kåseri. Søk på rottegift. Jeg er ganske forøyd med det selv altså Smile :-\) hehe...

fredrick
30.03.2005 16:54

Bra!
1
anbefalinger
Hmmm....lite morsom ikke mye til kåseri å regne. Vil vel heller si at dette grenser til et Petit, altså en slags kommentar. ser også at historien mangler flyt og sammenheng. En god firer ville jeg gitt.

Anne
29.04.2005 21:15

Bra!
1
anbefalinger
er enig med noen at dette er mer et essay en et kåseri,men den er en bra tekst hadde ikke gjort no om du tilsatte litt humor. forsett sånn!!!!!!!!!!!!!!!!!!

missi
06.05.2005 12:31

Bra!
1
anbefalinger
denne har mange skrevet før deg.men det var godt forfattet.

krisj
29.05.2005 20:41

Bra!
1
anbefalinger
du har lest are kalvø skjønner jeg...? Smile :-\) men absolutt bra!

LOL
09.06.2005 20:35

Bra!
1
anbefalinger
Dette var en utrolig morsom tekst! Jeg kjenner meg igjen : )

Camilla
06.09.2005 13:31

Bra!
1
anbefalinger
Kjempe bra tekst... goo On

pia
06.09.2005 19:33

Bra!
1
anbefalinger
veldig,veldig bra! Litt enig i at det var mer en blanding av essay og artikkel,men allikevel kjempe bra! Var veldig enig et par steder! Super dupert;D

Lina
14.09.2005 18:27

Bra!
1
anbefalinger
Kjempe morsom tekst!!!Kjente meg igjen på mye  Surprised :-o)

Hey:D
25.10.2005 17:20

Bra!
1
anbefalinger
Kjempe bra! Takk for hjelpen, dette blir bra vettu Very Happy :-D
Jeg=Typisk norsk!


Bjørn
09.11.2005 18:25

Bra!
1
anbefalinger
Bindersen er IKKE en norsk oppfinnelse, selv om Johan Vaaler var først ute til å ta patent på noe lignende. Patenten hans manglet en "ring" av den bindersen vi bruker i dag. Bindersen er faktisk en britisk oppfinnelse...Sjekk fakta før du skriver, ellers bra.

ragnhild
13.11.2005 01:55

Bra!
1
anbefalinger
virkelig lusent kaaseri. fantes ikke morsomt. Kaaserier skal vaere ironiske og med en form for humor. Du proever deg paa ironi, men mislykkes totalt. Haaper ditt neste kaaseri blir bedre enn dette. Lykke til

Læreren
25.11.2005 12:17

Bra!
1
anbefalinger
Dette var den værste teksten jeg har hørt! hva er dette for noe sprøyte

haraldsen
27.11.2005 16:40

Bra!
1
anbefalinger
dette var en bra tekst skal jeg fortelle deg! du får en 5er av meg.
hilsen lærer haraldsen


06.12.2005 18:23

Bra!
1
anbefalinger
Fantastisk tekst med passe sarkasme-nivå. Du skulle bare ha funnet noen flere knagger å henge innholdet på. 5+

Henning
12.12.2005 20:17

Bra!
1
anbefalinger
Bra tekst som fikk med seg mye om hva som er typisk norsk. Som et kåseri synes jeg det var ganske dårlig, smilte kun én gang gjennom hele teksten, og det var helt på slutten: "De norske oppfinnelser har revolusjonert verden. Uten dem hadde vi fortsatt levd i steinalderen..."

ivar
13.12.2005 11:32

Bra!
1
anbefalinger
oki det var den verste texten ever lizzom du må skjerpe dei med norsken ass!!!
jeg håper virkelig at du ikke fikk noe mer enn en 2er eller no!!
du ikke no mer enn en 2- av meg

Camilla
11.01.2006 18:18

Bra!
1
anbefalinger
Bra tekst!

helene
01.02.2006 20:50

Bra!
1
anbefalinger
joda, dette var en bra tekst. men teksten minner meg mere om et essay/artikkel enn et kåseri. noe arti var det jo..

mille
03.02.2006 09:09

Bra!
1
anbefalinger
dette var en syykt bra tekst!!! du har hjulpet meg skikkelig Wink ;-\) takk!!!

joakim k (molde)
06.03.2006 09:45

Bra!
1
anbefalinger
dette var en, vet ikke helt hva jeg skal si. DÅRLIG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

anders
06.03.2006 09:46

Bra!
1
anbefalinger
denne teksten suuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuug

jokke
08.03.2006 22:06

Bra!
1
anbefalinger
Dette hær synes jeg var veldig bra Smile :-\) Smile :-\) mange gode poeng og morsomme detaljer Smile :-\)

line
23.03.2006 18:56

Bra!
1
anbefalinger
dette var bra. bra bra bra.

Markus
23.03.2006 19:31

Bra!
1
anbefalinger
Karakter: 3+

noe
13.10.2016 09:57

Bra!
1
anbefalinger
til deg som skrev "hvem gjemmer godteriet i kjøleskapet?" serr det står kjøkkenskapet idiot


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.038 sec - 1 pageviews