Søk i stiler
 

Drømmer og drømmetydning


Generelt om drømmer, hva som skjer når vi drømmer, hvordan tolke drømmer o.l.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:16.02.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Søvn
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook

En av oppgavene vi kunne velge mellom var å skrive om det ubevisste. Dette ble min oppgave bare jeg  har valgt å skrive mer konkret om drømmer og drømmetydning. Jeg valgte dette temaet for det er noe som interesserer meg. Det er så mystisk og spennende med det ubevisste, det vi mennesker ikke har kontroll over.

 

 

Drømmer er svært vanskelige å sette under et fast begrep med visse regler å si at slik er en drøm bygget opp. Alle mennesker drømmer forskjellig. Drømmer er forestillinger og opplevelser under søvn. De ligger i underbevisstheten og en drøm kan ha mange betydninger.

 

Det sies at drømmene er en kilde til visdom, og om du tolker dem kan du finne svar på ubesvarte spørsmål, skille mellom rett og galt, få advarsler eller oppnå personlig utvikling. I Benedicte Thiis’ bok, Regnbuetreet – drøm og symbolverden, står det:

”Alle drømmene er broer mellom ubevisst og bevisst som hjelper vår indre reise opp og frem. …Drømmene er alltid positive. De er hjelpende instanser. …Drømmene bringer deg mot helheten.”

Med  andre ord kan man si at drømmerarbeid, eller drømmetolkning, hjelper til å få informasjonen fra det ubevisste planet og opp til det bevisste. Med informasjonen menes budskapet i drømmen. Altså, ved å tolke får man svar.

 

Som oftest er budskapet framstilt av symboler av hvordan den som drømmer former hverdagens hendelser og utfordringer. Noen får drømmer som gjerne beskrives som synske eller klarsynte, der de får en fornemmelse at drømmens innhold vil skje mot enten dem ellers deres kjære. Det kan like være positiv informasjon som negativ.

 

Det er forskjellige måter en kan tolke drømmer på. En kan gjøre det lettvint ved å låne/kjøpe en bok, og tolke ut i fra den, eller gjerne få en mer forståelsesfull forklaring ved å kontakte en terapeut. Men også innen terapeutenes tolkning er det valg ta. Det er de som forholder seg til strenge forhåndsdefinerte tolkninger av forskjellige symboler som vann, hus, fugler, trær, dyr, tenner. osv. Så er det de som vil nå den personlige tolkningen, der assosiasjoner og oppfatninger til drømmeren er i fokus. Andre arbeidsmåter ved en drøm kan være meditasjon, analyse i likhet med ulike tolkninger, frie assosiasjoner, tarot kort, drama, kunst, musikk, drømmekort og dans.

 

En drøm er nesten like ”virkelig” å drømme som det livet er å leve. Som oftest i en drøm ser du, hører du, smaker, lukter og føler du som normalt. Forskning har vist at aktiviteten i hjernen i REM søvn, drømmesøvn, er lik i våken tilstand, bare i drømmemodus er ikke musklene i funksjon. Dette for å forhindre at vi lever ut drømmene våre. En drøm kan oppleves så ekte at en tar det lett for å være vår egen fysiske virkelighet.

 

Drømmer handler ikke bare om fantasi, tolkning av hendelser, morsomheter og sorg, men de kan også hjelpe på andre måter. Som å løse problemer effektivt. Det kan være alt fra å bygge opp selvbilde til drømmeren til å øve drømmeren opp til å bli en bedre idrettsutøver, samt å lære mer om en selv.

 

Det eldste dokumenterte tilfellet av drømmetydning finner man i Chester Beatty Papyrusen som er fra det 12. egyptiske imperium, fra rundt 1991 – 1786 f. Kr. Men han som virkelig forstod at drømmene våre har en sammenheng med hva som skjer i hverdagen vår, var Sigmund Freud (1856 – 1939). Han la i 1900 grunnlaget for den moderne forskningen vi bruker i dag ved drømmetydning. Han fant ut at vi drømmer ikke om konkrete hendelser som skjer i våre egne liv, i hverdagen vår, men symboler for hva som skjer. Eksempel: Opplever du at naboen har et forhold til kona di, vil gjerne ikke akkurat dette dukke opp i drømmen, der du ser for deg naboen og kona di i samme seng. Men heller dine følelser og tanker omkring dette, og symboler på ulike saker vil dukke opp.

 

Ifølge Freud er det mange universelle symboler som ligger i det ubevisste. Disse symbolene kommer ofte frem i drømmer og symboliserer det samme,  samme hvor i verden en måtte bo. Han sa også at ønsker og fantasier preger drømmene vår.

 

Ofte når en våkner virker drømmen en har hatt helt ulogisk. Grunnen til dette er fordi da er venstre hjernehalvdel mest aktiv. Det er denne halvdelen vi bruker når vi tenker blant annet på logikk. Når vi drømmer er begge halvdelene av hjernen like virksomme, og da dominerer ikke logikken over fantasien. Eller så kan det bare være at hjernen har lekt seg litt.

 

Det som også er rart med drømmer, uten om alle er ulike og kommer av tidligere hendelser, er at de kan ”komme” i både farge og sort/hvitt. Dette er en svært viktig del å ta med i drømmetygningen. Det kan faktiske ha større utspill enn hva mange tror.

 

Det som også er noe å huske på, er at ikke alt en drømmer har stor betydning. Drømmer en noe som en normalt gjør, som gå på jobb, trakte kaffe, lese avis, sende mail og lignende trenger ikke å bety så stort.

 

”Den franske profeten Nostradamus skal ha sagt at grunnen til at han spådde fremtiden var for å advare folk slik at de kan unngå det som sannsynligvis kommer til å skje. Grunnen til at det virker som om hans spådom om den syvende måned i 1999 har slått feil, trenger ikke å være at han har tatt feil. Det kan være fordi menneskene på jorden har endret seg.”

 

Når vi går fra våken tilstand til søvn  skjer det ”forandringer” i hjernen og kroppen vår. Det er som om den ene halvdelen av hjernen går i hvilemodus, mens den andre våkner til live. Musklene vår  blir slappe, slipper ”tak”, og er ikke anspente slik de er i våken tilstand. Det eneste vi beveger i søvne, utenom når vi går i søvne, er øynene våre.

 

Ett menneske på 75 år har brukt 6 år av livet sitt til å drømme. Det har ikke så mye å si om personen har hatt ett innholdsrikt liv så langt, for uansett hva en har tatt seg til fore, hvilken utdanning en har,  hvor mage barnebarn en har, har det ingenting å si om drømmer. Drømmer er noe som er i underbevisstheten til menneske, samme hvilket kjønn, bosted eller alder.

Mens en sover har en lettere for å være profetisk enn hva en ville vært i våken tilstand, for en blir mer oppmerksom på sitt indre jeg. Det hender at etter en har drømt noe som skal skje med en selv, og en ikke liker det, vil det å være forsiktig være et bra tips å følge. Disse drømmene kalles forutsigelser og kan oppleves av hvem som helst.

 

Tilbakevendende drømmer er drømmer du opplever gang på gang. Her pleier det ofte å ligge et budskap som en bør finne ut av. Det kan være enten et ønske fra drømmeren selv, et problem en ennå ikke har løst eller gjerne noe du bør gjøre annerledes.

 

Mareritt er en vanlig form for drømmer. Det er en skumlere del, og oppleves ofte sterkere i følelser, det ting oppleves som svært virkelig! Grunner til mareritt kan være støy når en sover, en sliter med å løse et dyptliggende problem, rester fra en dårlig opplevelse, konflikt mellom hvordan en ønsker å ha det – i forhold til hvordan en egentlig har det, en straffer en selv for noe en har gjort eller en bruker energien feil.

 

Har du en drøm der du får tilgang til informasjon fra en annen person, det kan være ideer, andres drømmer eller bilder fra denne personens liv, kalles dette en telepatisk drøm.

           

Drømmer er noe mennesket aldri vil forstå seg 100% på, samme hvor mange forskninger og tester som tas. Det som er i det ubevisste hos mennesket kan aldri tvinges frem, det må bli lokket frem, av trygge og sikre metoder.

 

 

Kilder

 

http://www.caplex.net/web/artikkel/skrivUt.asp?art_id=9308271

http://ungdomsavisa.is.no/visartikkel.cfm?ID=1407GKAT=1

http://www.jervell.no/arne/dreams/licid.htm

http://www.droemmetydning.com/

http://www.forskning.no/SvarArtikler/1067242659.63

kimen.dep.no/nou/1998-21

 

Psykologi lærebok

Caplex leksikon


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Trondheim
05.12.2006 13:36

Bra!
17
anbefalinger
Hei!
Våknet i dag etter å ha hatt den samme drømmen igjenn.. Tennene mine løsner og jeg spytter dem ut. Fant ut at jeg måtte søke på Internett for å se om det finnes noen tolknong på dette.. Ser her at det er flere som har samme drømmen. Det kan gå lang tid mellom hver gang men jeg har drømt det flere ganger, utrolig ubehagelig....... Skulle gjerne ha visst hva det betyr...


17.09.2008 16:47

Bra!
14
anbefalinger
Kjæresten min drømte at jeg var utro med henne!
Jeg kommer aldri til å være det sa jeg, men hun tror nå at det kommer til å skje. For hun sier at drømmer betyr noe som kan skje. Så hjelp meg! Hva betyr drømmen hennes? Jeg elsker henne mer enn alt! Vil ikke miste henne!!!!

jolanka
22.11.2005 12:29

Bra!
11
anbefalinger
hei anne! ang. drømmen din om at du mister tenner. Jeg personlig tolker den slik at du i underbevisstheten er redd for å miste noe som er veldig viktig i livet ditt.. Hva gjør du i drømmen? Du mister tennene.. Hva er tennene for et menneske? Viktig å ha for å spise/overleve..

linnea
04.05.2007 04:34

Bra!
8
anbefalinger
Jeg hadde en ekkel drøm i natt, drømte at jeg nettopp hadde født et barn jeg var veldig glad i det og kysset det på kinnet to ganger. så kom bestefaren min med en hagle og skaut etter oss. jeg løp med babyen i armen av fortvilelse fikk angst når jeg tenkte på at jeg ikke får bli kjent med barnet mitt og jeg hadde bare kjent det to sekunder liksom. han var skikkelig gal og han var ute etter meg hele tiden han var så uberegnelig og det var meg han var ute etter å skremme hele tiden når jeg var på besøk der. han kastet stoler etter meg og kunne finne på hva som helst. så rømte jeg vekk fra dette huset og langt ut i skogen og så løp jeg i sjøen som var svart og dyster og det ble dypere og dypere... jeg ble mer frustrert så plutselig var jeg i fjellet og møtte en vennine som jeg kjente i barndommen .men vi måtte plutselig gjemme oss for en gutt som gikk forbi vi latet som vi var døde men det nyttet ikke han hadde sett oss og han var merkelig nok nekrofil så hadde vi fortsatt å leke død da så ja ... hmm skjønner ikke hvorfor jeg drømmer så mye ubehagelig for tiden..

en drømmer
21.08.2004 12:54

Bra!
7
anbefalinger
hei. jeg er en jente som drømmer ting som hender.... det er helt sprøtt, men sant... jeg skulle ønske om det var noen som kunne tyde dem hvis de har en betydning eller hvis det er vasler... hvis noen har et svar på dette så send inn et svar på denne siden, så fort som mulig!

Sunnfjording
19.11.2006 20:06

Bra!
7
anbefalinger
Eg har ein realistisk drøm som går igjen gong etter gong. Den går ut på at tennene løsnar i munnen min og dett ut.
Det er så ubehagelig å kjenne at ein etter ein begynne å løsne og til slutt ligg laus i munnen min og det einaste eg kan gjere er å spytte dei ut.
Les det lenger oppe at det er ein som meine at det kanskje er frykten for å miste noko eg har kjært?
Dette må ligge veldig veldig veldig langt vekke i underbevisstheten min i tilfelle....

lurer
11.04.2005 10:13

Bra!
6
anbefalinger
finnes det metoder som har vist seg effektive for å huske drømmer????


MariMor
30.05.2006 16:17

Bra!
6
anbefalinger
En drømmer: jeg har også drømmer som blir virkelige! f.eks: jeg drømte at jeg gikk ute og så sølte en dame med brunt håt is på mannen sin! noen dager sener gikk jeg ute en ture så så jeg en dame med brunt hår som sølte is på mannen sin! dette er litt skumelt Surprised :-o jeg liker det ikke Sad :-\( men det er jo litt kult å da Wink ;-\)


09.04.2007 01:03

Bra!
6
anbefalinger
hjelp...Jeg hadde en drøm som jeg trodde var virkelig og min samboer fikk gjenommgå..
jeg drømte at vi var inne på et senter der han stod ved kassa for å betale på noe som så ut som okse ridning,men oksen var av plast.han tok tak i noe som lignet på en heste sko i take og heste skoene hang på noe blått plast rør igjen på take...han tok tak i det og hoppet opp på oksen/hesten,ved siden av stod det to jenter en med blondt hår og en med brunt hår...(så ikke ansikte på de) litt ut i drømmen var min datter også med meg,der jeg og hun skulle kjøre for å finne min samboer og de to jentene,men min røde volvo ville ikke starte(volvoen ble solgt for litt siden) plutselig kjørte vi en stor traktor i stede,vi letet overalt...etter mye leting veltet traktoren ned en slakk kress bakke og hanet på take,jeg datt ut men min datter satt igjen i traktoren.jeg sprang fort ned for å hjelpe hun,så jeg bare løftet den store traktoren fort opp... vi letet fortsatt etter min samboer i et sentrum jeg mener jeg har vært i før....så våknet jeg der min samboer lå ved min side...he he jeg sa til han att hvordan tør du å ta på meg  Smile :-\) hva betyr egentelig denne drømmen? handler den om meg,samboeren min eller min datter....vil så gjerne få svar fort....

Kaja
30.05.2006 16:07

Bra!
5
anbefalinger
Hei. jeg hørte at hvis man drømmer noe gang på gang, for eksempel et mareritt, så kan man fortelle det til noen. Altså ptøve å fortelle hva denne drømmen egentlig handler om for da kan det hende det slutter og at du ikke drømmer den drømmen igjen.

vitok
03.10.2008 18:42

Bra!
5
anbefalinger
drømmer ofte om at kjæresten min sier: ikke sats på meg, nærmere en slask kommer du ikke. Hva kan dette bety?


22.02.2009 22:31

Bra!
5
anbefalinger
Hei !
jeg har hatt drømmer der det samme skjer men omgivelsene er anderledes!
Jeg hadde en gammel kjæreste, og jeg elsket han.. han er den jeg har hatt det mest seriøse forholde med noen gang og dette er lenge sia så ...
men det jeg drømmer om er at vi møtes også blir det til at vi begynner å oppføre oss sånn som vi var før og det ender alltid med at vi kysser og jeg blir lykkelig ... jeg har det ikke så lett nå og han går i klassen min enda ... vi snakker nesten ikke for det var et stygt brudd vi hadde ... jeg vet ikke hva jeg ska gjøre jeg har lissom vært sammen med andre enn han og prøver med andre og men da kommer den drømmen ... Jeg vet at han ikke liker meg (ikke 100% sikker men ..) for han liker de jentene som er eldre og vi er i to forskjellige gjenger ... så plz kan noen tyde den drømmen for meg bare gi meg et lite hint om kansje hvorfor jeg drømmer sånt! jeg savner han så fælt etter jeg har fatt de drømmene!!  Sad :-\(

Anonym,
20.03.2008 10:51

Bra!
4
anbefalinger
Jeg har også drømt den drømmen der man mister tenner, og det ofte.
Men det er som regel det at tennene blir løse, og jeg ikke ser noe annet valg enn å trekke dem. Når dere sier at det er mulig det betyr at jeg er redd for å miste noe kjært, så er det vel i grunn bare å sette seg ned å tenke hva det er..

TIL DANIEL
31.12.2008 19:17

Bra!
3
anbefalinger
Alle drømmer du drømmer kommer ikke til å skje. Å vere utro betyr faktisk at partneren alltid vil vere trofast! Det gjelder bare vist drømmen er ett symbol! Vist vennene dine er utro setter de deg høgt! Men vist DU er utro betyr det at du har dårlig samvittighet for noe. Glad for å hjelpe. Vis dette til kjæresten din. Dette er ekte.  Smile :-\)


31.01.2009 10:53

Bra!
3
anbefalinger
Hei!
jeg har et litt merkelig spørsmål og jeg håper noen kan svare på det for meg.. Jeg og noen av vennene mine, har drømt at jeg er sammen med en gutt egj syntes er så utorlig søt! Og vennene mine sier at de har drømt at vi to er sammen og sånn opptil flere ganger, og jeg ser gutten ofte i drømmene mine, og drømmer at jeg møter han og blir forelsket i han og sånn,. Men så lurer jeg på en ting? Hvis man drømmer sånt? Kan det skje da? eller er det i så fall større sjansje for at det skjer?..

Jeanette
11.05.2005 23:54

Bra!
2
anbefalinger
lurer: Jeg leste et sted at du husker drømmene bedre hvis du våknet brått, så prøv med vekkerklokke...lykke til!

Anette
12.09.2006 21:39

Bra!
2
anbefalinger
hei!
jeg har begynt å bli interresert i drømmetydning og lurte på om noen hadde noen tips til dette.. og hvordan jeg skal klare å få noe ut av det. kan man etterhvert begynne å drømme det som skjer?

Tormod Kvalheim
28.10.2008 21:07

Bra!
2
anbefalinger
Hei! Bra artikkel. Her var det mange interessante innlegg og drømmer. Jeg opplever at drømmen handler konkret om det vi opplever i våre liv. Det kan virke som fiction, de bildene vi opplever i drømmen. Men om vi ser på den mer som vi opplever en film og samtidig kobler den til vårt eget liv (drømmen handler om oss selv) så kan vi få stor hjelp av drømmen. For eksempel ang. de vanlige drømmene om å miste tenner: Hva tenker og opplever du når du ser en person miste tenner i en film? Det er ofte eldre personer som mister tenner, og man går over i en periode med mindre fysiske krefter og virilitet. Å drømme at man mister tenner kan bety nettopp dette: at man kjenner seg kraftløs, evt. mindre attraktiv - en bekymring for å ikke bli likt. Konkret kan også drømmen ta opp fysiske helse når det er nødvendig - en advarsel om at man må ta bedre vare på tennene sine.

Vennlig hilsen
Tormod Kvalheim

Fotball
31.12.2008 19:07

Bra!
2
anbefalinger
Drømmer noen ganger om ting som skal skje, fikk svaret på hva jeg fikk på matte tentamen i drømmen, drømte liksom at jeg opna arket å såg hva som stod der, neste dag på skolen såg jeg liksom tilbake blikk da jeg opna arket. Er litt synsk kanskje, har bevisste drømmer hele tiden, og gjør hva jeg vil i drømmen, er det ett monster der gjør jeg det om til et kjøpesenter! Hah. Huska det var en jente i drømmen min så slo meg, så banka jeg hun xD .. En gang begynte jeg og synge en sang som venninna mi tenkte på. Vet og hvem som ringer når de ringer, og magefølelsen min virker alltid, ganske kult. Er og open for ånder, har komt i kontakt med noen  Razz :-P .. Men, det med at alltid drømmene skjer er bare tull! , det finnes forklaringer, men drømmer du at du dør, betyr det ikke at du gjør det! ..

Håndball
31.12.2008 19:11

Bra!
2
anbefalinger
Jeg har bodd i ett hus der det spøkte, ingen trodde meg men jeg drømte hele tiden at det var en gammel mann der som prøvde å si meg noe.. noen år senere fant jeg ut at det spøkte der og at det var en gammel mann som gjennsøkte rommet mitt og en dame på kjøkkenet

linnea
02.03.2009 00:22

Bra!
2
anbefalinger
jeg husker for noen år siden jeg våknet i senga av at jeg rullet meg rundt i latter og fortsatte å le når jeg våknet husker ikke hvorfor men tror jeg snakket med noen i drømmen. og andre ganger kan jeg våkne av at jeg griner. men det er sjeldent jeg drømmer slike ting. for litt siden hadde jeg gått i søvna var på vei inn i stekeovnen skulle lete etter dopapir og jeg var ganske hissig når typen min snakket til meg for det er ekkelt å bli vekt når man går i søvne. jeg gjorde det ofte når jeg var liten er bare en gang håååper jeg Very Happy :-D at jeg har gått i søvne i voksen alder.

linnea
02.03.2009 00:36

Bra!
2
anbefalinger
SVAR TIL DU SOM HETER LURER Smile :-\)

Hvordan kan vi utvikle evnen til å drømme?
svar: Hold tankene klare og så fri som mulig for materielt søppel og legg deg til å sove i en negativ tilstand(dette må selvsagt dyrkes frem av personen selv.) Om ønskelig kan en person slappe helt av i kropp og sinn og skape den mottakelige sinsstemningen som kreves for at drømmer skal fremstå som virkelighet eller sanne forklaringer på hendelser i fremtiden. utrdag hentet jeg fra drømmeboka mi som heter:10000 drømmetydninger skrevet av Gustavus Hindman miller

missy
10.03.2009 13:26

Bra!
2
anbefalinger
hei!!jeg drømmer så mye om eksen min..hva betyr det??er nu gift med 2barn..hvorfor er han hele tiden i drømmene mine??

linnea
14.03.2009 22:35

Bra!
2
anbefalinger
jeg drømte en dag at tvillingsøstra til typen min som jeg har barn med, ho torturerte meg i en leilighet ho stakk noe inn i magen min så jeg fikk utrolig vondt toortuuur var det vrikelig og har ike glemt smerten. typen min brydde seg ikke han ignorerte det og gikk.... mens ho fortsatte og torturere meg jeg var hjelpeløs jeg ba om hjelp med skriiik... hva betyr den ekler drømmen da?


16.03.2009 20:43

Bra!
2
anbefalinger
Jeg har hadd en ubehagelig drøm i natt som bekymrer meg og fyller meg med angst.Drømte at jeg hadde en ånd skikkelse forran meg som var vist som et sterkt lys som var bevegelig.ikke noe skummelt i den forstand men denne "ånden" kom pluttselig inni meg å dermed våkner jeg brått med et kraftig strømstøt i brystet og det var |SKREMMENDE!! drømte også at jeg snakket med en mann som nylig var godt bort husker hvordan han så ut og at han var fortvilt over sin bortgang og sint for dette .. kan noen hjelpe meg å forstå denne drømmen .er veldig urolig i kroppen å det har jeg vært i hele dag.


12.07.2008 12:21

Bra!
1
anbefalinger
hei, inatt drømte jeg att jeg hadde fåttt ett kutt i hovedpulsårå så de la meg på ett bord å bjunte å skjære i meg uten att jeg kjente noe (legen var han i the simpsons (mørke doktoren)) så tok de ut allt bloe mitt å ga d t fattige å hjemløse å sånt, så blei eg plutsli veldi sulten, å spiste eg, å då havna eg plutsli mitt i ein skibake, litt lengår nere så så eg ein mann så blei slengt ront av romvesenår åså fekk eg vita att d hadde skjedd før. eg kåmm ner å der venta ein venn på megmen så jekk me feil åså jekk me på ett minefelt!! me klarte t slutt å kåmma åvår men då bare jekk han, han sa att eg sko kåmma men eg klarte ikkje å lea meg... å fårann meg sto d romvesene ijenn!! eg klarte å kåmma meg onna, men då så eg vennen min ri på ein hest bortåvår ein gata å eg ropte på han å sa att han sko venta på meg, då snudde han seg å så litt på meg før han snudde seg vekk igjen å rei vidåre, plutselig va d ein aen jenta der o såmm rei sammen me han å di bjunte å snakka, eg følte meg veldig irritert åvår att han ikke venta, t slutt så tok eg han ijenn, å då sto hann på noe såmm ligna på ein benk såmm hesten dro, når eg kåmm bort han då, vennen min, så håppa han på hesten så fekk eg stå der bak å då følte eg meg gla sell åmm hesten dreit ner på skoene mine, då våkna eg.......

Kathrine
19.05.2009 03:07

Bra!
0
anbefalinger
Hei. jeg har drømt mange ganger at jeg eller folk jeg bryr meg om blir utsatt for voldtekt eller andre typer vold. Noen som kan hjelpe meg med hva det kan bety?
Har også opplevd å våkne brått, som om noen slår meg i fjeset, jeg faller, ikke får pust, skvetter ol. Noen anelse om hva det kan være?

Takk på forhånd.

Sunita
26.07.2009 22:48

Bra!
0
anbefalinger
Hei, eg har drømt at søskenbarne til faren min prøvte å drepen han flere ganger, men fikk det ikke til. Hva betyr det?


27.10.2009 18:04

Bra!
0
anbefalinger
Hei, jeg har gjennom hele barndommen og ellers i livet vært sterkt plaget av mareritt. Da jeg var 4-6 år drømte jeg ofte at jeg var en trelljentem, som ble jaget av fæle vikinger med sverd og øks. De fikk aldri tak i meg da jeg klarte løpe fra dem. Men det hendte de var nærme. Drømte også ofte at det lå krokodiller og løver under senga, men det gav seg da vi flyttet fra et gammelt hus vi bodde i en kort periode.Har også drømt om problemer min bror har hatt og drømte en gang at min mor var gravid noe hun fortalte meg et par dager etterpå at hun var. Etter jeg ble 20 år har jeg ofte hatt de samme type mareritt. Det er følelsen av å være bevisst i drømme og kjænne nærheten av ondskap, at noe lammer hele kroppen, og et sterkt ubehag kommer over meg. En gang var jeg sikker på at jeg svevde noen cm over sengen. dette i noe som føles veldig virkelig og bevisst, men uten at jeg kan rope om hjelp eller komme meg ut av det. forleden drømte jeg igjen om at noe ondt kom over meg og en ubehagelig berøring.jeg drømte at jeg prøvde klore min samboer i låret slik at han kunne vekke meg. Han vekket meg, men det var fordi jeg mummlet i søvne, ikke fordi jeg faktisk hadde tatt på han. Da jeg våknet var jeg veldig utenfor og redd. Denne samme type drøm har jeg opplevd flere ganger. Hyppigheten varierer veldig. Denne type mareritt er ekstremt ubehagelig da jeg føler smerte på kroppen, og da spesielt på ryggen. Skulle gjerne likt å visst hvordan dette kan tolkes?


07.02.2010 21:22

Bra!
0
anbefalinger
jeg drømte at jeg begynnte å kline med en som er ny i klassen. vi satt bak en bil.......det er litt irriterende å gå å tenke på hva drømmen kan bety.......

Karl
10.02.2010 10:13

Bra!
0
anbefalinger
Hei.
I flere år har jeg hatt et mareritt som kommer tilbake med varierte mellomrom. Hva som skjer i marerittene varierer men felles for alle er at de skjer i et hus, og det er alltid det samme huset. En annen ting som er felles for de er også at det alltid er noen eller noe som skal ta meg og skade meg. Huset er stort, mørkt, det er roping og gråting fra rom som jeg ikke får gå inn i, og det er en musikk (type avslutningen på Brødrene Dahl episoder) rett før jeg blir tatt. Jeg skjønner at marerittene kommer før jeg sovner, og i innsovningsprosessen fordi jeg begynner å fryse og skjelve rett før jeg sovner og føler meg redd.
I drømmene har jeg forskjellige oppgaver før jeg blir fanget. Det kan være å redde noen ut av huset, eller jage noe som allerede er der.

Det toppet seg natt til i dag. Jeg våknet halv 2 på natten av at jeg skrek. Jeg er 24 år gammel og ikke særlig skvetten av meg, men etter disse marerittene er jeg redd for å sovne igjen samme natten, og jeg gruer meg til å legge meg kvelden etter. Det høres kanskje ikke så dramatisk ut men jeg er virkelig redd huset og det som er inni. Er det noen som har et mareritt eller tema som kommer tilbake flere ganger? Er det noen som kan hjelpe meg med hva det evt betyr?

Mia
06.05.2010 14:10

Bra!
0
anbefalinger
Hver gang jeg drømmer, drømmer jeg om det samme huset.. Noe ganger skjer det bra ting, andre ganger skjer det vonde ting. jeg har prøvd å tyde drømmen min så mye som mulig, Eksen min og dama hans har også vært i drømmen min.. både positivt og negativt. synes det er viktig informasjon at drømmene begynte litt etter det ble slutt, jeg har heller ikke hatt type etter han. men nå, når jeg fant en fyr jeg likte. slutta jeg å drømme.. ihvrtfall for en stund, med engang jeg ble usikker på han, kom den drømmen tilbake.. hva kan det bety?

M A S
28.05.2010 19:39

Bra!
0
anbefalinger
Hei! jeg har to drømmer som jeg har utrolig ofte. Enten drømmer jeg at jeg faller ned fra en plattform eller trapp, eller om et timeglass med korn i, i denne drømmen er fargene bare svart og lysebrun. Jeg er 16 år gammel. Kan du ha en aning om hva dette betyr?

Linda
06.06.2010 23:59

Bra!
0
anbefalinger
Har drømt dette ofte.....jeg drømmer at je hooker opp med en kjendis men så blir vi skilt på en eller annen måte.Vi møtes igjen og da prøver jeg iherdig å hooke opp igjen med den kjendisen uten hell.Er liksom som om han ikke kjenner meg igjen.
Hva kan dette bety?

Ida
17.06.2010 04:45

Bra!
0
anbefalinger
Jeg hadde en merkelig drøm en natt, jeg drømte at det var blitt mototvei på jordet ved huset vårt, veien førte inn til naboens låve. Jeg fulgte veien inn til låven og der var det helt tomt men i et hjørne oppe på høyloftet satt det en trollkjerring som var helt skrukkete i ansiktet og hun så stygt på meg, jeg løp ut igjen det forteste jeg kunne og da våknet jeg. Hva kan dette bety?


30.11.2010 14:20

Bra!
0
anbefalinger
Hei, jeg drømte her inatt at jeg var inne i et enormt hus, og at det ble raida av nazister, å at jeg gjemte meg inne i en stor vaktmester-leilighet nede i kjelleren. Den leiligheta var skjult så ingen fant den, før etter jeg hadde komt meg unna ved å klatre ut vinduet. Når jeg hadde komt ut vinduet, møtte jeg på min barndomsbestevenninne som nå er fienden min, og jeg søstra hennes, og en venninne av meg drakk ute i gata, også skulle vi komme oss inni en sånn liten konteiner, men da måtte vi klatre over flere gjerder. Jeg klarte ikke det å ble sittendes fast. dagen etter kom det en søppelbil og tømte konteineren, men vi kom oss ut. Han som tømte konteineren er en som jeg var veldig forelsket i, og holdt på med helt til han fikk seg en annen dame å slutta å kontakte meg, nå er det slutt mellom dem. Jeg har type nå, å mener jeg er helt over han. Dette er 2-3 måneder siden skjedde. Noen som kan fortelle meg hva denne drømmen kan bety??

Christine
14.12.2011 16:30

Bra!
0
anbefalinger
Jeg har begynt å bli opptatt av drømmetolking i og med at de siste spesielle drømmene jeg har hatt, så har jeg følt at det har en sammenheng i virkeligheten. (som er ganske skremmende)
I natt hadde jeg et grusomt mareritt. Jeg drømte at jeg kjører på en motorvei og inn i en tunnel. Da jeg kjører inn i tunnellen kan det se ut som om noe har skjedd på høyere side, men jeg kjører videre og etter litt er tunnellen fullstendig stengt og kommer ikke videre. Jeg tuter for å få oppmerksomheten til bilen bak om at den må stoppe og snu iogmed, slik at den ikke kolliderer med meg.
Jeg snur og kjører på vei ut av tunnellen da jeg ser blålys og sirener ved utgangen av tunnellen som er på vei mot meg. Jeg stopper bilen og går ut. Tunnellen har på en måte flere etasjer, så det er en åpen trapp ned en etasje. Jeg går mot gelenderet og ser ned omtrent 10 meter og der ser jeg kjæresten min ligger skadd etter en ulykke. Jeg ser at han beveget seg så vidt og at han hadde vondt. Jeg legger merke til at det ene benet hans ligger sjevt og ser brukket ut. Jeg blir helt fra meg og løper ned trappen og får helt panikk. Nå går det folk rundt for å undersøke åstedet, men ingen hjelper kjæresten min. Jeg gråter og det gjør jeg fortsatt når jeg våkner.
Jeg slo opp i drømmetydningsverk og leste at om man drømmer om en ulykke, kan det være en advarsel om at det virkelig kan skje. Dette var meget skremmende!!
Og da kjæresten min reiste på jobb idag, fortalte jeg han at jeg hadde hatt et mareritt, men klarte ikke fortelle om den, fordi jeg var så skremt av drømmen. Men jeg fikk sakt at det var om en ulykke og at han måtte kjøre forsiktig i og med at han hadde en reise forran seg på 1,5 timer.
Grusomt mareritt!!

Therese
05.03.2015 18:30

Bra!
0
anbefalinger
Jeg drømmer veldig ofte at jeg reiser til Sverige til et sted som heter umeå. Vet ikke engang om det er noe sted som heter det. Men hvorfor drømmer jeg det gang på gang ?

Balle
28.03.2015 01:42

Bra!
0
anbefalinger
Drømmer om tenner : Kan være så enkelt som å bli, eller være bitter. Bitter er en ubhegelig følelse i seg selv, som kommer av at en blit skadet av andre. Inni seg selv, en hendelse som har ført til vondt, eller såret. F . eks, kjæresten er utro, en blir såret og bitter. Frykten for å bli det igjen, eller at drømmen sier, se etter hva du er bitter for, da får du svaret på din indre skade...dette er en begynnelse på "sjele helberedelsen "..drømmen fortller deg at du må ta fatt på dette, fordi du er skadet. Du vil bli helere. Å helberede kommer av ordet heale, som betyr, å gjøre "helt".


17.06.2015 09:41

Bra!
0
anbefalinger
Hei . Jeg er forlovet med en mann jeg elsker høyere enn noen . Jeg har aldri elsket noen slik som jeg elsker han . Vi har en liten jente sammen på neste 2 år .
Jeg bare lurer på hvorfor jeg drømmer om exen . Det er som jeg jager han i drømmen men får aldri tak i ham . Det skjer ingenting mellom oss . Men noen ganger bare henger bare vi sammen . Eller så jager jeg han , som om jeg prøver å få kontakt eller vil få han tilbake .
Men jeg vil jo ikke det . Irriterende at han dukker opp i drømmene mine . Håper du kan hjelpe .

elisabeth
12.07.2015 21:59

Bra!
0
anbefalinger
Jeg har en drøm som har vært tilbakevendende de siste tjuefem årene. Drømmer om en leilighet jeg eide for 30 år tilbake og det som er tilbakevendende er at jeg har glemt å selge den, altså har den stått der hele tiden i mitt eie og jeg har ikke fått vannet plantene. Ikke noe bestent foregår i leiligheten, bortsett fra at det noen ganger ikke er bad der. Dog er hele poenget at jeg har glemt å selge den. Hva kan dette bety og særlig det at det er tilbakevendende, ca 1 gang i måneden.???


11.07.2016 06:27

Bra!
0
anbefalinger
Dette er mitt vitnesbyrd om det gode arbeidet til en mann som har hjulpet me..My heter Joy Clifford, og jeg baserer i London.My livet er tilbake !!! Etter 8 års ekteskap, min mann forlot meg og dro meg med våre tre barn. Jeg følte at livet mitt var i ferd med å avslutte, og var falt fra hverandre. Takket være en spell caster heter DR SUNNY som jeg møtte på nettet. På en trofast dag, som jeg var surfer via internett, ble jeg søker etter en god spell caster som kan løse mine problemer. Jeg kom over rekke vitnesbyrd om denne spell caster. Noen mennesker har forklart at han tok med seg Ex kjæreste tilbake, noen vitnet om at han gjenoppretter liv, noen vitnet om at han kan kaste en spell å stoppe skilsmisse og så videre. Det var en spesiell
vitnesbyrd jeg så, var det om en kvinne som heter nåde, hun vitnet om hvordan Dr SUNNY brakte henne tilbake Ex kjæreste i mindre enn 72 timer, og på slutten av vitnesbyrdet hun slippe Dr SUNNY e-post adresse. Etter å ha lest alle disse, bestemte jeg meg for å gi DR SUNNY en prøve. Jeg kontaktet ham via e-post og forklarte problemet mitt til ham. I løpet av bare tre dager, min mann kom tilbake til meg. Vi løste våre problemer, og vi er enda gladere enn før. Dr SUNNY er virkelig en talentfull og begavet mann, og jeg vil ikke stoppe publiseringen av ham fordi han er en fantastisk mann ... Hvis du har et problem, og du er på utkikk etter en ekte og genuin spell caster for å løse det problemet for deg. Prøv den store Dr SUNNY i dag, han kan være svaret på problemet. Her hans kontakt: ham en e-post, drsunnydsolution1 @ gmail.com Takk stor solrikt. Kontakt ham for følgende:

(1) Hvis du vil ha din ex tilbake.
(2) Hvis du alltid har dårlige drømmer.
(3) Du ønsker å bli forfremmet på kontoret.
(4) Du ønsker kvinner / menn til å løpe etter deg.
(5) Hvis du vil ha et barn.
(6) [Du ønsker å være rik.
(7) Du ønsker å knytte din mann / kone å være din for alltid.
Cool 8-\) Hvis du trenger økonomisk bistand.
(9) Herbal omsorg
10) Hjelp å bringe folk ut av fengsel
(11) Ekteskap Spells
(12) Miracle Spells
(13) Skjønnhet Spells
(14) PROFETI SJARM
(15) Attraksjon Spells
(16) Evil Eye Spells
(17) Kissing Spell
(1 Cool 8-\) Slett Sykdom Spells
(19) VALG vinner staver
(20) SUKSESS på eksamener staver
(21) Charm å få som å elske deg.
(22) Forretnings spell
(23) Fjern HIV Sykdom staver

Kontakt ham i dag på: drsunnydsolution1@gmail.com 2348077620669. Du kan også kontakte ham på whats-app på samme telefonnummer.


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.035 sec - 1 pageviews