Søk i stiler
 

Lappen


Kåseri om å ta lappen
Sjanger:KåseriLastet opp:15.02.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Bil
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Kjøretimer, teorikurs, glattkjøring, langkjøring og for ikke å glemme oppkjøring.

Hvor mange minnes vel ikke ved disse ordene, mindre gode opplevelser. Eller kanskje noen fortsatt ser framover, og gruer seg etter at andre nåværende bilister har vist sin medfølelse og omtanke og sagt: ”Jeg håper sensoren din ikke har en dårlig dag da”.

Spar meg din medfølelse, og fortell meg heller om alle de gangene du tok oppkjøringen og kanskje sa følgende til sensoren: ”Jeg vet hvor du bor”, i håp om å høyne oddsen for å stå.

 

Enkelte skulle imidlertid ikke ha fått lappen i det hele tatt.

Hvor mange har ikke fått det slengt etter seg: ” Øøy! Har du fått lappen i posten, eller?” Jeg lurer på om kanskje det hadde vært til alles beste om visse personer fikk sensorer med dårlige dager.

Ta for eksempel disse som så ofte snakker om motorveiene i Tyskland. ”Der, i Tyskland, er det fri fartsgrense og mange felt”, sier de, ”og sikkert ingen gamle damer eller menn med hatt som aldri kjører i mer enn 60”, Jeg skulle så gjerne sett at disse helst fikk sitt eget felt på veien, helt for seg selv. Der kunne de få kjøre så seint de bare ville.

Til gjengjeld klager de eldre over disse unge fartsbøller som får dårlig samvittighet hvis de ikke ligger minst 20 km/t over fartsgrensen eller en halv meter fra støtfangeren til bilen foran seg, og som på toppen av det hele heller aldri blir tatt og straffet for sine fartssynder og feil.

 

Men hjelpe meg, alle gjør da en feil en gang i blant og det er få som klarer oppkjøringen uten en aldri så liten feil, så det må en regne med. Så det er vel egentlig bare å si: Vær forsiktig alle fartsbøller, gamle damer og menn med hatt! Den neste feilen kan bli din siste!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

...
31.10.2005 20:17

Bra!
3
anbefalinger
Bra Kåseri. Og takk for ideen forresten. ble mye lettere etter jeg hadde sett ditt Kåseri!

jaa
14.11.2005 10:40

Bra!
2
anbefalinger
dette er kåserie har hjelpet meg å klare et kåseri ...

KUK
27.03.2017 12:03

Bra!
2
anbefalinger
RUNK MEG


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews