Søk i stiler
 

Handlingsreferat av Albertine


Handlingsreferat fra boken Albertine av Christian Krogh.
Sjanger:ReferatLastet opp:22.01.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Albertine
Verktøy:Utskrift

Boken handler om en ung Kristiania-pike ved navn Albertine. Hun strever dagen lang som syerske hjemme hos sin mor. De er svært fattige og broren hennes, Edward, er veldig syk. Albertine sitter inne hele tiden og vil ikke gå ut, rett og slett fordi hun ikke har noe fint å ha på seg. Svært mye tid går med til å tenke på sin søster Oline. Oline har en fin regnfrakk som Albertine kunne trenge dersom hun skal bevege seg utenfor døren, men den vil hun definitivt ikke låne. Tidligere var Oline nemlig å finne på horestrøket i byen. En gang hadde Albertine sett henne gå inn døra til et det offentlige prostitusjonsbygget. Oline hadde den gang smilt til henne, og hun klarer ikke å glemme det smilet. Gang på gang tenker hun på det hele.

 

Ikke kan hun fatte og begripe at Oline til slutt fikk lov til å gå oppover kirkegulvet med en eldre veletablert herre, hun som hadde vært slik en gatetøs. Uforståelig var det også hvordan folk kunne se på henne som en fullverdig kvinne.

 

Etter hvert gir hun seg og bestemmer seg for å låne regnfrakken likevel. Hun må ut. Sammen med en venninne ved navn Jossa blir hun med på byen. Hun får smaken på utelivet og forelsker seg etter hvert i en herre ved navn Helgelsen, men han får hun dessverre ikke. I stedet for hun innkallelse til politifullmektig Winther. Han serverer henne noe å drikke, og hun faller i søvn og våkner ikke før hun merker at hun blir voldtatt av mannen. Dette får henne helt på skråplanet og er av mange grunner til at hun selv ender som en gatetøs - akkurat slik som sin søster.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

6 i norsk whatever
21.05.2006 13:43

Bra!
20
anbefalinger
"Dårlig--så mye fokus på de første kapitlene, så lite på resten. "

Det er dette som er riktig. Man skal ikke fokusere så mye på slutten når man skriver referat. Dessuten er dette en ordbok-tekst, og den er skrevet helt perfekt, og den som har skrevet dette har lagt vekt på det viktigste.

;D
31.01.2011 08:46

Bra!
12
anbefalinger
" Dette er nesten identisk med wikipedia.
Det står at til slutt bestemmer hun sg for å låne regnfrakken alikevel... denne regnfrakken har vi aldri hørt noe om tidligere i referatet! "

Oline har en fin regnfrakk som Albertine kunne trenge dersom hun skal bevege seg utenfor døren, men den vil hun definitivt ikke låne.


26.05.2005 18:34

Bra!
11
anbefalinger
jauuuaaa......kjeeeempebraaaaaaa.......

6er i norsk..
29.01.2006 14:29

Bra!
11
anbefalinger
Dårlig--så mye fokus på de første kapitlene, så lite på resten.

Willy
28.04.2006 07:24

Bra!
11
anbefalinger
hmm...bra det her, men cheap stil når den er kopiert fra wikipedia da...

sss
09.10.2008 09:10

Bra!
11
anbefalinger
Det ser jo ut som du mer eller mindre har kopiert direkte fra wikipedia, bare skrevet om noen få ord.

detaljemangler
19.04.2010 21:14

Bra!
11
anbefalinger
Dette er nesten identisk med wikipedia.
Det står at til slutt bestemmer hun sg for å låne regnfrakken alikevel... denne regnfrakken har vi aldri hørt noe om tidligere i referatet!

Makaveli
07.11.2004 15:30

Bra!
10
anbefalinger
Ikke værst...


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews