Søk i stiler
 

En engel


En jente som tar selvmord på grunn av mobbing.
Sjanger:FortellingLastet opp:21.01.2004
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Selvmord
Mobbing
Verktøy:Utskrift


Jenta som gikk alene der ute i den store verdenen. Tankene surret rundt i hodet hver for seg, alle helt alene. Jenta ville leve. Hun ville ha en venn. Føle noen. Tankene kom ikke til henne før senere. Alt for sent. Skyene svermet rundt henne. Hun følte seg som en kald bris da hun nærmet seg andre. Hun levde ikke livet sitt. Hun tenkte ikke. Hun bare var der. Hun var der bare et øyeblikk. Så forsvant hun. Til lyset. Hun så det et sekund. Og så forsvant hun. Til de andre. Alle var helt stille, så beskjedne. Alle følte seg så små. Alle blir redde når de nærmer seg de som lever.

 

Noen kan se meg, de er redde for meg. Tenker hun. Jeg er redd for meg selv. Noen kaller meg en engel. I himmelen er det bare helt lyst. Ingen forandringer. Alle bare er her. Jeg ser folk der ”nede” som føler forandringer. Som lever. Flere folk dør hvert eneste minutt, de kommer her som jeg gjorde. Jeg ser hele min familie dør. Tid er ingen ting her. Jeg angrer. Jeg angrer på at jeg tok livet av meg selv. Jeg kunne virkelig tatt hevn, men det er for sent nå. Jeg følte meg stygg jeg hadde ingen venner, ingen som støttet meg. Jeg vet ikke hva dere kaller livet, men jeg kalte det et helvete. Jeg var bare 19 år når de fant meg med en løkke rundt halsen, med en papirlapp på siden der jeg hadde skrevet, ”Man ser som regel bare feilene i andre, men det er bare seg selv man kan klandre, og de som ser feilene i seg selv, havner som meg i dødens elv.” Nå ser jeg de som har det godt, og de som har det vondt. De som føler smerte, er ensomme. En som har det godt er aldri uten venner. Helt siden jeg var liten har jeg vært tykk og stygg. Hvis Gud er så god måtte han vel skape meg annerledes. Jeg var liksom et mobbeoffer, kom aldri videre i livet. Du så, Gud, at jeg hadde det vondt, hvorfor gjorde du ikke noe?

 

Hvorfor så ingen jeg kjente at jeg hadde det vondt? Jeg bare var der. Ingen la merke til at jeg var borte, etter jeg døde. Det var da jeg virkelig innså at jeg ikke betydde noe. Ja, tykkelsen har noe å si se rundt deg nå, hvem har det godt? Hvem er populære? Det er de pene. Og nå har jeg enda et svar. Det er ikke pop-idolene som gjør at de tykke føler seg stygge, det er de rundt deg, eller ”vennene” som klarer og få presset fram at en er tykk. 19 år uten en virkelig venn er en lang stund. Jeg følte ikke akkurat at foreldrene mine var en støtte, de sa jo alltid at jeg var tynn, at jeg alltid måtte legge på meg.

 

Jeg følte meg som en vanlig jente i barneskolen. Jeg gikk ikke alene og alt var egentlig helt greit. Det var i ungdomsskolen alt begynte, jentene var interessert i guttene og omvendt, da ble jeg litt utenfor, jeg var ikke pen nok for guttene, og da var jeg heller ikke god nok for vennene mine heller. Ingen ville gå sammen med meg. Jeg ble fryst ut. Ingen hadde sagt til direkte til meg at jeg var feit, men jeg visste det jo. Det var ikke før 10. klasse ei i klassen min kom og sa til meg i gym-timen, det er jo ikke rart at du løper sent, du er jo feit. Jeg ble  ganske såret, jeg satt helt stille resten av dagen og tenkte for meg selv. Alle har jo engang følt det sånn, og nå var det min tur. Egentlig tar jeg ikke sånne ting lett, og det gjorde jeg ikke denne gangen heller. Jeg var helt knekt. Jeg var på gråten hver kveld jeg skulle sove. Jeg sluttet og spise, men jeg ble ikke tynnere uansett var jeg gjorde. Jeg hatet meg selv. Jeg orket ikke å leve lenger.

 

Det alle vil på jorda er å være skjønn som en engel, her er jeg en engel, en stygg engel…


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

irja
09.10.2004 15:59

Bra!
1
anbefalinger
veldi bra!!!!!!!!!!!

Elisaberth og Jeanette
31.05.2005 08:33

Bra!
1
anbefalinger
den var bra!

anonym
13.12.2005 14:29

Bra!
1
anbefalinger
veldig bra!! hvilken klasse gikk du i når du skrev denne og hvilken karakter fikk du??

Megselv
28.12.2005 18:05

Bra!
1
anbefalinger
Gikk i 9. Karakter husker jeg ikke


29.03.2006 21:13

Bra!
1
anbefalinger
den va bra!

jeg blir selv mobbet hver deg på skolen Sad :-\(
jeg synst det er bra at du skriver om akkurat dette, fordi hvist mobberene leser denne stilen kan de innse at de ikke skal mobba andre!
jeg har selv vurdert og avslutte livet mitt ved og skjere over pulårne mine Crying :'\(
men jeg viste at det ville såre mine venner og min familje!

takk for at du skrev denne stilen, den var veldi bra!

nadia
30.12.2006 22:35

Bra!
1
anbefalinger
AwW..for en utrolig flott eventyr..og trist var den oxo=(..og dakar deg, som blir mobbet=(..seriøs dem som mobber har kete fritids, så bare ikke bry deg noe om dem. de gjør det bare for å vise at de er kule etc, men det er de langt ifra!!..og du aldri ta selvmord. det kommer til å såre alle du kjenner! og det ekke særlig bra å skjære av pulsårene sine pga ei dum gjeng med mobbere!..det er de som skal få punishment not u Wink ;-\)

RetroGirl
11.06.2012 19:51

Bra!
1
anbefalinger
Wow, den var bra, särlig med tanke på at den ble skrevet i 9e! Veldig rörende, trist og fin Smile :-\)

anonym
21.03.2013 21:08

Bra!
1
anbefalinger
Slik hadde jeg det en stund, men det er over nå


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.012 sec - 1 pageviews