Søk i stiler
 

Kjære Dagbok!


Det handler om meg og min ensomme tilværelse. Mye er sant men ikke alt. Det var egentlig en nynorsk-lekse som jeg hadde i høst men skrev den om for jeg hadde litt mye feil.
Sjanger:AnnetLastet opp:27.12.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Mobbing
Verktøy:UtskriftKjære Dagbok!

 

Alene igjen som vanlig etter en lang og kjedelig skoledag. Ensom som vanlig!

Ungdomstiden er liksom tiden for vennskap men hva med de som ikke har venner i ungdomstiden?

Jeg er en som ikke har noen venner, hva skal jeg gjøre? Jeg kunne ønske at jeg hadde hatt en venninne jeg kunne være med hele dagen og på skolen men det har jeg ikke. Nå går jeg i tiende og jeg har aldri hatt en skikkeleg venninne, jeg har bare hatt en god venninne. Hun gikk i klassen min på barneskolen men hun døde av kreft da vi gikk i sjuende klasse. Hun het Merethe og var en søt og snill jente, hadde hun levd i dag hadde hun støttet meg i min ensome tilværelse og jeg hadde sluppet å være ensom. Siden hennes død har jeg vært ensom og uten venner. Det er ikke gøy å høre på de andre jentene i klassen f.eks. avtaler at de skal gå på kino en kveld og vite at jeg ikke skal være med.

 

Hva skal jeg gjere, kjære Dagbok? Du er den eneste vennen jeg har, og jeg er så glad for at jeg kan stole på deg. Jeg kan fortelle deg alt jeg vil uten å være redd for at du skal fortelle det til noen. Jeg sitter foran tv'en fra jeg har gjort leksene til jeg legger meg, og selvfølgelig har jeg deg, kjære Dagbok i fanget. Det er ikke gøy å være ensom, det ikke noe gøy i det hele tatt. Jeg har opplevd mye motgang i livet mitt, men det å være ensom er noe av det verste som har skjedd meg. Da jeg var sju år skilte foreldrene mine seg og da jeg gikk i 5.klasse mistet jeg tanten min, og i 7.klasse mistet jeg bestevenninnen min Merethe og min kjære oldemor. Og bare et år senere mistet jeg min kjære farmor, jeg fikk ikke en gang sagt farvel til henne for hun fikk hjerteinfarkt og hjerneslag når hun og farfar var i Alicante. Jeg kan med hånden min på hjertet si at jeg ikke har noen venner og det er ikke gøy. Bare jeg hadde hatt en eneste god venninne som eg kunne stole på hadde jeg vært fornøyd. Kanskje ikke alle er klar over det, men midt i blandt oss her på jorden finnes det mennesker så sårbare og så ensome som hudløse mennesker. Ensomheten er i ferd med å tære meg opp og rive i stykker sjelen min. Jeg føler det er som om jeg lever i et vakuum av tomhet. Kanskje vi mennesker som er ensomme er kommet til feil planet, vi skulle nok ha levd på de ensommes planet.

 

Det eneste stedet jeg omgår andre folk er på skolen, jeg vandrer ensom omkring i gangane, alene med min tristhet og min lengsel etter åndelig nærhet. Jeg leter etter noen å snakke med og å utveksle tanker med, jeg vil bare ha noen å snakke med. Alle mennesker føler vel ofte eller til stadighet at livet ikke har noen mening og at de er ensome. Så hvorfor kan vi ikke søke sammen og snakke om akkurat dette?

 

Om bare ett år skal jeg begynne på videregående skole og jeg håper virkelig at jeg kan få noen gode venner der. Men for å være helt ærlig har jeg ikke så mye håp igjen. Jeg husker når jeg skulle begynne i åttende klasse, alle sa til meg at jeg kom til å få det mye, mye bedre. Men der tok alle feil! Jeg fikk det bare verre på ungdomsskolen, og jeg er litt redd for at jeg ikke skal få det noe godt på videregående. Men slik kan jeg ikke tenke. Har jeg litt flaks får jeg komme inn på en privat videregående skole inne i byen. Der skal noen fra klassen på barneskolen begynne, så kanskje jeg kan bli venner med de. Ikke vet jeg hva som kommer til å skje. Men jeg får bare prøve å tenke positive tanker om fremtiden og håpe på det beste. Jeg vet ikke hva jeg skal bli men jeg vet bare at det skal ha med barn å gjøre, mer vet jeg ikke akkurat nå. Jeg vil hjelpe barn så de ikke blir mobbet, så kanskje jeg blir barne- og ungdomsarbeider. Det eneste jeg trenger for øyeblikket er en god venn så jeg kan snakke med, dele tanker og være med på skolen og etter skoletiden. Og for øteblinket er du kjære Dagbok, min beste venn. Noen folk synes det sikkert er rart at noen mennesker er ensomme, men det er sikkert over en milliard mennesker som er ensomme på jorden. Og det verste er at det er så mange barn som er ensomme og i tillegg blir mobbet. Det er ikke noe gøy i det heie tatt, og det kan jeg si med hånden min på hjertet.

 

På den gamle barneskolen min er det mange jenter som har sluttet på grunn av at de ble mobbet, alle jentene har byttet skole nå og de har det godt. De har vært heldige for det er ikke alle som blir mobbet som får bytte skole. Jeg er en av de, mamma har søkt meg inn på flere skoler uten hell. Alle de som mobber burde få oppleve hvordan det føles å bli mobbet og være ensome. Hvis de hadde fått oppleve det haddde de kanskje sluttet med å mobbe. Jeg synes at alle mobberene skulle blitt send til en øde øy langt vekk så de kunne få føle det på kropp og sjel. Det er ikke gøy å være ensom og uten venner men sånn er bare livet. Noen har masse venner, noen har få mens andre har ingen venner. Ensomhet er fælt. Men nå skal jeg ikke plage deg mer, du har hørt nok om min ensomhet for i dag.

 

Denne historien var en nynorsk-stil som jeg skrev i høst, jeg har skrevet den om til bokmål for jeg hadde litt mye feil. Den er basert på meg og min ensomhet i hverdagen, det aller meste er sant men noe har jeg diktet opp. Læreren min ville ikke kommentere innholdet fordi hun trodde virkelig at historien var sann. Det er jo den på en måte da. Hun sa jeg lå på en 4 om hun skulle ha satt karakter på den.

 


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Anna
10.06.2007 15:49

Bra!
9
anbefalinger
Jeg vet hvordan det er å bli mobbet jeg ble mobbet i 1.klasse. Heldig vis skulle vi flytte
Når jeg skulle begynne i 2. klasse så det var lang tid å bli mobbet Sad :-\( Men når jeg flyttet å begynte i 2. så behandlet jentene meg som luft å jeg sa det ikke til noen i det hele tatt men jeg holdte ikke ut i det hele tatt mer så jeg sa ifra til min lærer å sa hvordan jeg følte foran hele klassen å kastet alle skole bøkene min å allt det der å dro hjem Razz :-P
Neste dag begynte alle sammen å se aneledes på meg jeg ble nemlig populær også
å alle jentene begynte å snakke med meg jeg fikk også kjæreste å til å med ble jeg valgt til elev råde Smile :-\) det var artig så bare. Til alle de som blir mobbet si at de skal kutte ut  Smile :-\)
lykke til Smile :-\)

kamilla
14.05.2005 18:40

Bra!
6
anbefalinger
denne teksten var grei nok!! jeg vet også godt hvordan det er å bli mobbet.. ble mobbet i tre år på barneskolen selv og jeg vet godt at det ikke er noe kjekt. Men da jeg begynte på ungdoms skolen forandret alt seg. jeg fikk mange nye venner og nå er jeg blant de "populære" på skolen, De som mobbet meg, har insett at det ikke var noe gale med meg men faktisk med dem selv.


18.05.2006 23:08

Bra!
5
anbefalinger
Er du større enn dem, bank dem så tør de ikke røre deg  Wink ;-\)

margrethe
19.09.2006 20:55

Bra!
5
anbefalinger
Det er utrolig dårlig gjort å mobbe folk!
Skjønner ikke hva folk egentlig tenker med.
Men du bør si ifra! fortell alt til din mor og far, fortell det gjerne til læreren eller sosial læreren også!
Du må fortelle mobberene og de andre hvordan du har det, hvordan du føler det.. spytt ut! Ikke vent for lenge, gjør det så fort som mulig, slik at de ikke fortsetter enda lenger.

Du må huske og aldri miste motet! stå på, reis deg opp og vær tøff. Ikke gi deg før du har vunnet!

Mari Y
28.04.2008 15:12

Bra!
5
anbefalinger
Mobbere er så sinnssykt patetiske...

Sameera
16.11.2005 11:46

Bra!
4
anbefalinger
Hei! jg synes teksten er ganske bra....og jg skjønner hvordan du har det. Det er ikke lett å få seg venner...sånn var d med meg også da jeg gikk på barne skole. Men det endret seg på ungdomsskolen. Jeg synes at det kommer til å gå bra på videregående...Du må i hvertfall ikke miste håpet..For da er du fortapt for alltid.Stå på

Gooood luck:D
27.05.2008 17:15

Bra!
3
anbefalinger
kjeme bra tekst!!!!!!
eg hadde gitt deg 6+ i karater, men de går jo ikkje Smile :-\)hehe, men du hadde fått 6 av meg vist de va eg så sko gitt karater Smile :-\) lykke te!


17.11.2008 21:19

Bra!
3
anbefalinger
stå for deg selv, du finner venner som vil være med deg..kanskje en som føler akkurat det samme som deg.. du er sikkert ikke den eneste som føler det slik på skolen din.Alle har en plass her i verden.. du må bare finne din  Smile :-\)

Ingvild
02.05.2005 17:29

Bra!
2
anbefalinger
Ein bra tekst... Vett kossen da e å bli mobba, da e ikkje kjekt... Eg bytta klasse og alt ordna seg. Stå på... dei som mobbe e usikkre på sefg sjøl, derfor slenge dei dritt t andre...
Stå på, snakk m noken om da, få hjelp

jnb
13.05.2006 16:37

Bra!
2
anbefalinger
j synnes sund på sånne mennsker du kommer til å få det bedere når du blir stor14.10.2008 19:01

Bra!
2
anbefalinger
Hadde du godt på min skole skrevet den der på tentamen eller noe ut noe serlig feil hadde du fått 6 uten problemer  Smile :-\)

Lykke til
24.11.2008 22:07

Bra!
2
anbefalinger
den er ganske bra historie synes jeg. Stå på så får du noen venner, ikke vær pingle og lat som du ikke finnes. Vis hvem du er. Lykke til

Er det ikke sant??
24.11.2008 22:51

Bra!
2
anbefalinger
jeg syns ordet populær teit. Hva er forskjellen melom populær og nerd?? Alle er mennesker uansett. Det er bare noen som har forskjellige hobby. Noen liker å spille pc noen er intresert i fotball noen er etter damer osv.... Men det er ingenting som heter populær og nerd (synes jeg)

Good LUCK xD
25.11.2008 00:14

Bra!
2
anbefalinger
INGENTING blir løst med BANKING. Men håper du får venner da xD. Lykke til!

ali
13.01.2010 21:23

Bra!
2
anbefalinger
lol har dere blit mobba

Your mom
04.12.2013 22:20

Bra!
2
anbefalinger
rompe hull

Kristoffer G
02.12.2009 09:30

Bra!
1
anbefalinger
Jeg vet hvordan du hadde det, jeg ble også mobbet på barneskolen, men så begynte jeg på ungdomsskolen og da ble alt bra  Smile :-\)

maryam-afg
02.03.2010 18:59

Bra!
1
anbefalinger
veldig trist, men bra skrevet..stå på og ikke gi opp før du har vunnet kampen!!

Your mom
04.12.2013 22:16

Bra!
1
anbefalinger
Daria Korespondent e et rompe hull

BananMannSam
04.12.2013 22:17

Bra!
1
anbefalinger
Daria Korespondent vet tydeligvis ikke hvordan internett funker. Han er imot nettmobbing, men mener at vi burde bli nettmåbba... PÅ DARIA!? Wtf

Your dad
04.12.2013 22:21

Bra!
1
anbefalinger
Your mom kan jeg stikke min 8====> inni dit rompe hull siden du snakker om det

your grandma
04.12.2013 22:21

Bra!
1
anbefalinger
your mom hører du hvordan your sister har satt oss opp mot hverandre?
la oss gå mot "han"

Your Drunk stepfather
04.12.2013 22:22

Bra!
1
anbefalinger
Eh ligg unna den ekkle hore jenta "Your mom" HUN ER MIN plus at jeg skal gi ungene juling!

Your sister
04.12.2013 22:23

Bra!
1
anbefalinger
Your grandma er bare en *@#$ og kaller meg en "han"
alle ta hooooooooooooooooo

your grandma
04.12.2013 22:23

Bra!
1
anbefalinger
visste du at your mom har kjønnsbytta? "GROSS"

Your mom
04.12.2013 22:25

Bra!
1
anbefalinger
nu synes æ dokker begynte å bli ganske frekk.
rompe hull

:D
29.11.2010 20:08

Bra!
0
anbefalinger
HAha

Daria Korespondent
04.12.2013 19:20

Bra!
0
anbefalinger
Jeg har fulgt med på kommentarene på denne nettsiden i snart ett år og er forbauset over at folk kan skrive som enkelte gjorde igår mellom kl 20.00 - kl 22.30
Alle på dette nettstedet må angripe de via nett mobbing, selv om jeg er veldig imot det.
Hilsen sinna Daria Korespondent  Sad :-\(

Your family
04.12.2013 22:17

Bra!
0
anbefalinger
Vi hadde bare en offentlig diskusjon og vi ville at alle skulle få vite hvordan vi har det
Hilsen Plaget Your Son

Your sister
04.12.2013 22:20

Bra!
0
anbefalinger
Kjære dagbok
Your mom og Your grandmother er veldig irriterende fortiden
de er på daria.no og setter frekke komentarer til hverandre
gi denne komentaren +bra! så viser du din omsårg
Hilsen Your sister

your families friends's family
04.12.2013 22:19

Bra!
0
anbefalinger
Ja bare teenk på hvordan de føler seg nå når du ber folk om å mobbe dem
så hvem er egentlig problemet her?


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews