Søk i stiler
 

Sammendrag av "A beautiful Mind"


Sammendrag av filmen "A beautiful Mind".

Karakter: 3+ (VK1)

Sjanger:ReferatLastet opp:30.11.2003
Språkform:AnnetForfatter:Anonym
Tema:Filmer
Verktøy:Utskrift


Skuespillere:

John Nash: Russel Crowe

Parcher: Ed Harris

Alica: Jennifer Connelly

Charles: Paul Bettany

Dr. Rosen: Christopher Plummer

 

Spilletid 2 t og 10 min

Norsk tittel: Et vakkert sinn

 

Året er 1947, og John Forbes Nash jr. har ankommet Princton for og studere matematikk. Det mystiske geniet fra vest Virginia kjenner ingen fra ”gutteklubben” på grunnskolen og har heller ingen gamle penger eller fine familiebånd og slå i bordet med.

Det er ikke enkelt, verken for Nash eller for universitetet. Sosial intelligens er ikke hans sterkeste side, og han ser ingen hensikt og delta i undervisningen.

Han er fast bestemt på og finne den ekte, sanne og originale ideen, og er overbevist at det er den eneste måten og bety noe.

 

Matematikk er som en konkurranse på Princton og noen av klassekameratene vil nye og se ham feile. Nash er sammen med klassekameratene sine i en lokal bar. Han blir oppmerksom på den reaksjonen de alle får når en lekker blondine kommer inn i lokalet, og mens han observerer hvordan de rivaliserer om den skjønne faller bitene på plass.

Denne teorien motsier læresetningen til Adam Smith, som er opphavet til det vi kaller moderne økonomi. 150 år med akseptert økonomisk tankegang er med et utradert, og livet til John Fobes Nash jr. er forandret for alltid.

 

Nash begynner en prestisjefylt forskings- og undervisningsstilling ved MIT, men ønsker større utfordringer. Forskning spilte en stor rolle for USAs triumf under den 2. verdenskrig, og nå mens den kalde krigen raser ønsker Nash og spille en rolle i den nye konflikten. Hans ønske blir oppfylt når den gåtefulle William Parcher rekrutterer ham til et topp hemmelig  oppdrag som kodeløser. Nash blir oppslukt av oppdraget samtidig som han fortsetter stillingen ved MIT. Det er her han blir utfordret på et nytt  og ukjent plan, når den vakre fysikk studenten Alicia  Larde  introduserer ham for en opplevelse han tidligere ikke har opplevd, Kjærlighet. Nash og Alicia gifter seg, men han kan ikke betro seg til henne om oppdraget han har tatt på seg. Arbeidet, faremomentet og påkjenningen ved og måte lyve krever for mye av dem. Nash er hemmelighetsfull, besatt og til sist tapt i en verden bestående av illusjoner. Diagnosen paranoid schizofreni.

Alicia er knust over å se mannen hun elsker forsvinner for henne. Det glamorøse paret er borte og nye utfordringer venter dem hver eneste dag. Inspirert av sin kones tro, og kjærlighet bestemer Nash seg for og kjempe mot sykdommen som skal være uhelbredelig.

 

Den nye Nash setter enklere mål, men de er allikevel vanskelige og oppnå. Han blir fortsatt hjemsøkt av demoner, og han føler fortsatt det evige kravet om ny matematisk teori.

Gjennom ren viljestyrke fortsetter han sitt arbeid, og i 1994 vinner han nobelprisen.

 

Filmen er basert på livet til John Forbes Nash jr.

Slike filmer har en tendens til og bli kjedelige, men A Beautilful Mind, er en utrolig bra film.

Russel Crowe i rollen som John Forbes Nash jr er glimrende og jeg synes at filmen har fortjent Oscar for beste film i 2001.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Heidi
14.04.2004 16:41

Bra!
1
anbefalinger
Jeg har sett filmen selv og synes den er kjempebra. Skrev en oppgave om schizofreni i N&M for noen måneder siden. Der skrev jeg også en anmeldelse om denne filmen. Har du skrevet den med egne ord? Synes jeg har sett noe lignende et annet sted.. Men, men..

Jan
02.11.2006 04:04

Bra!
0
anbefalinger
http://www.filmklubb.no/index.php?s=film&m=film_nfkvid- eo&id=499


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)


 
Req.time: 0.015 sec - 1 pageviews