Søk i stiler
 

Kjønnshormoner


En kort oppgave om kjønnshormoner.
Sjanger:TemaoppgaveLastet opp:25.11.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Seksualitet
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Menn og kvinner har forskjellige kjønnhormoner. Det mannlige kjønnhormoner heter testosteron. Dette produseres i testiklene. Disse har flere funksjoner, men det viktige er kanskje at testosteronet er nødvendig hvis menn skal ha en normal sædproduksjon. Andre funksjoner er utvikling av stemmebånd, skjeggvekst og den normale kroppsfasongen til menn. Det er også dette hormonet som gjør at menn får et seksuelt behov. Når gutter kommer i puberteten øker kroppens produksjon av testosteron. Det er hypofysen som sender beskjed til testiklene om at de må øke testosteronproduksjonen.

 

Østrogen er en stor gruppe med kvinnelige kjønnhormoner. Det er østrogenet som gjør at jentene under puberteten forandres fra å bli en jente til å bli en kvinne. Noe av det som skjer er større bryster og hårvekst rundt kjønnorganet og andre steder på kroppen. Det er disse hormonene som starter melkeproduksjonen i kvinnens bryster, når de blir gravide. Dette er bare noen av de tingene som østrogenhormonet gjør i kroppen. Aktiviteten i de kvinnelige kjønnorganene reguleres av flere hormoner. Utviklingen av disse har blant annet gjort det mulig for kvinner som ikke vil ha barn å ta en pille som kaller p-pillen.

 

I eggstokken ligger det egg. I gjennomsnitt løsner det ett egg hver 28. dag. Dette gjelder fra pubertetsalderen til overgangsalderen, når kvinnene er ca. 40-50 år. Kvinner er altså befruktningsdyktige mange ganger i året, i motsetning til mange andre pattedyr, som må pare seg på spesielle tidspunkter av året.


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

Marie
28.03.2006 21:04

Bra!
5
anbefalinger
Merklig, jeg fant nettop samme artikkelen på propaganda.net! Tilfeldig? Til og med de samme skrivefeilene...

petit moi
10.04.2015 09:26

Bra!
5
anbefalinger
oxoxoxoxoxoxoxox trolortorllrtrllotroll pizzacake

Kåre
01.06.2004 10:09

Bra!
1
anbefalinger
Grei artikkel

petit moi
14.05.2006 18:04

Bra!
1
anbefalinger
kanskje han har lagt den ut der oxo Marie Wink ;-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews