Søk i stiler
 

Die Autobahn


Kåseri om sommerferie.

Karakter: 6 (10. klasse)

Sjanger:KåseriLastet opp:23.11.2003
Språkform:BokmålForfatter:Anonym
Tema:Ferie og reiser
Verktøy:Utskrift   Del på Facebook


Sommerferie, smak på det. Det er en sammensetning av ordet sommer og ordet ferie, to ord som har veldig mye lys og veldig mye varme. To veldig gode ord, og sammen blir de et knallbra ord – selv om veldig mange skriver det som to. Kanskje et av de beste ordene på jorda, bortsett fra søvn og cola da selvfølgelig!

 

Men hva er det første du tenker på når du hører noen si sommerferie? For meg bringer det frem spesielt én assosiasjon – en sterk følelse av varmt, svett ubehag. Slik er det naturligvis ikke for alle, det finnes mennesker som av en eller annen ukjent grunn faktisk liker å ligge om natten gjennomvåt av svette, en syk fetisj spør du meg, men alle har vi våre små særegenheter. Noen liker f. eks Man Utd – mens andre drikker Cola med vaniljesmak. Verden er et merkelig sted.

 

Det verste med sommerferien er den dagen du skal fly, i den grad du da skal ut å fly i løpet av ferien. Med en et ansikt som like godt kunne tilhørt Ötsi, istidmannen fra Østerrike, møter du opp på flyplassen klokken seks om morgenen for å rekke et fly, som, med en god porsjon flaks, går om 2 timer. Så der står du, med opptil flere kolli festet til kroppen med et eller annet fakirtriks du har plukket opp på en ferie i India. Det er da det slår deg – er det virkelig verdt det? Det er da du begynner å tenke, hva om? Plutselig skifter du fil, og havner i filosofiens ”autobahn”. Hva er meningen med ferie? Hva får du om du ganger 6 med 7? Burde jeg hørt mer på klassisk musikk? Og andre spørsmål som bare Platon har våget å tenke på før deg. Det er da plan B, også kjent som plan ”thunderstorm”, kommer inn i bildet – rensk hjernen din for alt som har med antikkens Hellas å gjøre. Med ett hører du navnet ditt bli ropt opp over speakeranlegget – Flight-3137, ombordstigningen har startet ved gate ”lengst-mulig-unna-der-du-er”. Nå går det virkelig unna – med en fart som til og med overrasker snegler og skilpadder, snubler du bortover ”tax free”-avdelingen, velter opp til flere utstillingsdukker på veien og raser rett inn i et gammelt japansk ektepar med nikon-kameraet hengende rundt brystet. Du blir tvunget til å finne på en dårlig unnskyldning, men sannheten er – de er så små at du ikke engang hadde sett dem om de så stod på tærne dine.

 

Vel inne på flyet – oppdager du at de er tomme for VG og Dagbladet, hva skal man nå finne på?  Du trer inn i kabinen, og hva møter deg? 198 sinte ansikt, ansikt som formelig gløder av hat mot deg, den forbanna idioten som forsinket flyet.  Du får antageligvis ingen service, og må sitte der i flere timer – uten verken teppe eller pute. Så der sitter du, småhutrende og sulten, alt på grunn av de filosofiske veiskiltene – hvorfor skulle de være på akkurat tysk? Og midt under et kuldeangrep som skaper rykninger i likhet med setedalsrykkja, dukker et eldgammelt stykke lærdom opp inne i hodet ditt – borte bra, men hjemme best!


Kommentarer fra brukere


En gang i blant skrives det kommentarer som mangler seriøsitet eller som ikke har noe med oppgavens tema å gjøre. Hjelp oss å rydde! Klikk 'varsle' nederst til høyre på de meldinger du mener må bort. Så fjerner redaksjonen kommentarene etter hvert.

yea
02.06.2004 11:59

Bra!
4
anbefalinger
man kan se at dette hører til ungdomsskolen,men den er veldig bra

Bjartmar
19.09.2006 22:58

Bra!
4
anbefalinger
Veldig flott skrevet! Du kommer langt i livet

thea
02.06.2004 11:59

Bra!
3
anbefalinger
fiin synes jeg

Anne
30.04.2005 21:19

Bra!
3
anbefalinger
Denne er en av de bedre tekstene jeg har lest har på Daria. denne var sykt kul og veldig morsom. en klar sekser!!!!!!!!!!!! (",) yeaaaaaaa

Lille Trille
09.05.2005 15:12

Bra!
3
anbefalinger
Dødsbra! man kjenner seg igjen, iallefall JEG, idioten av alle idioter!!! jeg tror jeg kommer til å DØ hvis jeg noen gang(MEGET usannsynelig) kommer til å skrive en så bra tekst som dette her!!! hehe... likte spesielt dette med at dusten som fikk nærmere 200 sure nordmenn og japanere, forsinket hele greie!!! driekul, det var'n!

Andreas H
21.11.2005 01:39

Bra!
3
anbefalinger
Dette er jo kjempebra! Du varierer virkemidlene utmerket og har et språk som går utenpå nesten hvilken som helst 10.-klassing. Gratulerer med sekseren, vel fortjent.

=)
05.01.2006 20:21

Bra!
3
anbefalinger
WOW! det var jo et bra kåseri! jeg skal skrive kåseri denne uka men finner ikke på noe å skrive! men jeg har latt meg inspirere av dette kåseriet! takk for det

Dina
13.10.2007 18:44

Bra!
3
anbefalinger
Hmm... Jeg synes dette var bra skrevet, men vil ikke kalle det et kåseri... sry :/

random
05.03.2012 17:27

Bra!
3
anbefalinger
lol, du har skrevet av et annet kåseri og forandret litt på ordene...

martin 5.46
16.09.2004 20:49

Bra!
2
anbefalinger
morsom tekst. Du uttrykker først din glede over sol og varme i ferien (noe man ikke har så mye av her sammenlignet med på feriesteder utenlands) ,og deretter sier du det er best hjemme. Hva er den røde tråden?

madde
01.10.2005 18:41

Bra!
2
anbefalinger
bra skrevt og bra historie .
men noen ganger følte jeg at du gikk litt for mye vekk fra det historien din og det den skulle handle om. men du har helt klart potensial !! STÅ PÅ !!

sokkedyret
21.10.2005 16:27

Bra!
2
anbefalinger
driiiiiiiiiiit bra! ;P

linn
27.10.2005 21:48

Bra!
2
anbefalinger
wow. du er den enste på min alder som har hørt om seterdalsrykkja. Takk... Det er ikke mange det nei. Du er utrolig flink til å skive.

MEEEIJ
26.11.2005 12:57

Bra!
2
anbefalinger
hmmm... litt for lang. gadd ikke lese alt. den var jo kjedelig. ikke for meg. kanskje for deg. men fortsatt ikke for meg... jeg skjønner ikke at man kan får 6 på en slik stil. neida den var bra!!

Hanne
22.02.2006 21:29

Bra!
2
anbefalinger
Dette er bra!

yummi
21.03.2006 10:27

Bra!
2
anbefalinger
VaniljeCola er DIGG!!!

Anders
24.01.2007 20:40

Bra!
2
anbefalinger
Heilt greit kåseri. Du har fin flyt i språket og klarer å få det til å vera morosamt på same tid. Trur ikkje kåseriet er så urealistisk heller....

Arild
29.03.2007 20:50

Bra!
2
anbefalinger
Veldig bra avsluttning og grei fly i språket ++
Ellers var det en smule lite og selve hovedstykket kunne vært skrevet bedre.
Men dette er bra, for en 10-ende klassing! Fortsett med dette  Wink ;-\)


Legg inn en melding!
Obs! Meldinger som ikke omhandler oppgavens innhold slettes. Det samme gjelder meldinger uten stor grad av saklighet.
Ditt navn      Din e-mail (valgfritt)
Din kommentar (HTML-tagger fjernes)

På forsiden nå!

Lyktes med Shakira-fleipen

Torsdag skal Shakira angivelig ha blitt mor til en liten gutt, hevdet kjæresten og toppfotballspilleren Gerard Pique - og lyktes med Twitter-spøken.

Les hele saken

   

Holmes tas av tidlig

Katie Holmes opplever nå at teaterforestillingen som er hennes første store oppdrag etter skilsmissen fra Tom Cruise, blir tatt av - svært tidlig.

Les hele saken 
Req.time: 0.017 sec - 1 pageviews